Piękny dzień dziś mamy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Piękny dzień dziś mamy

Post 28 kwie 2010, o 17:19

jeeeeeeeeeee!!! :thumb: No wreszcie coś drgnęło w temacie! To się chyba bardziej ucieszyłeś z tej korespondencji, niż z paczki ze Specem 8-)

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 28 kwie 2010, o 18:00

Gumpik, :thumb:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 28 kwie 2010, o 19:23

gratki :thumb:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 28 kwie 2010, o 19:51

remek pisze: właśnie Citan, skoro już masz prawko, to chyba teraz umiesz zmieniać biegi?

Czy ciągle rowerek z bocznymi kółkami?
Na razie boczne kółka, nie ma się co na głębokie wody za szybko puszczać. :mrgreen:
Piter 35 pisze: Zadam sakramentalne pytanie Co ze skrzynią biegów , też odebrałeś nową
Masz tam coś u siebie - ten sam model, tylko staroć jakiś, ale też czarny (więc może nikt nie zauważy zmiany). :mrgreen: Stary, więc nie będzie szkoda, a pomógłby mi nabrać odwagi do machania tym patykiem, co to podobno jest w autach z niepopsutymi skrzyniami. :razz:

Gump, trochę to trwało, ale się udało. Szkoda, że taki wyrok z automatu nie powoduje poniesienia odpowiedzialności przez komisję, która podjęła błędne decyzje.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 28 kwie 2010, o 22:44

Gump, gratuluję wytrwałości, opłaciło się :thumb:
Tak sobie myślę, oni w tym ZUS-ie chyba liczą na to, że większość podkuli ogonek i odejdzie z kwitkiem nie zawracając więcej gitary temu urzędu :-> . A tu zonk :razz:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 28 kwie 2010, o 23:25

Gump, Gratuluje wytrwałości :thumb:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 28 kwie 2010, o 23:38

WOW, Gump - gratuluję :thumb: Mnie się niestety nie udało swego czasu.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubione posty: 0

Post 28 kwie 2010, o 23:39

Doxa pisze:Tak sobie myślę, oni w tym ZUS-ie chyba liczą na to, że większość podkuli ogonek i odejdzie z kwitkiem nie zawracając więcej gitary temu urzędu :-> . A tu zonk :razz:
Dokładnie tak jest.
Sprawa mojej mamy już po raz trzeci zaczyna się od początku. Tzn. sąd zlecił powtórzenie badań, opinii, itd., itd.
czarne jest piękne...

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 29 kwie 2010, o 00:00

vibowit pisze:
Doxa pisze:Tak sobie myślę, oni w tym ZUS-ie chyba liczą na to, że większość podkuli ogonek i odejdzie z kwitkiem nie zawracając więcej gitary temu urzędu :-> . A tu zonk :razz:
Dokładnie tak jest.
Sprawa mojej mamy już po raz trzeci zaczyna się od początku. Tzn. sąd zlecił powtórzenie badań, opinii, itd., itd.
Znowu wyprawa do Łodzi się szykuje? :roll:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 29 kwie 2010, o 08:08

Dzięki kochani,trochę się ucieszyliśmy ,jednak z radością jeszcze poczekamy bo ZUS może się odwołać zobaczymy 12maja
jak to będzie .Pewne natomiast jest to ,że bardzo ważna jest opinia biegłego sądowego a w tym przypadku to prawdziwy
lekarz który przejrzał dokumenty i rzetelnie podszedł do sprawy.Nie oceniał po wyglądzie zewnętrznym bo niestety większość
tak robi co jest śmieszne ,ale jak mam się dziwić lekarzom skoro ludzie którzy nas znają patrzą jak na wariata kiedy dowiadują się
że Ewa ma rentę .Po niej nie widać choroby bo ona po prostu nosi bombę w głowie w postaci naczyniaka ,ale ludziska się nauczyli
że jak renta to już na wózku albo bez kończyn czy Bóg jeden wie co jeszcze.
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 29 kwie 2010, o 11:38

Gump pisze:Dzięki kochani,trochę się ucieszyliśmy ,jednak z radością jeszcze poczekamy bo ZUS może się odwołać zobaczymy 12maja
jak to będzie .
Prawie pewne jest, że ZUS się odwoła.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 29 kwie 2010, o 13:18

Gump, gratki :) i oby do przodu :)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 17:26

po roku czasu wreszcie się zebrałem, wkurzyłem i poszedłem zaatakować konsolę srodkową w Wiśni celem wymiany radia na MY06 (mój CD strasznie skakał).
Skończyło się na ślusarni w firmie, z piłką do metalu. Jakiś robocop przykręcał chyba śrubki do koszyka. :mrgreen:

Strat zero, radyjo gra.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 29 kwie 2010, o 18:07

remek pisze: radyjo gra.
Sprzedajesz wydech...? :whistle:

:mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 18:19

wydech kocham nie sprzedam. Radia używam przy pyrkaniu po mieście 50kmh, lub w trasie, żeby sobie pośpiewać :mrgreen:

bierze nóóóóż, ten koooleś bieeeerze nóóóóż idzie nocąąąąąą posiaaaać straaaaach
, chociaż ostatnio słuchałem jakiejś softdżezującej-swingująco-cośtam-robiącej baby - ale to niebezpieczne, bo za szybko jeżdzę przy trąbkach :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 18:46

remek pisze: celem wymiany radia na MY06 (mój CD strasznie skakał).
o, u mnie to samo, czyli te w MY04 to jakieś padalce... :-/
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 18:47

eMTi pisze:
o, u mnie to samo, czyli te w MY04 to jakieś padalce... :-/
Ja mam MY01 ;-). Pewno sie pobrudziło, albo coś. Nie chciało mi się wnikać, bo drugie radio stało na półce.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 29 kwie 2010, o 23:03

Musze sie do czegos przyznac. Jechalam przed chwila sobie leniwie do centrum, nie przekraczajac 60kmh. Wtem wylonila sie przede mna jakas zrupieciala honda. Mlodzieniec za kierownica co chwila spod daszka swej czapki zerkal na mnie w lusterku, na kazdych swiatlach badajac czy jestem nadal za nim. A potem ruszal ogniem (tak sadze po smrodzie z wydechu i wysokich obrotach) do kolejnych swiatel. Ja niespiesznie doturliwalam sie za nim. Az dojechalismy do placu Konstytucji gdzie nie moglam sie juz powstrzymac, wyprzedzilam i przelecialam z gwizdem przez zakrety.
Staje na swiatlach, z lewej dopada mnie Honda. Z prawej podjezdza zolty fiat cabrio i mruczy. Obaj panowie spieci lekko przygazowuja i podtaczaja sie do swiatel zeby miec te 5cm przewagi.
Zolte.
Strzal ze sprzegla, tumany kurzu, ryk silnikow, ogien. 10 sek pozniej wrzucilam jedynke zwijajac sie ze smiechu. Sie chopaki poscigali :mrgreen:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 29 kwie 2010, o 23:16

Ja wczoraj wracałem w nocy WRXem z Kabat na Żolkę. Tak gdzieś od Rosoła coś mi nie pasowało :evilgrin: ale dopiero na kolejnych światłach, chyba przy Al. Wilanowskiej, zorientowałem się, że od świateł do świateł próbują mnie dojść... Golf TDI i Passat (czarne szyby :lol: ) też chyba w dyszlu, a może i nie... :roll:
Passat to próbował aż do Łazienkowskiej... :wall:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

barton
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 23:43

ach Ci "stritrejserzy" :giggle: :giggle:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 00:21

ja ostatnio killuje moimi dwoma ulubionymi sposobami: Ignorance is bliss, oraz lewą nogą jak mnie coś podpuszcza.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 00:43

ale do killowania lewą trzeba mieć jeszcze zakręty, a te nie są mocną stroną tych, którzy się proszą o skillowanie ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 00:45

eMTi pisze: ale do killowania lewą trzeba mieć jeszcze zakręty, a te nie są mocną stroną tych, którzy się proszą o skillowanie ;-)
eMTi, jak mi za blisko podchodzi taki delikwent to świecę mu stopami. Ja się dawna poruszam w większości 50kmh po mieście - nie chce mi się.

Ot choćby dzisiaj, zrobiłem sobie spacer Wiśnią dookoła miasta. Na obwodnicy 50kmh, patrzę na niebo, górki te sprawy. A tam wojna panie dookoła. Jakieś bejce, golfy. Myślałem, że mnie staranują.

no co, przygotowuję się do życia w korkach, to jeżdżę po prostej na prawie luzie. W wawce mówią na to upalanie

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 kwie 2010, o 00:59

remek pisze: Ot choćby dzisiaj, zrobiłem sobie spacer Wiśnią dookoła miasta. Na obwodnicy 50kmh, patrzę na niebo, górki te sprawy. A tam wojna panie dookoła. Jakieś bejce, golfy. Myślałem, że mnie staranują.
Rany, gdzie Ty dojechałeś? Do Trójmiasta?? :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 01:05

Konto usunięte pisze: Rany, gdzie Ty dojechałeś? Do Trójmiasta?? :mrgreen:
mamy tu taki wynalazek :razz: Z pasem zieleni i lampami 8-)

ODPOWIEDZ