rewelacyjny samochód, polecam każdemu subarufanowi oraz kazdemu przeciwnikowi skrzyń automatycznych ze szczególnym uwzględnieniem cvt
Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Forester XT 2013 rozłozył mnie dzisiaj na łopatki
rewelacyjny samochód, polecam każdemu subarufanowi oraz kazdemu przeciwnikowi skrzyń automatycznych ze szczególnym uwzględnieniem cvt
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nie taki diabeł strasznyesilon pisze: kazdemu przeciwnikowi skrzyń automatycznych ze szczególnym uwzględnieniem cvt
mozliwość hamowania silnikiem jak w manualu była ciosem ostatecznym w mój sceptycyzmSo What! pisze: Nie taki diabeł straszny
moja żona zgadza się z takim trybem myslenaArno pisze: Jakby dziś wymieniał żónie, to bym się właśnie zastanawiał nad takim
tzn benzin plus cvt?
faktycznie troche nadgonili w temacie estetyki i gadzetow we wnetrzu (ktorych brak wqrwial)
faktycznie troche nadgonili w temacie estetyki i gadzetow we wnetrzu (ktorych brak wqrwial)
gregski pisze: tzn benzin plus cvt?
tak, benzin, baaardzo chętny do jazdy, podobno dobry sprzęt grający ale zapomnielismy włączyć
Pod względem gadżetów, nadal jest bieda.gregski pisze:i gadzetow we wnetrzu (ktorych brak wqrwial)
Na przykład, w Japonii od roku ogromną furorę wśród nabywców Subaru robi system EyeSight:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=8MMhN9B1Jos
A tutaj, nawet w tym nowym Foresterze, tego nie oferują.
Ani tak naprawdę niczego innego, co byłoby godne prawdziwego gadżeciarza.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Koszmar. Nie rozumiem, po co to komuЛукашэнка pisze:
Na przykład, w Japonii od roku ogromną furorę wśród nabywców Subaru robi system EyeSight:
Лукашэнка pisze: Ani tak naprawdę niczego innego, co byłoby godne prawdziwego gadżeciarza
bo cały nowy xt jest gadżetem, na dodatek turbofajnym i użytecznym, a miłosnicy konsoli do gier niech zasiadaja przed kompami
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Dodam, że mnie teżesilon pisze: Forester XT 2013 rozłozył mnie dzisiaj na łopatki
Ja do końca w to nie uwierzyłem, i przed ostrzejszym zakrętem jednak macałem hamulec - ale pewnie po godzinie więcej spędzonej za kierą wreszcie by do moich ośrodków instynktu dotarło, że niby, panie dzieju, automat... a jednak umiesilon pisze: mozliwość hamowania silnikiem jak w manualu była ciosem ostatecznym w mój sceptycyzm
Ale mały minusik jest. Po naciśnięciu gazu jednak te poł sekundy opóźnienia się czuje, zwłaszcza przy nieco dynamiczniejszej potrzebie. Pewnie też do przywyknięcia. W każdym razie, w starych automatach trwało to jednak dłużej, a poza tym gdy już silnik dogada się z kołami, 230 koni robi co trzeba i nadrabia zwłokę bardzo ładnie, więc da się żyć (i wyprzedzać na krótkich odcinkach bez stresu).
Co do jazdy po zakretach - myslę, że przechyły porównywalne z moim XT '04.
Subiektywne wrażenia inne, bo siedzi się dużo wyżej.
Duży plus za względną cichość przy prędkościach autostradowych.
Na 18-tkach, samochod bardzo pewnie i ładnie pojechał przez baaaardzo polną drogę, a nawet kawalek poza nią.
Wnętrze - bardzo fajne, nieprzekombinowane, wygląda jak w samochodzie, a nie jak w makiecie statku kosmicznego dla nastolatków.
A idź Ty... i tak, jak dla mnie, za dużo mu się tam świeci i błyskagregski pisze: troche nadgonili w temacie estetyki i gadzetow we wnetrzu (ktorych brak wqrwial)
Howgh.esilon pisze: jest gadżetem, na dodatek turbofajnym i użytecznym, a miłosnicy konsoli do gier niech zasiadaja przed kompami
A, dla celów kronikarskich: kręcenie sie po mieście, po podmiejskich dróżkach (raczej dynamicznie i w większości w trybie sharp) plus kawałek autostradowy - zuzycie paliwa ok. 14-15 litrów. Przypuszczam, że mój, deptany podobnie, zuzyłby tyle samo.
A to u mnie odwrotnie: jakby dziś się zastanawial nad takim, to by wymieniał żonęArno pisze: Jakby dziś wymieniał żónie, to bym się właśnie zastanawiał nad takim.
Auto dla dziada
14-15 litrow? Smiech na sali. O 5-7 za duzo jak na dzisiejsze standardy w aucie rodzinnym. Rozumiem Impreza wrx, ale nie to. Te czasy minely, no moze jeszcze w europie srodkowej i wschodniej nie patrzy sie ile kasy wciaga nosem auto, ale zachod juz sobie darowal taka bzdurna rozrzutnosc.
Golona nie fantazjuj
, pokaż mi Suva z takim mocnym silnikiem co tyle pali realnie a nie na papierze 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35 pisze: pokaż mi Suva z takim mocnym silnikiem co tyle pali realnie a nie na papierze
i ma nie byc na ropę
- WiS
- 6 gwiazdek
gregski pisze: 14-15 litrow? Smiech na sali. O 5-7 za duzo
Nie tylko SUVa i z mocnym.Piter 35 pisze: pokaż mi Suva z takim mocnym silnikiem co tyle pali
Postulowane przez Grega 8-9 litrów, przy deptaniu raz po raz niemal do odcinki, ruszaniu spod świateł, etc. jest nierealne nawet w SXie 1.6
No, może w Priusie się da?
Podejrzewam, że taki Yeti 2.0 tdi przy naszym dzisiejszym stylu jazdy spokojnie wciągnąlby te 10, o ile nie więcej.esilon pisze: ma nie byc na ropę
WiS pisze: Podejrzewam, że taki Yeti 2.0 tdi przy naszym dzisiejszym stylu jazdy spokojnie wciągnąlby te 10, o ile nie więcej
co dowodzi że czas zapomnieć raz na zawsze o skodzie
Auto dla dziada
Crossovera Piter. Nie pokaze bo mnie kompletnie nie interesuja. Pewnie jakies tfsi z bezposrednim wtryskiem go pogonia, ale to drugorzedne.Piter 35 pisze:Golona nie fantazjuj, pokaż mi Suva z takim mocnym silnikiem co tyle pali realnie a nie na papierze
Wcale nie uwazam go ogolnie za glupie auto, juz wiem jaki by mi sie podobal gdybym potrzebowal takie auto: 2.5 z cvt ze stanow i instalacja lpg z duzym 70 litrowym bakiem toroidalnym w kolo.
Nie czaje tylko sensu kupowania crossa ktory tyle pali jako rodzinnego dupowozu. No bo przecie nie na tor z taka wysoka buda... Ot co..
gregski pisze: Nie czaje tylko sensu kupowania crossa ktory tyle pali jako rodzinnego dupowozu
dla sportowej rodziny w sam raz, wiesz gregu ile pali Jumper L3H2 ? cięzko przekroczyć 8l/100, na dodatek cały VAT od wszystkiego mozna odliczyć bez montowania sejfu, czy to oznacza że dla trzyosobowej rodziny to jest ideał ?
no prosię Cię
- WiS
- 6 gwiazdek
TFSI z bezpośrednim wtryskiem, odpowiednio deptane, chleją zdrowo. Cudów nie ma, chyba, że w folderach reklamowych.gregski pisze: Pewnie jakies tfsi z bezposrednim wtryskiem go pogonia,
A ktoś Ci powiedział, że traktuje go jak rodzinny dupowóz...?gregski pisze: Nie czaje tylko sensu kupowania crossa ktory tyle pali jako rodzinnego dupowozu.
Żaden Forester turbo nigdy nim nie był.
To jest bardzo fajne, uniwersalne auto pozwalajace i na bezstresową jazdę po złych drogach lub nawet lekkim bezdrożu, i na sprawne wyprzedzanie zawalidróg, dający przy tym namiastkę rajdowego ducha Subaru. A więc raczej auto dla wariata-hobbysty, względnie dla człowieka bardziej szukającego frajdy niż oszczedności, niż dla statecznego ojca licznych dziatek, męża dostojnej połowicy oraz zięcia ukochanej teściowej i pana wiernego psa, które to stado trzeba możliwie tanio zawieźć na wakacje
Forester wrócił do źródeł, ot, co. Szkoda tylko, że jednak nie jest przy tym o pół rozmiaru mniejszy... no ale cóż, taki trynd, żeby wozić nadmiar blachy i powietrza.
żeby nie było: tez uważam że pali za duzo
mój WRX zresztą też
ale ma w sobie to coś te Forek xt co pozwoliłoby przeprowadzić w głowie tak zwaną racjonalizację
mój WRX zresztą też
ale ma w sobie to coś te Forek xt co pozwoliłoby przeprowadzić w głowie tak zwaną racjonalizację
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, o 16:53 przez esilon, łącznie zmieniany 1 raz.
- WiS
- 6 gwiazdek
Nie, tylko o klekotachesilon pisze: zapomnieć raz na zawsze o skodzie
O reszcie pogadamy, gdy pojawi się Scout od nowej Octavii
- WiS
- 6 gwiazdek
Powiedzmy sobie szczerze - przy aucie, za ktore na start trzeba wyłozyć 140 tysięcy z hakiem, do którego komplet opon bedzie kosztował pewnie z 3 tysiace wzwyż, a roczne ubezpieczenie aż się boję pomysleć, kwestia litra czy nawet trzech na setke, czyli 6-18 złotych, czyli ok. 40 złotych róznicy przy podrózy z Kielc do Wawy i nazad, jest moim zdaniem doskonale nieistotna.esilon pisze: tez uważam że pali za duzo
Co najwyżej wino sobie do kolacji wypiję tańsze po powrocie
Bardziej niż spalanie przeszkadza mi ta cena sprzedazy - na to na winie nie zaoszczędzę
WiS, wiesz jak wygląda spadek wartości tego typu samochodu z biegiem kolejnych lat.WiS pisze: Bardziej niż spalanie przeszkadza mi ta cena sprzedazy - na to na winie nie zaoszczędzę
Jeśli kupować go prywatnie, to najrozsądniej na wiele lat.
Powiedzmy 6-8. Albo nawet dać mu dożywocie, jeśli się wcześniej nie rozleci.
A skoro tak, to może warto rozważyć sfinansowanie zakupu przez bank?
Przy cenie nowego auta 140 000 zł, da się zorganizować kredyt z miesięczną ratą 1 460 zł, przy wpłacie wstępnej 28 500 zł.
Teraz wygląda to juz mniej przerażająco?
Niowa wersja pojazdu dla dziada. Pojazd odziedziczony. Jeszcze dorobie deskę rozdzielczą w czeczotce.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, o 19:23 przez Arno, łącznie zmieniany 1 raz.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Zachód poddał się praniu mózgów. Istotnie, lepiej żeby paliło mniej, ale najpierw wywindowano ceny benzyny bez sensu, a potem dowalono podatki eko i wmówiono wszystkim że silnik 0.9litra w Sklasse to jest to.gregski pisze:14-15 litrow? Smiech na sali. O 5-7 za duzo jak na dzisiejsze standardy w aucie rodzinnym. Rozumiem Impreza wrx, ale nie to. Te czasy minely, no moze jeszcze w europie srodkowej i wschodniej nie patrzy sie ile kasy wciaga nosem auto, ale zachod juz sobie darowal taka bzdurna rozrzutnosc.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.