"Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."
Re: "Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."
Ten mecz jest upokarzający.
Niemcy już powinni odpuścić.
Niemcy już powinni odpuścić.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Przede wszystkim powinni opuścić (kibice) stadion, bo później mogą mieć ciepło.FUX pisze: Niemcy już powinni odpuścić.
1 przymar 2 325
2 Kruszyn 2 175
3 Bilex 2 125
4 rrosiak 2 075
5 vicu 2 050
6 busik 1 875
7 danikl 1 725
8 j33mbo 1 725
9 burat 1 450
10 vibowit 1 225
11 Konto usunięte 800
12 WiS 800
13 maly 200
14 esilon 200
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Niemcy przegrają w finale z Argentyną 

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Przegrają, ale z Holandią. A co do odpuszczenia Niemców, to oni właśnie to zrobili. Jakby się spięli to dwucyfrówka by była.
Obstawiałem pewną wygraną Niemców, ale tego to się nikt nie spodziewał. Ciekawe, czy u buków były gdziekoliwiek zakłady na taki wynik i w jakim kursie.
U nas można się było sporo podciągnąć w tabelce na tym meczu, bo różnica 6 goli przed meczem zostałąby przyjęta kąśliwymi komentarzami o znajomościach realiów piłki nożnej :)
Obstawiałem pewną wygraną Niemców, ale tego to się nikt nie spodziewał. Ciekawe, czy u buków były gdziekoliwiek zakłady na taki wynik i w jakim kursie.
U nas można się było sporo podciągnąć w tabelce na tym meczu, bo różnica 6 goli przed meczem zostałąby przyjęta kąśliwymi komentarzami o znajomościach realiów piłki nożnej :)
parę ciekawostek po meczu:
Niemcy są pierwszym zespołem, który strzelił w półfinale mundialu siedem goli;
nigdy nie było takiej różnicy w wyniku w półfinale mistrzostw świata;
do wtorkowego wieczoru Brazylia nigdy nie straciła w jednym meczu na mistrzostwach świata więcej niż pięciu goli (w 1938 roku wygrała z Polską 6:5);
to największa porażka Brazylii w finałach MŚ. Wcześniej ich niechlubnym rekordem była klęska 0:3 w finale z Francją w 1998 roku;
dzięki zdobytej bramce Miroslav Klose został najlepszym strzelcem w historii mundialu. Ma obecnie 16 trafień, drugi Ronaldo zatrzymał się na 15 golach;
Niemcy zdobyli aż 223 bramki na mundialach, dwa więcej od będącej na drugiej pozycji w tej klasyfikacji Brazylii;
179 sekund minęło między drugim, a czwartym golem dla Niemców;
Thomas Mueller strzelił 10 goli i zaliczył 6 asyst w zaledwie 12 meczach na mundialach; Mueller został dodatkowo trzecim piłkarzem w historii (po Cubillasie i Klose), który zdobywał pięć bramek lub więcej w dwóch mundialach;
w pierwszej połowie Brazylia nie oddała żadnego celnego strzału na bramkę;
co ciekawe, w całym meczu Niemcy oddali tylko dwa strzały celne więcej od Brazylii (10 do 8); prowadzenie po 29 minutach Niemców 5:0 było najszybszym w historii MŚ;
Brazylia przegrała w półfinale mundialu po raz pierwszy od 1938 roku;
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
http://babol.pl/kat,1025465,title,Osiem ... aid=6130d6przymar pisze:Przegrają, ale z Holandią. A co do odpuszczenia Niemców, to oni właśnie to zrobili. Jakby się spięli to dwucyfrówka by była.

przymar pisze:Obstawiałem pewną wygraną Niemców, ale tego to się nikt nie spodziewał. Ciekawe, czy u buków były gdziekoliwiek zakłady na taki wynik i w jakim kursie.
"Na początek wątek, o którym już wspominaliśmy. Pewnie też myśleliście, że nie jest możliwe, aby ktokolwiek przewidział porazkę "Canarinhos" 1:7. Okazuje się, że nic bardziej mylnego, bo znaleźli się tacy szczęściarze. Tylko ośmiu ludzi z całego świata wytypowało taki rezultat u bukmachera. Jedna z tych osób postawiła 20 dolarów. Pewnie pluje sobie teraz w brodę, bo przy kursie 2319 dolarów wygrał "tylko" niewiele ponad 46 tys. dolarów."
Holandia - Argentyna 3:1
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Jak ktoś postawił 7:0 to się musiał w końcówce nieźle wk....Ciara pisze:przymar pisze:Obstawiałem pewną wygraną Niemców, ale tego to się nikt nie spodziewał. Ciekawe, czy u buków były gdziekoliwiek zakłady na taki wynik i w jakim kursie.
U nas można się było sporo podciągnąć w tabelce na tym meczu, bo różnica 6 goli przed meczem zostałąby przyjęta kąśliwymi komentarzami o znajomościach realiów piłki nożnej :)"Na początek wątek, o którym już wspominaliśmy. Pewnie też myśleliście, że nie jest możliwe, aby ktokolwiek przewidział porazkę "Canarinhos" 1:7. Okazuje się, że nic bardziej mylnego, bo znaleźli się tacy szczęściarze. Tylko ośmiu ludzi z całego świata wytypowało taki rezultat u bukmachera. Jedna z tych osób postawiła 20 dolarów. Pewnie pluje sobie teraz w brodę, bo przy kursie 2319 dolarów wygrał "tylko" niewiele ponad 46 tys. dolarów."
Holandia - Argentyna 2:1
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
drugi mecz ktory ogladam na tych miszczostwach, pierwszy ktory zapomnialem, ze ogladam...
nie widac przeciwnika dla maszyny okupanta...
nie widac przeciwnika dla maszyny okupanta...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
1 Bilex 2 525
2 przymar 2 325
3 busik 2 275
4 Kruszyn 2 175
5 danikl 2 125
6 rrosiak 2 075
7 vicu 2 050
8 j33mbo 1 725
9 burat 1 450
10 vibowit 1 225
11 Konto usunięte 800
12 WiS 800
13 maly 200
14 esilon 200
2 przymar 2 325
3 busik 2 275
4 Kruszyn 2 175
5 danikl 2 125
6 rrosiak 2 075
7 vicu 2 050
8 j33mbo 1 725
9 burat 1 450
10 vibowit 1 225
11 Konto usunięte 800
12 WiS 800
13 maly 200
14 esilon 200
Ostatnio zmieniony 10 lip 2014, o 07:39 przez rrosiak, łącznie zmieniany 2 razy.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

rrosiu - reklamacja, obstawialem remis w tym meczu, a punktow nie przybylo, he?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Ja tez składam protestbusik pisze:rrosiu - reklamacja, obstawialem remis w tym meczu, a punktow nie przybylo, he?

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
A ja składam protest na konieczność oglądania partii szachów w środku nocy.danikl pisze:Ja tez składam protestbusik pisze:rrosiu - reklamacja, obstawialem remis w tym meczu, a punktow nie przybylo, he?
Holandia 2:0 Brazylia
Niemcy 2:0 Argentyna
- rrosiak
- 6 gwiazdek
busik pisze: rrosiu - reklamacja, obstawialem remis w tym meczu, a punktow nie przybylo, he?
danikl pisze: Ja tez składam protest![]()
Ale dlaczego, przecież wszystko się zgadza

A tak na serio, to chyba bylem szybszy od kompa i skopiowałem wyniki zanim Excel przetrawił nowe dane, bo nic w arkuszu nie zmieniałem, a dziś po otwarciu wszystko było OK

Ostatnio zmieniony 10 lip 2014, o 09:51 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.

juz nie powiem ile razy zasnąłem na wczorajszym meczu - do karnych to już się zmusiłemprzymar pisze: A ja składam protest na konieczność oglądania partii szachów w środku nocy.

Holandia 3 - 2 Brazylia
Niemcy 3 - 0 Argentyna
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Hmm, jednak dobrze myślałem, Niemcy polegną w wielkim finale,( Przecież jasno napisałem, parę postów wyżej
) Argentyna wzniesie się na wyżyny swoich umiejętności
Brazylia oczywiście wygra z Holandią, mają dług u swoich rodaków

Brazylia oczywiście wygra z Holandią, mają dług u swoich rodaków

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
No to wszystko jasne...
Holandia - Brazylia 1:2
Niemcy - Argentyna 0:1

Niemcy - Argentyna 0:1

czarne jest piękne...
Holandia - Brazylia 3:2
Niemcy - Argentyna 1:2
Niemcy - Argentyna 1:2
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Niemcy - Argentyna 3:2
Niemcy - Argentyna 3:2
Death ain't nothin' but a heartbeat away...