ASO KOPER TYLKO DO ZUPY

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
lukim
1 gwiazdka
Auto: BeZ T
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: ASO KOPER TYLKO DO ZUPY

Post 19 gru 2009, o 21:50

WRC fan pisze:lukim, ciekawe czy byłbyś taki cwaniak podczas spotkania face-to-face. Patrząc na Twoje poczynania przy organizacji zlotu, to jednak myślę, że nie sądzę... Ciesz się, że jest tu w mocno liberalnie, bo na każdym normalnie moderowanym forum taki keyboard warrior jak Ty wyleciał by zaraz z banem...i już na prawdę nie miałoby znaczenia czy ASO Koper jest winne tej całej sytuacji czy nie.
Natomiast tu jest wyzwania full:) poprostu chyba wróciłeś z SIPu i żal Tobie że jednak ban tego forum nie będzie błędem jak na http://subaru.pl/forum..

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 19 gru 2009, o 22:47

kurcze, tym z turbo kamery się dopiero dostanie ;-(

lukim
1 gwiazdka

Post 19 gru 2009, o 22:50

minimus, już za późno! :lol:

szczur75
3 gwiazdki

Post 19 gru 2009, o 23:40

Panie i Panowie: przestańcie karmić trolla.

Po co te emocje?
Bo ktoś sobie coś wymyślił?
Bo nie potrafi prawidłowo złożyć reklamacji?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 19 gru 2009, o 23:54

szczur75, od godziny było cicho, więc....... przestań karmić trolla :mrgreen:

szczur75
3 gwiazdki

Post 19 gru 2009, o 23:58

jarmaj, przed chwilą wróciłem do domu i przeczytałem....

Szczerze przepraszam. :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 19 gru 2009, o 23:59

O.

I znowu.

:mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 20 gru 2009, o 10:58

lukim pisze: Ok godz 18.00 odebrałem z recepcji Motelu przy serwisie kluczyki i paragon ... po wcześniejszej zapłacie za usługę 100 PLN. Po wyjechaniu z terenu serwisu, stwierdziłem że silnik nierówno pracuje. Po przejechaniu ok 15-70 km stwierdziłem że silnik zaczął nierówno pracować i zapalila się kontrolka Check Engine( pomarańczowy silnik). Kontrolka Check Engine co ok. 100 km zaczęła się zapalać i gasnąć na przemian. Stwierdziłem że zaprowadzę samochód do BOSCH Service – MOTO LAB, celem sprawdzenia przyczyny nierównej pracy silnika(stwierdziłem że to gaz). Jak otrzymałem odpowiedź od pracownika tego serwisu, po diagnozie komputera mojego samochodu tego samego dnia, wynikły błędy spowodowane zapłonem silnika. Pracownik tej firmy wskazał mi-jedna ze świec jest uszkodzona ( pęknięta, opalona porcelana świecy) i ma przebicie. Zleciłem tej firmie wymianę świec na nowe, a zachowanie świec wymienianych w ASO SUBARU A. Koper, celem przedstawienia w razie ewentualnych roszczeń.
1. Skoro odebraleś auto, oceniłeś, że silnik pracuje nienormalnie, a były to tylko świece, to po co go zabieraleś? trzeba bylo zostawić i interweniować na miejscu!!!! Wbiosek plynie, że już przedtem bylo coś nie tak i łudzileś się, że wymiana świec pomoże...
2. Świece przywiozłeć Ty zakupione gdzieś i okazalo się, że jedna ma przebicie. Tak więc świece to problem Sprzedawcy świec, a nie Kopra!
3. Czy po wymianie świec w MOTO LAB problem ustapił, jak ręką odjął? Wątpię...

Z innej beczki. Byłem Forkiem na wymianie rozrządu w ASO. Auto zrobione. By, by. Dojeżdżam do skrzyzowania-gaśnie, następne-to samo. Dzwonię do serwisu. No wiesz, zle paliwo tankowałeś. Pytanie z mojej strony: czy na kanale mi wymienialeś paliwo w zbiorniku? :? Nie..
No to nie gadaj bzdur. Prozaiczną przyczyną bylo zbyt mocne naciągnięcie paska.
Nazwy serwisu, milościwie, nie wspominam...
Reasumując.
Do fanklubu AK nie należę i nie mi rostrzygać, jak rzeczywiście było.
Może Ty masz rację, może ASO.

EOT.
Dolce far niente ;-)

ujar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GT
Polubione posty: 2 razy

Post 20 gru 2009, o 14:26

lukim pisze: siemanko ujar`aj się!-myślę że dalej Koprowi możesz polizać....,
powiem Ci tylko tyle, tak od siebie, prywatnie... w moim wychowaniu są pewne zasady i o takich rzeczach się nie zapomina, a jak napisał WRCfan:
WRC fan pisze: lukim, ciekawe czy byłbyś taki cwaniak podczas spotkania face-to-face
Nie życzę Ci tej konfrontacji.

Miłej niedzieli.

Dla mnie EOT.

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki
Auto: Czarny karawan na gnojówkę

Post 20 gru 2009, o 18:35

Ja jeszcze nakarmie naszego trolla fragmentem z piosenki zespolu Strachy na Lachy, pt. Zyję w kraju w ktorym wszyscy chca mnie zrobic w ch....

Lukim, specjalnie dla Ciebie. Pasujesz idealnie:

Bywasz piekącym jadem trollów
na internetowym forum
Wiwat Polonia, frustrata,
wiwat to psychopata
Jam nieudacznik, grafoman i śmieć
Tylko tu możesz być Bogiem, na wszystkich podnosisz nogę
I załatwiasz te sprawę jak pies...

lukim
1 gwiazdka

Post 20 gru 2009, o 22:19

Nie schlebiajcie sobie trole 8-) :giggle:
Nie musicie sobie robić dobrze pisząc taki chłam.
FUX : 1. niestety u łachmaniarzy niema możliwości po 18ej przy odbiorze samochodu przetestowania jego. Odbierasz kluczyki z motelu, płacisz i mówi się później "Uprzejmie informuję iż nie możemy przychylić się do Pana żądania zwrotu kosztów wymiany świec zapłonowych. Uszkodzenie świecy w naszym serwisie jest niemożliwe ze względu na używanie specjalistycznych kluczy do wkręcania i wykręcania świec zapłonowych. "Bądź mądry człowieku później i co rób..? Oczywiście nie oglądając nawet świecy którą uprzednio wpakowali.

2. Świece zakupuję w NGK Polska. Jak do pierwszej, tak i do 3ciej mojej Imprezy u nich kupuję i proszę o test na wysokim napięciu.
3. Moto Lab przy mnie wyjął świecę opaloną na czarno, więc z czapki sobie tego nie wziąłem. Czy problem ustąpił? Nie, ponieważ jak się okazuje tam gdzie siedziała świeca czyli 2gi gar, nie dopalała wachy, teraz od jutra zaczynam dalej od wtryskiwacza(zapieczony podobno może być...niewiem), a już po: wymianie ponownej świec 4ech,kalibracji i czyszczeniu przepustnicy, 2krotnym sprawdzeniu elektroniki, którą potwierdzono w całości za ok łącznie z cewkami na czapkach.

Tak więc kolesie którzy wciskają mydliny w oczy od Kopra na tym forum typu ujar, mogą sobie schlebiać dalej :-/

lukass
5 gwiazdek
Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 146 razy

Post 20 gru 2009, o 23:40

To mi zaimponowałeś tym kupowaniem świec w NGK Polska :giggle: , olej pewnie kupujesz prosto z rafinerii, a Subaru w salonie przyfabrycznym :lol:
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 21 gru 2009, o 00:19

A tak w ogóle to mówi się "u KOPERA" na nie " u Kopra" :!:

:mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 21 gru 2009, o 00:22

i "mejczriks" a nie "matriks"

;>

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 21 gru 2009, o 00:27

tak i lody od "grajkana" a nie od "grycana"

;-)
Czarownica prawdę Ci powie :D

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki
Auto: Czarny karawan na gnojówkę

Post 21 gru 2009, o 03:04

Lukim, przeczytalem watki przez Ciebie zalozone zarowno na kropce jak i na kresce. Nie wnikam w to, kto jest winny, ASO, swiece czy Ty. Wszyscy jestesmy ludzmi i popelniamy bledy. Skupie sie na fakcie, ze oceniles sytuacje po swojemu i postanowiles dolozyc im, czyli konkretnie ASO Koper na obu forach. Twoje prawo.

Teraz bede uzywal formy bardziej zblizonej do tego co nam zaprezentowales.

Patrze tak na wyniki Twojej dzialalnosci i stwierdzam, ze naprawde rozumu to Ty za wiele nie masz. Zaczales od zwyklych pieniackich postow. Jeszcze by uszlo bo wielu juz tak robilo, poza tym pieniactwo to podobno nasza cecha narodowa. Potem zaczales jednak ublizac ludziom pokazujac, ze jestes zwyczajnym chamem i to tak delikatnie rzecz ujmujac. W kilka dni zrobiles sobie z wielu wartosciowych ludzi nieprzejednanych wrogow. W zyciu Ci to z pewnoscia nie pomoze. Jak mniemam osmielila Cie pozorna anonimowosc. Musze Cie jednak rozczarowac bo anonimowy nie jestes. Wiekszosc ludzi tutaj to blizsi lub dalsi znajomi, ktorzy sie czesto w realu spotykaja, czasami nawet bardzo gromadnie.

Biorac klawiature do reki Twoim celem bylo dolozenie IM, czyli ASO Koper. Z punktu widzenia wynikow Twojej pracy to jednak wyszlo tak, ze dolozyles samemu sobie i to za wlasne pieniadze. Wez teraz sie dobrze zastanow dlaczego tak sie stalo. Jak myslisz? Niestety. Nazwijmy rzeczy po imieniu. Jestes po prostu malo inteligentny lub zwyczajnie niemadry, ograniczony intelektualnie. Nawet tyle inteligencji nie masz, zeby komus smrodu w Internecie narobic. Chciales zaszkodzic innym, a zaszkodziles sobie. Klasyczny strzal w kolano.

Jedyne co Ci pozostaje, to modlic sie teraz, zeby ktos nie poczul sie na tyle urazony, zeby Ci zaszkodzic. Bo gdyby ktos jednak zechcial to bez problemu Ci sie zrewanzuje, a bedzie latwo bo jak pisalem wczesniej, anonimowosc w Internecie jest tylko pozorna i nie obronisz sie gdyz z intelektem jestes na bakier.

Teraz zanim zapragniesz wylac kolejne wiadro pomyj na mnie czy tez innych forumowiczow to przemysl sobie wszystko jeszcze raz i zastanow sie czy warto?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 21 gru 2009, o 07:48

Dżizas Tasior, głowę bym dał, że napisałeś EOT w poprzednim poście :evil:

Może by tak zamknąć ten wątek na tydzień, bo co chwila kogoś swędzi klawiatura :wall:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 21 gru 2009, o 08:34

Konto usunięte pisze: Może by tak zamknąć ten wątek na tydzień, bo co chwila kogoś swędzi klawiatura
Nie najgorszy pomysl...
Dolce far niente ;-)

jarmaj
6 gwiazdek

Post 21 gru 2009, o 08:37

Cenzura? :evil:

Wolność rządzi!!!!! :mrgreen:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 21 gru 2009, o 09:11

jak wątek o zupach to pogadajmy o zupach

ja na ten przykład cenię grochową ponad wszystko
Obrazek

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 21 gru 2009, o 10:47

Tasior_Miedziak pisze: ze naprawde rozumu to Ty za wiele nie masz.
Bardzo mnie ciekawi, co się dzieje, jeżeli ktoś ma "za wiele" rozumu. Jakich spodziewać się objawów, jak taki stan rozpoznać :?: :-d

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 21 gru 2009, o 10:50

So What! pisze: Bardzo mnie ciekawi, co się dzieje, jeżeli ktoś ma "za wiele" rozumu. Jakich spodziewać się objawów, jak taki stan rozpoznać

So What!, fajnie że dbasz o odpowiednią temperaturę tej zupy, choc atmosfera wskazuje na to, że była za słona :giggle:

Dyzio_d
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru impreza WRX MY '06

Post 21 gru 2009, o 11:01

Ja z kolei uwielbiam krem z cukinii! Genialny!
Przepis?
Proszę bardzo:
3 nieduże mniej większych cukinii (obrać ze skórki)
1 cebula
1 większy ząbek czosnku
1/2 litra śmietany 18%, a jak dietetycznie to coś mniej zatłuszczonego
200ml bulionu lub kostka rosołowa
łyżka stołowa mąki ziemniaczanej
1/2 limonki/cytryny
2 łyżeczki do herbaty cukru
1/3 pęczku "kopru" ;-)
sól do smaku.
Należy wpierw zmiksować twarde składniki na papkę, (chyba, że ktoś ma termomix'a to wszystko w termomixie w tej samej kolejności), następnie dodać śmietanę, bulion i całą resztę "miękkich" składników, zagotować i na małym ogniu przytrzymać tak z 20 min. Można serwować z groszkiem ptysiowym, grzankami lub bez niczego!
Mniam!
;-)
Nie ma tego złego co by nam nie wyszło ;-)

jarmaj
6 gwiazdek

Post 21 gru 2009, o 11:20

Nic nie przebije dobrego żurka z kiełbasą..... ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 21 gru 2009, o 11:23

tez tak myslałem do czasu jak miałem okazję zjeść prezent Konto usunięte czyli zupę tajską ;-) którą chyba Gal przygotowywał

ODPOWIEDZ