Filmoteka

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Filmoteka

Post 12 lis 2009, o 22:14

koleszka trochę przegiął lewara.... a przy tej ciężarówie, to już wieś sobie zrobił totalną... pewnie poszło w eter na CB :lol:
Przecież można to było w różnych innych miejscach pokręcić i AdrenalineMotorsport też by mogło się wykazać fajnymi zdjęciami... Jarmaj może i też poleciał bokiem, jak byliśmy na WRC, ale to było w zdecydowanie bardziej kulturalny, przewidywalny i mniej niebezpieczny sposób.. Tu koleszka próbuje ciągnąć bokiem na wąziutkich uliczkach ze słabą widocznością, mijając się o centymetry.... :x

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 12 lis 2009, o 22:22

burat pisze:ale takie numery są tylko lepiej zmontowaną wersją tego pana, którego notabene znam z widzenia ,a święty też nie jestem
Bez przesady. Koleś z pierwszego filmu całkiem ogarnia. Ten burak z Wałbrzycha to jakiś zwykły dres od ciśnięcia na prostej.

Co do oceny pierwszego..... Jestem pewnie ostatnim, który mógłby tu rzucać kamieniem. :whistle:
I nie zamierzam.

Fakt, mogli wybrać trochę lepsze miejsce do takiej jazdy. Ale cóż ja tu mogę powiedzieć......... :oops:

:mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 12 lis 2009, o 22:28

eMTi pisze:Jarmaj może i też poleciał bokiem, jak byliśmy na WRC, ale to było w zdecydowanie bardziej kulturalny, przewidywalny i mniej niebezpieczny sposób.. x
Subiektywna ocena.

A jakie gromy za te parę niewinnych boczków posypały się na mnie na forum SIP? Że chamstwo, głupota, itp. itd.
Taka sama ocena, jak tu tego filmiku. ;-)

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 lis 2009, o 22:39

burat pisze:zofija, uwierz mi ja też ale takie numery są tylko lepiej zmontowaną wersją tego pana, którego notabene znam z widzenia ,a święty też nie jestem :oops:
Nieee no burat, ten pierwszy od tego drugiego moim zdaniem dzieli przepaść nie tylko w kwestii montażu filmu. To tak jakbyś twierdził, że ładne graffitti, to takie "lepiej zmontowane" chamskie napisy CHWDP na byle ścianie. :->

Że święty nie jesteś to wiemy ;-)

Mnie tam się podobał ten pierwszy i wcale bym nie miała nic za złe, gdyby mnie ktoś tak przewiózł :mrgreen:

...albo jakbym sama tak potrafiła :wall:
Czarownica prawdę Ci powie :D

jarmaj
6 gwiazdek

Post 12 lis 2009, o 22:41

zofija pisze:i wcale bym nie miała nic za złe, gdyby mnie ktoś tak przewiózł
Ty to potrafisz człowieka namówić 8-)

:mrgreen:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 lis 2009, o 22:47

No, do złego szczególnie :mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubione posty: 0

Post 12 lis 2009, o 23:14

ky pisze:A tak w ogóle, to czy to nie jest jeden znanych, zaglądających również na reżimowe forum?
Też mi się tak wydaje. To chyba nie jest amator.

Moim zdaniem głupota, ale najwyraźniej starzeję się. Nie raz zdarzało mi się przegiąć, więc kamieniami nie będę rzucał, ale po pierwsze tak nie umiem, a po drugie nie chwalę się tym.
czarne jest piękne...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 12 lis 2009, o 23:32

A tak w ogóle, to ja mam ciut inne skojarzenie. M3d... :P

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 13 lis 2009, o 00:17

Ale, że niby kto to jest ?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 13 lis 2009, o 00:32

jarmaj, zgoda ,że ty też za...lasz ,ale po pierwsze nie robisz z tego filmu ala K.B z chameryki i nie chwalisz się tym na You Tube ,jaki to ja jestem kwardy i kulerski ,ja też przeginam ale dla mnie to jest wiocha i pozerstwo ,a czy ogarnia no na pewno to nie leszczyk ale te nawroty na szuterku to trochę jak by moje umiejętności a nie Jarka , no i ten numer co pisał eMTi też mu nie wyszedł,a co do porównania do tego kolesia z Wałbrzycha to sorki ale dla mnie postawa kierowców jest taka sama ,nie mówię tu absolutnie o technice
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 13 lis 2009, o 01:43

ky pisze: A tak w ogóle, to ja mam ciut inne skojarzenie. M3d... :P
myślisz ,że jak mu się nikt nie dał przejechać to sobie kupił :giggle:

a o piaskowych Foresterach to nikt sie nie odezwie ??
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 13 lis 2009, o 01:53

Nie no różnica między tymi dwoma typami jest ogromna przecież: jeden ogarnia i wie co robi a drugi jest durną pizdą, która chce zaimponować ciotowatym kolegom. Widziałem ten pierwszy film już dawno, też mi się nie spodobało, że tak dzikuje w ruchu miejskim ale przynajmniej widać, że ma jakieś pojęcie i stwarza zagrożenie nie większe niż jedna ciota drogowa. A Karolkowi z Wałbrzycha (bohaterowi drugiego filmu) pakowałbym śnieg z dystrybutora do gęby do końca jego dni, za zhańbienie Subaraka do dresiarskich popisów.
Obrazek

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 13 lis 2009, o 02:02

Arti pisze: jeden ogarnia i wie co robi a drugi jest durną pizdą
ja to mam mieszane uczucia mimo, że świętym na pewno nie jestem. Z jednej strony ogarnia (choć ta prosta w wiosce po lewym dziwnie wygląda), ale czy ma na to jakieś stosowne potwierdzenie? Badania, sprawdzone, że wyjdzie z każdej sytuacji. Oraz czy jest w stanie odpowiadać za to, że ktoś się najzwyczajniej w świecie przestraszy i przypieprzy w drzewo?

Excuses. To co robimy czasami z autami jest poprostu nieodpowiedzialne i nie ma co wyszukiwać drugiego dna lub narzekać na ograniczenia. Czasami jak pojade zbyt szybko mijam gościa, który mi zamiga albo puknie się - choć staram się wyżywać jak jest bardzo pusto. Po chwili dochodzi, że on nie koniecznie musi wiedzieć, że tak się da, nie musi być ani fanem motoryzacji ani niczym innym. A tak samo ma prawo jeździć - w końcu to droga publiczna, a my żyjemy w społeczeństwie.

W kontekscie tego, że ktoś zdecydował się opublikować taki film uważam, że oba powyższe nie różnią się specjalnie.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lis 2009, o 02:18

jarmaj pisze:
Subiektywna ocena.
no nie wiem, czy taka aż subiektywna, bo Ty poleciałeś kontrolowanie i powróciłeś 1 ruchem na tor jazdy, było to płynne i ułożone, a tu kolo kilkukrotnie zamiata ogonem jak by to było jakieś RWD... A jak pojawia się taki chaos, to jest szansa na dzwona... I ewidentnie na filmiku widać, że kolo podniecony nagrywanym materiałem chce zapinać boki gdzie i ile się tylko da bez względu na wszystko inne....

Teraz wyobraźcie sobie, że gdyby w tej akcji, która mu totalnie nie wyszła, poszedłby trochę szerzej, to by się tym bokiem obrócił wprost pod ciężarówę... a ona mogłaby nie wyhamować i gościu dostałby prosto w swój bok... Więc jeśli takie akcje mu się zdarzają, to tym bardziej w ruchu publicznym powinien przynajmniej czekać na bardziej pustą drogę lub dobierać lepsze miejsca...

A tak poza tym, to zgadzam się z remkiem..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lis 2009, o 11:18

burat pisze: myślisz ,że jak mu się nikt nie dał przejechać to sobie kupił :giggle:
Nie, z tego co wiem, Rdx wciaż ma 330d. Natomiast widzę pewne podobieństwo między czeskim popierdalaczem, a panem boczurkiem. I przy okazji obserwuję ciekawe, choć niewielkie, zmiany w optyce ;))
eMTi pisze: Teraz wyobraźcie sobie, że gdyby w tej akcji, która mu totalnie nie wyszła, poszedłby trochę szerzej, to by się tym bokiem obrócił wprost pod ciężarówę... a ona mogłaby nie wyhamować i gościu dostałby prosto w swój bok...
To by była scena!!! Ujęcie miesiaca! ;)

r.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 lis 2009, o 00:39

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 14 lis 2009, o 00:43

WRC fan, to chyba są te słynne "ślepe rajdy" :mrgreen:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 14 lis 2009, o 01:02

Ależ Oni zapierdzielają po tych szutrach :o

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 lis 2009, o 02:19

Piter 35 pisze: Ależ Oni zapierdzielają po tych szutrach :o
To je rally :mrgreen:

Dyzio_d
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru impreza WRX MY '06

Post 14 lis 2009, o 13:43

Wiecie czym się różni kierowca europejski od fińskiego?
Normalny europejczyk jak widzi hopę to zwalnia bo za nią może być zakręt.
Normalny Fin jak widzi hopę to przyspiesza bo za nią może być prosta.
:-)
Nie ma tego złego co by nam nie wyszło ;-)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 lis 2009, o 14:59

Ale miał gość robotę, teraz jego miejsce zajęły już komputry...

Link: http://www.youtube.com/watch?v=5OS_k0V8Bvw

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2009, o 19:13

WRC fan pisze: To je rally :mrgreen:
no nie dziwota, że potem do WRC przechodzi raptem garść spośród duuużej ilości Finów, startujących u siebie i tak ostro zapieprzających i od razu zdobywają mistrza.. :lol: Jak z 1000 odpadnie 995, a wszyscy na początku dzikują podobnie, a tych 5 na 1000 nie kończy tego dzwonami, to potem kończy się to pudlem w WRC 8-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2009, o 22:05

WRC fan pisze: Ale miał gość robotę, teraz jego miejsce zajęły już komputry...
Jak np. tu:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=E15a6AEAXTg

A swoją szosą to stara, kręcona niżej V10 brzmiała ciekawiej i skoro FIA tak pragnie, by na jednym silnku przejeżdżać więcej i więcej, to niech podniosą dopuszczalną pojemność np. do 3 litrów i obniżą limit prędkości obrotowej w okolice 15krpm (bo o powrocie 1500ccm turbo z rozsądnie ograniczonym ciśnieniem doładowania już nawet chyba nie ma co marzyć...).

r.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2009, o 23:23

Jak zdobyć trzecie miejsce mimo upadku, czyli krótki film o uporze i dążeniu do celu. (gdyby ktoś nie dostrzegł: SACHSENRING 1978)

r.

PS. Prezentacja też fajna.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 lis 2009, o 00:49

ky pisze: (bo o powrocie 1500ccm turbo z rozsądnie ograniczonym ciśnieniem doładowania już nawet chyba nie ma co marzyć...)
Może się doczekamy bo coraz częściej się pojawiają plotki o powrocie silnika turbo do F1.

ODPOWIEDZ