EURO 2012

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: EURO 2012

Post 17 cze 2012, o 18:57

OBK H6 pisze: co mi zrobisz jak mnie złapiesz? :-p
Zdjęcie rozesłane po wszystkich dworcach , bedą szukać kibola z koziołkowa :-)

Jak to napisał Zarzeczny
""Życie idzie dalej. Twoje szczęście nie zależy od bandy wszechstronnie nieutalentowanych pajaców. To moja dedykacja dla całego Twojego pokolenia. Kropka".
:mrgreen:

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 17 cze 2012, o 19:02

kreska :-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 17 cze 2012, o 19:24

OBK H6 pisze: Polacy właśnie wygrali po raz trzeci z Brazylią w ciągu jednego roku, co się nie udawało choćby raz przez ostatnie 10 lat - i jak dobrze pamiętam po raz pierwszy awansowali do finału Ligi Światowej z pierwszego miejsca w grupie w sposób sportowy (pozostałe awanse mieli jako gospodarz, albo dzika karta).
WIęc jak tak dalej pójdzie, to tego lata jeszcze będziemy głośno krzyczeć POLSKA BIAŁO-CZERWONI !!!! mam nadzieję że na IO w Londynie
O!
I sport ciekawszy i kibice bardziej cywilizowani.
Nie ma kiboli, nie ma ustawek, mafie nie rekrutują żołnierzy spośród kiboli (bo ich nie ma), nie ma fauli na boisku, nie słyszę gwizdów przy ofensywnej grze przeciwników, co było standardem w czasie polskiego EURO 2012 (czysta Azja północna, zasługująca na gest Kozakiewicza ze strony np. Greków). W piłce siatkowej kibice dopingują własną drużynę ale doceniają kunszt każdej drużyny. W piłce nożnej kibicowanie to żólci przeciw niebieskim. Plemienna nuda i prymityw.
Że siatka niszowa? Tym lepiej...
Ostatnio zmieniony 17 cze 2012, o 19:31 przez Gal, łącznie zmieniany 1 raz.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 19:25

nie mieliśmy szans :giggle:
Załączniki
cz.jpg

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 17 cze 2012, o 19:58

Konto usunięte pisze:tak jak atakowanie gości na moście :evilgrin:

Ja poltora tygodnia temu od czlowieka oficjela ze sfer okolorzadowych uslyszalem, ze beda zamieszki, gdzie beda kibole. Uslyszalem, skad wyjda, o ktorej godzinie..*.

g.

*

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 17 cze 2012, o 19:59

Gal pisze: I sport ciekawszy i kibice bardziej cywilizowani.
Jestem za a nawet przeciw.I chodzi mi o kibiców cywilizowanych. Kiedyś zauważyłem pewną rzecz-myślę,że ciekawą.W latach 90- tych chodziłem na mecze koszykarskie Mazowszanki Pruszków.
Przychodziło tam mnóstwo młodych ludzi, którzy zachowywali się w miarę normalnie ,bez przemocy fizycznej i bez zbytniego chamstwa.Ale jednocześnie większość tej młodzieży jeździła na Łazienkowską.Dlaczego na Mazowszance zachowywali się normalnie,a jednocześnie ci sami ludzie na Legii przechodzili metamorfozę na gorsze.Czy ma tu znaczenie sport czy rodzaj obiektu sportowego.Może jakiś socjolog się wypowie?

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 17 cze 2012, o 20:07

gruby pisze:
Konto usunięte pisze:tak jak atakowanie gości na moście :evilgrin:

Ja poltora tygodnia temu od czlowieka oficjela ze sfer okolorzadowych uslyszalem, ze beda zamieszki, gdzie beda kibole. Uslyszalem, skad wyjda, o ktorej godzinie..*.

g.

*
A kto zabił JFK ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 17 cze 2012, o 20:12

gruby, media robiły wyjątkowe podgrzewanie atmosfery. Politycy też dokładali swoje. Za jednych i drugich się zwyczajnie wstydzę jako obywatel kraju-organizatora dużej imprezy międzynarodowej. Całe szczęście, że ludzie są mądrzejsi niż władza i media do kupy i nie dali się w to wciągnąć.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 20:16

bojar pisze: W latach 90- tych chodziłem na mecze koszykarskie Mazowszanki Pruszków.
Przychodziło tam mnóstwo młodych ludzi, którzy zachowywali się w miarę normalnie ,bez przemocy fizycznej i bez zbytniego chamstwa.Ale jednocześnie większość tej młodzieży jeździła na Łazienkowską.Dlaczego na Mazowszance zachowywali się normalnie,a jednocześnie ci sami ludzie na Legii przechodzili metamorfozę na gorsze.Czy ma tu znaczenie sport czy rodzaj obiektu sportowego.Może jakiś socjolog się wypowie?
Nie jestem socjologiem, więc biorę rzeczywistość na klatę - jest jaka jest. Na mecz siatkówki - czemu nie, na kopaną - nie za bardzo...

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 17 cze 2012, o 20:19

trzy mecze pokazały że jest potencjał w obecnej reprezentacji :thumb:

Dudek na trenera selekcjonera i będzie dopsz :whistle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 17 cze 2012, o 20:24

Konto usunięte pisze:gruby, media robiły wyjątkowe podgrzewanie atmosfery. Politycy też dokładali swoje. Za jednych i drugich się zwyczajnie wstydzę jako obywatel kraju-organizatora dużej imprezy międzynarodowej. Całe szczęście, że ludzie są mądrzejsi niż władza i media do kupy i nie dali się w to wciągnąć.
Fido w dniu "zamieszek na moście" w Moskwie była demonstracja antyPutinowska
było tam wg.Moskwy- 30 tysi wg. organizatorów - 100 tyś niezadowolonych rosjan chcących odwołania Putina
mozna zadać sobie pytanie - ten most i ten marsz to przypadek ? bo jakoś trudno szukać w mediach wzmianki o moskiewskiej demonstracji :whistle:
ps:
Putin opłacił pociągi rosyjskim kibolom :thumb: co by szybko dotarli do Warszawy

bojar
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 20:38

Gal pisze: Na mecz siatkówki - czemu nie, na kopaną - nie za bardzo...
Rozumiem Cię doskonale. Teraz pewnie też bym tak wolał( i wyniki reprezentacji nic tu nie mają).Tylko może ktoś wytłumaczy dlaczego ci sami ludzie na jednych zawodach sportowych zachowują się normalnie,a na innych zupełnie inaczej?

Co na nich wpływa ,że w jednym miejscu dopingują,klaszczą,gwiżdżą etc.A na innych zamieniają się w swołocz?

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 17 cze 2012, o 20:47

Konto usunięte pisze: Fido w dniu "zamieszek na moście" w Moskwie była demonstracja antyPutinowska
było tam wg.Moskwy- 30 tysi wg. organizatorów - 100 tyś niezadowolonych rosjan chcących odwołania Putina
mozna zadać sobie pytanie - ten most i ten marsz to przypadek ? bo jakoś trudno szukać w mediach wzmianki o moskiewskiej demonstracji :whistle:
ps:
Putin opłacił pociągi rosyjskim kibolom :thumb: co by szybko dotarli do Warszawy
czy może chcesz powiedzieć, że Putin opłacił polskich (nie powiem kiboli, bo np. w Poznaniu to jest pozytywne określenie kibica) zadymiarzy, żeby rozgonili warszawską cześć demonstracji? w ten sposób nikt mu nie zarzuci, że rozgania wrogie sobie siły, przy użyciu sił policyjnych jemu podległych, tylko to polskie chamstwo robi ponowny skok na Moskwę po 400 latach?
teorie spiskowe zostawmy historykom - niech mają się czym zająć

Widziałem filmy z tej jazdy w Wawie - wypada się wstydzić i tyle w temacie, bo zawsze w tłumie się znajdzie jedna czarna owca (albo i więcej baranów które pójdą za nią). Obawiać należy się stada baranów dowodzonych przez lwa, niż stada lwów dowodzonych przez barana.
Nie wiem tylko dlaczego tej metafory użył dzisiaj Tomaszewski w odniesieniu do naszej reprezentacji na Euro :? Dowodził nimi uparty człowiek, przekonany o swojej nieomylności, a to bardziej mi się z innym zwierzęciem kojarzy ;-)

Prywatnie, to chciałbym aby trenerem kadry został Piotr Nowak - nie siedzi u nas w tym bagnie, doświadczył innego świata, odnosił sukcesy jako trener za oceanem. Wiem, że tam piłka nie stoi na takim poziomie jak w europie, ale po pierwsze primo - był asystentem przez kilka lat trenera kadry USA, która wtedy chyba nawet Brazylię pokonała, a po drugie primo - z tamtej myśli szkoleniowej pochodzi Jurgen Klinsmann, który reprezentację Niemiec do brązu na MŚ doprowadził

za wiki:
26 lipca 2004, bez żadnego wcześniejszego doświadczenia w pracy szkoleniowej, został powołany na stanowisko selekcjonera reprezentacji Niemiec.

Do kadry wprowadził większą dyscyplinę i znacznie ją odmłodził. W obronie grali najczęściej zawodnicy, którzy niedawno przekroczyli dwudziesty rok życia, jak Philipp Lahm czy Per Mertesacker. Liderem drugiej linii ciągle był doświadczony kapitan Michael Ballack, ale tuż obok niego występował 22-letni Bastian Schweinsteiger. W ataku pewne miejsce miał ktoś z kwartetu Kevin Kurányi (24 lata, zabrakło go w kadrze na Mundial), Lukas Podolski (21), Miroslav Klose (28) i Mike Hanke (23).

Wielokrotnie decyzje Klinsmanna i styl prowadzenia kadry były przedmiotem krytyki niemieckich dziennikarzy. Prasa zarzucała mu, że nie mieszka na stałe w Niemczech, tylko w Kalifornii, że szefem banku reprezentacji jest Szwajcar, a za przygotowanie fizyczne odpowiada Amerykanin. Kontrowersje wywołał jego pomysł, aby funkcję dyrektora sportowego powierzyć Bernhardowi Petersowi, byłemu selekcjonerowi reprezentacji w hokeju na trawie (ostatecznie ta funkcja przypadła Matthiasowi Sammerowi) oraz kilka decyzji kadrowych, jak dyscyplinarne wyrzucenie z kadry Christiana Wörnsa, czy ogłoszenie, że pierwszym bramkarzem na Mundialu 2006 będzie nie Oliver Kahn, ale Jens Lehmann. Z inicjatywy Klinsmanna doszło także do zmiany koloru koszulek reprezentacji.

W czasie mistrzostw świata większość niemieckich kibiców i dziennikarzy chwaliła selekcjonera, szczególnie za wprowadzenie ofensywnego, efektownego stylu gry. Niemcy, którzy byli głównymi faworytami do zwycięstwa w turnieju, w półfinale ulegli po dogrywce przyszłym triumfatorom Włochom. 12 lipca 2006 roku, kilka dni po zdobyciu brązowego medalu, Klinsmann wbrew opinii publicznej podał się do dymisji
o właśnie takie podejście mi chodzi teraz w kadrze - nieumoczone w naszym bagienku... tyle że Lato przebąkuje coś o pozostawieniu Smudy... :wall: :wall: :wall:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 21:19

bojar pisze:
Gal pisze: Na mecz siatkówki - czemu nie, na kopaną - nie za bardzo...
Rozumiem Cię doskonale. Teraz pewnie też bym tak wolał( i wyniki reprezentacji nic tu nie mają).Tylko może ktoś wytłumaczy dlaczego ci sami ludzie na jednych zawodach sportowych zachowują się normalnie,a na innych zupełnie inaczej?

Co na nich wpływa ,że w jednym miejscu dopingują,klaszczą,gwiżdżą etc.A na innych zamieniają się w swołocz?
To jest czysta spekulacja z mojej strony, ale biorąc pod uwagę, że sport obecnie to tylko i wyłącznie show (nie mam ochoty polemizować z kimkolwiek - powyższe stwierdzenie to banał), to z punktu widzenia rządzących jedyny sport warty uwagi to ten, który ma największą liczbę fanów wśród "elektoratu".
Czyli kopana.
Mogłaby być jakakolwiek inna, ale trafiło (w Europie) na kopaną.
W związku z tym, to nie jest żaden sport.
Siatkówka, pływanie synchroniczne, cymbergaj - to są jeszcze sporty (w jakimś stopniu). Kopana jest czystą polityką.
BTW: A zamieszki między Polskimi i Rosyjskimi kibolami ustały w magiczny sposób po wizycie w Warszawie rosyjskiego "naczalnika" od spraw nadzwyczajnych (albo coś podobnego - wystarczy poszukać). ;-)

bojar
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 21:30

Sorry,ale zaczynam się gubić.Chcesz przez to powiedzieć,że zamieszki na ulicach,ustawki , rozbieranie stadionów to sprawka rządzących?

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 21:54

Mówię o tym, że klub kibica Legii jest przednówkiem żołnierzy wszelkich mafii okolicznych (wiedza powszechna).
To samo jest w innych miastach, z tym, że np. w Gdańsku jest to klub kibica rugby. Ale głównie kopana.
Rządzący mają i kontakty i wpływ na kluby kibica - wystarczy spojrzeć na rozgrywki PIS - PO w ostatnich czasach. W Rosji jest tak samo tylko bardziej.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 21:57

OBK H6 pisze:
Konto usunięte pisze: Fido w dniu "zamieszek na moście" w Moskwie była demonstracja antyPutinowska
ps:
czy może chcesz powiedzieć, że Putin opłacił polskich (nie powiem kiboli, bo np. w Poznaniu to jest pozytywne określenie kibica) zadymiarzy, żeby rozgonili warszawską cześć demonstracji?:
opłacił swoich aby tu przyjechali to po 1
we Wrocławiu kopacz "spotersa" to były członek specnazu - przypadek?
Hanka pozwala na marsz, rosjanie go zgłaszają przy czym msw Rosyjskie jest temu przeciwne
media nakręcają wojenną retorykę- cud nad wisłą itp
po czym z przepychanki robi sie sensacje na skale światową :lol:

a wystarczyło nie pozwalac na marsz i lepiej zabezpieczyć teren- widać komus sie nie chciało :cofee:
i komuś to było na rękę

bojar
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 22:15

To przerasta moją percepcję.( może mam ograniczoną) Gal twierdzi,że rząd organizuje ustawki,razem z mafią.Gumas pisze o porozumieniu Gronkiewicz z Putinem.

Chyba pójdę się napić.

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 17 cze 2012, o 22:24

Konto usunięte pisze:gruby, media robiły wyjątkowe podgrzewanie atmosfery. Politycy też dokładali swoje. Za jednych i drugich się zwyczajnie wstydzę jako obywatel kraju-organizatora dużej imprezy międzynarodowej. Całe szczęście, że ludzie są mądrzejsi niż władza i media do kupy i nie dali się w to wciągnąć.
A nie widzisz w tym, co powiedzial Lis nic niepokojacego?

g.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 22:29

bojar pisze: Chyba pójdę się napić.
To też jest podejrzane...tylko nie wiem która strona za Tobą stoi PO czy PIS :?: :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 22:45

Kruszyn pisze:
bojar pisze: Chyba pójdę się napić.
To też jest podejrzane...tylko nie wiem która strona za Tobą stoi PO czy PIS :?: :giggle:
ja dziś klub krokusa
od piątku jestem w uderzeniu :lol:

http://www.weszlo.com/news/10832-Z_piat ... enicie_nas

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 22:58

Wygląda na to, Holendrzy też "nie pasowali" do tego turnieju.
Hmm, Laty nie mają, Smuda ich nie trenuje, Walz nie podjudza, kiboli jak na lekarstwo (wiem, wiem nie znam realiów holenderskiej sceny alternatywnej :mrgreen: ), niesamowite :giggle:

Tak, ahoj pozdrawiam
Grzegorz

PS. Portugalia przefajna a Ronaldo, wg wielu mydłek, symulant, w ogóle słaby kopacz, pokazał, że panowie malkontencie mogą sobie za nim piłeczkę ponosić. I tyle mogą :thumb:
Brak podpisu.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 17 cze 2012, o 23:03

Grzesiek_67 pisze:
PS. Portugalia przefajna a Ronaldo, wg wielu mydłek, symulant, w ogóle słaby kopacz, pokazał, że panowie malkontencie mogą sobie za nim piłeczkę ponosić. I tyle mogą :thumb:

Ale wiesz, że zepsuty zegar ... :whistle:

:giggle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 23:06

leon pisze: Ale wiesz, że zepsuty zegar ... :whistle:

:giggle:

Ha, ha, ha, baaardzo śmieszne :mrgreen:

Tylko ten zepsuty zegar 60 razy w sezonie 2011/12 prawidłowo wybił godzinę.
Oj, oj, oj :thumb:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

bojar
6 gwiazdek

Post 17 cze 2012, o 23:29

Grzesiek_67 pisze: (wiem, wiem nie znam realiów holenderskiej sceny alternatywnej :mrgreen: ), niesamowite :giggle:
Jak czegoś nie wiesz to się nie mądrz.
Kruszyn pisze: To też jest podejrzane...tylko nie wiem która strona za Tobą stoi PO czy PIS :?: :giggle:
Za mną stoi TURO.

Pzdr.

ODPOWIEDZ