Czy to forum powoli umiera?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Czy to forum powoli umiera?

Post 24 lis 2010, o 11:06

remek,
żeś Remas przywalił z grubej rury... ;-(

Pozdrawiam
Grzegorz

Brak podpisu.

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 24 lis 2010, o 11:59

No to co montujemy jakąś akcję ?

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 24 lis 2010, o 17:20

Jest w tym niestety coś. Większość inicjatyw (np. http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=1&t=5322) umiera zaraz po rozpoczęciu. A i tak ich jest niewiele...

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 24 lis 2010, o 17:40

Niestety ilość chętnych do brania udziału w inicjatywach jest teraz proporcjonalna do ilości regularnie tu udzielających się......

Nie chcę krakać, ale... :-(

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 24 lis 2010, o 17:51

jarmaj pisze: Nie chcę krakać, ale...

ale co ?

że skrzynka kontaktowa spełniła zadanie i skrzynka może odejść ?

starzeja się wszyscy , to chyba to ;-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 24 lis 2010, o 17:59

jarmaj pisze: iestety ilość chętnych do brania udziału w inicjatywach jest teraz proporcjonalna do ilości regularnie tu udzielających się......

No właśnie jarmaj, dlaczego ani razu nie brałeś udziału w akcji prezentowej :?: :whistle: Trzeba przykład młodym dawać ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 24 lis 2010, o 18:40

rrosiak pisze:
jarmaj pisze: iestety ilość chętnych do brania udziału w inicjatywach jest teraz proporcjonalna do ilości regularnie tu udzielających się......

No właśnie jarmaj, dlaczego ani razu nie brałeś udziału w akcji prezentowej :?: :whistle: Trzeba przykład młodym dawać ;-)
Kto jak kto, ale radni to mogliby przykład dawać :whistle:

Nędza forum wynika z tego, że wiele kontaktów przeniosło się do realnego świata i tam jest im fajniej. Takie życie, byli starzy, przyjdą nowi.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 24 lis 2010, o 18:48

Konto usunięte pisze: Kto jak kto, ale radni to mogliby przykład dawać :whistle:

Dawałem przykład w latach ubiegłych (chociaż wtedy nie byłem w radzie) :-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 24 lis 2010, o 18:53

A ja myślę iż nasze forum nigdy się nie rozwinie do niebotycznych rozmiarów :idea: Cały czas powoli ktoś dochodzi , a jest kwestia czy chcieli byśmy by były tu tryliony ludzi, którzy nie mają nic ciekawego do powiedzenia , którzy w kółko gadają o tym samym i nic nowego z tego nie wynika .
Na pewno jest tak ,że jak sami nie będziemy pisać , rozmawiać to to powoli zdechnie . Oczywiście wiadomą sprawą jest ,że nie zawsze mamy czas by co dziennie pisać ale STARAJMY SIĘ :cofee:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 24 lis 2010, o 19:06

Gdzieś wyczytalem, ze do ogarnięcia jest grupa ca. 150 znajomych; poźniej robie się sajgon.
Cytuje z pamięci z jakiejś publikacji dotyczącej zarządzania, wzorowanej na legionach rzymskich.
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 24 lis 2010, o 19:10

FUX pisze: Cytuje z pamięci jak to było w legionach rzymskich.
Ty to masz pamięć , terabajty wiedzy :mrgreen:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 24 lis 2010, o 19:35

ee tam nie krakać, jak dla mnie jest dobrze tak jak teraz. duża ilość postów i użytkowników także zniechęca bo trudniej znaleźć coś ciekawego.
a to że inicjatywy nie zawsze wypalają to normalne bo ludzi tak wiele nie jest a i nie każdy może. jak np z sylwestrem gdy pierwsza opcja nie wypaliła to coś innego znalazłem i już do Koniuszego nie dotrę ale kibicuję wam mocno bo wiem że będzie się działo.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 24 lis 2010, o 19:58

rrosiak pisze:

Bo moja kreatywność w wymyślaniu prezentów jest równa zero i już sam fakt, że rodzinie coś muszę kupić po choinkę, przyprawia mnie o czarną rozpacz i powoduje, że nie cierpię okresu przedświątecznego, kiedy muszę się z tym zmagać. :-/
I zawsze kończy się na standardowych prezentowych zestawach kosmetyków z supermarketu. ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 24 lis 2010, o 20:16

jarmaj, podejmij męską decyzję i idź na zakupy w najbliższy weekend; strs mniejszy-masz miesiąc zapasu...
Dolce far niente ;-)

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 24 lis 2010, o 21:29

jarmaj pisze: Bo moja kreatywność w wymyślaniu prezentów jest równa zero i już sam fakt, że rodzinie coś muszę kupić po choinkę, przyprawia mnie o czarną rozpacz i powoduje, że nie cierpię okresu przedświątecznego, kiedy muszę się z tym zmagać.
Jednak ktoś mnie rozumie.

Ale jeżeli ma być jakaś zrzuta dla dzieciaków, to ja chętnie (wcześniej się nie udzielałem :oops: ).

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 lis 2010, o 22:30

Chyba nie chodzi o to ile jest ludzi, tylko o to że duch w narodzie ginie. Za przykład może posłużyć też akcja dla powodzian. I nie o kasę tutaj chodzi, bo rozumiem że nie wszyscy mogli, mają etc. To absolutnie nie to. Chodzi o jakieś zaangażowanie... czy coś :-|
W porównaniu do tego co było wtedy dla domu dziecka... żal :-(

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 25 lis 2010, o 01:18

bynajmniej chodziło mi o uczestnictwo na siłę w akcjach. Gadamy o Palikotach i innych JarKaczach nierzadko obrzucająć się mięchem. Coraz mniej spontanów i czystej radochy. Duch forum już nie ten.

Być może wraz ze zmianą upodobań motoryzacyjnych stajemy się także innymi ludźmi.

W sumie racja, też bym się denerowował np. na myśl, że całą zimę muszę saperkę nosić przy sobie. :evilgrin: ;-)

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 25 lis 2010, o 02:42

Może to jest tak ,że poprostu tego wszystkiego jest za dużo .
Gdzie się nie obejrzysz to trzeba komuś pomagać tv ,radio ,ludzie żebrzący na ulicach ,chodzący po domach i hit ostatnich miesięcy przynajmniej u mnie czyli przedstawiciele firm sprzedających sprzęt medyczny albo sprzęt do wyposarzenia szkół którzy dzwonią do mnie z prośbą o wsparcie jakiejś szkoły lub szpitala .Poprostu mam zakupić u nich jakiś sprzęt który zostanie wspaniałomyślnie przekazany danej szkole, szpitalowi.Niby wszystko ok ale ja nie wiem czy danej szkole ,szpitalowi akurat taki sprzęt jest potrzebny i czy cena za ten sprzęt nie jest trochę zawyżona.
Raz dałem jakąś kasę na sprzęt do szpitala , ale nagle zaczęli do mnie wydzwaniać średnio raz w tygodniu i powiedziałem pas.

PS. To nie znaczy ,że jak pojawi się jakaś fajna akcja to się nie zaangażuję :idea:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2010, o 09:08

remek pisze: Być może wraz ze zmianą upodobań motoryzacyjnych stajemy się także innymi ludźmi.

A kto to zmienia takie szlachetne upodobania motoryzacyjne (czytaj Subaru) ? :mrgreen: Choćby miało nas tu zostać TRZY (słownie : 3) to ja Subarki na żądne koromysło nie zamieniam. Tak mi dopomóż TheForum i ten no ... o już wiem Jack D. W górę serca ludki kochane , będzie git i wiosenka niedługo przyjdzie i dzionek będzie długi i no, ten, w ogóle znaczy się :thumb:

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Wiem już kto, Chlor zdradził i Babcia brudas, Stasiek kłamie :-)
PS2. barbie, Barbuś, jak Ty mi smutna będziesz chodziła, to ja do Waszej jamy wpadnę i zrobię....striptiz. Zobaczysz :-)
Brak podpisu.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 25 lis 2010, o 11:11

Grzesiek_67 pisze: to ja do Waszej jamy wpadnę i zrobię....striptiz. Zobaczysz

Grzesiek_67, chodziło o spontan a nie o zaplanowana akcję :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 25 lis 2010, o 11:15

Esi, wyuczoną rzekłbym ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2010, o 11:28

Chloru pisze: Esi, wyuczoną rzekłbym ;-)

Ze zdrajcami i do tego jeszcze złośliwcami gadał nie będę.

:mrgreen:

esilon, no to to będzie zaplanowany spontan :-p

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2010, o 11:45

danikl, pierwszym przykładem były forumowe mikołajki. To nie jest akcja charytatywna, tylko dobra zabawa. Ta powódź to tylko przykład, chodzi mi o całość zjawiska.
Zobaczcie, że na pierwsze Chlejady frekwencja była taka, że nie pomieściliśmy się w hotelu. Każde kolejne coraz słabiej. Się nie chce jeździć, bawić itd. Znudziło się? Może i tak.
Brak nowej krwi też oczywiście jest jakimś tam problemem, bo coraz bardziej kisimy się we własnym sosie. Ale prawda jest taka, że coraz mniej mamy nowych ciekawych wątków. Zewsząd wyłazi polityka, narzekanie i wszystko tylko nie to, co nas tu połączyło - czyli chociaż w miarę zainteresowanie Subaru. Mnie tego żal, bo coraz częściej po prostu nie mam tu czego czytać. Efekt taki że i "starzy" i "nowi" się nie odzywają, bo najżywszy wątek na forum to "Polityka".

Grzesiek_67, wpisuję Twoje akrobacje przy rurze jako punkt programu majowych Chlejad. Może to napędzi klientelę :mrgreen:

Przy okazji - dzięki naszemu Radnemu RRosiakowi, którego Google soczyście obdarzył kuponami na kampanie Google, uruchomiliśmy właśnie kampanię reklamową forum 8-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2010, o 11:51

barbie pisze: Grzesiek_67, wpisuję Twoje akrobacje przy rurze jako punkt programu majowych Chlejad. Może to napędzi klientelę :mrgreen:
Absolutnie :-) Ja bym jeszcze w to Lucjan włączył i byliby my prawie "Tercet egzotyczny".

:mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 25 lis 2010, o 12:11

danikl pisze:PS. To nie znaczy ,że jak pojawi się jakaś fajna akcja to się nie zaangażuję :idea:
Tylko żeby pojawiła się jakaś fajna akcja to ktoś musi się zaangażowaj w jej przeprowadzenie. Takich co się dołączą jest pewnie więcej, tylko komuś musi się chcieć coś zrobić i ten ktoś musi mieć na tyle...hmmm... nazwijmy to charyzmy, żeby zarazić tym innych. A o to niestety najtrudniej. Nie ma komu robić :-(

A poza tym zgadzam się z remkiem, że duch forum to nie tylko szeroko rozumiana pomoc potrzebującym, to są te "spontany", które mogą dotyczyć czegokolwiek. O! Już wiem! Grzesiek_67 spontanicznie nagra swój striptiz i wrzuci na foruma :mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

ODPOWIEDZ