Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Telefony, telefony...

Post 16 mar 2009, o 13:06

http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 16 mar 2009, o 13:19

devlin pisze:Play namieszał z taryfą Fresh:

http://web.playmobile.pl/pl/play-karta/ ... index.html

:o , ciekawe co na to konkurencja.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru

Post 16 mar 2009, o 19:43

Chyba przechodzę na to.
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 mar 2009, o 20:59

Simplus też się odezwał - ja już jestem w tej taryfie:

http://www.simplus.pl/v.do?idx=1026084

Docelowo i tak idę do Play. Z tymi telefonami to jest kłopot, w ogóle - mam służbowy, a prywatny zna mnóstwo ludzi i chcę go trzymać przy życiu. W Play mogę go trzymać przy życiu za 5zł rocznie, w simplusie, gdzie jestem - jest to ok 200 zł rocznie. Rachunek jest prosty.

– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 mar 2009, o 21:06

devlin, da się przejść z numerem w ramach prepaidów?

zagatka
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 16 mar 2009, o 21:14

a orange milczy :whistle:
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.

Gość
5 gwiazdek

Post 16 mar 2009, o 21:25

devlin pisze:Docelowo i tak idę do Play. Z tymi telefonami to jest kłopot, w ogóle - mam służbowy, a prywatny zna mnóstwo ludzi i chcę go trzymać przy życiu. W Play mogę go trzymać przy życiu za 5zł rocznie, w simplusie, gdzie jestem - jest to ok 200 zł rocznie. Rachunek jest prosty.
Wiesz, to nawet brzmi przekonywująco.
Ale ja organicznie nie znoszę ani koloru fioletowego ani tych pasiastych ciapek Playa.
No i co w tej sytuacji?
:roll:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 16 mar 2009, o 21:28

Moim zdaniem właściciele Play podążają w tym kierunku, żeby zebrać jak najwięcej rynku tylko po to, żeby firmę potem korzystnie sprzedać. Technologicznie mówi się, że Play to firma trochę trytytkowa. Czy są na sali jacyś stali użytkownicy i mogą powiedzieć jak jest z ich poziomem obsługi i niezawodnością?

Tak czy siak, te ruchy są bardzo pozytywne bo pobudzają do myślenia i działania inne sieci.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 16 mar 2009, o 21:37

Konto usunięte pisze: Play to firma trochę trytytkowa.
W dużym uproszczeniu telefony na korbę, mam rozumieć... :giggle:
Dolce far niente ;-)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 mar 2009, o 21:41

Szymon, tak, da się.

Gootek - nie uprzedzaj się do purpury, chyba, że miałeś wcześniej złe doświadczenia jako ministrant - wtedy nie ma rady. Ale jeżeli nie - to nie powinno Ci to przeszkadzać.

Fido - nie słyszałem złych rzeczy o Play. W Warszawie mają własne maszty 3G, poza Warszawą działają w roamingu na masztach Plusa - więc też nie jest złe. A ceny mają bezkonkurencyjne w tej chwili, więc carpe diem.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 16 mar 2009, o 21:47

Heyah daje już 25gr... niezłe... :whistle:

http://www.heyah.pl/
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 16 mar 2009, o 22:08

So What! pisze: devlin, da się przejść z numerem w ramach prepaidów?
Tak.
gootek pisze: No i co w tej sytuacji?
No niestety zmuszony jesteś płacić więcej w innych sieciach ;-)
Konto usunięte pisze: Technologicznie mówi się, że Play to firma trochę trytytkowa. Czy są na sali jacyś stali użytkownicy i mogą powiedzieć jak jest z ich poziomem obsługi i niezawodnością?
Może i nie powinienem się wypowiadać, bo jestem stronniczy, ale Play odpalił się całkiem niedawno (dokładnie dzisiaj obchodzi drugie urodziny), więc w większości przypadków ma dużo nowocześniejszy sprzęt niż konkurenci.
devlin pisze: Fido - nie słyszałem złych rzeczy o Play. W Warszawie mają własne maszty 3G, poza Warszawą działają w roamingu na masztach Plusa - więc też nie jest złe. A ceny mają bezkonkurencyjne w tej chwili, więc carpe diem.
Nie tylko w Warszawie. Spora część kraju pokryta jest własną siecią 3G, po wygraniu koncesji bardzo szybko powstają nowe maszty 900Mhz. Reszta kraju - roaming Plusa. Z punktu widzenia użytkownika - nieistotne i niezauważalne.

Reakcja Plusa i Heyah faktycznie błyskawiczna, ale trzeba się wczytać w regulaminy, jest kilka kruczków.
Nie będę nikogo namawiał na Play, ale obecna oferta i promocje (zarówno Prepaid jak i Postpaid) jest niezła. Ale każdy ma inny profil użyciowy, więc musi sam sobie przeliczyć.

Jest taka stronka, na której można zrobić symulację. Naprawdę solidnie zrobiona i z tego co wiem, jest faktycznie niezależna i nie stoi za tym żaden z opów.
http://www.opengsm.pl
Dzisiaj wprowadzonych ofert pewnie jeszcze nie ma.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 16 mar 2009, o 22:16

Konto usunięte, jest ale czy może powiedzieć to się musisz go spytać ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 mar 2009, o 22:22

Już są, ale działa to dziwnie, bo przy wybraniu opcji, że zależy mi na najtańszych połączeniach do wszystkich, tak tak, który jest najdroższy, wygrywa, simplus, który jest średni, jest na drugim miejscu, ale bez tych najciekawszych taryf, a najkorzystniejszy Play Fresh - przegrywa, a podane dane są prawdziwe, czyli najkorzystniejsze. Dziwne.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 mar 2009, o 22:29

devlin pisze: Już są, ale działa to dziwnie, bo przy wybraniu opcji, że zależy mi na najtańszych połączeniach do wszystkich, tak tak, który jest najdroższy, wygrywa, simplus, który jest średni, jest na drugim miejscu, ale bez tych najciekawszych taryf, a najkorzystniejszy Play Fresh - przegrywa, a podane dane są prawdziwe, czyli najkorzystniejsze. Dziwne.
Wydaje mi się, że wyliczana jest tu jakaś średnia... Po kliknięciu na zakładkę 'Ceny połączeń' pojawiają się wykresy i tam lepiej widać. Tak Tak ma połączenia onnetowe, do Ery i TP po 0,02 PLN. I pewnie średnia wychodzi najniższa.
Z Simplusem faktycznie jest coś nie halo...

EDIT: W Simplusie chodzi chyba o 500 minut, ale one są tylko w sieci.
No niestety oferty nie są łatwym tematem do porównań... ;)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 17 mar 2009, o 20:29

Co do stawek to jak to w kapitalizmie współczesnym są one urzędowo regulowane (dotyczy to stawek po jakich się rozliczają operatorzy), play zarabia głównie na rozmowach przychodzących z obcych sieci więc zależy mu na poszerzaniu bazy klientów a koszty ma jak wszyscy inni.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 18 mar 2009, o 01:21

Konto usunięte pisze: Czy są na sali jacyś stali użytkownicy i mogą powiedzieć jak jest z ich poziomem obsługi i niezawodnością?

Ja przeszedłem z Ery firmowej na Play firmowy.
Polecam Play, Ery miałem szczerze dosyć.
W Play nie mam żadnych problemów. Polecam.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2009, o 21:31

devlin pisze:Już są, ale działa to dziwnie, bo przy wybraniu opcji, że zależy mi na najtańszych połączeniach do wszystkich, tak tak, który jest najdroższy, wygrywa, simplus, który jest średni, jest na drugim miejscu, ale bez tych najciekawszych taryf, a najkorzystniejszy Play Fresh - przegrywa, a podane dane są prawdziwe, czyli najkorzystniejsze. Dziwne.
Zmienili trochę tą stronkę w ofertach na kartę. Pojawiło się więcej opcji.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 mar 2009, o 21:32

Kto chce, może postudiować...

http://www.opengsm.pl/index.php
Dolce far niente ;-)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 mar 2009, o 21:38

Fux, ja rozumiem, że każdy post na wagę złota, ale popatrz proszę osiem postów wyżej.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 mar 2009, o 22:02

devlin pisze:Fux, ja rozumiem, że każdy post na wagę złota, ale popatrz proszę osiem postów wyżej.
Nie zauważyłem :oops:
Złośliwiec... :razz:

;-)
Dolce far niente ;-)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 mar 2009, o 22:07

Nie wiedzieć dlaczego, przypomniał mi się właśnie taki dowcip - zagadka (od pewnego czasu mam problem z pisownią tego słowa, nie wiedzieć dlaczego), w którym padało pytanie o przyczyny tego faktu, że milicjanci zawsze w parach chadzać zwykli... ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 23 mar 2009, o 22:10

Czy ktoś zna dobry serwis w Wwie który ogrania samsunga omnię? Chodzi mi o jakiś nieautoryzowany raczej bo telefon został zalany :x , trochę go oczyściłem ale po włączeniu daje głos i podświetlenie tylko.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 25 kwie 2009, o 10:34

Czy orientujecie się jak jest ze ściąganiem simlocka po upływie umowy? Czy nasi operatorzy wykonują taką operację?

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 25 kwie 2009, o 10:48

citan pisze: Mam tylko nadzieję, że w niedługim czasie ilość sensownych aplikacji dla Androida pokaże jak dobrym telefonem mógłby być iPhone
Które będą przekleństwem tego systemu, bo z tego co pamiętam z jednej pryszczerskiej analizy, to Android nie ma sensownego systemu uprawnień (szczegółów niestety nie pamiętam, a gazetkę pewnie szlag trafił, bo składał ją młody nerd, a nie dtp-owiec :).

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

ODPOWIEDZ