pyl wulkaniczny
Re: pyl wulkaniczny
Przyznaj, że tylko o to Ci chodziło.michal pisze:betką jechało się ok, cetką inną razą

czarne jest piękne...
vibowit pisze: Przyznaj, że tylko o to Ci chodziło.![]()
chciałem brawurią, ale znaczyła teren

Arno, fajnie że wróciłeś. A okoliczności tego powrotu (Michal
) tworzą historię tego forum.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Dżimbo - nie wiem jak DE i Paryż, ale dalej na zachód Francji (Brest) wczoraj mieli siwoj33mbo pisze:czy ktoś wie jak wyglądają w związku z pylicą autostrady w Niemczech?
Muszę się dostać na czwartek do Paryża.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Eeee.remek pisze:michal, szacun!
Michał chcial na ostatnie piętro parkingu wjechać i panoramę Wenecji za 23€ zobaczyć...

Dolce far niente 

michal, mega szacun

Myślę, że przedłużanie takiego stanu może spowodować również gwałtowny rozwój w technologii lotnictwa. Ale ja optymistka jestemTasior_Miedziak pisze:Ja tak tylko dodam, ze ostatnia erupcja tego wulkanu byla w 1821 roku i trwala DWA LATA! Tak, tak... DWA LATA ciaglego pylenia. Cos takiego dzisiaj spowodowaloby szkody w gospodarce porownywalne do wojny. Obecnie kilka dni trwa blokada czesci portow lotniczych, a juz sa protesty zwiazkow zawodowych. Ciezko mi sobie wyobrazic co bedzie jak taki stan rzeczy utrzyma sie na przyklad jeszcze trzy tygodnie.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nie kombinuj. Na święta bukuję statek we wrześniubarbie pisze: Myślę, że przedłużanie takiego stanu może spowodować również gwałtowny rozwój w technologii lotnictwa

Już prędzej dam się namówić na lot 25x dookoła świata niż na 2 miesiące na kontenerowcuremek pisze:nie kombinuj. Na święta bukuję statek we wrześniubarbie pisze: Myślę, że przedłużanie takiego stanu może spowodować również gwałtowny rozwój w technologii lotnictwaKontenerowiec, zawsze chciałem się bryknąć TIRem

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
barbie pisze: Myślę, że przedłużanie takiego stanu może spowodować również gwałtowny rozwój w technologii lotnictwa.

:)
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
FUX pisze: Michał chcial na ostatnie piętro parkingu wjechać i panoramę Wenecji za 23€ zobaczyć.
Endrju, przepłaciłeś za parking ;-P
Ale za to jaki widok...michal pisze:FUX pisze: Michał chcial na ostatnie piętro parkingu wjechać i panoramę Wenecji za 23€ zobaczyć.
Endrju, przepłaciłeś za parking ;-P
Przynajmniej nie trzeba czekać z wejściem do Campanile, a przy okazji jest gdzie furę zostawić. Obsluga w języku polskim-gratis...

EDIT.
LOT rusza o 7 dzisiaj...
oraz polska przestrzeń powietrzna również.
Dolce far niente 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Mówcie sobie co chcecie, ale tak sterowcem, z Hamburga do Montevideo, w jedne 3 tagen, to bym się wybrał.
Wyobraźcie sobie taką scenkę: zachodzące słońce oświetla góry marokańskiego wybrzeża, pod spodem fale Atlantyku, a człowiek sobie dobre wino sączy w gondoli sunącego kolosa...
Ech, byli czasy

Wyobraźcie sobie taką scenkę: zachodzące słońce oświetla góry marokańskiego wybrzeża, pod spodem fale Atlantyku, a człowiek sobie dobre wino sączy w gondoli sunącego kolosa...
Ech, byli czasy

wchodzę w taką wycieczkęWiS pisze: Wyobraźcie sobie taką scenkę: zachodzące słońce oświetla góry marokańskiego wybrzeża, pod spodem fale Atlantyku, a człowiek sobie dobre wino sączy w gondoli sunącego kolosa...

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
ja też 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Bilex, ale teraz używają innych gazów 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

A kto kazał hitlersynom pompować sterowce wodorem? ;))Bilex pisze:Ta...![]()
Faktem jest, że była to konkretna katastrofa, ale trzeba też przyznać, że spora część pasażerów przeżyła, co we współczesnych katastrofach lotnicznych zdarza się już rzadziej.
A tu jest trochę fotosów z wnętrza i nie tylko.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Ciekawe jaki byłby koszt takiego sterowca w dzisiejszych czasach, skoro statki wycieczkowe przeżywają renesans to ja bym wolał się takim zabytkiem przeleciec.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Ja was inforumję, że po 37 godzinym rejsie z Aten do Wenecji żadne rejsy wycieczkowe mnie nie interesują.
Nuda na statku jest niebywała.
Co prawda jeśłi kto jest zainteresowany:
a) chlaniem
b) chalniem
c) sportami erotycznymi z pasażerkami
d) chalniem
e)Opalaniem
f)opalaniem
g)siedzeniem w małym basenie
h) dancingiem
j) zabawami towarzyskimi organizowanymi przez Kulturalno Oświatowego, patrz Tym w Rejsie
k)paleniem ślugarów na pokładzie
l) spaniem
m) rzyganiem luksusowym żarciem
n) chlaniem
o) jednorękimi bandziorami
p) izolacj od internetu - niedoczekanie - to wszędzie jest
q) rozmową z niekumatymi wyjątkowo kielnerami
r) oglądaniem jakiegoś starego/nowego filmu sześć razy
s)chalniem
t) dymaniem niechcący spotkanje uroczej francuzki lekko pośmardującej, ale jednak
u) ucieczką przed przygodnie spotkaną parką branżowych chlopaków
w) patrzeniem w sufit w kabinie bo francuzka puściła się z jednym z pedałów
x) chalniem ze smutku
y) chloaniem z rozpaczy
z) trzytygodniowym leczeniem się po rejsie
- to taki ktoś se może jechać. Ja nie jadę. Tfu nie płynę.
Głownie chodzi mi o woń francuzki
Nuda na statku jest niebywała.
Co prawda jeśłi kto jest zainteresowany:
a) chlaniem
b) chalniem
c) sportami erotycznymi z pasażerkami
d) chalniem
e)Opalaniem
f)opalaniem
g)siedzeniem w małym basenie
h) dancingiem
j) zabawami towarzyskimi organizowanymi przez Kulturalno Oświatowego, patrz Tym w Rejsie
k)paleniem ślugarów na pokładzie
l) spaniem
m) rzyganiem luksusowym żarciem
n) chlaniem
o) jednorękimi bandziorami
p) izolacj od internetu - niedoczekanie - to wszędzie jest
q) rozmową z niekumatymi wyjątkowo kielnerami
r) oglądaniem jakiegoś starego/nowego filmu sześć razy
s)chalniem
t) dymaniem niechcący spotkanje uroczej francuzki lekko pośmardującej, ale jednak
u) ucieczką przed przygodnie spotkaną parką branżowych chlopaków
w) patrzeniem w sufit w kabinie bo francuzka puściła się z jednym z pedałów
x) chalniem ze smutku
y) chloaniem z rozpaczy
z) trzytygodniowym leczeniem się po rejsie
- to taki ktoś se może jechać. Ja nie jadę. Tfu nie płynę.
Głownie chodzi mi o woń francuzki
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
ky, przeczytałem wiekszosc tekstow, fajna stronka. projekt z napędem atomowym brzmi bardzo ciekawie, jakby dodatkowo przygotowac taka maszyne cisnieniowo aby latala odpowiednio wysoko ponad wiekszoscia zaklocen atmosferycznych.
trzeba opchnąc ten pomysl zielonym jako ekologiczny transport.
trzeba opchnąc ten pomysl zielonym jako ekologiczny transport.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
zielone nie znosi atomu. pomyslu nie kupi, chociaz atom jest najczystszy, ale zielonemu nie chodzi o czystosc a o wysokie ceny energii
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.