Marzenia
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Marzenia
FUX, toż mówię, że mamy inne definicje podróżowania. Dla mnie prawdziwe poznawanie świata to nie są noclegi w hotelu, śniadanko, zwiedzanie, obiadek, powrót, kolacja, dyskoteka, prysznic i do łóżeczka... To są wczasy i to kosztuje majątek. Zgadzam się, że do tego potrzebna jest kasa i można sobie o tym marzyć jeśli się jej nie ma.
Dla mnie podróżowanie, to poznawanie ludzi, przebywanie z nimi, poznawanie zwyczajów, improwizacja. I twierdzę, że to nie kosztuje jeśli się tylko chce.
Obydwie definicje się wyłączają z oczywistych powodów. O ile ja mogę się przespać na lotnisku, o tyle nie wyobrażam sobie, żebym to robił z rodziną, zwłaszcza z małymi dziećmi.
Dla mnie podróżowanie, to poznawanie ludzi, przebywanie z nimi, poznawanie zwyczajów, improwizacja. I twierdzę, że to nie kosztuje jeśli się tylko chce.
Obydwie definicje się wyłączają z oczywistych powodów. O ile ja mogę się przespać na lotnisku, o tyle nie wyobrażam sobie, żebym to robił z rodziną, zwłaszcza z małymi dziećmi.
Bo głupi jesteś jak Burmistrz w serialu Ranczo.FUX pisze:Arno, no wiesz![]()
Aż tak łopatologicznie nie musialeś Kolegom tłumaczyć..
Ból ma podłoże €, $, etc...
Niestety; bez tego ni chu, chu się nie da...
Smutne, ale prawdziwe; wszystko zależy od priorytetów. Albo nowa kuchnia, meble, dywan, tv, kino domowe, fura, kute ogrodzenie, itd.
Wakacjami się trudno w szerszym gronie lansować, a powyższe widać...
Ja nie mam kina domowego, nie mam kutego ogrodzenia, nawet dywanów nie mam. Fure mam firmowe, sam bym kupił o wiele tańsze.
Wolę wydać na narty. WYkształcenie bachorstwa, które jest w morde NIEWDZIĘCZNE! Świnie.
ALe żeby se kute płoty pierdzielnąć FUxiu, no wiesz pan. No chiba że za darmo....
FIDO_ ja z dziecmi jezdzilem w szedzie. Nie przesadzajmy.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Fido_ nie wyłaczają się. Ja z dziećm=i nie jeżdże po hotelech i dyslotekach. TFU!
Ale da się z bachorstwem jeździć i zwiedać
Ale da się z bachorstwem jeździć i zwiedać
ech...Arno pisze: napisać książkę, o to jest marzenie. Niespełnialne w zasadzie. Bo żeby książka dobra była... ojjj.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
pod pachami także mają...Chloru pisze:rrosiak, sciemniasz. Na tym zdjęciu Ciebie nie ma! Wszyscy mają włosy!

Dolce far niente 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Arno, Ty masz masz problemy z pisownią 
Ja o LR DIV piszę, a nie bujaniu się przy jakiś DJ-u...

Ja o LR DIV piszę, a nie bujaniu się przy jakiś DJ-u...
Dolce far niente 

o, fajny gietek, może być. ale jakby ię było politykiem z Polski to by się mówiło:
Marzy mi się GeTek.
GeDeKakaiKa,
ErWuPeGe
PeGeNiGe
PaGeNige to nawet gwiady w TVN245 nadintelige(gie)ntne mówio.
Marzy mi się GeTek.
GeDeKakaiKa,
ErWuPeGe
PeGeNiGe
PaGeNige to nawet gwiady w TVN245 nadintelige(gie)ntne mówio.
Arno,
jeszcze inne fajne skróty były...
pewex
pekao
bony
intraco
polmozbyt
orbis
gromada
locum
pekaes
emtepe
kace
esde
zetesel
...

jeszcze inne fajne skróty były...
pewex
pekao
bony
intraco
polmozbyt
orbis
gromada
locum
pekaes
emtepe
kace
esde
zetesel
...

Dolce far niente 

remek pisze: fajny GTek mi się marzy.
podobno ten jest fajny

w 1980 byłem se tam gdzie o tym spiewaja.
wtedy to sie marzenia mialo
Link: http://www.youtube.com/watch?v=qMAGI7zR ... 149D5212D3
wtedy to sie marzenia mialo
Link: http://www.youtube.com/watch?v=qMAGI7zR ... 149D5212D3
FUX, Arno, specjalnie dla was :
http://www.polskaprl.rejtravel.pl/prl.htm
http://www.polskaprl.rejtravel.pl/prl.htm
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn, dziękuję.
SUgeruje zajrzeć tutaj
http://www.polskaprl.rejtravel.pl/prl/inter.jpg
i zastanowić się co nam dziś proponuje Eurowizja pt. Festiwal :)
Ale zdjęcia kawalków niezłe.
Kiedyś byłą planasz Przepraszamy Za Usterki na łączach.
Były też tzw: płoty - czyli pauza między prgramami a na ekranie jakiś wiejski płot z malwami i muzyka z kurpi i podlasia.
możecie sie wysĶiewac, ale czy dziś robi się lepsze seriale niż Stawka albo 4tej Pacenrni? (Czarne Chmury se darujmy i Dokto Ewę)
No jakie dzisiejsze seriale będą "kultyowe" za 40 lat?
Plebania, Ranczo, M jak.. Klan, 39.5. usta Usta?
Może ktoś cos zasugeruje
SUgeruje zajrzeć tutaj
http://www.polskaprl.rejtravel.pl/prl/inter.jpg
i zastanowić się co nam dziś proponuje Eurowizja pt. Festiwal :)
Ale zdjęcia kawalków niezłe.
Kiedyś byłą planasz Przepraszamy Za Usterki na łączach.
Były też tzw: płoty - czyli pauza między prgramami a na ekranie jakiś wiejski płot z malwami i muzyka z kurpi i podlasia.
możecie sie wysĶiewac, ale czy dziś robi się lepsze seriale niż Stawka albo 4tej Pacenrni? (Czarne Chmury se darujmy i Dokto Ewę)
No jakie dzisiejsze seriale będą "kultyowe" za 40 lat?
Plebania, Ranczo, M jak.. Klan, 39.5. usta Usta?
Może ktoś cos zasugeruje
FUX do szukania noclegów to mi polecili http://www.hotelcalculator.com całkiem sensowne ceny można znaleźć.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Autobus Berliet. M^=iękkkie zawieszenie, półatumatyczna skrynia. RAJ! Po ogórze.
A mi się marzy spokój.
Komfort pracy, którą lubię i która daje mi radochę, równocześnie takiej, w której współpracuję z ludźmi, którzy mnie nie oszukują i nie próbują okraść. Ba, nawet z takimi, którym też się chce pracować i robić coś fajnego.
I domek pod miastem z wybiegiem dla psów i huśtawką. I dużym garażem
Czas, żeby czytać i się nie spieszyć gdzieś wiecznie.
Ale przede wszystkim spokój. Spokój, czyli takie poczucie, że jak wracam do domu to mam czas dla siebie, swojej rodziny i nie muszę się spinać i denerwować że o 23 dzwoni klient albo szef. Oj tak.
Komfort pracy, którą lubię i która daje mi radochę, równocześnie takiej, w której współpracuję z ludźmi, którzy mnie nie oszukują i nie próbują okraść. Ba, nawet z takimi, którym też się chce pracować i robić coś fajnego.
I domek pod miastem z wybiegiem dla psów i huśtawką. I dużym garażem

Czas, żeby czytać i się nie spieszyć gdzieś wiecznie.
Ale przede wszystkim spokój. Spokój, czyli takie poczucie, że jak wracam do domu to mam czas dla siebie, swojej rodziny i nie muszę się spinać i denerwować że o 23 dzwoni klient albo szef. Oj tak.
Tak korzystałem wczoraj z tego. Dzieki za podpowiedź.inquiz pisze:FUX do szukania noclegów to mi polecili http://www.hotelcalculator.com całkiem sensowne ceny można znaleźć.
Dolce far niente 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
no dobra. Nie będę pisał o mądrych dzieciach, pokoju na świecie czy wspaniałym rządzie. To są marzenia wspólne pewno dla 99% ludzi, dla mnie też.
A co mi się marzy teraz. Małe biuro, może z 5 pracowników. Piłkarzyki w tym biurze i telewizor z kanapą do oglądania. I żeby każdy w tym biurze robił co chciał, byle robota była zrobiona. Taki 0.1% google'a mi się marzy, żeby nikt nie patrzył, że ten od kompów g robi. I nawet kasa mi się nie marzy, bo mi wystarcza w sumie niewiele.
I podobnie jak Marcie, marzą mi się uczciwi klienci w tej firmie.
Łatwo nie będzie, z drugiej strony zadowolę się farmą w 'Texasie', strzelbą i stadem krów, albo bambusowym barem na plaży w jakimś 'Puerto Rico'
ps. TV, PS i kanapa już są i to nawet działa - czasami tylko przez to cholerstwo kładę się spać o 7 rano
ps2. ten GTek też mi się marzy, ale to może być później. Nie zaczynamy biznesu od kupowania Mercedesa dla prezia, tak? Z resztą Wiśnia jest tak idiotyczna, że narazie wystarcza
A co mi się marzy teraz. Małe biuro, może z 5 pracowników. Piłkarzyki w tym biurze i telewizor z kanapą do oglądania. I żeby każdy w tym biurze robił co chciał, byle robota była zrobiona. Taki 0.1% google'a mi się marzy, żeby nikt nie patrzył, że ten od kompów g robi. I nawet kasa mi się nie marzy, bo mi wystarcza w sumie niewiele.
I podobnie jak Marcie, marzą mi się uczciwi klienci w tej firmie.
Łatwo nie będzie, z drugiej strony zadowolę się farmą w 'Texasie', strzelbą i stadem krów, albo bambusowym barem na plaży w jakimś 'Puerto Rico'

ps. TV, PS i kanapa już są i to nawet działa - czasami tylko przez to cholerstwo kładę się spać o 7 rano

ps2. ten GTek też mi się marzy, ale to może być później. Nie zaczynamy biznesu od kupowania Mercedesa dla prezia, tak? Z resztą Wiśnia jest tak idiotyczna, że narazie wystarcza

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Może zastanow się, co lubisz robić i idx w tym kierunku...Konto usunięte pisze:a mi się marzy fajna praca za fajną kasę
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
od 17 lat juz idę w tym kierunkuFUX pisze:Może zastanow się, co lubisz robić i idx w tym kierunku...Konto usunięte pisze:a mi się marzy fajna praca za fajną kasę
ale co by nie gadać o mnie - ch. mi z tego wychodzi

amen
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ta i wtedy hobby przestaje być przyjemnością, a zaczyna być koniecznością.FUX pisze:Może zastanow się, co lubisz robić i idx w tym kierunku...Konto usunięte pisze:a mi się marzy fajna praca za fajną kasę

czarne jest piękne...