Powitanie
Re: Powitanie
witam wszystkich co jeżdżą na czterech ...łapach
póki co mam tylko 2
ale rozgladam się za Forkiem na wymianę
znalazłem taki egzemplarz : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8487712
sprowadzony ze stanów moze go ktoś oglądał i jest w stanie coś powiedzieć ja mam kawałek drogi do Olsztyna
nieśmiało zapytam może jest "ktoś" kto ma Forka 2 x lub 2,5 x z okolic Inowrocławia Torunia lub Włocławka i chciałby
udostępnić autko do obejżenia bo w mojej okolicy to ze świecą szukać takiego "cuda" chętnie się umówię bo ... złapałem bakcyla
Interesuje mnie tylko wersja X z konieczną przeróbką na LPG / co by było bez ściemy / uzytkuję aktualnie TDI 1,9 i wiry w zbiorniku sa mi obce
pozdrawiam
pozdrowienia dla Fido
póki co mam tylko 2
ale rozgladam się za Forkiem na wymianę
znalazłem taki egzemplarz : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8487712
sprowadzony ze stanów moze go ktoś oglądał i jest w stanie coś powiedzieć ja mam kawałek drogi do Olsztyna
nieśmiało zapytam może jest "ktoś" kto ma Forka 2 x lub 2,5 x z okolic Inowrocławia Torunia lub Włocławka i chciałby
udostępnić autko do obejżenia bo w mojej okolicy to ze świecą szukać takiego "cuda" chętnie się umówię bo ... złapałem bakcyla
Interesuje mnie tylko wersja X z konieczną przeróbką na LPG / co by było bez ściemy / uzytkuję aktualnie TDI 1,9 i wiry w zbiorniku sa mi obce
pozdrawiam
pozdrowienia dla Fido
żółwik pisze:witam wszystkich co jeżdżą na czterech ...łapach
póki co mam tylko 2
Witaj, witaj!
Jak kupiłem 4x4 to się ze mnie śmiali, bo po co?
A teraz mi zazdroszczą paskudy jedne i proszą - daj się karnąć

Powodzenia w poszukiwaniach

Witam wszystkich,
Wątki o spalonych sprzęgłach skłoniły mnie do napisania pierwszy raz na forum. U mnie w Outbacku kupionym w lipcu 2008, sprzęgło spaliło się po przejechaniu 18 tys. km przy prędkości 90 na V biegu w trasie pomiędzy Słupskiem a Szczecinem. Żona została dowieziona jakieś 200 km do Szczecina holownikiem z dwójką małych dzieci. Oczywiście pierwsze co usłyszała to, to ze nie umie jeździć i pewnie cały czas prowadzi w butach na obcasach że, tym samochodem to trzeba umieć jeździć itp. itd. Naprawa była w miarę szybka i sprawna i po uiszczeniu "drobnej" opłaty , oraz słowach ,że jak kogoś stać na taki samochód to stać go też na naprawy dostaliśmy nasze cudo z powrotem.
Później wszystko było dobrze, kolejny przegląd przy 29 tys i pojechaliśmy do Włoch na narty. W drodze powrotnej gdzieś tak w Austrii zaczęły się wydobywać z silnika dziwne dźwięki, miałem wrażenie ze prowadzę traktor, miarowy mechaniczny stukot podczas jazdy , ale tez na postoju. Szczęśliwie dojechaliśmy do domu.
Musze jeszcze dodać ze wraz ze stukotem tuż przed granicą z Polską , zaczął być odczuwalny przy zmianie biegów, charakterystyczny dla Outbacka zapach podpalanego sprzęgła. Jutro jadę do serwisu i aż się boję. Teoretycznie mam gwarancję jeszcze przez półtora roku ale.....
Chcę dodać, że to wielka szkoda ze w tak fajnym samochodzie dzieją się takie dziwne rzeczy i ze producent i jego przedstawiciele w Polsce nie podejmują żadnych działań, aby rozwiązać te problemy w sposób korzystny dla właścicieli a nie tylko kosztem posiadaczy nowych pojazdów.
Miałem okazję pojeździć imprezką dieslem w śniegach itp. i ani razu nie poczułem zapachu sprzęgła.
Wątki o spalonych sprzęgłach skłoniły mnie do napisania pierwszy raz na forum. U mnie w Outbacku kupionym w lipcu 2008, sprzęgło spaliło się po przejechaniu 18 tys. km przy prędkości 90 na V biegu w trasie pomiędzy Słupskiem a Szczecinem. Żona została dowieziona jakieś 200 km do Szczecina holownikiem z dwójką małych dzieci. Oczywiście pierwsze co usłyszała to, to ze nie umie jeździć i pewnie cały czas prowadzi w butach na obcasach że, tym samochodem to trzeba umieć jeździć itp. itd. Naprawa była w miarę szybka i sprawna i po uiszczeniu "drobnej" opłaty , oraz słowach ,że jak kogoś stać na taki samochód to stać go też na naprawy dostaliśmy nasze cudo z powrotem.
Później wszystko było dobrze, kolejny przegląd przy 29 tys i pojechaliśmy do Włoch na narty. W drodze powrotnej gdzieś tak w Austrii zaczęły się wydobywać z silnika dziwne dźwięki, miałem wrażenie ze prowadzę traktor, miarowy mechaniczny stukot podczas jazdy , ale tez na postoju. Szczęśliwie dojechaliśmy do domu.
Musze jeszcze dodać ze wraz ze stukotem tuż przed granicą z Polską , zaczął być odczuwalny przy zmianie biegów, charakterystyczny dla Outbacka zapach podpalanego sprzęgła. Jutro jadę do serwisu i aż się boję. Teoretycznie mam gwarancję jeszcze przez półtora roku ale.....
Chcę dodać, że to wielka szkoda ze w tak fajnym samochodzie dzieją się takie dziwne rzeczy i ze producent i jego przedstawiciele w Polsce nie podejmują żadnych działań, aby rozwiązać te problemy w sposób korzystny dla właścicieli a nie tylko kosztem posiadaczy nowych pojazdów.
Miałem okazję pojeździć imprezką dieslem w śniegach itp. i ani razu nie poczułem zapachu sprzęgła.
piksii, koło zamachowe ci wymienili przy porzedniej naprawie? Z dwu na jednomasowe?
I dzień dobry
I dzień dobry

Koło zamachowe jest nowe, ale takie jak było. Wiesz byłem w lekkim szoku i nawet nie pomyślałem żeby coś zmieniać. A propos dziwnych dźwięków rozmawiałem z kolegą rzeczoznawcą i powiedział mi , ze możne to być łożysko oporowe, tym bardziej , ze jak się zmienia biegi to biego-mieszałka stuka, drży i wibruje w tym samym rytmie co dźwięki. Jutro się czegoś pewnie dowiem, prawdopodobnie tego, że nie umiem jeździć.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ktoś kiedys pisał, że poszedł z rzeczoznawcą od razu do ASO, pokłócił sie trochę, sądem postraszył albo nawet oddał sprawę, i uznali gwarancję.
pewnie różnie bywa, ale gada to się z nimi ciężko. No nic, zobaczymy jutro. Dzięki za wsparcie
i pzdrw 

Witam,
Tym razem zostałem zaskoczony, dostałem samochód zastępczy i ze wstępnej diagnozy wynika ze prawdopodobnie nowy silnik i sprzęgło.
Pozdrawiam
Tym razem zostałem zaskoczony, dostałem samochód zastępczy i ze wstępnej diagnozy wynika ze prawdopodobnie nowy silnik i sprzęgło.
Pozdrawiam
Outback diesel obecny przebieg to 31 tys.
Jeżeli kogoś to interesuje to moge informować, na bieżąco.

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
piksii pisze:Outback diesel obecny przebieg to 31 tys.![]()
Ja poproszę jeśli można
(może jak spalę sprzęło to mi wymienią na 3.0

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Pewnie wiele osób - ale proponuję ciąg dalszy nie tutaj, tylko w odrębnym wątku.piksii pisze: Jeżeli kogoś to interesuje to moge informować, na bieżąco.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Witam wszystkich nowych 

Oczywiście, że interesuje, ale zgodnie z sugestią WiS'a - w osobnym wątkupiksii pisze: Jeżeli kogoś to interesuje to moge informować, na bieżąco.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Witka, jestem tu nowy (ale niektore mordy znam skadinad). Nie posiadam subaru, ale lubie czasem posluchac madrzejszych od siebie stad moja obecnosc tutaj. Duzo sie nie bede odzywal bom swierzak 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Dman666 pisze: Witka
Witka dawno tu nie było, bo się chyba obraził. Ale witamy, witamy i zapraszamy na oddział
nopaczpan, sporo Was tu robaczki nawlazilo...michal pisze:czołgiem - frakcja plms się zwiększa ;)