Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Re: Coś niedobrego

Post 15 kwie 2009, o 22:14

Bergen pisze:
citan pisze: Lamborghini pewnie.
Wspominałem już kiedyś, jak rednecki z (tymczasowo) mojej wioski kupili sobie takiego. Ale to był szpan! :mrgreen:
Do sklepu nim jeździli! Do kościoła! :-d
:giggle:
Kilka lat temu opowiadał mi kolega, który mieszka na stałe w Niemczech, że dwóch braci kloszardów trafiło 6 w Lotto. TV zrobiła o nich reportaż, jak zmieniło się ich życie PO wygranej. I jakie zdziwko... :mrgreen: , dalej mieszkali w jakiejś szopie w sadzie, tyle że przed szopą stało nowiusieńkie czerwone Lambo :giggle: . Jeden z braci mówił, że taki samochód był jego marzeniem od dzieciństwa, więc sobie sprawił. Więcej marzeń nie mieli. :-d

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubił: 0
Polubione posty: 3 razy

Post 15 kwie 2009, o 22:42

Doxa, To w Vaterlandzie są kloszardzi ? :-p

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 16 kwie 2009, o 18:56

Tak jak się dziś na bajku zatrzymałem na czerwonym, tak już się się nie ruszyłem :wall:
Spalę złoma :evil:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK
Polubione posty: 0

Post 16 kwie 2009, o 19:41

Bergen, masz przygód co niemiara z Charcikiem. Coś mało wdzięczna bestia z niego, hm? :mrgreen:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 16 kwie 2009, o 20:10

Aggghhhh. Chyba będę musiał sobie sprawić coś nowego. Ostatnio się zatrzymuję na czerwonym - na prawą nogę - kończę hamowanie klamką, a tu jak coś nie świśnie pryśnie zachrobocze, manetka do góry, lusterko w dół! - śruba ustalająca hamulec bębnowy przedniego koła wypadła, więc jak
nacisnąłem klamkę to bęben zaczął kręcić się razem z kołem, nawijając na oś linkę hamulca, która pociągnęła manetkę :wall:
Dobrze że przez łeb nie poleciałem na samochód przede mną :evil:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 16 kwie 2009, o 20:21

Doxa pisze: Więcej marzeń nie mieli. :-d
a tak bardziej serio, ale też filozoficznie, to gdzieś (pewnie w USA, jak zwykle) zrobili "badania" i sprawdzili, co się dzieje z ludźmi, którzy wygrali sporo na loterii. okazało się, że prawie wszyscy po odpowiednim czasie (zależnym od wysokości wygranej) wrócili do punktu wyjścia. te wyniki, bardziej niż cokolwiek innego, dały mi do myślenia. wtedy uwierzyłem/zrozumiałem: chcesz - masz. nie chcesz - nie masz. tylko trzeba odpowiednio chcieć (bo z "nie chcieć" to i tak jesteśmy nieźli).

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 17 kwie 2009, o 09:23

Informacja o nowym podatku ekologicznym :arrow: http://moto.onet.pl/1553086,1,polska-pa ... tml?node=2

Co za głupota , biednemu zawsze wiatr w oczy :evil:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 17 kwie 2009, o 09:30

Bergen pisze: śruba ustalająca hamulec bębnowy przedniego koła wypadła, więc jak
nacisnąłem klamkę to bęben zaczął kręcić się razem z kołem, nawijając na oś linkę hamulca, która pociągnęła manetkę :wall:
Dobrze że przez łeb nie poleciałem na samochód przede mną :evil:

o żesz, wyobraziłem sobie... teraz na kolanach do Częstochowy. Dobrze, że było tak wolno

naLeśnik
4 gwiazdki
Auto: destrukcja

Post 17 kwie 2009, o 10:31

Piter 35 pisze:Informacja o nowym podatku ekologicznym :arrow: http://moto.onet.pl/1553086,1,polska-pa ... tml?node=2

Co za głupota , biednemu zawsze wiatr w oczy :evil:
Europa dopłaca tysiące Euro kupującym nowe samochody żeby ci pozbyli się starszych samochodów a w Polsce wprowadza się podatki - w tym kraju zawsze było na odwrót :wall:

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 17 kwie 2009, o 11:20

przydzwoniłem graalem w klomb - szpetne rysy gratis :/

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 17 kwie 2009, o 11:24

michal pisze: przydzwoniłem graalem w klomb - szpetne rysy gratis :/

wyrazy :-|

rysy do krwi ?

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 17 kwie 2009, o 12:25

michal pisze: przydzwoniłem graalem w klomb - szpetne rysy gratis :/
Przyjmij wyrazy.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 17 kwie 2009, o 13:40

Konto usunięte pisze: teraz na kolanach do Częstochowy.
Póki co poszedłem na stopach do salonu motocyklowego. Może coś z tego wyjdzie.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 kwie 2009, o 19:34

rysy do samego rdzenia plajzdiku - funf! - ale już zamalowane.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 17 kwie 2009, o 20:50

kredeczkom?

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 19 kwie 2009, o 01:49

Od kilku dni, gdzie bym się nie ruszył ktoś próbuje wymusić na mnie pierwszeństwo...nosz jakaś plaga normalnie.
Dziś chyba 100letni dziadek zdecydował się na wyjazd swoją A-klasą z podporządkowanej jak już praktycznie byłem na skrzyżowaniu...było baaardzo blisko kuku, oczywiście dziad jak gdyby nigdy nic odjechał kręcąc kierownicą w stylu "zaplatamy obwarzanka" :wall:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 19 kwie 2009, o 08:29

Złodzieje ukradli z banku fałszywe banknoty

Trzej złodzieje dokonali napadu na bank w północnej Kolumbii, aby później dowiedzieć się, że skradli fałszywe banknoty - poinformowała w sobotę kolumbijska policja.
Bandyci byli przekonani, iż z bankowych sejfów w mieście Barranquilla wynieśli około 4 mln kolumbijskich pesos (równowartość 1.700 dolarów). Uciekli na motorach. Za nimi ruszył jednak policyjny pościg.

Spanikowani przestępcy spowodowali wypadek drogowy. "Z pomocą mieszkańców mogliśmy ich aresztować" - mówił cytowany przez media szef miejscowej policji, nadinspektor Oscar Gamboa.

Dopiero w szpitalu złodzieje dowiedzieli się, że cenny łup okazał się złotem głupców; fałszywe banknoty bank zamierzał rozdać swoim pracownikom w celach szkoleniowych.

Trzej bandyci w sobotę wciąż przebywali w szpitalu pod policyjnym nadzorem.

:giggle:
Dolce far niente ;-)

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 19 kwie 2009, o 16:38

Bergen pisze: kredeczkom?
morales

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy

Post 20 kwie 2009, o 00:27

Piękny dzień w coś niedobrego. Wspaniały weekend zakończył się porażką. :wall: Dobranoc wszystkim.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 20 kwie 2009, o 01:01

liwit pisze:Piękny dzień w coś niedobrego. Wspaniały weekend zakończył się porażką. :wall: Dobranoc wszystkim.
Co się stało się?
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 20 kwie 2009, o 01:21

Niestety kończę już pobyt w zakopcu :wall:
Wyjeżdzam jutro :x
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 20 kwie 2009, o 22:43

Oglądałem dziś wiadomości i news o antyterorystach co przyczynili się do śmierci p.Blidy.
A co ten biedny antyteror winny ,ze ta Pani się kur....a chciała zabić, ukryła broń gdzieś tam w łazience i i cichaczem sobie wypaliła w skroń .
A co by było gdyby zastrzeliła jakiegoś bogu ducha winnego policjanta :idea:
To była by znowu wina policji lub jakiejś innej służby :arrow: paranoja :x

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 20 kwie 2009, o 22:54

To byli antyterroryści? :o Nie jakieś CBA?
W każdym razie tam się coś dziwnego działo. Najpierw twierdzili, że jak sie zastrzeliła to razem z nią w kiblu była funkcjonariuszka. Później, że była na zewnątrz ale miała na nią oko przez uchylone drzwi. Jakaś ściema tam była i d... dali.
Oskarżony chyba wódz tej akcji?

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 20 kwie 2009, o 22:54

Piter, nie antyterrorysta, a oficer ABW.

Różnica taka, że to nie był fizyczny, ale umysłowy - dowódca akcji. Żal mi chłopa, ale odwalił kompletną amatorkę. Nie sprawdzono zawczasu, że "obiekt" ma (legalną przecież i rejestrowaną!) w domu broń. Potem spuszczono osobę aresztowaną z oka i wpuszczono ją samą do nieprzeszukanego jeszcze pomieszczenia (ja rozumiem, ludzkie uczucia... ale skutki są, jakie są).
Takie rzeczy już na kursach podstawowych się w Emowie chyba powinno przerabiać (i się zapewne przrabia, ale zanim człowiek zostanie oficerem, to czasem zapomni, czego go uczyli jako szeregowca).
Kobieta, nie kobieta. Gdy gra idzie o poważne rzeczy, ekipa wchodząca na zatrzymanie ma się spodziewać wszystkiego najciekawszego.
Niestety, trzeba gościa ścignąć - choćby po to, żeby jego koledzy po fachu wiedzieli na przyszłość, że w pracy trzeba myśleć.
Niezależnie od aktualnej koniunktury politycznej.
Piter 35 pisze: co by było gdyby zastrzeliła jakiegoś bogu ducha winnego policjanta
No, właśnie...?

Nie podejmuję się nadążyć za tokiem myślenia polskich prokuratur, ale być może właśnie ten ewentualny niuans spowodował, że gość ma zarzuty prokuratorskie zamiast zwykłej kary dyscyplinarnej za niedopełnienie obowiązków.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 20 kwie 2009, o 23:01

Piter 35 pisze: i cichaczem sobie wypaliła w skroń
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że ona sobie wypaliła w klatkę piersiową. Prokuratura próbowała udowodnić, jak trudno jest przystawić samemu sobie pistolet pod takim kątem. Dla mnie sprawa dziwna. Komuś puściły nerwy, a komu to się okaże. Albo i nie.
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

ODPOWIEDZ