Powitanie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Powitanie

Post 10 sie 2010, o 22:49

eMTi pisze: Piterku, czy remek coś Tobie odpala za tę marketingową retorykę? :giggle:
Następny cwaniaczek :idea: Idź lepiej policz żeberka w grillu swojej nowej octavki na gnojówkę :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 10 sie 2010, o 23:02

Piter 35 pisze: nowej octavki na gnojówkę
nie no skończyły Ci się teksty, bo w co drugim wątku walisz ten sam :lol:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

pingabunga
0 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 11 sie 2010, o 16:18

Witam,
Jestem nowy i się chciałem niniejszym ze wszystkimi forumowiczami przywitać.

bruttus
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Mercedes w202

Post 17 sie 2010, o 13:41

Witam wszystkich wszem i wobec naturalnie że i owszem mając na uwadze.
...oraz pozdrawiam.
Bruttus

adamis
0 gwiazdek

Post 20 sie 2010, o 22:46

Witam wszystkich.
Zarejestrowałem się na waszym forum gdyż ponieważ zamierzam nabyć Forestera, co będzie się wiązało z zadawaniem wam pewnej ilości niezbędnych, aczkolwiek czasem głupich pytań, w związku z powyższym proszę o wyrozumiałość.
Jestem z Katowic.

j33mbo
5 gwiazdek

Post 20 sie 2010, o 22:57

witamy,
pytaj,
tyleżeś mądrzejszy od części tu obecnych, że wszedłeś przed zakupem,
nie żebym odradzał od zakupu subaryn, wręcz przeciwnie,

pozdrawiam
jestem z Wrocławia (jeszcze)

tommy078
0 gwiazdek
Auto: Subaru legacy

Post 20 sie 2010, o 23:41

Pozdrawiam wszystkich jestem z Białegostoku mego legasia szukałem długo ale warto był zaczekać pozdrawiam

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sie 2010, o 01:26

witamy nowych :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 21 sie 2010, o 06:33

Serdecznie witamy.
Choroba zbiera kolejne żniwo... :giggle:
Dolce far niente ;-)

Igi_666
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Forester S-Turbo '02, Legacy '99
Polubione posty: 2 razy

Post 21 sie 2010, o 10:21

Witam wszystkich i pozdrawiam ;]
Obrazek

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx, legacy disel, evo X

Post 22 sie 2010, o 21:08

Witam wszystkich :thumb: dajcie foty swoich furek
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru ;-)

nieznajomy=x
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: honda

Post 23 sie 2010, o 22:09

witam Wszystkich

na imię mam Nieznajomy, nazwisko - X. samochody nie są moim hobby. według mnie samochód powinien szybko, bezpiecznie i bezawaryjnie przewieźć mnie z pktu a do pktu b. kupowałem samochody 2-4 letnie, ponieważ uważam, że samochód powinien służyć mi a nie ja nie mu. podejrzewam, że gdybym kupił nówkę, to bym się niezdrowo niepokoił czy mi ktoś go na parkingu nie zarysuje. po co mi to? trochę przymierzam się jednak do foresterka diesla. ale na razie mam czym jeździć, więc się nie spieszę. zobaczę co przyniesie model 2011 i zastanowię się. prawie zdecydowałem się, ale trochę mnie kusi audi q3 z mocniejszym od subaru dieslem, który ukaże się w przyszłym roku. od wielu lat jeżdżę samochodami japońskim i i nigdy nie miałem samochodu niemieckiego ani diesla. porównam ceny, osiągi, ale chyba pozostanę wierny samochodom japońskim, więc prawdopodobnie następny będzie forester

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 23 sie 2010, o 23:02

nieznajomy=x, ale to ,że zakupisz inne auto niż subaru nie dyskwalifikuje cię na naszym forum , bądź , pisz i ciesz się Nami :mrgreen:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 23 sie 2010, o 23:04

nieznajomy=x, witaj na Forum :-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 23 sie 2010, o 23:05

Witaj nieznajomy=x :-)

So What! też witaj :-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 sie 2010, o 23:51

remek pisze: So What! też witaj :-)
Cześć Remek :giggle:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 23 sie 2010, o 23:53

So What!, witamy :mrgreen:
nieznajomy=x, tylko uważaj bo forum uzależnia :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

nieznajomy=x
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 24 sie 2010, o 00:24

dziękuję za miłe przywitanie.

właściwie to powinienem wejść na forum audi, bo subaru znam chyba lepiej. mój znajomy miał outbacka benzyniaka, 2,5. kilka razy się nim przejechałem. dobrze jeździ . honda accord chyba jest lepsza suchych, dobrych, mało krętych drogach, ale w terenie, na śniegu, właśnie subaru wydaje mi się bardziej odpowiednie.

pozostaje też czynnik subiektywny, ludzki. podejrzewam, że audi q3 diesel będzie świetnym samochodem, ale trochę głupio byłoby mi utożsamiać się z tą niezliczoną rzeszą użytkowników tej marki. oczywiście nie wątpię, że wśród nich jest wielu wartościowych, pragmatycznych ludzi. mam jednak wrażenie, że giną oni w morzu drobnych cwaniaków, szpanerów, prymitywów jeżdżących różnymi powypadkowymi składakami, gdzie skórzane fotele i różne luksusowe bajery liczą się bardziej niż sprawność, bezpieczeństwo i niezawodność...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 sie 2010, o 00:43

nieznajomy=x, witamy! Tak czytam Twoją wypowiedź i się chyba zagalopowałeś, bo najpierw wspominasz, iż:
nieznajomy=x pisze: uważam, że samochód powinien służyć mi a nie ja nie mu. podejrzewam, że gdybym kupił nówkę, to bym się niezdrowo niepokoił czy mi ktoś go na parkingu nie zarysuje. po co mi to?
a potem piszesz, że myślisz nad kupnem forka MY2011 lub najnowszego Q3... No to nowe, czy nie? ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 sie 2010, o 00:52

nieznajomy=x pisze: pozostaje też czynnik subiektywny, ludzki. podejrzewam, że audi q3 diesel będzie świetnym samochodem, ale trochę głupio byłoby mi utożsamiać się z tą niezliczoną rzeszą użytkowników tej marki. oczywiście nie wątpię, że wśród nich jest wielu wartościowych, pragmatycznych ludzi. mam jednak wrażenie, że giną oni w morzu drobnych cwaniaków, szpanerów, prymitywów jeżdżących różnymi powypadkowymi składakami, gdzie skórzane fotele i różne luksusowe bajery liczą się bardziej niż sprawność, bezpieczeństwo i niezawodność...
Zapewne można wskazać kilkoro właścicieli "Audi w dieslu" niepasujących do tego stereotypu. Tak mi się przynajmniej wydaje :giggle:

nieznajomy=x
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 24 sie 2010, o 14:11

eMTi pisze:nieznajomy=x, witamy! Tak czytam Twoją wypowiedź i się chyba zagalopowałeś, bo najpierw wspominasz, iż:
nieznajomy=x pisze: uważam, że samochód powinien służyć mi a nie ja nie mu. podejrzewam, że gdybym kupił nówkę, to bym się niezdrowo niepokoił czy mi ktoś go na parkingu nie zarysuje. po co mi to?
a potem piszesz, że myślisz nad kupnem forka MY2011 lub najnowszego Q3... No to nowe, czy nie? ;-)
no właśnie - sam nie wiem. tyle jest możliwości. myślę, że trzeba będzie poczekać na MY2011. wtedy MY2010 powinien trochę stanieć, chociaż i dziś na Litwie jest w miarę tani, a i tamtejszą gwarancję podobno ostatnio zaczęli uznawać. można też kupić 2-3 letniego forka, jak się poszuka za 60-70 tys. nawet czasami z gwarancją u np niemieckiego dealera subaru - diesla lub benzyniaka. podobno po drobnej stłuczce, czyli wymianie zderzaka, reflektora, góra błotnika. sprzedający pokazuje zdjęcia przed, rachunki i oczywiście oryginalną książkę. tak przynajmniej twierdzi mój znajomy. ja tam po niemiecku nie szprechać, on z kolei słabo rozumieć inglisz, więc czasami sobie wzajemnie pomagamy.

lektura forum sprawiła, że zaczynam zastanawiać się też nad starszym modelem forka. tak go wychwalacie. problem w tym, że moim zdaniem te samochody wciąż są drogie, szczególnie turbo . moim zdaniem powinny bardziej stanieć. skoro nie wiem co robić, spokojnie sobie poczekam...
-
and whether or not it is clear to you, no doubt The Universe is unfolding as it should

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 24 sie 2010, o 14:16

nieznajomy=x pisze: zaczynam zastanawiać się też nad starszym modelem forka. tak go wychwalacie.

bo starsze forki są naprawde rewelacyjne, we wszystkich wersjach ale w porównaniu z nowym forkami w kategorii przestronność sa jak małe fiaty przy polonezach, natomiast w kategorii prowadzenie tez podobno jest spora różnica ale na niekorzyść nowego modelu

nieznajomy=x
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 24 sie 2010, o 21:13

o wygodę pasażerów na tylnym siedzeniu nie dbam, bo rzadko tam będzie ktoś jeździł. dryblasem też nie jestem - 1,80. tylko by siedzenia z przodu były wygodne.
and whether or not it is clear to you, no doubt The Universe is unfolding as it should

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 sie 2010, o 21:15

nieznajomy=x pisze: o wygodę pasażerów na tylnym siedzeniu nie dbam, bo rzadko tam będzie ktoś jeździł. dryblasem też nie jestem - 1,80. tylko by siedzenia z przodu były wygodne.
nieznajomy=x, na Forum są też inne ciekawe tematy do prowadzenia dyskusji ;-)

nieznajomy=x
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 24 sie 2010, o 22:35

ciekawość to pojęcie względne. to co Tobie wydaje się nieciekawe, mi może wydawać się ciekawe. myślę, że problem leży zupełnie gdzie indziej. ten wątek powinien służyć do powitań, więc rzeczywiście chyba powinienem skończyć tu dyskusję, co niniejszym czynię :-)

ODPOWIEDZ