PSY

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx, legacy disel, evo X
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: PSY

Post 11 wrz 2010, o 23:10

Kruszyn pisze:znaczy zjadaja obce psy ,między sobą nie walczą :mrgreen:
konsumuja :lol: i jedno i drugie :giggle:

ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru ;-)

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 12 wrz 2010, o 22:46

cerbera, ciekawa gromadka ;-) Można się czuć bezpiecznie, chyba że same zaczną się między sobą kąsać :-)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 wrz 2010, o 07:44

do takich, to trzeba byc strasznie twardym wewnetrznie. rozumiem cerbera, ze zaposiadasz firme prowadzaca walki psow.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 13 wrz 2010, o 10:00

Arno, spokojnie to jest tak jak by Ci ktoś zadał pytanie jak miałeś STI ,że rozumie iż posiadasz team rajdowy i w nich startujesz ;-)
To są świetne psy ,fakt ,że trzeba mieć silna rękę do nich ale do jamników czy Yorków również ,a potrafią być niesamowicie wdzięczne i wierne.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

jmiciuk
2 gwiazdki
Auto: Narazie jezdzę rowerem :)

Post 13 wrz 2010, o 10:15

Oprocz silnej ręki trzeba miec tez wyobraznie i byc odpowiedzialnym. Mi się też kiedys takie piechy podobały ale ja za miętki jestem i wogóle dlatego mam łagodnego miśka :)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2010, o 18:00

cerbera,
kurna, napisałem dzisiaj pean na cześć Twoją i Twoich psiaków a tu widzę, że go wcięło, był tuż po poście Piterka o przynoszeniu przez białego samca (ksywa Tata :mrgreen: ) krówek z pola. Nieważne, ważne że psy masz mega piękna :thumb:

Moje to takie dekadenty cholerne :

Obrazek

:-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

barton
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2010, o 18:03

Grzesiek_67, rozumiem, że Ty śpisz na polówce przy lodówce albo na jakiejś karimacie :giggle: ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 14 wrz 2010, o 18:13

yyy. Mój dochodzący kot mniej miejsca zajmuje... :lol:
Dolce far niente ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2010, o 18:41

FUX pisze: yyy. Mój dochodzący kot mniej miejsca zajmuje... :lol:

Fux, kot też czasami wpadnie :-)

Barthol, dajemy radę, w zimie mniej na gaz idzie ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 14 wrz 2010, o 18:42

FUX pisze:yyy. Mój dochodzący kot mniej miejsca zajmuje... :lol:
To Twój. Nasz, co też traktuje dom jak hotel, rozwala się na wyrku pełną długością. I leży tam ze wdziękiem cegły. Nic go nie rusza :)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2010, o 18:52

Taaa. Tylko mnie bydlę budzi miauknięciem np. 3:12 z prośba o wypuszczenie na dwór... :x :x :x
Dolce far niente ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2010, o 21:21

burat pisze:Arno, spokojnie to jest tak jak by Ci ktoś zadał pytanie jak miałeś STI ,że rozumie iż posiadasz team rajdowy i w nich startujesz ;-)
To są świetne psy ,fakt ,że trzeba mieć silna rękę do nich ale do jamników czy Yorków również ,a potrafią być niesamowicie wdzięczne i wierne.
:)
Wiesz,do każdego psa trzeba ieć właściwe podejście, do każdego inne. Ja np nie mógłbym mieć tych twoich, bo psy rozpuszczam, rozpieszczam. No to diabli wiedzą jakby się zachowywały pod miękką ręką. Ale mojego psa tak wychowaliśmy, że daje sobie z miski nam nawet zabrać.
Nie udało nam się uniknąć typowej dla molosów tendencji do dominacji. I psinka nasza, znaczy krowa, rzuca się chętnie na wszystko z dwoma ogonami.
Trudne. Bo silny i duży i czasem ciężko go luzem puszczać, ale za to jest to jedyny pies w stolicy chodzący w kagańcu. Widziałem jak się duże psy gryzą i wolę nie ryzykować

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 14 wrz 2010, o 22:06

Arno pisze:ale za to jest to jedyny pies w stolicy chodzący w kagańcu. Widziałem jak się duże psy gryzą i wolę nie ryzykować
Ja swojego prowadzam bez kagańca by się ewentualnie mógł bronić przed tymi bez kagańców, co się rzucają. :mrgreen:
Ale mój nie chadza po stolicy.
czarne jest piękne...

jmiciuk
2 gwiazdki
Auto: Narazie jezdzę rowerem :)

Post 14 wrz 2010, o 22:20

Jakbym mojemu zalozyl kaganiec to musiałbym chyba z kijem chodzić i odganiać od niego yorki. Tak to przynajmniej właściciel spuszczonego i agresywnego yorka wie ze musi zrobic wszystko zeby zabrać swojego szczura bo zostanie polkniety. Gdyby nosił kaganiec mieliby to w d....

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2010, o 22:43

Arno, masz w zupełności racje, ja mam porównanie jak do mojego domu przyjadą moi rodzice i zajmują się czasami wnukami i Zuśką ( :mrgreen: ) to dokładnie widać jak to jest gdy taki psiak dominuje w domu. Ogólnie jest zadowolona , szczęśliwa i z reguły się słucha ale polecenia to już bardziej sugestia powtarzana kilkukrotnie sugestia.
Fakt jest też taki ,że oprócz predyspozycji rasy jest też indywidualny charakter zwierzaka normalnie jak u ludzi.
Co do kagańców to przyznam szczerze ,że ze mną jak idzie kaganiec jest zawieszony na smyczy i jej nie zakładam dokładnie z takich samych powodów jak jmiciuk. Szlak mnie trafia na bezmózgowie jakie dopada ludzi :x Co innego jak żona wychodzi z psiną na spacer (choć to jest rzadko bo to przecież ja chciałem psa :oops: :mrgreen: ) Ze mną jak pies idzie na spacer nie ma możliwości żeby mnie szarpnęła. Kosztowało to trochę pracy (wrodzone u psa ADHD ;-) ) i cierpliwości ale się opłacało , oczywiście cały czas kolczatka jest "na ostro". Co do ręki w misce to jest to podstawa i nawet nie ma prawa krzywo się popatrzeć choć tego nie musiałem jej uczyć od początku tak było.
Co ciekawe ja nie mam jej od szczeniaka tylko od momentu jak miała jakieś 6 miesięcy ,więc miała już swoje nawyki.
Niestety renomę tych psów spieprzyli debile którzy je mieli żeby wydłużyć sobie co nie co do tego odpowiednia prasa i jest jak z BMW w Polsce i Subaru w UK :roll: niestety
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2010, o 23:38

vibowit pisze:
Arno pisze:ale za to jest to jedyny pies w stolicy chodzący w kagańcu. Widziałem jak się duże psy gryzą i wolę nie ryzykować
Ja swojego prowadzam bez kagańca by się ewentualnie mógł bronić przed tymi bez kagańców, co się rzucają. :mrgreen:
Ale mój nie chadza po stolicy.
to dość typowa argumentacja, gdyby wszystkie psy były w kagańcach, nie byłoby krwi. oni sobie muszą udowadniać, który rządzi. to kwestia społeczna.
i albo pies jest komletnie zdominowany przez pana i nie oddala się od nogi, nawet jak go 5 psów będzie kusić i taki nie ma radości życia, chociaż jeśli to pies pracujący i robi inne rzeczy... ale wyobrażacie sobie nie móc pobiegać...
no właśnie, mój sobie biega, ale stanowi zagrożenie dla mniejszych psów, lub podobnej wielkości. ciąży na mnie spora odpowiedzialnoć. Jasne, że jak jego padną skurwisinki małe czy większe, to jest bezbronny, ale to się tylko raz zdarzyło i to sąsiad, ktory mnie nie lubi...
psów jst masa, większość sobie z nimi kompletnie nie radzi - kaganiec twój przyjaciel, skorzany oczywiście

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2010, o 23:42

Burat, z psami są poważne problemy. odpowiedzialni za wszystko są hodowcy nastawienie jedynie na szybki zysk. zopbaczcie gdzieś w internecie ameryakńskie, fabryczne prawie hodowle. pies z takiej jak nic jest kompletnie porąbany.
w polsce zwracają uwagę jedynie na wygląd. Związek Kynologiczny ma w nosie psychikę i nastawiony jest jedynie na zyski hodowców.
stąd zniszczone psychiki ras - nawet glupi labrador nagle zrobił się agresywny
no i do tego rzadkie, ale postykane przypadki karków i drechów z psami bojowymi.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2010, o 23:58

Arno pisze: no i do tego rzadkie, ale postykane przypadki karków i drechów z psami bojowymi.
no niestety nie rzadkie :-(

barton
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2010, o 00:24

burat pisze:
Arno pisze: no i do tego rzadkie, ale postykane przypadki karków i drechów z psami bojowymi.
no niestety nie rzadkie :-(
być może pojęcie "rzadkość" jest wynikiem zamieszkiwania terenów innych niż blokowiska... Ja pamiętam jak kilka lat temu był boom na rasy bojowe. Każdy szanujący się ziomal chciał mieć pit bulla, amstafa czy bulteriera albo przynajmniej rottweiler'a. Może za dużo klipów z DMX'em oglądali (jesteśmy jak czarni bracia i mieszkamy w gettcie ;-) ). Oczywiście koniecznie miał być agresywny by robił wrażenie na koleszkach właściciela albo aplikowali psu sterydy by był zbudowany prawie jak Rambo :evil: Teraz jakoś widzę ich zdecydowanie mniej...

Sobie jeszcze przypomniałem, że jak zacząłem się interesować rasą to szczeniaki można było kupić za 2-3k, a potem to już chyba była masówka i/lub nasycenie rynku bo ceny zaczynały się od 200 złotych (oczywiście bez rodowodu)

tom669
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 15 wrz 2010, o 00:31

burat pisze:Arno, masz w zupełności racje,...cały czas kolczatka jest "na ostro". Co do ręki w misce to jest to podstawa i nawet nie ma prawa krzywo się popatrzeć choć tego nie musiałem jej uczyć od początku tak było.
Co ciekawe ja nie mam jej od szczeniaka tylko od momentu jak miał(a) jakieś 6 miesięcy ,więc miała już swoje nawyki.
Niestety renomę tych psów spieprzyli debile którzy je mieli żeby wydłużyć sobie co nie co do tego odpowiednia prasa i jest jak z BMW w Polsce i Subaru w UK :roll: niestety
w sumie napisałeś za mnie parę zdań... :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2010, o 08:50

tom669, proszzzzzzz :giggle:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2010, o 07:02

Dolce far niente ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 16 wrz 2010, o 09:20

jmiciuk pisze: agresywnego yorka

No to teraz chyba rozumiecie Gumpa ;-)

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 16 wrz 2010, o 21:25

Arno pisze:do takich, to trzeba byc strasznie twardym wewnetrznie. rozumiem cerbera, ze zaposiadasz firme prowadzaca walki psow.
:lol: :lol: :lol: tak i jeszcze mam slonia i nosorozca na walki :giggle: Kynologia to moja pasja i TTB zajmuje sie od 16lat kiedys na spacerach na krk błoniach moja suka DDB ogarniala stado 15-20 TTB bez wiekszego wysilku i byl spokoj, teraz mam juz swoje wymarzone stado w prawie w komplecie jeszcze tylko 2 brakuje :-p moje psy chodza bez kaganca i puszczone luzem. nikt nigdy sie do mnie nie zesrał w n-h ludzie podchodza z dziecmi i glaskaja albo sadzaja dziecko na psach. Wiem ze to tylko psy ale to wlasnie ulatwia panowanie nad nimi i przewidywanie ich zachowach.
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru ;-)

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 16 wrz 2010, o 21:26

Grzesiek_67 pisze:cerbera,
kurna, napisałem dzisiaj pean na cześć Twoją i Twoich psiaków a tu widzę, że go wcięło, był tuż po poście Piterka o przynoszeniu przez białego samca (ksywa Tata :mrgreen: ) krówek z pola. Nieważne, ważne że psy masz mega piękna :thumb:

Moje to takie dekadenty cholerne :

Obrazek

:-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Rozumie ze Ty na materacu :giggle: :giggle:

ODPOWIEDZ