Off the beaten track
Re: Off the beaten track
damaz, gratki 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Panowie, tak się podpytam, bo już nam się znudziło jeżdżenie po raz n-ty na poligony pod Elblągiem itp. żeby pokręcić się trochę przez 24h po otaśmowanych trasach i smętnie popatrzeć na dojazdy do większości pieczątek (wspólnych dla E i W) rozryte w trzy dupy przez jodlarzy z ekstremu na 39-kach albo czymś w tym stylu. Może znacie jakieś fajne Waszym zdaniem rajdy, które spełniają jak najwięcej kryteriów:
- jakieś 40-48h jazdy
- dość długa pętla/pętle z dojazdówkami po roadbookach
- jak najwięcej pieczątek oddzielnych dla E i W
- jak najbliżej północy naszego pięknego kraju
Niestety "Kaszubie", które były naszym ideałem (spełniały wszystkie w/w) skończyły się niestety lata temu tak samo, jak rajdy w okolicach Orzysza
- jakieś 40-48h jazdy
- dość długa pętla/pętle z dojazdówkami po roadbookach
- jak najwięcej pieczątek oddzielnych dla E i W
- jak najbliżej północy naszego pięknego kraju
Niestety "Kaszubie", które były naszym ideałem (spełniały wszystkie w/w) skończyły się niestety lata temu tak samo, jak rajdy w okolicach Orzysza

Polska Liga Przeprawowa.
http://www.plp4x4.pl/?page_id=10
nie dlatego, że akurat są to "nasze" okolice, tylko dlatego, że spełniają większość kryteriów. wpisowe 700-900 samochód i nie ma przebacz, ale przynajmniej wiesz za co płacisz (organizacja, przygotowanie trasy itp.)
z rozjeżdżeniem jest różnie. zależy od ilości Parchów startujących w klasie
.
w każdym razie jest rozróżnienie między jeszcze samochodami a łunochodami.
http://www.plp4x4.pl/?page_id=10
nie dlatego, że akurat są to "nasze" okolice, tylko dlatego, że spełniają większość kryteriów. wpisowe 700-900 samochód i nie ma przebacz, ale przynajmniej wiesz za co płacisz (organizacja, przygotowanie trasy itp.)
z rozjeżdżeniem jest różnie. zależy od ilości Parchów startujących w klasie

w każdym razie jest rozróżnienie między jeszcze samochodami a łunochodami.
Dzięki za namiary, w przyszłym roku pewnie spróbujemy zaatakować chociaż część imprez. Chociaż 'turystyk' brzmi ciulowato w porównaniu do 'wyczyn' 

Moja dobra koleżanka zapragnęła mocno zobaczyć jak to jest w terenie, jako że nie posiadam sam takich możliwości to czy ktoś byłby zainteresowaniem zabraniem jej jako balast? Deklaruje się, że może pchać czy co tam się robi w błocie ;) Jacyś chętni? Najlepiej w szeroko pojętym rejonie Warszawy.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Azrael, trzeba poczekać do wiosny, bo w obecnych warunkach offroad to zawody na nierówno wylanym betonie
Ale będziemy pamiętać 

no właśnie. z zimowych to turystyczno-krajobrazowa CFWO. jeśli Adventura4x4 nic nie pozmienia, to pewnie będzie wyjazd w okolicach lutego. a koleżanka bardzo napalona, czy tylko pooglądać chce?. bo jak pooglądać (ale z bliska), to niejaki michal też się odgrażał. może by się dogadali? z tym, że prawdziwy sezon zaczyna się razem z roztopami (Konto usunięte pisze:Azrael, trzeba poczekać do wiosny, bo w obecnych warunkach offroad to zawody na nierówno wylanym betonieAle będziemy pamiętać

te wolne dni na początku maja. ech...
przyroda budzi się z efektu cieplarnianego, moja osobista pani na łonie tejże, a ja oddaję się mojemu hobby, czyli uwiecznianiem krajobrazów na tzw. nośniku.
nieopodal grono zaprzyjaźnionych przyjaciół, którym czas równie leniwie... PŁYNIE.
po prostu sielanka.

przyroda budzi się z efektu cieplarnianego, moja osobista pani na łonie tejże, a ja oddaję się mojemu hobby, czyli uwiecznianiem krajobrazów na tzw. nośniku.
nieopodal grono zaprzyjaźnionych przyjaciół, którym czas równie leniwie... PŁYNIE.
po prostu sielanka.

a właśnie że nie.esilon pisze:o, fotki z IBIS TROPHY
to akurat jest z BRISTOL BREAKFAST CHALLENGE.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ou, znaczy się, długa noc z przemieszczeniem była? Żałuję jeszcze bardziejdamaz pisze: BRISTOL BREAKFAST CHALLENGE

zali wżdy?WiS pisze:Ou, znaczy się, długa noc z przemieszczeniem była?
jak długa noc? żadna noc. kryzys.
spaliśmy gdzie najtaniej i jedliśmy gdzie najtaniej.
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
na koncowke pazdziernika poczatek listopada planujecie cos szalec pod dolnym slasku?
:P
:P
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
gwoli informacji:
na XI Zmota Challenge organizator pozwolił nam pojechać w turystyku. skończyło się kompletem punktów i III miejscem w klasie (bo Suzia jest dzielna, ale powolna).
ponieważ na 40+ załóg tylko 3 zrobiły komplet, z czego my najdłużej spaliśmy i się nieźle wynudziliśmy - klamka zapadła. Suzia idzie pod nóż i przejdzie serię operacji plastycznych.

na XI Zmota Challenge organizator pozwolił nam pojechać w turystyku. skończyło się kompletem punktów i III miejscem w klasie (bo Suzia jest dzielna, ale powolna).
ponieważ na 40+ załóg tylko 3 zrobiły komplet, z czego my najdłużej spaliśmy i się nieźle wynudziliśmy - klamka zapadła. Suzia idzie pod nóż i przejdzie serię operacji plastycznych.

gratki dla obu Damazi i czekamy na info jak się projekt rozwijadamaz pisze: Suzia idzie pod nóż i przejdzie serię operacji plastycznych.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
gartulowac!! ciekawe co seryjnym forkiem bym zdzialal:P pozdro i do zoba gdzies kiedys:D
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
-
stormy
- 2 gwiazdki
- Auto: OBK, VW T4 Californa, Samurai "Zmota"
- Polubił: 0
Subaru Outback 2,5 MY'05,
VW T4 California MY'03
Suzuki Samurai "Zmota" 1,6 MY'92
VW T4 California MY'03