Auto dla dziada
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Auto dla dziada
Ja dzisiaj właśnie Szczawnica-Zakopane-Szczawnica sobie z ciekawości zmierzyłem, powiem szczerze 113 km od tankowania do tankowania, no i zdziwko - spalił 9,1 litra gazu, a prędkość 70-90 ;) . No ale po chwili jak wróciłem i poleciałem w drugą stronę, to już nie pokazywał kom 28 mpg, tylko 18 :D
Kurde gregski, wiesz, spalanie za dynamike ;]
Kurde gregski, wiesz, spalanie za dynamike ;]
"Non homo sed vero mentula magna minax."
Ale ja nie szalalem.. Tempomat zapiety na icznikowe 150kmh czyli dopuszczalne 140kmh na gps... Wolniej jechal nie bede, bo busem smigam 120kmh - to by przekreslalo sens posiadania forka...
Na 55 litrach 450 km.
Piatka w kanisterku trafila do bagaznika na stale.
Przy okazji nowe oponki caloroczne zalozone na kola, polecam allegowicza lukkass ;)
Na 55 litrach 450 km.
Piatka w kanisterku trafila do bagaznika na stale.
Przy okazji nowe oponki caloroczne zalozone na kola, polecam allegowicza lukkass ;)
gregski, jakos dużo wziął, jakbyś ciągle wyprzedzał przyspieszał i zwalniał,
mój forek tyle palił w trasie jak się cisnęło, możliwe że wszystko przez automat w twoim kiosku
no i miałem remap który zmniejszył konsumcję
mój forek tyle palił w trasie jak się cisnęło, możliwe że wszystko przez automat w twoim kiosku
no i miałem remap który zmniejszył konsumcję
esilon, na 100% auomat to jakis 1l wiecej...
ok, bylo w tym jakiesm tam pogonienie czasem by sie obudzic do 180-200 ale raczej chwilowe.
bylo tez ze 30 km miasta
czy 12l przy 140 kmh to duzo na forka? chyba nie.. w miescie pali podobnie, a propekt mowi, ze powinien chlac 13.7 l/100
tak ma i tyle. nie walcze z tym ;)
za to przewioziono mnie dzisiaj cklassa z tych lat, z podobnym przebiegiem i powiem szczerze, ze w forku ciszej, wygodniej, skrzynia automatyczna duzo ladniej biegi zmienia, no nie byly to dobre lata dla mietka, oj nie..
ok, bylo w tym jakiesm tam pogonienie czasem by sie obudzic do 180-200 ale raczej chwilowe.
bylo tez ze 30 km miasta
czy 12l przy 140 kmh to duzo na forka? chyba nie.. w miescie pali podobnie, a propekt mowi, ze powinien chlac 13.7 l/100
tak ma i tyle. nie walcze z tym ;)
za to przewioziono mnie dzisiaj cklassa z tych lat, z podobnym przebiegiem i powiem szczerze, ze w forku ciszej, wygodniej, skrzynia automatyczna duzo ladniej biegi zmienia, no nie byly to dobre lata dla mietka, oj nie..
Ja za automatem nie nadążam - wydaje mi się, że delikatnie jadę - spali sporo, czasami nie odpuszczam - pali mało.esilon pisze: możliwe że wszystko przez automat w twoim kiosku
no w oczach to mi spada wskazowka jak w pl po miescie smigam...
mysle, ze lekko 16l przy naszym miejskim stylu jazdy pt gaz do swiatel i hamaki...
a moze forek lubi PB98 nie PB95?
jakie sa doswiadczenia userow?
mysle, ze lekko 16l przy naszym miejskim stylu jazdy pt gaz do swiatel i hamaki...
Ostatnio zmieniony 10 lis 2014, o 12:22 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
Tempomatem, to trzeba się Dzieci nauczyć jeździć
.
Duże znaczenie ma na terenach górzystych i pagórkowatych . Automat nie myśli i nie będzie tak umiejętnie sterował gazem jak wy Gamonie
Duże znaczenie ma na terenach górzystych i pagórkowatych . Automat nie myśli i nie będzie tak umiejętnie sterował gazem jak wy Gamonie
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Tak automat w Foresterze XT podwyższa spalanie. Remap może obniżyć, nawet o 1l.
Ale tak czy siak dla tego samochodu ekonomiczna prędkość to jest 100, góra 110 km/h. Nie 140.
Ale tak czy siak dla tego samochodu ekonomiczna prędkość to jest 100, góra 110 km/h. Nie 140.
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Z tego co czytałem serwisówke to u mnie chyba max 95 jest zalecana w USA wersji :D
W mieście i 18 litrów gazu mi wychodzi, ale mam ciężką nogę czasem, no i zapominam o fakcie, że z reguły jak osiagne 60, to moge już puszczać noge z gazu, i tak zanim zahamuje silnikiem dotoczy sie do świateł... Na sporcie lepiej hamuje silnikiem ;]
Przy 100 km/h pali dyche gazu na autostradzie, mierzone wczoraj. W druga stronę przy 140 pali 14 litrów ;)
Wait, jaki remap? OCB? Domyślam się że tylko zaturbionych dotyczy...
W mieście i 18 litrów gazu mi wychodzi, ale mam ciężką nogę czasem, no i zapominam o fakcie, że z reguły jak osiagne 60, to moge już puszczać noge z gazu, i tak zanim zahamuje silnikiem dotoczy sie do świateł... Na sporcie lepiej hamuje silnikiem ;]
Przy 100 km/h pali dyche gazu na autostradzie, mierzone wczoraj. W druga stronę przy 140 pali 14 litrów ;)
Wait, jaki remap? OCB? Domyślam się że tylko zaturbionych dotyczy...
Ostatnio zmieniony 10 lis 2014, o 12:38 przez Rommel, łącznie zmieniany 2 razy.
"Non homo sed vero mentula magna minax."
Remap zwykle jest wykonywany na paliwo 98 oktan.
Co nie znaczy, że samo wlanie 98 daje mniejsze spalanie.
Na niskie spalanie na trasie najlepszy jest ciekawy audiobook (polecam np świetnie zrealizowane "Karaluchy")
Wtedy gdy chcemy wysłuchać więcej, nie spieszymy się bez sensu.
;)
Co nie znaczy, że samo wlanie 98 daje mniejsze spalanie.
Na niskie spalanie na trasie najlepszy jest ciekawy audiobook (polecam np świetnie zrealizowane "Karaluchy")
Wtedy gdy chcemy wysłuchać więcej, nie spieszymy się bez sensu.
;)
no to bede dalej jezdzil nieekonomicznie ;)
ja juz sie ekologicznymi autami na lpg nalatalem, moge teraz troche pozatruwac wyzszym spalaniem planet earth ;)
ja juz sie ekologicznymi autami na lpg nalatalem, moge teraz troche pozatruwac wyzszym spalaniem planet earth ;)
Masz zieloną plakietkę na Berlin Gregu 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, pewnie, nawet bus ma. tu chodzi o starsze diesle, a tak naprawde chodzilo o walek i szwindel, ale o tym kiedys przy ognisku. generalnie benzyna nie stanowi problemu wcale, nawet stara.
15 w mieście? należało baaaardzo się starac, nawet w WRX 2,5T , noga z gazu Gregugregski pisze:no w oczach to mi spada wskazowka jak w pl po miescie smigam...
w 2.0Xt remap miałem zrobiony na 95 ale i tak lałem 98
tylko do beemki 95 leje i aby spalił w trasie powyżej 10/100 trzeba mocno i bezsensownie deptać
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 89 razy
- Polubione posty: 443 razy
esilon pisze: 15 w mieście? należało baaaardzo się starac, nawet w WRX 2,5T
15 w mieście? Nieosiągalne nawet w WRX 2,0T (17-18 to norma)
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: To dziwne, ale mam Subaru, nawet dwa
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 159 razy
Jakbyś mu te zera przy klockach skreślił, to może, ale tez niekoniecznie. No chyba ze wyjątkowo deszczowe lato było i nie było miejsca sie rozpędzićesilon pisze:jarmaj, klocki hamulcowe wytrzymujące 40- 50kkm też nieosiągalne ,nieprawdaż ?
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Auto dla dziada
Panowie(Paniom nie bede glowy zawracał), alarm do subaru forester z 2003 na CAN czy oldschool ?
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: To dziwne, ale mam Subaru, nawet dwa
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 159 razy
Chyba oldschool. Wydaje mi sie ze tam nie ma cana.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 89 razy
- Polubione posty: 443 razy
Prawdaż.esilon pisze:jarmaj, klocki hamulcowe wytrzymujące 40- 50kkm też nieosiągalne ,nieprawdaż ?
50 tyś km oznacza kilka kompletów klocków i ze dwa/trzy komplety tarcz (na przód oczywiście).
95 tysi przejechal pierwszy wlasciciel mojego forka na pierwszym komplecie klockow...
rocznik '37.
WitAce, cos bym wsadzil dla lepszego samopoczucia.. rynki wschodnie chlonne, a to ostatnie w miare trwale auta..
rocznik '37.
WitAce, cos bym wsadzil dla lepszego samopoczucia.. rynki wschodnie chlonne, a to ostatnie w miare trwale auta..