Nie tylko Ciebie...Gal pisze: Ale jedna rzecz mnie wprawiła w osłupienie; zegary w nowym Forku...
Sen szalonego cukiernika to mało powiedziane...
OBK diesel.
Re: OBK diesel.
Dolce far niente 
To chyba mało powiedzianeGal pisze: Ale jedna rzecz mnie wprawiła w osłupienie; zegary w nowym Forku...![]()
![]()
Sen szalonego cukiernika to mało powiedziane...
W Mazdzie również mam coś takiego, jednak zdarzyło mi się parę razy że się sam nie zamknął, więc wolę jednak wcisnąć ten guziczek.Gal pisze: Jak do tego podeszło Subaru?
Umieścili dodatkowy przycisk na klamce - żeby zamknąć lub otworzyć drzwi, trzeba go nacisnąć...![]()
Zresztą chłopcy mają już takie sprytne urządzenia że zamykając samochód z pilota, samochód mruga światłami jest sygnał że samochód został zamknięty, a zamki tak naprawdę zostają otwarte. Więc ja zawsze po zamknięciu samochodu dla pewności ciągnę jeszcze za klamkę żeby sprawdzić czy faktycznie jest zamknięte.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ja też się dziś powiozłem legacym dieslem i kurcze powiem, że bardzo ten silnik fajny. Wciska w fotel aż miło. I dźwięk ma IMHO bardzo fajny. Ładnie się zbiera i idzie do przodu jak dziki jak na legaca.
Jedyna wada jaką ma to za szybko jedzie na jedynce bez gazu ;) Poza tym naprawdę świetny.
Jedyna wada jaką ma to za szybko jedzie na jedynce bez gazu ;) Poza tym naprawdę świetny.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Konto usunięte pisze: jak na legaca.
Ja pewnie mam złe wyobrażenie "jak na legaca" po kilkudziesięciu kilometrach OBK H6 z Galem za kierownicą.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 255 razy
- Polubione posty: 533 razy
EterycznyŻołądź pisze: Ja pewnie mam złe wyobrażenie "jak na legaca" po kilkudziesięciu kilometrach OBK H6 z Galem za kierownicą.![]()
![]()
Gal woził Cie kilkadziesiąt kilometrów po tym lesie... jakiś niezdecydowany.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Chloru, jechał jak mu GPS kazał.
Najlepsze były "skróty" przez podwórka.
Po lesie to bardziej Dev, swym skuterkiem.
Po lesie to bardziej Dev, swym skuterkiem.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Pewnie mu się trasa na "rowerową" przestawiłaEterycznyŻołądź pisze:Chloru, jechał jak mu GPS kazał.Najlepsze były "skróty" przez podwórka.
![]()
To chyba były ulice.EterycznyŻołądź pisze: Najlepsze były "skróty" przez podwórka.![]()
Tzn. kiedyś
W każdym razie nie denerwuj się - te prześcieradła co się uczepiły to już oddałem, a za kury się nie płaci - mówiłem Ci - za szybko biegają.
Konto usunięte!
Była ustawiona "Najkrótsza"...
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Gal pisze: W każdym razie nie denerwuj się - te prześcieradła co się uczepiły to już oddałem, a za kury się nie płaci - mówiłem Ci - za szybko biegają.
Konto usunięte!
Była ustawiona "Najkrótsza"...
To dobrze. Na mazurach mi się z nią fajnie jeździć. Masz patent sternika?
Będąc teraz wszwajcarii miałem okazję przejechać się dieselkiem legacy .
Jak odpaliliśmy to dzwięk klasycznego dyszla, w środku cicho, silnik cały z aluminium.
Jazda- szybko wkręca się na obroty , chwila moment i na jedynce skończyła się skala 5 tyś obr. byłem lekko zaskoczony, dalej po chwili juz setka .
Jak na auto 4x4 to zbiera się bardzo fajnie , nie stety brak dzwięku boxerka, szef salonu mówił ,że średnio pali 6-7 litrów ( poruszał się nim jako służbowym ) .
Reasumując super dupowóz .
Z chęcią bym takiego przyjął do dwojego inwentarza
Jak odpaliliśmy to dzwięk klasycznego dyszla, w środku cicho, silnik cały z aluminium.
Jazda- szybko wkręca się na obroty , chwila moment i na jedynce skończyła się skala 5 tyś obr. byłem lekko zaskoczony, dalej po chwili juz setka .
Jak na auto 4x4 to zbiera się bardzo fajnie , nie stety brak dzwięku boxerka, szef salonu mówił ,że średnio pali 6-7 litrów ( poruszał się nim jako służbowym ) .
Reasumując super dupowóz .
Z chęcią bym takiego przyjął do dwojego inwentarza
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
W lipcowym numerze Offroad 4x4 pl jest test Outbacka 2.0 D RC.
Konkluzja generalnie taka, że fajny ale minus bo nie ma reduktora.
Konkluzja generalnie taka, że fajny ale minus bo nie ma reduktora.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Patryk55XL
- 1 gwiazdka
- Auto: RS
Ja jakieś 2tyg temu trenowałem OBK diesla od kolegi :) W środku doznania dźwiękowe całkiem fajne (jak na diesla) dźwięk podobny jak przy 6cyl. silniku, z zewnątrz trochę gorzej; musiałem przyzwyczaić się trochę do ruszania. Ciąg całkiem fajny, co dziwne jak na diesla lubi bardziej wyższe obroty niż niskie. Stare powiedzenie "turbo pije - turbo żyje" dobrze tu pasuje :) Komfort zaskakująco fajny. Dla porównania; tatko stwierdził że wygodniejszy niż A4 '05.
Porsche małpuje z Subaru:
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,5355711,S ... rsche.html
ET się pochlasta...
ET się pochlasta...
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Kto to jest ET?
Nie do końca. Porsche włożyło diesla do volksvagena*, a nie Porsche, natomiast subaru do Imprezy wkłada.
*Nie jest to wygórowana cena za brak znaczka audi czy fiata w 911
Gal pisze: Porsche małpuje z Subaru:
Nie do końca. Porsche włożyło diesla do volksvagena*, a nie Porsche, natomiast subaru do Imprezy wkłada.
*Nie jest to wygórowana cena za brak znaczka audi czy fiata w 911
ale przynajmniej wkłada nie byle jakie te diesle:EterycznyŻołądź pisze: subaru do Imprezy wkłada
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5857004
fitter happier more productive
srnk pisze:ale przynajmniej wkłada nie byle jakie te diesle:EterycznyŻołądź pisze: subaru do Imprezy wkłada
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5857004
Dolce far niente 
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
WiS pisze:Jak chłopak lał ropę, to nie dziw, że mu się auto uszkodziło...
Nie dość, że lał ropę to jeszcze silnik rozsierdził o 6cm3. Fachowiec złota rączka.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
musial zrobic troche miejsca, bo swiecy zarowej nie bylo gdzie upchnacEterycznyŻołądź pisze: Nie dość, że lał ropę to jeszcze silnik rozsierdził o 6cm3. Fachowiec złota rączka.![]()