Dzięki!
Miało być rozsądnie, to będzie rodzinny dupowóz na co dzień używany przez żonę. Jeszcze go nie mam, stoi na razie u dealera. Wczoraj podpisywałem papiery do kredytu, to zrobiłem focię. Być może w czwartek przywiozą mi go pod dom (taki wypas w Skodzie!)
I żaden diesel. Benzyna, 1.4 TSI (150KM) z 7-biegowym DSG. Niestety tylko FWD. Wersja dość bogata, bo Style z pakietem Amazing - czujniki, srujniki, światła full LED, lepszy system grający i takie tam.
Internety zeznają, że ten silnik jest dynamiczny, a równocześnie oszczędny. No i jest już trochę na rynku, więc poprawili wszystkie choroby wieku dziecięcego (poprzednie żarły olej, rozciągał się łańcuch rozrządu).
Przekonało mnie to, że fura jest dość duża (wymiarami wewnętrznymi przewyższa OBK), bagażnik gigantyczny (610l), dostałem spory rabat, no i dobre finansowanie - płacę co miesiąc określoną kwotę, a po 4 latach oddaję furę (taki leasing, ale dla osób fizycznych - w Skodzie to się nazywa Kredyt Niskich Rat).
Poza tym OBK mi się strasznie znudził i chciałem coś innego.
PS. OBK jest wciąż na sprzedaż, jestem elastyczny co do ceny, a sama fura jest w stanie 'igła' :)