Sprzęgła i dwumasy w Outbackach Boxerach Dieslach

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Re: Sprzęgła i dwumasy w Outbackach Boxerach Dieslach

Post 28 cze 2010, o 23:07

Arno pisze: NO SIE PYTAM DLACZEGO!

Bo Tobie od razu sprzedali popsuty samochód, przednia oś napęd zgubiła ;-)

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx, legacy disel, evo X
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 5 lip 2010, o 08:40

So What! pisze:
cerbera pisze:
:cofee: no moj na razie ok jeszcze nic sie nie zjaralo ruszam jak kazali ale jest to zalosne na swiatlach.... :-|
Jaki masz przebieg w Legacu :?:

dopiero 16kk no ale dramatau nie ma oprucz tego ruszania...... :wall: po wielu latach jazdy subaru jestem zaskoczony ze cos takiego im sie przytrafia. Ja juz nie kupie subaru. no chyba ze nowego lanosa sti po kuracji ochudzajacej :razz:
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 5 lip 2010, o 09:15

cerbera pisze: dopiero 16kk no ale dramatau nie ma oprucz tego ruszania...... :wall: po wielu latach jazdy subaru jestem zaskoczony ze cos takiego im sie przytrafia. Ja juz nie kupie subaru. no chyba ze nowego lanosa sti po kuracji ochudzajacej :razz:
Doskonale Cię rozumiem. Niestety.

jaszyn
0 gwiazdek
Auto: legacy

Post 22 lip 2010, o 00:45

koledzy czy problem dotyczy też zwykłych legacy czy tylko OBK i foresterów ???

u mnie 37 kkm w laegacy 2008 jak dotychczas nic się nie dzieje, smród skarpetek dwa razy zimą jak jeszcze nie wiedziałem o tej całej kompatybilności i od tamtego czasu spokój, ale nie wiem czy zawsze przed upaleniem są jakieś objawy prodromalne czy potrafi strzelić sprzegło nagle. Chciałem z rodzinka na wczasy się wybrać kilka kkm ale mam pewne obawy... w ogóle to jakaś paranoja żeby zamiast się cieszyć jazdą to się zastanawiać nad sprzęgłem...mam nadzieje że te nowe przepisy o pozwach zbiorowych coś zmienią bo wydaje mi się że na razie SIP kpi sobie z klienta, organizowanie tych kursów to jakby przyznanie się do winy, nie wspomę o nowym sofcie zmiejszajacym moment obrotowy- proponuje zdemontować turbinę ... wtedy na pewno się sprzegło się nie upali

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 lip 2010, o 10:50

Podobno zmieniło się prawo i można u nas wchodzić w pozew zbiorowy :whistle:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 22 lip 2010, o 11:33

Konto usunięte pisze: Podobno zmieniło się prawo i można u nas wchodzić w pozew zbiorowy :whistle:

Który będzie się zapewne równał z utratą gwarancji. :giggle:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 22 lip 2010, o 17:18

Konto usunięte pisze: Podobno zmieniło się prawo i można u nas wchodzić w pozew zbiorowy :whistle:
no to szybko SiP wyda dodatek do katalogu serwisowego "tych klientów nie obsługujemy" ze zdjęciami.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 22 lip 2010, o 19:28

A ktoś wie na czym ma polegać ten "pozew zbiorowy"? Czy chodzi tylko o to że pozywających może być więcej, czy też coś jeszcze?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 22 lip 2010, o 21:41

minimus, pewnie prawnicy odpowiedzą. W książkach Grishama to polega na tym, że kancelaria prawnicza wyszukuje jakąś grupę poszkodowanych, wnoszą pozew zbiorowy i dostają odszkodowanie. Kancelaria zgarnia 20-40%, a reszta wspaniałomyślnie dzielona jest na poszkodowanych ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 22 lip 2010, o 22:17

google waszym przyjacielem. :razz:

Grisham... :wall:
:mrgreen:

http://www.pozew-zbiorowy.com.pl/
czarne jest piękne...

minimus
5 gwiazdek

Post 22 lip 2010, o 22:30

Podoba mi się ta część o prawnikach 'hienach' samych szukających pokrzydzonych. Ależ to jest wielki rynek :-d

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 22 lip 2010, o 22:44

vibowit pisze:Grisham... :wall:
:mrgreen:
Hehe, co się nie podoba? ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 23 lip 2010, o 03:26

Funky to się nawet nadaje na prawnika... :mrgreen:

sebik
0 gwiazdek
Auto: outback diesel

Post 24 lip 2010, o 07:32

Witam!

Świeżo zalogowawszy sie na forum poczytałem Wasze posty i normalnie żałuję że wcześniej nie zrobili użytkownicy akcji Subaru. Boxer Diesel to przyjemny silnik, ale jakość wykonania spadła dramatycznie. Gdzież temu chłamowi do mojego poprzedniego Forestera?
Dodatkowo chamstwo panów w połowie ASO w tym kraju przyprawia mnie o porządne nerwy. Nikt nie odpowiada na pytania, nikt nie odpisuje na maile. Auto przywiezione do nich dla zasady lawetą jest oczywiście sprawne a naprawienie poważnej usterki która powodowała problem oczywiście jest możliwe dopiero po upływie gwarancji. Dziady!!

Jako że jestem wśród tych którzy twierdzą, że sprzęgła w subaru outback padały z przyczyn konstrukcyjnych, mam propozycję. Zróbmy pozew zbiorowy przeciwko Subaru Import Polska. Każdy kto musiał wydać 5000 na wymianę sprzęgła dostanie coś z powrotem, a spółka nie dbająca o klientów dostanie niezłego prztyczka.

Chętnie zajmę się organizacją sprawy. Chętnych proszę o kontakt.

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 25 lip 2010, o 13:10

kolego Sebik a juz zaplaciles za naprawe?? u mnie na razie ok ale jesli by co ssie dzialo nawet 5 min bym sie niezastanawial nad pozwem. Niestety moje legacy jest juz po minimalnej przygodzie {przerysoany blotnik i drzwi pasazera} to co otrzymalem po naprawie to byl jakis dramat. Drzwi podobno jak blotnik nowe ale w srodku wszystko odpadlo po 3 dniach jakis dramat.... a i swiatlo przeciwmgielne schowalo sie do srodka
po 1 progu..... naprawe oczywiscie bede reklamowal ale z jakim skutkiem.... :wall: :-(
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 25 lip 2010, o 20:58

remek pisze: Funky to się nawet nadaje na prawnika...

Ja na razie przetrenuję opcję "indywidualna" :evilgrin:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 25 lip 2010, o 21:33

Konto usunięte pisze: Ja na razie przetrenuję opcję "indywidualna" :evilgrin:

Będziesz pozywać sip? A co Ci się stało?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 25 lip 2010, o 21:46

Mi? Nic. :whistle:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 26 lip 2010, o 21:13

A wystarczyło ludzikom powiedzieć, że nie potrafią zmieniać biegów. -> http://nyti.ms/cFHD9N

:giggle:
czarne jest piękne...

minimus
5 gwiazdek

Post 26 lip 2010, o 21:32

standardowa gwarancja na 5 lat lub 60,000 mil :whistle:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 26 lip 2010, o 22:11

vibowit pisze:A wystarczyło ludzikom powiedzieć, że nie potrafią zmieniać biegów. -> http://nyti.ms/cFHD9N

:giggle:
The solution is to have the dealer drill the hole.
Wiertla w dłoń. :lol:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 5 sie 2010, o 14:14

Wczoraj rozmawiałem z Gościem z Salonu subaru w Niemczech o problemach ze sprzęgłami i usłyszałem ,że zdarzyły się problemy ale było ich niewiele a do tego importer wprowadził to samo co w Polsce czyli nowy soft i na razie jest spokój :idea:
Z ciekawostek to mają w sprzedaży w salonie gnojowniki z dłubane na 170 ps , zapytałem co z gwarancją :?: Owszem jest ale nie subarowa lecz jakiejś innej firmy płatna dodatkowo . Pan twierdzi iż silniki te spokojnie tyle wytrzymają ( 170 ps ) , sam ma takiego , i jeździ bardzo miło :idea:
Niech Sip też taki numer robi z gwarancją z innej firmy :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 5 sie 2010, o 18:55

Piter 35 pisze: Niech Sip też taki numer robi z gwarancją z innej firmy
Najlepiej 4turbo :evilgrin: :evilgrin:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 6 sie 2010, o 23:00

Piter 35 pisze: Wczoraj rozmawiałem z Gościem z Salonu subaru w Niemczech o problemach ze sprzęgłami i usłyszałem ,że zdarzyły się problemy ale było ich niewiele
no ja właśnie dzisiaj z wątpliwą przyjemnością byłem w ASO i przysłuchiwałem się rozmowie z klientem na temat sprzęgieł... Śliczna skądinąd pani tłumaczyła, że wszystkie diesle subaru na cały świat wyjeżdżają z jednej fabryki i jakoś problem jest tylko i wyłącznie w Polsce.. a przecież my jak i nasi sąsiedzi korzystamy wzajemnie ze swoich magazynów.... Coś ścieme wali.. W DE to pewnie non stop na autostradach jeżdżą i wszystko mają odśnieżane, parkingów dużo, więc gdzie mają palić te sprzęgła, w garażu czy na oktoberfeście? :roll:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 22 sie 2010, o 00:39

Miazdzy mnie takie wciskanie kitu w salonach :x ku..... jak ktos daje ponad 100tys za auto to nie po to zeby sie zepsulo po 20kkm. Ja naprawde bym niechcial uslyszec cos pt nie umie pan ruszac albo ze p sniegu nie wolno jechac. Ostanio znow do miska sie przesiadam bo tam mozna ruszac z gazem... :giggle: :giggle: :giggle:

ODPOWIEDZ