Powódź - Pomoc
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: Powódź - Pomoc
Hmmm, moim zdaniem z treści zapytania wynika, że Caritas spodziewa się nieco większej pomocy niż nasze 1300PLN
Obawiam się, że jedynym wyjściem jest wpłacenie tej kwoty na konto Caritasu, bo nie ma czym dzielić. Pamiętajmy, że chodzi o pomoc, a nie upominki na gwiazdkę.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

niekoniecznie, przyzwyczajeni są do rozproszonych, drobnych wpływów. Z kilku(-nastu, -dziesięciu) 'grubych' sponsorów niewiele by zdziałali.rrosiak pisze: Caritas spodziewa się nieco większej pomocy
nawet jeśli - to w niczym nikomu nie umniejsza. To nie jest plebiscyt na najzajebistszą pomoc roku. Jeśli tak najskuteczniej wykorzystamy te pieniądze - why not.rrosiak pisze: że jedynym wyjściem jest wpłacenie tej kwoty na konto Caritasu
Celne..rrosiak pisze: Pamiętajmy, że chodzi o pomoc, a nie upominki na gwiazdkę.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Wprawdzie dorzuciłem się skromnie do tej zrzutki, ale też uważam, że Caritas zrobi z tym co trzeba. Byle tylko zaznaczyć, że chodzi o pomoc celową pt "powódź".
- rrosiak
- 6 gwiazdek
marcyś pisze: niekoniecznie, przyzwyczajeni są do rozproszonych, drobnych wpływów.
Zgadza się, ale z treści listu do barbie wywnioskowałem, że w tym przypadku spodziewają się większej akcji (w końcu forum internetowe, to nie kółko różańcowe

Dokładnie i dlatego zaproponowałem przekazanie im czystej kasy, bo z naszym budżetem nie za bardzo mam pomysł odpowiedzi na pytanie "jakiej liczbie rodzin moglibyście pomóc?".marcyś pisze: nawet jeśli - to w niczym nikomu nie umniejsza. To nie jest plebiscyt na najzajebistszą pomoc roku. Jeśli tak najskuteczniej wykorzystamy te pieniądze - why not.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

No to zrzućmy się jeszcze po 10-20-30 ,,litrów'' benzyny, ile kto może i będzie więcej.rrosiak pisze: Pamiętajmy, że chodzi o pomoc, a nie upominki na gwiazdkę.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
No to co z tym robimy? Bo nie chciałabym tych pieniędzy przetrzymywać w nieskończoność.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
barbie pisze: No to co z tym robimy?
IMHO przeleawamyy na Caritas, bo nie ma czym dzielić.
barbie pisze: Bo nie chciałabym tych pieniędzy przetrzymywać w nieskończoność.
Przy obecnym oprocentowaniu nawet nieskończoność nie przyniesie wymiernych profitów

No dobrze, to jutro puszczam przelew dla Caritasu o/Tarnów, a następnie przekażę im informację że środki poszły do rozdysponowania przez nich. Na koncie wciąż 1300zł i tyle przeleję. Dowód wpłaty wkleję jak się przelew zrealizuje.
W tej sytuacji komputery i inne dary pozostaną na kolejne okazje lub nie
W tej sytuacji komputery i inne dary pozostaną na kolejne okazje lub nie

Myślę, że wyrażę opinię wielu: dzięki barbie - za chęci, czas i cierpliwość. Chyba to nawet ważniejsze od włożonych w tę pomoc pieniędzy (bez urazy kogokolwiek).barbie pisze: Podziękowania dla wszystkich którzy pomogli
od Caritas Diecezji Tarnowskiej
data 9 sierpnia 2010 09:53
temat Re: pomoc dla powodzian
Witam
Bardzo dziękuję za dar serca. Wiem że będzie to wielka radość dla powodzian. Bóg zapłać.
Pozdrawiam
ks. Piotr Grzanka
Wicedyrektor Caritas Diecezji Tarnowskiej