Chyba nie wie kiedy i jakie V8 chce kupić więc te środki może przeznaczyć na usługi Gala

Chyba nie wie kiedy i jakie V8 chce kupić więc te środki może przeznaczyć na usługi Gala
Tego się pewnie nie pozbędziesz. Dowiedz się czy możesz wymienić ten router (albo przestawić) na bridge.
Co konkretnie? Bo można temat zaatakować zestawem "domowym" - https://www.x-kom.pl/p/344210-system-me ... c-usb.html albo pójść w kompletowanie routera, switcha i kilku AP (te okrągłe ufo).
To ma tyle wspólnego z wifi na ubiquiti, że potrzebny będzie nas (Synology, QNAP lub inny) podłączony kablem do tego wszystkiego.
Czekamy więc
Już tam byłem... Pan od dostawcy jak się dowiedział, że inne routery są do tego podpięte, to stwierdził, że lepiej nic nie ruszać skoro działa...
UniFi AP AC-LR
Tak - ale jest tylko "wchodzący" nie ma wychodzącego. Przynajmniej w tym, który kupiłem
To myślę, że powinieneś drążyć dalej. Sam mam taki układ: Huawei od dostawcy z FTTH -> mój Tp-link z OpenWRT -> sieć. Pogadałem z odpowiednio umocowanym człowiekiem u mojego ISP i powiedział, że chyba kumam co chcę zrobić i mogą mi dać sam bridge zamiast tego routera od nich. Zaznaczam, że nie kupuję od nich po ftth innych usług (telefon, tv).
tylko to? Ile sztuk? 3 -> po jednym na każdy poziom?
No to czekają Cię dodatkowe zakupy bo najprawdopodobniej nie starczy Ci portów w routerze od dostawcy, żeby to wszystko podpiąć (plus time machine, streaming i komputer). Chyba najłatwiej byłoby coś doradzić jakbyś rozrysował poziomy + miejsce gdzie wchodzi sieć od dostawcy, lokalizację kompa, streamingu i t-m. Dodatkowo zacznij sie zastanawiać któredy chcesz puścić kable żeby było estetycznie.
Protokół NTP jest to ogólnie obowiązujący standard synchronizacji czasu w sieci. I nie został wymyślony przez AppleBilex pisze: Pomyślałem, że trzeba by to uspójnić dołożyć jakieś dodatkowe ustrojstwa plus postawić może mini serwer, który działałby jako time machine dla naszych maców (nie wiem czy się da na innym niż applowski?)
Nawet te za 340 są za tanie. W oficjalnym kanale W10H kosztuje ponad 500.
Sam klucz niekoniecznie, co najwyżej jego pochodzenie (była jakiś czas temu dyskusja tutaj na forum). Kupując z niepewnego źródła nigdy nie możesz być pewnym, że nagle klucz nie zostanie zablokowany.
Jeżeli nie przeinstalowywałeś systemu, to moźesz być nieświadomy, źe klucz jest zablokowany. Problem zazwyczaj jest "odkrywany" w przypadku konieczności ponownej aktywacji.
Tak - nie robiłem reinstalacji od tych 3+ lat. To dobry system