Powitanie
Re: Powitanie
on ma na bank w automacie, ale nie pamiętam silnika.. chyba 2.0
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Bartolomeo
ja mam 2.0 AT MY09, on ma 150KM, ale to padaka jest, być może to przez 4 biegowy AT, może manual jest żwawszy
szukaj czegoś rok starszego z turbiną, bo się zawiedziesz
a tak wogóle to fajny samochód, szkoda, że taki wolny,
ja mam 2.0 AT MY09, on ma 150KM, ale to padaka jest, być może to przez 4 biegowy AT, może manual jest żwawszy
Bartolomeo, ja tylko z boku dodam, że j33mbo mocno się zaraził od innych zabijaniem much bocznymi szybami, a do tego zaiste jego fura nadaje się średnio...
Więc zależy, czego szukasz... 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
Bartolomeo
- 0 gwiazdek
- Auto: Mercedes C-200 K
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No witam ponownie :)j33mbo pisze:Bartolomeo
j33mbo właśnie o takim samym Forku myślałem w automacie i 2.0, ale skoro tak piszesz to pewnie rzeczywiście musze przemyśleć swoją decyzje i wziąść coś starszego albo Accorda kombi kupie, mimo tego że w Forku sie zakochałem po jeździe próbnej. Poza tym ten z rocznika 2009 bardziej by mi pasował ze względu na to że jest bardziej przestronniejszy od poprzednich modeli. Nie to żebym był gruby tylko 192 cm wzrostu, wcześniej mało miejsca na nogi na tylnej kanapie Meśka no i potrzeba przewiezienia paru rzeczy. Bo miałby to być samochód firmowy ale i do codziennego użytku (wakacje itp.) I teraz mam poważny dylemat bo wydać mogę max 100 tys a chcąc kupić 2.5 z turbem z 2009 musiałbym wydać dużo więcej.
To ja Ci sprzedam dobrą używkę za pół ceny na fakturę...Bartolomeo pisze: bo wydać mogę max 100 tys

Dolce far niente 

-
Bartolomeo
- 0 gwiazdek
No tak tylko masz w ofercie tak jak widze pod spodem 2.0 no i jest to model mniejszy tzn mniej przestronny od tych nowych. Ale dzięki za propozycję ;)
Bo u mnie to jestem Ja, żona, i dziecko
Bartolomeo, nie ma co wyrzucać tyle kasy tylko i wyłącznie dlatego, że jest ciut większy :) Ja mam 189cm i w imprezie mieszczę się bez najmniejszego problemu, ze sporym zapasem, więc chyba w forku starszym niż MY09 nie powinno być tak tragicznie... przymierzałeś się w nich?
Problem byłby, gdybyś chcial usiąść bezpośrednio za fotelem kierowcy, przy jego calkowotym odsunieciu do tylu. Ja mam 186 i daje radę we czwórke na dystansach ponad 1000km cięgiem z przrwami na kawkę, tankowanie, itd...Bartolomeo pisze:No tak tylko masz w ofercie tak jak widze pod spodem 2.0 no i jest to model mniejszy tzn mniej przestronny od tych nowych. Ale dzięki za propozycję ;)
Dolce far niente 

FUX pisze: Ja mam 186 i daje radę we czwórke na dystansach ponad 1000km cięgiem z przrwami na kawkę, tankowanie, itd...
nie ma to jak potęga reklamy

-
janciownik
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy 92 rok
Witam Serdecznie wszystkich - od roku jestem szczęśliwym posiadaczem Subary Legacy GL (1994),
Pozdrowienia dla wszystkich
Jancio
Pozdrowienia dla wszystkich
Jancio
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek

-
Bartolomeo
- 0 gwiazdek
Dzieki wszystkim za sugestie. Rzeczywiście skoro tak mówicie to porozglądam się za ciut starszymi wersjami. Na początku podobał mi się ten nowy Forek bo nie był taki kanciasty jak poprzednie wersje. Ale z czasem przekonałem się również do starszej wersji, może nawet bardziej niż do nowszej. Oby udało mi się coś znaleźć. Jeszcze raz Dzieki wielkie wszystkim za sugestie. Biore się za poszukiwania :))
Bartolomeo, wg mnie ten poprzedni był najładniejszy ze wszystkich generacji, zwłaszcza w wersji 2,5XT zdaje się, który osiągi ma prawie jak STi... Sporo pola można zaorać 

Bartolomeo, te starsze mają inne zawieszenia, lepszejsze ponoć, takie bardziej przystosowane do polskich warunków tak twierdzi p.Marek z MTS,
nie miałem okazji przejechać się szybciej wcześniejszym forkiem, ale tym moim sporo przechyla
jeździłem szybciej forkiem z okolic MY 00, on miał wprawdzie jakieś lepsze od seryjnego zawieszenie, ale i tak była to przepaść w stosunku do mojego
w środku może jest więcej miejsca, ale technologicznie postępu brak, mój służbowy VW Caddy MY05 ma więcej bajerów w środku, więc jeżeli chodzi o nowszy model to tu nic nie tracisz
nie miałem okazji przejechać się szybciej wcześniejszym forkiem, ale tym moim sporo przechyla
jeździłem szybciej forkiem z okolic MY 00, on miał wprawdzie jakieś lepsze od seryjnego zawieszenie, ale i tak była to przepaść w stosunku do mojego
w środku może jest więcej miejsca, ale technologicznie postępu brak, mój służbowy VW Caddy MY05 ma więcej bajerów w środku, więc jeżeli chodzi o nowszy model to tu nic nie tracisz
j33mbo, dobrze prawi.
W Częstochowie byliśmy na szkoleniu i wtedy po raz pierwszy zobaczyłem, jak moge forkiem pojexdzić...
No stare zimowki bylo czuć....
W Częstochowie byliśmy na szkoleniu i wtedy po raz pierwszy zobaczyłem, jak moge forkiem pojexdzić...
No stare zimowki bylo czuć....

Dolce far niente 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
-
Bartolomeo
- 0 gwiazdek
No widze że ktoś z forum sie postarał i Forka wystawia.
P.S. Oglądałem filmiki ze zlotów i te fajne świnki też. A tu w ogłoszeniu takowa jest :)
http://otomoto.pl/subaru-forester-vr-2- ... 66463.html
P.S. Oglądałem filmiki ze zlotów i te fajne świnki też. A tu w ogłoszeniu takowa jest :)
http://otomoto.pl/subaru-forester-vr-2- ... 66463.html
Bartolomeo widzę, że z uporem maniaka i wbrew naszym sugestiom brniesz w MY09 

Witam wszystkich ciepło w ten chłodny poranek
.

...::nie rób tego, czego nie chcesz::...
Witam wszystkich!
Zwłaszcza tych dawno znanych, których przy okazji serdecznie pozdrawiam!
Zwłaszcza tych dawno znanych, których przy okazji serdecznie pozdrawiam!