migrena choroba tylko kobieca?
Re: migrena choroba tylko kobieca?
może mąż skrócił łańcuch i poza kuchnię nie wychodzi 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz pisze:może mąż skrócił łańcuch i poza kuchnię nie wychodzi

...albo usiadł do kompa i przegląda "aktywność" małżonki

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
OBK H6, znaczy ,że ubiłOBK H6 pisze: ...albo usiadł do kompa i przegląda "aktywność" małżonki![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
neee... szuka tego co prowadzi w punktacjiKruszyn pisze:OBK H6, znaczy ,że ubiłOBK H6 pisze: ...albo usiadł do kompa i przegląda "aktywność" małżonki![]()
![]()
![]()
![]()

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Nie bede sama ze soba pisala
nie bylo Was to i mnie nie bylo
.

Pozdrófffffka :P
melinda, to wszystko wymówki ,widzisz może to jest twój problem z mężem, brak inicjatywy

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

jasne wymowkiburat pisze:melinda, to wszystko wymówki ,widzisz może to jest twój problem z mężem, brak inicjatywy![]()

jak się poznamy bliżej mogę wskazać ci błędy w nawigacji

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

hehe spoko. Pewnie jeszcze dasz mi pare lekcji?burat pisze:jak się poznamy bliżej mogę wskazać ci błędy w nawigacji![]()
![]()

melinda, ee no tu liczę na wzajemną wymianę doświadczeń

nio takburat pisze:melinda, ee no tu liczę na wzajemną wymianę doświadczeń![]()

no właśnie z wcześniejszych wpisów twoich tak właśnie wnioskuję i dlatego tak nieśmiało zagaduję 

burat, nic nie robię tylko trzymam kciuki za was . Nawet nie wiem jak mam z kciukami zaciśniętymi teraz umyć opluty lapek .

bardzo niesmialoburat pisze:no właśnie z wcześniejszych wpisów twoich tak właśnie wnioskuję i dlatego tak nieśmiało zagaduję

O kolega Linda juz w pracy, 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
ktos musiKruszyn pisze:O kolega Linda juz w pracy,

ale w razie co dokumentacji fotograficznej nie udostępnięKubik pisze: burat, nic nie robię tylko trzymam kciuki za was

no baa jam przeca król taktu i ogładymelinda pisze: bardzo niesmialo![]()
![]()
![]()

niom.burat pisze:ale w razie co dokumentacji fotograficznej nie udostępnięKubik pisze: burat, nic nie robię tylko trzymam kciuki za was![]()
![]()
no baa jam przeca król taktu i ogładymelinda pisze: bardzo niesmialo![]()
![]()
![]()
![]()

szczegóły to może lepiej na PW a ale to ja jestem uczniem przeca 

-
subarutux
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0D 09
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Pytanie nie do mnie wprawdzie, poza tym nie mam czasu na czytanie 20 stron, więc nie wiem, czy to żart, czy prawda.melinda pisze:... co powinnam zrobic?
Jeśli prawda, to:
1. Migrena objawia się tak, jak to apal wyjaśniła na początku.
2. Ból głowy może mieć inne przyczyny: choroba neurologiczna, guz, tętniak.
3. Może to być lenistwo, znudzenie, hipochondria albo depresja.
Wszystko to daje się zbadać, a większość można wyleczyć. Trzeba chłopa wysłać do dobrego lekarza; jeśli nie chce (co wskazywałoby na punkt 3), użyć nawet podstępu lub innych metod. To nie jest żart, hipochondria może być śmiertelna, a na pewno zniszczy rodzinę. Takoż depresja.
Migrenę daje się podleczyć, tak że można w miarę normalnie żyć. Ale z objawów nie wynika, aby to była migrena.
Guz, tętniak, neurologia dają właśnie nietypowe objawy, tak że głowa boli, a można np. czytać. Czasem boli, a czasem nie. Czasem bez przerwy. Są częściowo wyleczalne.
Z punktem 3 jest najtrudniej. Jeśli facet idzie do roboty, tam jakoś funkcjonuje, a po powrocie do domu siada przed TV i zaczyna go boleć, to jest oznaka ewidentna, zwłaszcza gdy nie chce się leczyć i nie chce nic robić. Ewentualnie jest to prosta droga do alkoholizmu. Jeśli badania wykluczą punkt 1 i 2, trzeba próbować sportu, hobby i innych rozrywek, żeby facet miał zajęcie i nie depresjonował się. Czasami pomaga dziecko, ale - uwaga! - w przypadku depresji może być wtedy jeszcze gorzej. Czasem pomaga konkretne, jak w wojsku, wysyłanie do domowych prac, albo "bierzemy rowery i wyjeżdżamy". W każdym razie cackanie się i mamusiowanie do niczego dobrego nie prowadzi.
no to ominęło Cię najciekawszesubarutux pisze: nie mam czasu na czytanie 20 stron.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
melinda, subarutux to chyba dość fachowo zdiagnozował. Jeśli jest zdrowy, to pozostaje Ci podać mu kapcie, piloty i piwo 

Konto usunięte pisze: podać mu kapcie, piloty i piwo
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.