Najgorszy Sort Polaków

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Najgorszy Sort Polaków

Post 18 gru 2015, o 14:58

jarmaj pisze: Pewnie jestem ostatnim który chciałby popierać tego socjalistyczno radio maryjnego Kaczora, ale jeżeli ktoś uważa, że łapie się do tego najgorszego sortu, to albo nie wysłuchał tego wywiadu i daje sobą za nos ciągnąć mediom, albo naprawdę nie ma się czym chwalić.

Więc o co w sumie chodzi...?

To oczywiste o czym mówił. Z gestapo podobnie, choć już nie w tak oczywisty sposób. Z kożuchami w lato zaś już walił bezpośrednio we wszystkich.
Cały ten wrzask zwolenników PiS o to, że ".Nowoczesne" lemingi powtarzają jak idioci hasła o "najgorszym sorcie" wynika z niezrozumienia ich intencji.

Bo tu nie chodzi o to, że Naczelnik kogoś konkretnego brzydko nazwał. Chodzi o łatwość z jaką dokonuje on podziału ludzi na dobrych i złych i wsadzania w szufladki (dwie, bo więcej nie ma). I w tym kontekście ja się utożsamiam bardziej z "kożuchowcami", bo nie zrobiłem nic tak fantastycznego, żebym mógł się nazwać z czystym sumieniem Nieskazitelnym Polskim Patriotą (a i łono mojej matki nie jest błogosławione). Nie dokonałem również auto-lustracji (choć jestem za młody, żeby robić złe rzeczy w komunie)

Płacę podatki, zapierdalam codziennie, napłodziłem dzieci, a wyjeżdżając za granicę staram się zmieniać stereotypy o polakach. Ale daleko mi do AK-owca.
Łapiesz kontekst Jarmaj?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 18 gru 2015, o 15:04

Konto usunięte pisze:Łapiesz kontekst Jarmaj?
Nie.

Fido_, świat poza tą durną polityką istnieje! Zgaś TV, gazetę zużyj w kiblu, wykasuj z przeglądarki adresy serwisów informacyjnych, idź na spacer :razz:

I powtarzaj do skutku, aż do nabrania dystansu :-)

PS
Ponawiam apel o sklejenie tego z wątkiem politycznym.

Jeden beznadziejny wątek na forum wystarczy :-)

PS 2

Tak bo zapomniałem wcześniej - nie mam niestety pojęcia o co chodzi z jakimiś kożuchowcami, ani z gestapo.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2015, o 16:28 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 18 gru 2015, o 15:51

Konto usunięte pisze: Bo tu nie chodzi o to, że Naczelnik kogoś konkretnego brzydko nazwał. Chodzi o łatwość z jaką dokonuje on podziału ludzi na dobrych i złych i wsadzania w szufladki

+1

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 18 gru 2015, o 16:05

jarmaj pisze:PS
Ponawiam apel o sklejenie tego z wątkiem politycznym.
jakby zajrzeć do pierwszego posta - to chodziło tu o nic innego, jak o zapytanie, czy ktoś jest chętny na zakup określonych koszulek
a że offtop u nas rządzi, to w sumie można się było spodziewać, że tak się skończy :cofee:

równie dobrze jarmaj mogłeś zadać te pytania w wątku politycznym :-p
Fido_ ładnie napisane, chyba lepiej bym tego nie ujął
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 18 gru 2015, o 16:10

Konto usunięte pisze: Cały ten wrzask zwolenników PiS o to, że ".Nowoczesne" lemingi powtarzają...
Mam nadzieję, że nie interpretujesz mojego (ani jarmajowego, ani AAA) stanowiska jako zwolenników PiS.
Osobiście podpisuję się 4 łapami pod tym, co napisał Jarmaj. Poza tym całym bagnem jest jeszcze życie.
Ja np. nie oglądam telewizji, czytam wiadomości odfiltrowując bagno i kompletnie nie jaram się chłopcami na Wiejskiej. Polityka to syf, raz jeden okłada drugiego, raz drugi pierwszego. Tak było, jest i będzie - i będzie tylko gorzej, bo poziom zarówno polityków, jak i mediów z każdym dniem osiąga dno, po czym sięga po pogłębiarki ;-)
Martwi mnie natomiast to, że to bagno rozlewa się już wszędzie. To forum, niegdyś motoryzacyjne, aktualnie żyje tym chlewem. A każdy nowy wątek okołotematyczny pogłębia ten syf. Kłócicie się, powstają jakieś antypatie, nieporozumienia i klimaty, które potem przekładają się również na spotkania na żywo. Może przeinterpretowuję, ale takie odnoszę wrażenie. Kiedyś świetnie się bawiliśmy, robiliśmy sobie jaja, dzieliliśmy się radościami i smutkami, robiliśmy razem świetne rzeczy (chlejady, domy dziecka, forumowe wigilie, imprezy itp.) jak grupa dobrych przyjaciół/kumpli. Aktualnie z kim się nie spotkam to słyszę opowieści z wątku politycznego (którego nie czytam). Tęskni mi się za normalnością i tym jak tu kiedyś było fajnie. Ale może po prostu się starzeję i nie potrafię się pogodzić z tym, że świat się zmienił.

PS Oczywiście każdy może pisać co chce i gdzie chce, możemy tu założyć i 65 tematów politycznych. Nie omieszkam jednak w każdym z nich wyrazić swojej dezaprobaty ;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 18 gru 2015, o 16:24

busik pisze: równie dobrze jarmaj mogłeś zadać te pytania w wątku politycznym
A czemu tam?

Jak ktoś założy wątek o sprzedaży swojego samochodu, to o świecącą się kontrolkę silnika w tymże samochodzie mam go zapytać w tym wątku, czy "Odczytywanie błędów ECU - dyskusja", albo w jeszcze innym?

Tu była mowa o tej szopce, to tu napisałem.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2015, o 16:29 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 gru 2015, o 16:25

Przepraszam bardzo. Kilka dni temu jarałaś się jakimś kontrahentem, zmiana kluczy dostępu, etc.
To pod co to podciągnąć?
Coś niedobrego, polityka?

Mnie dzisiaj podano na piśmie, że fałszywe składanie oświadczeń, jeżeli nie robi tego urzędnik, jest ok, fałszowanie podpisów również, urzędnik państwowy, którego zadaniem jest sprawdzenie dokumentów i wydanie decyzji na ich podstawie, interpretuje po swojemu, to jak mam to nazwać?
Polityka, coś niedobrego?

Nie muszę chyba dodawać, że za Twoim casusem i moim stoją pieniądze. DUŻE.

To jest szambo niekoniecznie związane z Wiejską. Przykład idzie z góry i rozlewa sie na Kraj, w którym my funkcjonujemy.

BTW. Może rozpocznijmy jakiś wątek, jak wyciągnąć dywaniki gumowe i odkurzyć auto.

lukass
5 gwiazdek
Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 146 razy

Post 18 gru 2015, o 16:30

barbie pisze: Poza tym całym bagnem jest jeszcze życie.
Ja np. nie oglądam telewizji, czytam wiadomości odfiltrowując bagno i kompletnie nie jaram się chłopcami na Wiejskiej. Polityka to syf, raz jeden okłada drugiego, raz drugi pierwszego. Tak było, jest i będzie - i będzie tylko gorzej, bo poziom zarówno polityków, jak i mediów z każdym dniem osiąga dno, po czym sięga po pogłębiarki
Jest tylko jeden problem - te "durne polityki" tworzą prawo w PL. To wiąże sie bezpośrednio z gospodarką i wpływa niestety już na każdego z nas. Prowadzącym DG póki co między wierszami ale zaczyna sie przypinać łatkę że mają za dobrze i należałoby opodatkować/ozusować. Dużym firmom też sie oberwie - tzn zapąłcą za to wszyscy klienci - vide podatek bankowy itp. No i zwykłym pracownikom też sie oberwie - jak bedzie odpływ kapitału czy małe zyski na DG to się okaże ze wyprodukujemy z milion bezrobotnych i żadne 500 złotych na dziecko tego nie zrekompensuje (pomijając fakt że nie będzie skąd tych 500 wziąć). Takze chciał nie chciał nie da sie zyc obok tego. A że polityka PIS raczej gospodarce nie służy to chyba świetnie widać na giełdzie i w walutach.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD

Slawskip
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru Legacy MY07
Polubił: 12 razy

Post 18 gru 2015, o 16:36

Barbie, no widzisz, Jarek potrafi nawet brać forumową podzielić. Taki typ człowieka, który dorwał się do władzy.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 18 gru 2015, o 16:48

FUX pisze: Mnie dzisiaj podano na piśmie, że fałszywe składanie oświadczeń, jeżeli nie robi tego urzędnik, jest ok, fałszowanie podpisów również, urzędnik państwowy, którego zadaniem jest sprawdzenie dokumentów i wydanie decyzji na ich podstawie, interpretuje po swojemu, to jak mam to nazwać?
FUX!
A teraz napisz to tak, żebym nawet ja zrozumiał.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 82 razy
Polubione posty: 6 razy

Post 18 gru 2015, o 17:12

barbie pisze: To forum, niegdyś motoryzacyjne, aktualnie żyje tym chlewem.
Ja bym tak bardzo nie narzekała.
Dzięki temu " chlewowi" w ogóle coś się dzieje.
O czym mają chłopaki pisać?
Posprzedawali subaraki, a Dżuljetta się nie psuje. ;-)

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2015, o 17:29

Konto usunięte pisze: Cały ten wrzask zwolenników PiS o to, że ".Nowoczesne" lemingi powtarzają jak idioci hasła o "najgorszym sorcie" wynika z niezrozumienia ich intencji.
Wiem, żem głuchy, ale jeżeli jest jakiś "wrzask", to mam wrażenie, że ostatnio nie ze strony "zwolenników PiS".
Te Radiomaryjne kruchty uprawiają Krucjatę Różańcową, malują (własną ręką) transparenty z "błogosławionym łonem" i wywalają dziennikarza nielubianej stacji TV. Ale jakie to ma znaczenie? Czy to jest naprawdę temat na czołówki gazet i problem do roztrząsania na Forum?
Większym problemem dla Forum jest to, że takie rzeczy są dyskutowane i stanowią "dowód".

Nie tak dawno politycznym tematem nr 1 na Forum byli imigranci (ups - uciekinierzy) i miałem wrażenie, że wielu dzisiaj "zatroskanych stanem demokracji w Polsce" miało nieco bardziej realistyczne podejście do tematu i propagandy medialnej. I odróżniało troskę o ludzi uciekających przed koszmarem wojny od zwykłych imigrantów chcących polepszyć swój byt. W tym ostatnim nie ma nic złego, ale ich imigracja powinna odbywać się na normalnych zasadach imigracyjnych.

Obecnie panuje duch "ratowania Polski przed PiSem" i przepisywania propagandy z mediów, więc przynależność nowego prezesa Orlenu do PZPR jest uzasadnionym powodem do radosnego wpisu, ale fakt, że p. prof Rzepliński był zastępcą sekretarza POP na UW w niczym mu nie ujmuje wiarygodności.

A w temacie koszulek to proponuję pojednawczo:
JESTEM Z NAJGORSZEGO SORTU POLAKÓW I NOSZĘ KOŻUCH LATEM.

Wtedy to ujmie wypowiedź JarKacza najpełniej.
Rewerencje.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 97 razy

Post 18 gru 2015, o 17:33

barbie pisze:Aktualnie z kim się nie spotkam to słyszę opowieści z wątku politycznego
bo dawno się ze mną nie spotkałaś :razz:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 18 gru 2015, o 17:35

Gal, "sort" nie jest efektem złosliwej interpretacji i propagandy, wystarczy stracić trochę czasu i obejrzeć wywiad na TV republika, facet dzieli i skłóca naród, takie są nagie fakty .

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 18 gru 2015, o 17:41

Gal pisze: A w temacie koszulek to proponuję pojednawczo:
JESTEM Z NAJGORSZEGO SORTU POLAKÓW I NOSZĘ KOŻUCH LATEM.
Nie mogę o tym dyskutować bo obiecałem dwóm osobom że dam sobie na wstrzymanie. :-P

Ale żeby zmienić temat. Dziś w trójce powiedzieli ze będzie ciepło. Więc zostawiłem kurtkę w domu. Wychodzę na pole, a tu wszyscy w kozuchach. Barany hehe

Kochana trójka. :-D

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2015, o 17:42

esilon pisze:Gal, "sort" nie jest efektem złosliwej interpretacji i propagandy, wystarczy stracić trochę czasu i obejrzeć wywiad na TV republika, facet dzieli i skłóca naród, takie są nagie fakty .
Naród jest od dawna skłócony i podzielony, a dla JarKacza nie byłoby nic łatwiejszego i niekontrowersyjnego niż zająć się teraz polityką miłości i ciepłej wody w kranie - przecież wybory już wygrał...

esilon
6 gwiazdek

Post 18 gru 2015, o 17:47

Gal pisze: Naród jest od dawna skłócony i podzielony
zgadzam się ale jeżeli plan naprawy- poprawy -dobrej zmiany- itd opiera się na pogłębianiu podziałów to będzie chyba jedyny na skale światową eksperyment naprawiania państwa przez dalsze psucie wzajemnych relacji w społeczeństwie, ten inny sort nigdzie się nie wybiera, ma zamiar mieszkać w Polsce i bezczelnie uwazać się za prawdziwych patriotów...............a nie chce mi się chyba dzisiaj :mrgreen:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2015, o 17:48

Konto usunięte pisze: Wychodzę na pole, a tu wszyscy w kozuchach.
Nie udawaj Krakusa. Krakusem zostaje się dopiero w szesnastym pokoleniu urodzonym na krakowskim bruku.
Jesteś krakowskim słoikiem.
Konto usunięte pisze: Barany hehe.
W zaufaniu; lato już się skończyło.
Konto usunięte pisze: Nie mogę o tym dyskutować bo obiecałem dwóm osobom że dam sobie na wstrzymanie. :-P
A do mnie nikt nie dzwonił. Wygląda na to, że uznanoi mnie za przypadek beznadziejny. No cóż - i tak bywa.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2015, o 17:57

FUX pisze:Przepraszam bardzo. Kilka dni temu jarałaś się jakimś kontrahentem, zmiana kluczy dostępu, etc.
To pod co to podciągnąć?
Coś niedobrego, polityka?

Mnie dzisiaj podano na piśmie, że fałszywe składanie oświadczeń, jeżeli nie robi tego urzędnik, jest ok, fałszowanie podpisów również, urzędnik państwowy, którego zadaniem jest sprawdzenie dokumentów i wydanie decyzji na ich podstawie, interpretuje po swojemu, to jak mam to nazwać?

Nie muszę chyba dodawać, że za Twoim casusem i moim stoją pieniądze. DUŻE.

To jest szambo niekoniecznie związane z Wiejską. Przykład idzie z góry i rozlewa sie na Kraj, w którym my funkcjonujemy.
FUX, jarałam się?
Zapytałam czy ktoś z prawników może mi powiedzieć, czy moja sytuacja mieści się w określonym paragrafie.
Chyba, że się odnosisz do dyskusji w wątku o DG. Owszem, brałam w niej udział, z tego powodu, o którym pisze lukass
lukass pisze:Jest tylko jeden problem - te "durne polityki" tworzą prawo w PL. To wiąże sie bezpośrednio z gospodarką i wpływa niestety już na każdego z nas. Prowadzącym DG póki co między wierszami ale zaczyna sie przypinać łatkę że mają za dobrze i należałoby opodatkować/ozusować. Dużym firmom też sie oberwie - tzn zapąłcą za to wszyscy klienci - vide podatek bankowy itp. No i zwykłym pracownikom też sie oberwie - jak bedzie odpływ kapitału czy małe zyski na DG to się okaże ze wyprodukujemy z milion bezrobotnych i żadne 500 złotych na dziecko tego nie zrekompensuje (pomijając fakt że nie będzie skąd tych 500 wziąć). Takze chciał nie chciał nie da sie zyc obok tego. A że polityka PIS raczej gospodarce nie służy to chyba świetnie widać na giełdzie i w walutach.
Bo to rzeczywiście dotyka rzeczywistości, codzienności i jakości naszego życia. Ale między tym a sortem Polaków, Smoleńskiem, awanturą Trybunalną, poseł Pawłowicz itd. jest w moim odczuciu różnica.
FUX pisze:
BTW. Może rozpocznijmy jakiś wątek, jak wyciągnąć dywaniki gumowe i odkurzyć auto.
Bardzo chętnie. Zawsze strasznie mnie denerwowało, że piachu który wbija się w wykładzinę w samochodzie nie da się usunąć całkowicie. Może ktoś wymyślił sposób :-p
damaz pisze:
barbie pisze:Aktualnie z kim się nie spotkam to słyszę opowieści z wątku politycznego
bo dawno się ze mną nie spotkałaś :razz:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
to fakt :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2015, o 18:50

barbie pisze: Zapytałam czy ktoś z prawników może mi powiedzieć, czy moja sytuacja mieści się w określonym paragrafie.
I odpowiedzieli?
barbie pisze: Zawsze strasznie mnie denerwowało, że piachu który wbija się w wykładzinę w samochodzie nie da się usunąć całkowicie.
Inny odkurzacz.
;-)

Gal, mail.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2015, o 18:56

FUX pisze:
barbie pisze: Zapytałam czy ktoś z prawników może mi powiedzieć, czy moja sytuacja mieści się w określonym paragrafie.
I odpowiedzieli?
Tak.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2015, o 19:02

Ok. :thumb:

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Post 18 gru 2015, o 19:47

lukass pisze: Jest tylko jeden problem - te "durne polityki" tworzą prawo w PL. To wiąże się bezpośrednio z gospodarką i wpływa niestety już na każdego z nas.
Trudno się cieszyć z powrotu do PRL i ponownego upartyjniania:
http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/wy ... 46122.html

Smutne pesymistyczne odczucia zapanowały nie tylko na naszym forum. Nie każdy nosi moherowy beret i potrafi się bezkrytycznie cieszyć, że PiS da.
Jest ryzyko, musi być wybór.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 18 gru 2015, o 20:55

jarmaj pisze: inquiz, coś w ten deseń?
całkiem całkiem :-)
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 82 razy
Polubione posty: 6 razy

Post 18 gru 2015, o 20:58

Że tak zapytam z dupy, co z koszulkami? :-p

ODPOWIEDZ