F1 2010
Re: F1 2010
O której są kwalifikacje w tv ?
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
wstałem rano na wyścig, podarowałem sobie kwalifikacje choć miałem szczwany plan zobaczyć ale stwierdziłem, że kilka godzin snu mi się jednak przyda... Piękne słonko za oknem (07:30), odpalam TV i trafiłem na starego Zientarskiego (jak on pierdzieli, tego się słuchać nie da. Z tym swoim budowaniem klimatu jest dla mnie żenujący). Na szczęście wyścig się zaczął... piękny start Kubicy, duże zamieszanie w dalszej części stawki (4 bolidy out). W efekcie safety car prowadzi stawkę i nagle cały misterny plan zniweczony został przez nieszczęsne koło, które odpadło z bolidu Kubicy ;( Potem już nie było takich emocji, choć czasem mocno rozluźniające komentarze (zwłaszcza ten o genezie nazwy jednego z zakrętów)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Niech zgadnę. Degner Curve?Barthol pisze: zwłaszcza ten o genezie nazwy jednego z zakrętów
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky pisze:Niech zgadnę. Degner Curve?Barthol pisze: zwłaszcza ten o genezie nazwy jednego z zakrętów
r.

A to obrazek do opowieści Borowczyka:

A tu jak to było faktycznie z tą ucieczką: http://www.breinride.home.pl/moto/index ... &Itemid=48
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Ciekawe, czy wpływ na jego zachowanie miało miejsce, gdzie się urodził ;))
r.
r.
Tak w temacie komentarza na Polsacie
"Na deser cukiereczek, czyli wyścig Pucharu Europy Północnej Formuły Renault 2000. Na dystansie piętnastu okrążeń Nürburgingu polski kierowca został zdublowany dwukrotnie. Jechał co prawda starszym modelem wyścigowego Tatuusa, ale w ulewnym deszczu i koszmarnych warunkach znaczenia nabierają umiejętności kierowcy, a nie klasa sprzętu. Umiejętności starczyło na uzyskanie najlepszego czasu okrążenia gorszego zaledwie o nieco ponad 15 sekund od rezultatu zwycięzcy, który nota bene urodził się w Koszalinie, ale reprezentuje barwy Niemiec.
Pozostaje mi na koniec wyrazić zaniepokojenie faktem, iż opisany powyżej polski kierowca wyścigowy już w najbliższy weekend będzie komentował w telewizji poczynania swoich „kolegów po fachu”, rywalizujących w Grand Prix Korei. To trochę tak, jakby w roli eksperta podczas finałów piłkarskich mistrzostw świata zatrudnić gracza trzecioligowej drużyny, który w dodatku lubi strzelać samobóje. Cóż, Polak potrafi..."
http://f1.pl/Artykul.82+M5ef572421a0.0.html

"Na deser cukiereczek, czyli wyścig Pucharu Europy Północnej Formuły Renault 2000. Na dystansie piętnastu okrążeń Nürburgingu polski kierowca został zdublowany dwukrotnie. Jechał co prawda starszym modelem wyścigowego Tatuusa, ale w ulewnym deszczu i koszmarnych warunkach znaczenia nabierają umiejętności kierowcy, a nie klasa sprzętu. Umiejętności starczyło na uzyskanie najlepszego czasu okrążenia gorszego zaledwie o nieco ponad 15 sekund od rezultatu zwycięzcy, który nota bene urodził się w Koszalinie, ale reprezentuje barwy Niemiec.
Pozostaje mi na koniec wyrazić zaniepokojenie faktem, iż opisany powyżej polski kierowca wyścigowy już w najbliższy weekend będzie komentował w telewizji poczynania swoich „kolegów po fachu”, rywalizujących w Grand Prix Korei. To trochę tak, jakby w roli eksperta podczas finałów piłkarskich mistrzostw świata zatrudnić gracza trzecioligowej drużyny, który w dodatku lubi strzelać samobóje. Cóż, Polak potrafi..."
http://f1.pl/Artykul.82+M5ef572421a0.0.html
ja myślę, że Solorz już jedzie po wurc fana 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
czy to znaczy, że WRC na Eurosporcie powinien komentować Loeb, F1 Kubica, a w mistrzostwach św w piłce nożnej tylko gracze najlepszych drużyn ?
że "nie umie" jeździć nie znaczy, że nie wie o co biega
(tzn. ja nie wiem czy on wie, ale tak se godam)

że "nie umie" jeździć nie znaczy, że nie wie o co biega

(tzn. ja nie wiem czy on wie, ale tak se godam)
Akurat polski komentarz F1 jest gdzieś na poziomie dwudziestu metrów poniżej linii mułu. Panowie mylą zawodników, Borówa ciągle opowiada swoje głodne kawałki o celebrytach, nawet gdy coś ważnego się dzieje na torze, analizy czasów prawie nie ma. GP Singapuru oglądałem na justin.tv, strumień pochodził z jakiejś angielskojęzycznej telewizji. Ruszając z pitstopu, Vettel pogubił się w biegach. Nasi pewnie tego nawet nie zauważyli, tam zaraz po incydencie była przebitka z powtórką z onboardu, gdzie realizator zaznaczył ,,markerem'' wskaźnik biegów w fotelowozie, a komentator od razu opowiedział, że Vettelowi popieprzyły się biegi i ruszał z dwójki.
r.
r.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ky, pl komentarz jaki jest czytam głównie z Waszych wypowiedzi, bo się nie znam - Wy to śledzicie na bieżąco, więc wierzę, że jest mocno kiepski.
Nie zmienia to faktu, że co to za argument, że kolesia sklepali na torze więc się nie zna.
Będąc konsekwentnym f1.pl powinno niezwłocznie zamknąć serwis do momentu kiedy udowodnią swoje wysokie kwalifikacje w wyścigu na torze - o ile nie pisze tam Kubica lub inny kozak.
Nie zmienia to faktu, że co to za argument, że kolesia sklepali na torze więc się nie zna.

"Mikołaj Sokół
Wyjaśnienie: W wyścigu Formuły Renault 2000 na Nürburgingu silnik w samochodzie polskiego kierowcy pracował na trzech cylindrach. "
Wyjaśnienie: W wyścigu Formuły Renault 2000 na Nürburgingu silnik w samochodzie polskiego kierowcy pracował na trzech cylindrach. "
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Wyjaśnienie wyjaśnieniem ale publikując taki felieton Sokół dał dość wyraźnie do zrozumienia, że niespecjalnie ceni niedawnego "kolegę" ze studia TV.
To zapewne wyjaśnia kwestię powrotu Mikołaja do komentowania F1 w Polszmacie.
O właśnie.
Mikołaj Sokół to doskonały przykład osoby która nie jest wybitnym kierowcą wyścigowym ale jednak komentarz w jego wykonaniu był bardzo przyzwoity
To zapewne wyjaśnia kwestię powrotu Mikołaja do komentowania F1 w Polszmacie.
O właśnie.
Mikołaj Sokół to doskonały przykład osoby która nie jest wybitnym kierowcą wyścigowym ale jednak komentarz w jego wykonaniu był bardzo przyzwoity

To nie tak - niech sobie jeździ w ogonie stawki, ale kurza twarz - niech Polsat nie kreuje go na super talent i gwiazdę wyścigów z nie wiadomo jakim doświadczeniem.remek pisze: Nie zmienia to faktu, że co to za argument, że kolesia sklepali na torze więc się nie zna.Będąc konsekwentnym f1.pl powinno niezwłocznie zamknąć serwis do momentu kiedy udowodnią swoje wysokie kwalifikacje w wyścigu na torze - o ile nie pisze tam Kubica lub inny kozak.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
WRC fan, no ale ten redahtor personalnie sie powyzywal, czyz nie?

w sportach motorowych "pieniądz" to ogromna część "talentu". taki life.WRC fan pisze: niech Polsat nie kreuje go na super talent
Zapomniałeś o:mizoo pisze:"Mikołaj Sokół
iBardziej reprezentatywny wynik można znaleźć w rezultatach wyścigu Pucharu Europy Północnej na torze Spa-Francorchamps (zainteresowanym polecam: http://www.necup.com).
http://www.necup.com/documents/03_Class ... _Race1.PDF
http://www.necup.com/documents/03_Class ... _Race2.PDF
http://www.necup.com/documents/03_Class ... _Race3.PDF
:)
Przede wszystkim komentator zeń jak z koziej...WRC fan pisze: niech Polsat nie kreuje go na super talent i gwiazdę wyścigów z nie wiadomo jakim doświadczeniem.
r.