Ja mam firmowe w mBanku, nie narzekam.Konto usunięte pisze: Który bank daje fajne karty kredytowe??
Moje skromne wymagania:
- wysoki limit, ale żadne złote, platynowe, diamentowe i inne japiszonowate wynalazki do lansowania się przy kasie w Lidlu
- niezawodność
- normalny grace period (50-60 dni)
- dobre ubezpieczenie od nieautoryzowanego użycia
- ładny obrazek na karcie![]()
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
hogi pisze: Ja mam firmowe w mBanku, nie narzekam.
Dzięki Hogi... od kiedy woziłem nalepkę na foresterze, to raczej do mBanku nie zawitam

Karty w ING wyglądają fajnie. Nie ma kar za przegapienie terminu spłaty, ubezpieczenie jest darmowe... Ma ktoś kartę kredytową w ING?
Konto usunięte, trzy ostatnie wyciągi z karty, dwa dowody tożsamości i przejdziesz do ING z limitem z Raiffeisena.
Karty które można samemu skomponować są do rachunku niestety.
Karty które można samemu skomponować są do rachunku niestety.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Dobre.Konto usunięte pisze: Dzięki Hogi... od kiedy woziłem nalepkę na foresterze, to raczej do mBanku nie zawitam
Obrazek
Do prowadzenia podstawowego konta mBank jest wygodny.
Drugie konto mam w PKO SA.
Doradca Finansowy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
1. Czechy. Kurna, na nastepna podroz (mam nadzieje, ze nie) biore prozac
2. Z racji PL blaszek bylismy oczywiscie jedynym (w zasiegu wzroku PL) sciganym przez wszelkie wladze obiektem. A celnik (austriak), ktory zerkal przez lornetke i wylowil nas z kilkunastu aut powinien dostac w glowe. Schengen psia mac, na szczescie nie mial roentgena, bo mialem w kichach 7 torebek zlota i 12 amfy.

2. Z racji PL blaszek bylismy oczywiscie jedynym (w zasiegu wzroku PL) sciganym przez wszelkie wladze obiektem. A celnik (austriak), ktory zerkal przez lornetke i wylowil nas z kilkunastu aut powinien dostac w glowe. Schengen psia mac, na szczescie nie mial roentgena, bo mialem w kichach 7 torebek zlota i 12 amfy.

uu to potem musiało bolećremek pisze: 7 torebek zlota i 12 amfy.

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Rezygnacja była kompleksowa.Kruszyn pisze:leon, z ubezpieczenia możesz zrezygnować.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
A na jakiej granicy Ty tego celnika widziałeś.remek pisze: A celnik (austriak), ktory zerkal przez lornetke i wylowil nas z kilkunastu aut powinien dostac w glowe.
Tylko nie pisz, że na lotnisku...

Dolce far niente 

Konto usunięte pisze:hogi pisze: Ja mam firmowe w mBanku, nie narzekam.
Dzięki Hogi... od kiedy woziłem nalepkę na foresterze, to raczej do mBanku nie zawitam
Karty w ING wyglądają fajnie. Nie ma kar za przegapienie terminu spłaty, ubezpieczenie jest darmowe... Ma ktoś kartę kredytową w ING?
Coś się w sprawach nadużyć kredytowych ruszyło
http://banki.onet.pl/2021707,wiadomosci.html
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Cz - Au (drassenhoffen czy jakos)FUX pisze: A na jakiej granicy Ty tego celnika widziałeś.
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No jak się minie Mikulov to but w podłogę i morze jest już na wyciągnięcie ręki.LouCyphre pisze: Mikulov

Arti pisze: i morze jest już na wyciągnięcie ręki.
ehhh a ja w tym roku nie pojadę nad adriatyk

Jak raz chcą Ci uratować dupsko. I sześć literek to za mało. Masz tu kilka na rozgrzewkę:Konto usunięte pisze:Nosz, ch... mnie strzeli normalnie. Trzymajcie mnie. Powinni poprawić zabezpieczenia i pamiętać 348 ostatnich haseł. Która uczelnia się pytam wypuszcza takich idiotów????Hasło musi mieć od 6 do 25 znaków długości i zawierać:
co najmniej jedną małą i jedną wielką literę,
co najmniej jedną cyfrę,
nie więcej niż dwa jednakowe znaki pod rząd (niedopuszczalne jest "aaa"),
Hasło nie może zawierać Twojego numeru klienta oraz takich znaków specjalnych, jak &, /, +. W przypadku, gdy wpiszesz hasło zawierające takie znaki, system nie pozwoli na zmianę hasła.
6 ostatnich haseł jest pamiętanych, nowe hasło nie może być powtórzeniem żadnego z ostatnich haseł.
IcsasUpBikDorboyRebAvHog3
orElgudnittOvWaiHyctOfIk8
IntivUfsOurbacapWicHinEz5
3okJicjuquitonvohabvadEd8
BlusAtugcoloys4OjVijWagBo
cortyogOxipAlcheodGadGit2
:>
Ja naprawdę nie chcę się czepiać (I nie jestem też zwolennikiem PJM-a), ale umowę przed podpisaniem przeczytałeś? I nie zapaliła Ci się lampka przy tekście o oprocentowaniu ustalanym decyzją zarządu?Konto usunięte pisze:Dzięki Hogi... od kiedy woziłem nalepkę na foresterze, to raczej do mBanku nie zawitam
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
ky pisze: Ja naprawdę nie chcę się czepiać (I nie jestem też zwolennikiem PJM-a), ale umowę przed podpisaniem przeczytałeś? I nie zapaliła Ci się lampka przy tekście o oprocentowaniu ustalanym decyzją zarządu?
Wielu teraz mądrych w tej sprawie się odzywa. Oczywiście, że przeczytałem. Wtedy były tylko takie umowy. Nikt nie dawał warunków marża + libor.
Mnie ten kredyt nie boli bo jest prawie spłacony. Ale jest dużo ludzi, którzy dostają ostro w ciry za to, że podpisali takie umowy.
Oj biedactwo Ty moje, jak się umęczyłeśremek pisze:1. Czechy. Kurna, na nastepna podroz (mam nadzieje, ze nie) biore prozac![]()

3/4 drogi jechałam ja, a Narzeczony smacznie spał. I jeszcze narzeka...

barbie, za dobrze mu
Następnym razem Ty śpij 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Konto usunięte pisze: Ma ktoś kartę kredytową w ING?
Ja mam, ale spłacam w terminie więc nie wiem jak z tymi karami

Na południuBergen pisze:Gdzie byłaś, jak na północ jechałem?!barbie pisze: 3/4 drogi jechałam ja

Za każdym razem sobie to obiecuję... a potem i tak jadęKruszyn pisze:barbie, za dobrze muNastępnym razem Ty śpij

pofolgowałem sobie z dietą i przywaliłem 4kg :/. Wszystko poszło w brzuch
.

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Ale te konkretne umowy były wówczas korzystne. Jak te, które niektórzy podpisali rok temu...Konto usunięte pisze: Wielu teraz mądrych w tej sprawie się odzywa. Oczywiście, że przeczytałem. Wtedy były tylko takie umowy. Nikt nie dawał warunków marża + libor.
...a dziś nieźle im ciążą, gdy się okazuje, że dług w krótkim czasie urósł o prawie połowę. I nikt nie żąda przywrócenia kursu CHF-a z pierwszej połowy 2008 roku (a już, IMO, skrajnie niepoważne jest powoływanie się dziś na marże sprzed roku z kawałkiem, jak to niektórzy czynią -- coś za coś, niska marża w zamian za wysokie ryzyko kursowe, zresztą jak sądzę, niska nieprzypadkowo).Konto usunięte pisze: Mnie ten kredyt nie boli bo jest prawie spłacony. Ale jest dużo ludzi, którzy dostają ostro w ciry za to, że podpisali takie umowy.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
kaloryferek już się rysował... ale przestałem pilnować diety... wszak co tam może zaszkodzić 1edno małe ciasteczko i tak się spali przy ćwiczeniach... ale coś zacząłem się obijać, w diecie odpuściłem niestosowanie cukru (0 tolerancji nawet dla herbaty) iLouCyphre pisze:Barthol, Wyluzuj, kaloryfery są niemodne. Teraz nosi się "boilery"

no to cóż...ostatnie lody teraz konsumuję i od jutra reżim treningowo-dietetyczny

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"