CYNA VIII

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Re: CYNA VIII

Post 21 cze 2009, o 21:05

pablonas, znajdę, mam dużo. Mam też film z Tobą, tylko jeszcze nie jest dostępny 8-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 21 cze 2009, o 21:06

pablonas, gratulacje. Wprawdzie podobno 4 miejsce jest najgorsze ale z drugiej strony jest o wiele lepsze niż piąte :-) Arti, no koniecznie trzeba nam kilku mocnych zawodników kreskowych ;-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 21 cze 2009, o 21:19

Pablonas, a faktycznie, przejrzałem wynik i wynik masz bardzo zacny, gratulacje. 8-) Ile kosztuje takie wpisowe na Cyne, mocno auto dostaje po dupie czy raczej nie ma gdzie rozbić miski olejowej?
Obrazek

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz

Post 21 cze 2009, o 22:21

barbie, dzięki. Czekam przebierając nóżkami :evilgrin:

Arti, wpisowe 150 pln. Próba nr 2 dość mocno dawała w kość samochodom (wyryp przerażający) ale coś mi mówi, że w kolejnych edycjach tego odcinka nie będzie. Reszta odcinków miała dość przyzwoitą nawierzchnię. O miskę raczej się nie trzeba obawiać - jedynie na wspomnianej próbie nr2 czułem dużą ulgę wiedząc, że mam pod silnikiem płytę ;-)

Co do wyniku. Mam niedosyt. Te dwa miejsca przegrałem na próbie nr1 w miejscu gdzie objeżdżało się o 270 stopni beczkę. Na zapoznaniu pojechałem na oponie letniej i na szutrowym początku próby auto ani nie skręcało ani nie hamowało, natomiast twardą końcówkę przy beczkach jechało super... pięknie się owinęło na tym 270 stopniowym nawrocie. Zdecydowałem więc, że na przejazd z pomiarem czasu założę zimówkę i przy beczkach okazało się, że ręczny + zimówka nie mają zamiaru współpracować. Auto się nie zawinęło jak powinno i w związku z tym objazd beczki "na okrągło" trwał wieczność :-( Przemeq wsadził mi na tej próbie 3,5 sekundy. Pozamiatane :whistle:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 21 cze 2009, o 22:27

Arti pisze: Można sobie pojeździć.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=ZeDZl7WbnmM

Subaraki dlatego nie maja ogona, zeby nie jezdzic po torach :mrgreen: :evilgrin:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 cze 2009, o 22:39

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 21 cze 2009, o 22:46

pablonas, gratulacje :thumb:
Pomykałeś jak zły :mrgreen: Miło patrzeć :thumb:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 21 cze 2009, o 22:49

barbie, po stokroć dzięki :thumb: Co prawda nagrałaś przejazd gdzie popełniłem chyba najwięcej błędów ;-) ale i tak jest super :mrgreen:
Fotki, jeśli to nie problem poprosiłbym na mail: pablonas małpa interia peel :idea:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 21 cze 2009, o 22:51

pablonas pisze: barbie, po stokroć dzięki :thumb: Co prawda nagrałaś przejazd gdzie popełniłem chyba najwięcej błędów ;-) ale i tak jest super :mrgreen:
pablonas, nie cykaj, dobrze jest :-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 21 cze 2009, o 23:24

Arti, jechałem chyba drugą edycję Cyny. Próby były trochę inne, wtedy auta dostawały dość mocno w kość na zamrożonej, pofalowanej nawierzchni szutrowych kawałków toru RC (druga prosta toru, prędkości sporo powżej 100 km/h i wyboje). Nie wiem jak teraz jest z nawierzchnią miękką, jakiś czas temu to czym pokryte są miękkie kawałki toru strasznie lepiło się do aut, kół, itp. ciężko było potem domyć auto z tego bagna. Aczkolwiek to trochę historia... ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Plejady Plakietka STI'06 i Spuścizna Turbo '94

Post 22 cze 2009, o 10:10

pablonas, miło było poznać 8-).

A może ktoś z kreskowiczów ma jakąś fotkę w boju mojego bling-bling turbodziadka? Jak by ktoś pytał, wygląda on teraz tak:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oraz sesja "before" i "after"

Obrazek

Obrazek

A dokładniej tak turbodziadek wyglądał przed cyną - teraz ma błotne malowanie rajdowe :-d.

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 10:26

Łał... Z takiego szrota zrobiłeś takie cacko? Co tam jest jeszcze porobione? Może wrzuciłbyś całą historię do "moje subaru"?
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 10:38

Przemeq, ja nie mam, a od nas chyba tylko ja robiłam fotki. Przyjechaliśmy dopiero na "fristajla" jak Cię już nie było.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 cze 2009, o 10:51

Piękny klasyczny turbodziadek. Naprawdę robi wrażenie :thumb: Żałuję, że przyjechałem już po Twoim przejeździe i nie miałem okazji zobaczyć.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 22 cze 2009, o 10:56

Przemeq, Twój turbodziadek wygląda rewelacyjnie :thumb:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubione posty: 4 razy

Post 22 cze 2009, o 10:59

Przemeq pisze: bling-bling

no no, robi wrażenie 8-) , zapraszamy do działu Nasze Subaru, ma realne szanse na 2 miejsce ;-)

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 11:07

esilon pisze: ma realne szanse na 2 miejsce ;-)
No już nie przesadzaj. Moja Żaba owszem jest ładna ale pierwsze miejsce temu legacowi może oddać :-d :mrgreen:
Przemeq pisze: pablonas, miło było poznać 8-).
Mnie również było miło 8-)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 22 cze 2009, o 12:24

barbie pisze: Moje fotki z "fristajla" som tutaj: http://portal.4turbo.pl/index.php/site/ ... tegory,210

Ładne fotki! Oczywista oczywistość, że Devlin czy Zagatka zrobiliby lepsze, ale niektóre są naprawdę zacne. 8-)

remek pisze: Subaraki dlatego nie maja ogona, zeby nie jezdzic po torach :mrgreen: :evilgrin:

Jeśli przeżyję Polski, to (znowu) kradnę Niebieskiego i jadę do Ciebie. Czuję, że musimy "pogadać", bo pewna mądrość się w Twych słowach objawia. :mrgreen: Tylko, że jeśli przeżyję tą wyprawę, to w domu już będzie kiepsko. :giggle:
Ty! Wczoraj w nocy znowu zapiąłem boka (zakręt miał się otworzyć, a nie zamykać, głupi zakręt...) i przestraszyłem kolejnego kolegę, przez te durne hamulce, a Ty mi wmawiasz, że w Subarbie wcale się tak nie dzieje...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 22 cze 2009, o 12:51

Witek pisze: Ładne fotki! Oczywista oczywistość, że Devlin czy Zagatka zrobiliby lepsze, ale niektóre są naprawdę zacne. 8-)

Witek, tubka Ci z kieszeni wystaje...

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 12:54

Drogi Chlorze!
Przepraszam najmocniej, że podoba mi się kilka ujęć, kilka zdjęć, zrobionych przez barbie, co pozwoliłem sobie napisać oraz że pozwoliłem sobie w to wplątać żart z wykorzystaniem forumowego Paparazzi Team. Czy mi wybaczysz Drogi Chlorze? Czy pozwolisz, aby ta niesnaska wpłynęła na nasze cudowne stosunki, odciskając piętno na naszym całym przyszłym, życiu? O Chlorze Łaskawy, miejże litość!

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 12:56

Witek, zachowujesz się jak pajac. EOT.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubione posty: 4 razy

Post 22 cze 2009, o 13:01

Chloru pisze: EOT.
o, dobry pomysł, cukrujecie sobie tak jakby był jakis powód do tego,

czy gdzies w necie wiszą wyniki Cyny VIII ?

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 13:03

Witek pisze:
barbie pisze: Moje fotki z "fristajla" som tutaj: http://portal.4turbo.pl/index.php/site/ ... tegory,210

Ładne fotki! Oczywista oczywistość, że Devlin czy Zagatka zrobiliby lepsze, ale niektóre są naprawdę zacne. 8-)
Ale bycie miłym tak poprostu bez durnych docinek to już za duże wyzwanie. Może chociaż Devlinowi albo Zagatce takie komplementy podchodzą, bo mnie jest lekko niedobrze.

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Plejady Plakietka STI'06 i Spuścizna Turbo '94

Post 22 cze 2009, o 13:04

esilon, tak. A w nich moje zaszczytne drugie miejsce w klasie GT :-d

http://www.zshare.net/download/61635262a1197398/

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 13:12

barbie, ok. Przepraszam. Zostałem opatrzenie zrozumiany, lepiej już nic nie będę pisał.

ODPOWIEDZ