COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Poborowy Jerzy Kowalik
06-400 Ciechanów
ul. Sienkiewicza 7 m. 4
Do:
Naczelnik Sił Zbrojnych RP
Prezydent RP
Lech Kaczyński
Pałac Prezydencki
00-071 Warszawa
ul. Krakowskie Przedmieście 48/50
Ciechanów 22.03.2008
Wielce Szanowny Panie Prezydencie
Uprzejmie proszę o zwolnienie mnie z zaszczytnego obowiązku pełnienia służby wojskowej ze względu na trudną sytuację rodzinną w jakiej się znalazłem. A mianowicie:
Mam 24 lata i ożeniłem się z wdową w wieku lat 44. Moja żona ma córkę w wieku lat 25. Tak się złożyło, że mój ojciec ożenił się z córką mojej żony. Tym samym, mój ojciec stał się moim zięciem, gdyż poślubił moją córkę. W związku z tym jest ona jednocześnie moją córką i macochą.
Mojej żonie i mnie urodził się w styczniu syn. To dziecko jest bratem żony mojego ojca, czyli jego szwagrem. Jednocześnie, będąc bratem mojej macochy jest moim wujkiem, czyli mój syn jest moim wujkiem.
Zona mojego ojca, czyli moja córka, powiła na Wielkanoc chłopczyka, który jest jednocześnie moim bratem, gdyż jest synem mojego ojca i wnukiem, ponieważ jest synem córki mojej żony.
Jestem więc bratem mojego wnuka, a będąc mężem teściowej ojca tego dziecka, pełnię jakby funkcję ojca mojego ojca, pozostając bratem jego syna. Jestem wobec tego własnym dziadkiem.
Dlatego też proszę uprzejmie Pana Prezydenta o zwolnienie mnie ze służby wojskowej, gdyż o ile mi wiadomo, prawo nie zezwala powoływać do wojska jednocześnie dziadka, ojca i syna z jednej rodziny.
Wierząc w zrozumienie mojej sytuacji przez Pana Prezydenta pozostaję z poważaniem
Jerzy Kowalik
06-400 Ciechanów
ul. Sienkiewicza 7 m. 4
Do:
Naczelnik Sił Zbrojnych RP
Prezydent RP
Lech Kaczyński
Pałac Prezydencki
00-071 Warszawa
ul. Krakowskie Przedmieście 48/50
Ciechanów 22.03.2008
Wielce Szanowny Panie Prezydencie
Uprzejmie proszę o zwolnienie mnie z zaszczytnego obowiązku pełnienia służby wojskowej ze względu na trudną sytuację rodzinną w jakiej się znalazłem. A mianowicie:
Mam 24 lata i ożeniłem się z wdową w wieku lat 44. Moja żona ma córkę w wieku lat 25. Tak się złożyło, że mój ojciec ożenił się z córką mojej żony. Tym samym, mój ojciec stał się moim zięciem, gdyż poślubił moją córkę. W związku z tym jest ona jednocześnie moją córką i macochą.
Mojej żonie i mnie urodził się w styczniu syn. To dziecko jest bratem żony mojego ojca, czyli jego szwagrem. Jednocześnie, będąc bratem mojej macochy jest moim wujkiem, czyli mój syn jest moim wujkiem.
Zona mojego ojca, czyli moja córka, powiła na Wielkanoc chłopczyka, który jest jednocześnie moim bratem, gdyż jest synem mojego ojca i wnukiem, ponieważ jest synem córki mojej żony.
Jestem więc bratem mojego wnuka, a będąc mężem teściowej ojca tego dziecka, pełnię jakby funkcję ojca mojego ojca, pozostając bratem jego syna. Jestem wobec tego własnym dziadkiem.
Dlatego też proszę uprzejmie Pana Prezydenta o zwolnienie mnie ze służby wojskowej, gdyż o ile mi wiadomo, prawo nie zezwala powoływać do wojska jednocześnie dziadka, ojca i syna z jednej rodziny.
Wierząc w zrozumienie mojej sytuacji przez Pana Prezydenta pozostaję z poważaniem
Jerzy Kowalik
Dolce far niente 

radekk pisze:Fux dzięki, szukałem tego chyba 2 lata

Dolce far niente 

przydatne?
http://www.cbgazette.com/slang.html
http://www.cbgazette.com/slang.html
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Podczas kampanii wyborczej lepiej nie używać zwrotów zbyt brutalnych i agresywnych. Oto nasz podręczny słownik dzięki któremu kolejna kampania będzie merytoryczna i sympatyczna. Oto kilka podręcznych słówek:
Biedak, nędzarz - ekonomicznie nieprzystowany
Żebrak - bezrobotny na praktyce
Śmieciarz - terenowy przedstawiciel przemysłu utylizacji zużytych dóbr materialnych
Leniwy - motywacyjnie zubożony
Głupi - inteligentny inaczej
Bałagan - alternatywna aranżacja przestrzeni
Złodziej - wtórny dystrybutor Produktu Krajowego Brutto
Schlany, nawalony, pijany - przestrzennie zagubiony
Szczerbaty - osoba o zwiększonej wydajności oddechowej;D
Lech Kaczyński odwiedza gospodarstwo rolne. Gdy znalazł się w chlewni, pośród stada dorodnych świń, towarzyszący grupie oficjeli fotoreporterzy natychmiast strzelają fotki. Na to Kaczyński:
- Tylko żeby mi tam nie było jakiegoś głupiego podpisu pod zdjęciem, typu "Kaczka i świnie, albo coś takiego!
- Ależ skąd panie prezydencie. Wszystko będzie cacy.
Nazajutrz ukazuje się gazeta ze zdjęciem Kaczyńskiego wśród świń i podpis "Lech Kaczyński (trzeci od lewej)".
Do prezydenta Rosji przyszedł fryzjer. Strzyże go i zagaduje, w każdym zdaniu wymieniając słowo "Czeczenia". Putin najpierw próbuje ignorować gadanie, ale wkrótce staje się ono nieznośne. - Panie, jesteś pan z Czeczenii? Masz tam kogoś bliskiego? Coś pana wiąże z Czeczenią? - pyta zdenerwowany.
- Absolutnie nie - grzecznie odpowiada fryzjer.
- To dlaczego w kółko mówisz pan o Czeczenii?
- Bo za każdym razem, gdy wymawiam słowo "Czeczenia", włosy stają panu dęba, a to bardzo ułatwia strzyżenie...
Biedak, nędzarz - ekonomicznie nieprzystowany
Żebrak - bezrobotny na praktyce
Śmieciarz - terenowy przedstawiciel przemysłu utylizacji zużytych dóbr materialnych
Leniwy - motywacyjnie zubożony
Głupi - inteligentny inaczej
Bałagan - alternatywna aranżacja przestrzeni
Złodziej - wtórny dystrybutor Produktu Krajowego Brutto
Schlany, nawalony, pijany - przestrzennie zagubiony
Szczerbaty - osoba o zwiększonej wydajności oddechowej;D
Lech Kaczyński odwiedza gospodarstwo rolne. Gdy znalazł się w chlewni, pośród stada dorodnych świń, towarzyszący grupie oficjeli fotoreporterzy natychmiast strzelają fotki. Na to Kaczyński:
- Tylko żeby mi tam nie było jakiegoś głupiego podpisu pod zdjęciem, typu "Kaczka i świnie, albo coś takiego!
- Ależ skąd panie prezydencie. Wszystko będzie cacy.
Nazajutrz ukazuje się gazeta ze zdjęciem Kaczyńskiego wśród świń i podpis "Lech Kaczyński (trzeci od lewej)".
Do prezydenta Rosji przyszedł fryzjer. Strzyże go i zagaduje, w każdym zdaniu wymieniając słowo "Czeczenia". Putin najpierw próbuje ignorować gadanie, ale wkrótce staje się ono nieznośne. - Panie, jesteś pan z Czeczenii? Masz tam kogoś bliskiego? Coś pana wiąże z Czeczenią? - pyta zdenerwowany.
- Absolutnie nie - grzecznie odpowiada fryzjer.
- To dlaczego w kółko mówisz pan o Czeczenii?
- Bo za każdym razem, gdy wymawiam słowo "Czeczenia", włosy stają panu dęba, a to bardzo ułatwia strzyżenie...
Dolce far niente 

Pamiętasz ...?
Lata 80-te, to niepojęte, że:
Byliśmy święcie przekonani, że George Michael jest hetero
Staliśmy w kolejce przed budką telefoniczną za każdym razem, gdy
chcieliśmy zadzwonić do domu
Trwała uważana była za modną fryzurę - zarówno wsród dziewczyn jak i facetów
Gwiazda Dirty Dancing Patrick Swayze był symbolem seksu
Kawałek materiału z Lycry o nazwie "Body" z zapięciem w
kroku (nie do opanowania zwłaszcza w połączeniu z alkoholem) był nieodłącznączęścią naszej garderoby
Poduszki na ramiona, im większe, tym lepsze, dawały nam naturalną
sylwetkę
Maskara nie mogła być czarna, tylko w tym samym kolorze, co tęczówka -niebieska, zielona lub brązowa
Nie wolno było skakać po podłodze w trakcie słuchania muzyki -
rysowały się płyty
Chodziły plotki, że Michael i Janet Jackson to jedna i ta sama osoba
Getry i koszula były oczywistym zestawieniem
Nasze najpiekniejsze obrazy przedstawiały pary całujące się przy
zachodzie słońca, płaczących klaunów i galopujące jednorożce
Aerobik uprawiało się w stringach założonych na kostium do ćwiczeń
Rok 2008, wiesz, że zyjesz w roku 2008 gdy:
1. Przez pomyłkę wcisnąłeś kod pin na kuchence mikrofalowej
2. Od kilku lat nie rozłożyłeś pasjansa używając prawdziwych kart
3. Masz 15 numerów telefonów do rodziny składającej się z 3 osób
4. Wysyłasz maila do kogoś, kto siedzi obok Ciebie
5. Powodem dla którego straciłeś kontakt ze starymi przyjaciółmi jestfakt, że nie masz ich adresu mailowego
6. Pracujesz od 4 lat przy tym samym biurku ale dla trzech różnych firm
7. Twój szef nie daje sobie rady z Twoją pracą
8. Twoja kolacja składa się z surowej ryby, którą jesz pałeczkami
10. Dzwonisz, żeby dowiedzieć się, czy rodzina jest w domu, podczas gdyTy wjeżdzasz do garażu
11. Wszystkie reklamy w tv mają na dole pasek z adresem internetowym
12. Wpadasz w panikę, gdy uświadamiasz sobie, że wyszedłeś z domu bezkomórki (której nie miałeś przez pierwsze 20 lat swojego życia) i musiszwrócić, żeby ją zabrać
13. Pierwszą rzeczą, jaką robisz rano po wstaniu z łóżka, to wejście"online" zanim przyniesiesz sobie kubek kawy z ekspresu
14. Kładziesz głowę na bok, żeby się uśmiechnąć :)
15. Czytasz to, kiwasz głową i się uśmiechasz
16. Gorzej, już wiesz do kogo prześlesz tego maila
17. Byłeś zbyt zajęty, żeby zauważyć, że na tej liście brakuje nr 9
18. Przewinąłeś do góry, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście go tam nie ma
19. A teraz siedzisz i uśmiechasz się sam do siebie !
kroku (nie do opanowania zwłaszcza w połączeniu z alkoholem) był nieodłącznączęścią naszej garderoby
sylwetkę
Maskara nie mogła być czarna, tylko w tym samym kolorze, co tęczówka -niebieska, zielona lub brązowa
rysowały się płyty
Rok 2008, wiesz, że zyjesz w roku 2008 gdy:
1. Przez pomyłkę wcisnąłeś kod pin na kuchence mikrofalowej
2. Od kilku lat nie rozłożyłeś pasjansa używając prawdziwych kart
3. Masz 15 numerów telefonów do rodziny składającej się z 3 osób
4. Wysyłasz maila do kogoś, kto siedzi obok Ciebie
5. Powodem dla którego straciłeś kontakt ze starymi przyjaciółmi jestfakt, że nie masz ich adresu mailowego
6. Pracujesz od 4 lat przy tym samym biurku ale dla trzech różnych firm
7. Twój szef nie daje sobie rady z Twoją pracą
8. Twoja kolacja składa się z surowej ryby, którą jesz pałeczkami
10. Dzwonisz, żeby dowiedzieć się, czy rodzina jest w domu, podczas gdyTy wjeżdzasz do garażu
11. Wszystkie reklamy w tv mają na dole pasek z adresem internetowym
12. Wpadasz w panikę, gdy uświadamiasz sobie, że wyszedłeś z domu bezkomórki (której nie miałeś przez pierwsze 20 lat swojego życia) i musiszwrócić, żeby ją zabrać
13. Pierwszą rzeczą, jaką robisz rano po wstaniu z łóżka, to wejście"online" zanim przyniesiesz sobie kubek kawy z ekspresu
14. Kładziesz głowę na bok, żeby się uśmiechnąć :)
15. Czytasz to, kiwasz głową i się uśmiechasz
16. Gorzej, już wiesz do kogo prześlesz tego maila
17. Byłeś zbyt zajęty, żeby zauważyć, że na tej liście brakuje nr 9
18. Przewinąłeś do góry, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście go tam nie ma
19. A teraz siedzisz i uśmiechasz się sam do siebie !
A ja nie musiałem przewijaćWRC fan pisze: 18. Przewinąłeś do góry, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście go tam nie ma

- Fala
- 2 gwiazdki
- Auto: OBK H6 3.0 / GT / 328iA / TT Roadster / Habana Custom / 855 T5 / 900se turbo cabrio / Legacy CVT
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 0
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleI ... 374cd5084a - radio controlled dummie ? 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
WRC fan pisze: Trwała uważana była za modną fryzurę - zarówno wsród dziewczyn jak i facetów
Nie wiem jak w Polsce obecnie, ale w Irlandii moda na trwala powraca :)
Jacek "AMI" Rudowski
te lata miały swój jedyny i niepowtarzalny urok, szkoda...radekk pisze: Pamiętasz ...?
sylwetkę
rysowały się płyty
Rzeźnik zbereźnik:)
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Nie za bardzo kojarzyłem gościa, zresztą nadal tak jakby mało...Byliśmy święcie przekonani, że George Michael jest hetero
Nie miałem w domu telefonu przez większą część dekady, stąd też niestety nie dzwoniłem tamże.Staliśmy w kolejce przed budką telefoniczną za każdym razem, gdy
Nie uważałem, zasadniczo olewając modę - acz owszem, włosy mi sięza młodu z lekka kręciły. Same.Trwała uważana była za modną fryzurę - zarówno wsród dziewczyn jak i facetów
Dla mnie zdecydowanie nie.Gwiazda Dirty Dancing Patrick Swayze był symbolem seksu
Mojej - nie. A z odpinaniem na kimś, także po alkoholu, jakoś nie pamiętam problemów...Kawałek materiału z Lycry o nazwie "Body" z zapięciem w
Po raz pierwszy - prawda.Poduszki na ramiona, im większe, tym lepsze, dawały nam naturalną
sylwetkę

Osobiście nie uzywałem kolorowych...Maskara nie mogła być czarna, tylko w tym samym kolorze, co tęczówka -niebieska, zielona lub brązowa
Nie skakałem. Tańce preferowałem zawsze wolne, przytulane i najlepiej nogi w miejscu. Można się było bardziej skoncentrować na pracy rąk. Dużo bardziej twórcze i przyjemne.Nie wolno było skakać po podłodze w trakcie słuchania muzyki -
rysowały się płyty
A ci - to kto znowu...?Chodziły plotki, że Michael i Janet Jackson to jedna i ta sama osoba
Koszule nosiłem, nie przeczę - ale getrów nigdy.Getry i koszula były oczywistym zestawieniem
Moje najpiękniejsze obrazy przedstawiały naonczas Audi Quattro, na przykład.Nasze najpiekniejsze obrazy przedstawiały pary całujące się przy
Nie uprawiałem.Aerobik uprawiało się w stringach założonych na kostium do ćwiczeń
Wniosek - chyba żyłem w innych latach 80.

Eh.. WiS, Ty to zawsze tak pod prąd.
Swoją drogą, ludziom zawsze się wydaje, że lata ich młodości to najlepsze czasy w historii świata.

Swoją drogą, ludziom zawsze się wydaje, że lata ich młodości to najlepsze czasy w historii świata.

czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
A, to akurat chyba dziedzictwo tych lat 80.vibowit pisze: Ty to zawsze tak pod prąd.

W życiu. To paskudny okres był - przynajmniej w Polsce. Najlepsze czasy dla ludzkości natomiast dopiero nadejdą; wedle moich szacunków, od maja przyszłego rokuvibowit pisze: ludziom zawsze się wydaje, że lata ich młodości to najlepsze czasy w historii świata.

Zgadzam się. Jednak często się zdarza, że ludzie patrzą na czasy przez pryzmat swojej młodości. A jak wiadomo jak się było młodym, to piło się spirytus szklankami, było się nieśmiertelnym, nikt nam nie podskoczył, i w ogóle... Ehh.. to były piękne czasy.WiS pisze:W życiu. To paskudny okres był - przynajmniej w Polsce. Najlepsze czasy dla ludzkości natomiast dopiero nadejdą; wedle moich szacunków, od maja przyszłego rokuvibowit pisze: ludziom zawsze się wydaje, że lata ich młodości to najlepsze czasy w historii świata.

czarne jest piękne...
eeee tam.
lata 80 to dla mnie za dużo gazu na ulicach, no i .... nie miałem Subaru.

lata 80 to dla mnie za dużo gazu na ulicach, no i .... nie miałem Subaru.

- WiS
- 6 gwiazdek
Za dużo gazu, za mało szans na normalność... i cholernie mało nadziei na to, że może być inaczej. Z perspektywy lat - to, co się stało na koniec tamtej dekady, zakrawa na cud. Może trudny dziś do docenienia, zwłaszcza przez spóźnionych radykałów.damaz pisze: lata 80 to dla mnie za dużo gazu na ulicach,
Kurde, zaczyna mi w końcu doskwierać ten ban - przez Was. Podsycacie we mnie niezdrową ciekawość; chyba się w końcu złamię i znajdę sobie jakieś obejście "tam"FUX pisze: Ręczne sterowanie.....

przeczytałem i albo ja mam schizofrenię lub ktoś jest hipokrytąFUX pisze: http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

Rzeźnik zbereźnik:)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
Myslałem, że w tym wieku już się nie ma powodów posiadać niezdrową ciekawośćWiS pisze:Podsycacie we mnie niezdrową ciekawość

- WiS
- 6 gwiazdek
Dożyjesz, zobaczysz. Jest coraz gorzej.
Ktoś mi streści, co z tą hipokryzją i ręcznym sterowaniem...?

Ktoś mi streści, co z tą hipokryzją i ręcznym sterowaniem...?
Link: http://video.i123.pl/filmy/1419/blaupunkt blałpunkt
tera lece po zimioki
Link: http://www.youtube.com/watch?v=zhxq00xSenc
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)