Kruszyn, przypominam, ze nieletni tez czytajaKruszyn pisze: FUX, robiło sie podchody, chatki ,druhny zdobywały sprawności.....![]()
Czy Grzesiek_67 ma wrócić
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Czy Grzesiek_67 ma wrócić
FUX, dobrze niech się uczy młodzież
1. Sprawności harcerskie
1.
Sprawność jest to nabyta i wykazana praktycznie biegłość - umiejętność harcerza w określonej dziedzinie.
2.
Zdobywanie sprawności, a więc nabywanie biegłości i umiejętności w różnych dziedzinach, przewidziane jest wymaganiami stopni harcerskich, w których ustalono minimalną ilość sprawności konieczną do zdobycia kolejnego stopnia.
3.
Zdobywanie sprawności może być formą zaliczenia części próby na stopień w niektórych dziedzinach. Wskazówki dla drużynowych w tym zakresie są zawarte przy wymaganiach sprawności oraz w części IV książeczki.
4.
Dla poziomu każdego stopnia harcerskiego przewidziane są sprawności odpowiedniego stopnia trudności oznaczonego gwiazdkami:
* sprawność I stopnia na poziomie młodzika-ochotniczki
** sprawność II stopnia na poziomie wywiadowcy - tropicielki
*** sprawność III stopnia na poziomie ćwika-pionierki.
5.
W niektórych dziedzinach (samarytanka, wędrownictwo, obozownictwo) występują sprawności mistrzowskie. Warunkiem przystąpienia do ich zdobywania jest wcześniejsze zdobycie wyznaczonych III stopnia. Charakter sprawności mistrzowskiej ma też sprawność "trzy pióra".
6.
Harcerz może zdobywać sprawności o stopniu trudności odpowiadającym poziomowi zdobywania stopnia harcerskiego lub wyższym, nie może natomiast zdobywać sprawności o stopniu niższym od poziomu zdobywanego stopnia. Zasada ta nie dotyczy harcerza orlego-wędrowniczki, dla których przeznaczone są zarówno sprawności mistrzowskie jak i sprawności III stopnia.
Tylko teraz to strach jechać jako instruktor bo zaraz TVN Uwaga i Cebula z mikrofonem by biegał....Bo dziecko obiadu nie dostalo ....
1. Sprawności harcerskie
1.
Sprawność jest to nabyta i wykazana praktycznie biegłość - umiejętność harcerza w określonej dziedzinie.
2.
Zdobywanie sprawności, a więc nabywanie biegłości i umiejętności w różnych dziedzinach, przewidziane jest wymaganiami stopni harcerskich, w których ustalono minimalną ilość sprawności konieczną do zdobycia kolejnego stopnia.
3.
Zdobywanie sprawności może być formą zaliczenia części próby na stopień w niektórych dziedzinach. Wskazówki dla drużynowych w tym zakresie są zawarte przy wymaganiach sprawności oraz w części IV książeczki.
4.
Dla poziomu każdego stopnia harcerskiego przewidziane są sprawności odpowiedniego stopnia trudności oznaczonego gwiazdkami:
* sprawność I stopnia na poziomie młodzika-ochotniczki
** sprawność II stopnia na poziomie wywiadowcy - tropicielki
*** sprawność III stopnia na poziomie ćwika-pionierki.
5.
W niektórych dziedzinach (samarytanka, wędrownictwo, obozownictwo) występują sprawności mistrzowskie. Warunkiem przystąpienia do ich zdobywania jest wcześniejsze zdobycie wyznaczonych III stopnia. Charakter sprawności mistrzowskiej ma też sprawność "trzy pióra".
6.
Harcerz może zdobywać sprawności o stopniu trudności odpowiadającym poziomowi zdobywania stopnia harcerskiego lub wyższym, nie może natomiast zdobywać sprawności o stopniu niższym od poziomu zdobywanego stopnia. Zasada ta nie dotyczy harcerza orlego-wędrowniczki, dla których przeznaczone są zarówno sprawności mistrzowskie jak i sprawności III stopnia.
Tylko teraz to strach jechać jako instruktor bo zaraz TVN Uwaga i Cebula z mikrofonem by biegał....Bo dziecko obiadu nie dostalo ....
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Za chwilę będą WP ganić, że w nocy żolnierzy na wartę rozprowadzają... 
Dolce far niente 
Świat oszalał ,jak przypomnę sobie co się działo na obozach to normalnie na dzień dzisiejszy to szok
Jak się człowiek przeszedł od pociągu do obozu 9km przez las to wiedział ,że jest na obozie. Teraz to autokar ...ale cóż . Drawsko Pomorskie , Ocypel w Borach tucholskich..... 
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Młodzieży w p... i na gaz, to zaraz by chodziła, jak należy...
Syn mi opowiada, jaka sensacją było odpalenie w toalecie w gimnazjum tzw. Achtunga
Rzeczony achtung to jakaś wielka petarda z takowym napisem...
Przyszedł dyro, dał -100 pkt. i co?
Gówno i nic...
Syn mi opowiada, jaka sensacją było odpalenie w toalecie w gimnazjum tzw. Achtunga
Rzeczony achtung to jakaś wielka petarda z takowym napisem...
Przyszedł dyro, dał -100 pkt. i co?
Gówno i nic...
Dolce far niente 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A co Wy się tak niezdrowo podniecacie?Konto usunięte pisze: Ocypel RZONDZI
Dolce far niente 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ty nie szpanuj, tylko gadaj, o co się rozchodzi...Konto usunięte pisze:Kto nie był w Ocyplu ten nie zrozumie.
Dolce far niente 
Konto usunięte pisze: Kto nie był w Ocyplu ten nie zrozumie.![]()
Ja byłem, i to chyba nie raz, ale mam jedynie bardzo mgliste wspomnienia
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRC (w planach)
No przecież że nie inne. Ty myślisz że ja do gimnazjum chodzęKonto usunięte pisze: Ale wiesz, wtedy to czerwone harcerstwo było![]()
Ale te czasy miło się wspomina, pomimo tego że później trzeba było stanąć na barykadzie w walce o wolność.
Aaa, w Zuchach też byłem
A ministrantem?Marko Rally pisze: Aaa, w Zuchach też byłem
Dolce far niente 
Ministrantem był Arno.FUX pisze:A ministrantem?Marko Rally pisze: Aaa, w Zuchach też byłem
Coś Ci się pomyliło.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
No już jest nas dwoch, tylko z proboszczem miałem na pieńku...Gal pisze: Ministrantem był Arno
Dolce far niente 
Ten Arnowy też był pedofilem.FUX pisze:No już jest nas dwoch, tylko z proboszczem miałem na pieńku...Gal pisze: Ministrantem był Arno
Mój nie był; rozbudowane ego mu w czynieniu posług duszparterskich przeszkadzało...Gal pisze: Ten Arnowy też był pedofilem.
Poza tym tak wk... parafian, że go w kosmos wysłali...
Dolce far niente 
Bo 99,9% nie jest.Grzegorz pisze:Ja też byłem i mój proboszcz nie był pedofilem.
Ale Arno ma pecha.
Ja byłam nawet zastępowąMarko Rally pisze: Aaa, w Zuchach też byłem![]()
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Do czerwonej byś się nie przyznała.Doxa pisze:Do dziś mam legitymację, taka pomarańczowa :)
czarne jest piękne...
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRC (w planach)
Oczywiście też. I jakoś jedno drugiemu nie przeszkadzało. Jako ministrant można było sobie dorobić troszkę kasy, zupełnie legalnieFUX pisze: A ministrantem?