Doxa pisze: Prokuratura próbowała udowodnić, jak trudno jest przystawić samemu sobie pistolet pod takim kątem.
ciekawe co chcieli udowodnić, chyba że B.B. miała jakiś niedowład rąk

Doxa pisze: Prokuratura próbowała udowodnić, jak trudno jest przystawić samemu sobie pistolet pod takim kątem.
adam.str pisze: Wg mnie pod każdym kątem w klatkę można sobie strzelić .
Prawda.Doxa pisze: ona sobie wypaliła w klatkę piersiową
Dziwna, fakt, sam się kiedyś doszukiwałem trzeciego dna. Ale z rewolwerem (nie pistoletem, jeśli już tak drobiazgowo wyjaśniamy szczegóły) to fałszywy trop. Normalnie trzymając się faktycznie nie da, ale jeśli złapać odwrotnie i naciskać spust kciukiem, to żaden problem.Doxa pisze: Prokuratura próbowała udowodnić, jak trudno jest przystawić samemu sobie pistolet pod takim kątem. Dla mnie sprawa dziwna.
Z wyjątkiem kąta prostego - zwłaszcza z czegoś, co ma lufę dłuższą niż cal. A tu akurat tak było.adam.str pisze: Wg mnie pod każdym kątem w klatkę można sobie strzelić .
Bardzo możliwe , szczegółow nie pamiętam .Doxa pisze: że ona sobie wypaliła w klatkę piersiową
A w tym temacie to kiedyś czytałem artykuł napisany przez naczelnego pisma Strzał - wysnuł bardzo ciekawą teorię. Mianowicie pistolet nie był wyposażony w typową ostrą amunicję tylko obezwładniającą. No i faktycznie nie powinna ona zabić tylko obezwładnić/zranić, ale do takiego działania potrzeba aby pocisk pokonał jakąś odległość no i zazwyczaj strzela sie do człowieka poubieranego. A Blida strzelając do siebie mogła myśleć że się tylko zrani więc pojedzie jako męczenniczka faszystowskich rządów do szpitala a nie do aresztu i da jej to czas na przygotowanie obrony itd. Ale przystawiając lufę do ciała pocisk się nie rozpłaszczył na większej powierzchni tylko zadziałał jak ostra amunicja.Piter 35 pisze: A co ten biedny antyteror winny ,ze ta Pani się kur....a chciała zabić, ukryła broń gdzieś tam w łazience i i cichaczem sobie wypaliła w skroń .
Owszem dała ale czy trzeba niszczyć człowieka tak do dna , można go było ukarać , nie wiem zdegradować , wprowadzić nowe proceduryWiS pisze: Tak czy siak, ABW dała ciała.
Zupełnie tak jak z podobno kryształowym młodym Olewnikiem.Piter 35 pisze: Owszem dała ale czy trzeba niszczyć człowieka tak do dna , można go było ukarać , nie wiem zdegradować , wprowadzić nowe procedury
A tak mamy pożywkę dla gawiedzi i prasy![]()
Ojejzagatka pisze:auuuuuu, bo czasem są takie dni, że wyć się chce
Ja słuchałem sporo Coldplaya jak leżałem w szpitalu i dodawał mi jak najbardziej pozytywnego poweramały 5150 pisze: ode mnie Coldplay, który jakimś dziwnym trafem jest obecny w moim życiuTylko z tą kapelą to trzeba uważać, bo czasami tak nastroją człowieka, że można sobie żyły otworzyć
![]()
O Boże....Arti pisze: Oby śnieg w ustach piaska był żółty jak cytryna. (by Lucjan)
Arti pisze: Niedobre dzisiaj było to jak wszedłem do empiku a tam z głośników napieprzał piasek (artysta kurna śpiewak Andrzej Piaseczny, nie piasek taki jak na pustyni).
Się domyśliłemDoxa pisze: Łeeee... toż o zwykły PMS![]()
Doxa pisze: O! Kruszyn dobrze mówi.Pakuj się i wpadaj! Zdjęcia porobisz, u nas wiosna dopiero się zaczyna
![]()
no normalnie zero wsparcia no :-P ale to nie pms ;) o!Doxa pisze:Łeeee... toż o zwykły PMS.
to wtedy już jest po marudzeniuArti pisze:A idźie Wy z tymi waszymi dniami z kropką do diabła.![]()