Fakt.ky pisze:Za bezpieczny weekend! :>FUX pisze: Niebieski na wydechu miał ze 0,02%,
r.
PF 125p jechal...

Fakt.ky pisze:Za bezpieczny weekend! :>FUX pisze: Niebieski na wydechu miał ze 0,02%,
r.
MIAUCZYŃSKI Adaśminimus pisze:Wracamy do tego znowu że policja musi mieć autorytet. Podczas interwencji też musi w odpowiedni sposób zwracać się do obywatela. Bo inaczej to bedą jak Adaś Miączyński co mu sie nigdy nie udawało być asertywnym
Sratatata. Przy wspomnianej przez Fido sytuacji, z uśmiechem na twarzy i serdecznym tonem podeszłam do Panów Policjantów i zapytałam czy mają alkomatSo What! pisze:To właśnie jest klucz do dobrego traktowania.zofija pisze: Tak czy inaczej zawsze jak już muszę z nimi rozmawiać, to rozmawiam jak z ludźmi - taką po prostu mają robotę. No i z uśmiechem.
No i tylko to przyjmuję za argumentvibowit pisze:Jak się jest ładną kobietą to na pewno.So What! pisze:To właśnie jest klucz do dobrego traktowania.zofija pisze: Tak czy inaczej zawsze jak już muszę z nimi rozmawiać, to rozmawiam jak z ludźmi - taką po prostu mają robotę. No i z uśmiechem.
Arno pisze: To co sie dzieje na Ukrainie i w Rosji to zupełnie inne zjawisko niz u nas.
Jednak dwadzieścia lat temu było jak w Rosji czy na Ukrainie. Nie dało się inaczej... Mogłeś być nieprzytomny, mieć trupa w bagażniku, kałacha na tylnim siedzeniu i teściowa na dachu! Wzystko dało się załatwić. Całe szczęście już minął ten czas i robi się mimo wszystko normalniej. No i żeby było wszystko jasne! Nie tęsknię do tych czasów.FUX pisze: WiS, A Ty z rok temu pewnie prawko robiłeś...
WiS pisze: Edit: dla jasności - tak nieśmiało rzucam, bo parę razy mi się zdarzyło np. ułatwiać sobie życie (i negocjacje) legitką dziennikarską włożoną w prawo jazdy, ale ordynarnej łapówy pieniężnej polskiemu policjantowi nie dałem (ani nie zaproponowałem nawet) NIGDY.
A przecież wszystkim się żyło sielankowo.Arno pisze:No chyba, ze tak jak PiS chcesz z tamtych czasow zrobic jakies pieklo niebywale.
E tam. To nie były moje wyczyny, nie w subaru, itd.NO MYSLEC TROCHE!
Fakt! Troszkę może ubarwiłem. Wzjatku też zdażało mi się płacić tam na miejscu, ale nie zawsze... Faktem jednak jest, że rzed '89 rokiem panowało bezprawie w obliczu prawa!Arno pisze: Dyziu-d,
No niestety tak jak w Rosji nie bylo.
Jestem absolutnie daleki od demonizowania tamtych czasów, głównie dlatego, że były to czasy mojej beztroskiej młodości! Ale jeszcze dalszy jestem od PIS-uArno pisze: No nie powiesz, ze u nas tak bylo. Bo nie bylo. No chyba, ze tak jak PiS chcesz z tamtych czasow zrobic jakies pieklo niebywale.