Uwaga na oszusta
Re: Uwaga na oszusta
Ja mam jego telefon , ale podejrzewam że to nie jest jedyny numer jakim dysponuje .
Arti, masz maila do niego, czy tylko na PW pisałeś?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
No to teraz mogę też napisać. Wczoraj dostałem PW od kolegi mrozental i zrobiłem dokładnie ja ty. Jednak gościu chyba się jorgnął i nie odpisał. Szkoda. Bo dostał by chyba więcej jobów niż młode wojskoArti pisze:UWAGA! Skurwisyn ma tupet!![]()
Wczoraj dostałem PW:
przez mrozental
Cześć ja mam do sprzedania takiego centerpipa 3 calowego taki sam jak na z djęciach w temacie stan bdb bez uszkodzeń, za 90zł mogę sprzedać go, minus to nie mam fotek tego centerpipa bo nie mam go w domu i ni ma jak zrobić zdjęć, transakcja przelewem na konto i wysyłka priorytetem idzie
pozdrawiam czekam na odp
Odpisałem wiedząc, że to podpucha:
Super. Biorę go. Podaj proszę numer konta oraz Twoje dane. Zaraz robię przelew
I proszę:
okej
Szymon Tetelewski
ul Grabowa 2
40-172 Białkowice
11114020040000310270274320
i czekam na Pana dane do wysyłki,
pozdrawiam

Ja tylko nie mogę zrozumieć, że na takiego gada nie ma prawa. Przecież posługuje się tym samym numerem konta od ponad roku!

Dziś wyczytałem w gooooooglach , że podobno ma już wyrok w zawiasach i teraz to juz redydywa ale...
On nie pisze postów. Kontaktuje się jedynie na PW.leon pisze:Arti, masz maila do niego, czy tylko na PW pisałeś?
A to fra... to samo mi wczoraj pisał na PW, że ma zegarek do mojej imprezy i wysyłka kasy na konto, a piorytetem wysyła zegarek tylko, że nie ma foto, a ma swoją rozbitą impreze na działce.... co za typ!! 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Tylko PW. Ale słaby kontakt mamy od kiedy zasugerowałem, że jego mamusia niezbyt dobrze się prowadzi.leon pisze: Arti, masz maila do niego, czy tylko na PW pisałeś?

maf1, nie przeszkadzają Ci dane osobowe podane w tym wątku? Może lepiej je edytować tak jak na kresce, tfu ... kropce 

Ostatnio zmieniony 2 lut 2012, o 12:52 przez apal, łącznie zmieniany 1 raz.
...::nie rób tego, czego nie chcesz::...
Dzięki za pamięć. Zupełnie mi z głowy wyleciałoapal pisze:maf1, nie przeszkadzają Ci dane osobowe podane w tym wątku? Może lepiej je edytować tak jak na kresce

Arti, dane maf1 były w tym wątku... i nadal tam są
Dane nie do końca są fałszywe... oszust musiałby być bardziej inteligentny, żeby wszystko zmyślić. A tak nie jest.
maf1, niezamaco... mam nadzieję, że się nie narzucam
PS. miało być "jak na kropce"
Pozdrawiam

Dane nie do końca są fałszywe... oszust musiałby być bardziej inteligentny, żeby wszystko zmyślić. A tak nie jest.
maf1, niezamaco... mam nadzieję, że się nie narzucam

PS. miało być "jak na kropce"

Pozdrawiam

...::nie rób tego, czego nie chcesz::...
.matzerath pisze:Mnie też oszukał. Napisał, że ma taki blok silnika jakiego szukam. Prosił o 50 PLN zaliczki koniecznie tego samego dnia. Pisał do mnie z 5 razy. 50PLN to nie majątek wysłałem. Specjalnie leciałem do kolegi, który ma konto w mbanku, żeby oszukiwacz dostał przelew jeszcze tego samego dnia. Od chwili przelewu zero kontaktu. Podał mi dane następujące:
W takim razie zgłaszam to na polucję dzisiaj albo jutro przy okazji zakupów. Do Krakowa ku..a pojadę jak trzeba będzie zeznawać. Źle trafił.
A czy by nie można wprowadzić takiej opcji aby wysłanie PW było możliwe od określonej ilości postów? Skoro on nie pisze nic na forach tylko wysyła to może chociaż tutaj by się odczepił?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!

Może ja za dużo filmów się naoglądałam, ale po numerze IP nie da się dziada namierzyć?

Współczuję wszystkim oszukanym, dobrze chociaż, że kwota jest nieznaczna.

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Myślę że przestał się odzywać, bo mu zablokowałam konto ponownie. Ale spodziewam się trzeciej próby 

A może bys tak spróbowała wywalić z postu matzerath'a moje dane adresowe?
Pisałem PW do Alan'a ale cisza

z tego powywalania wywnioskowałam, że maf1 jest tym oszustemmaf1 pisze:A może bys tak spróbowała wywalić z postu matzerath'a moje dane adresowe?

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
Nieee, no przecież dane oszusta mogły by zostać. Po co je wywalać. A mnie niewinnego co mają ludzie kojarzyć z przestępcą? 

no właśnie nie czytałam wątku od początku i nagle czytam, wywal moje dane 

Bo niestety maf1 dał się naciąć kanalii i wysłał przelew, a teraz ten gnój podaje Jego dane adresowe jako swoje. 

Czarownica prawdę Ci powie :D
zofija, dzięki za wyjaśnienie, bo z tego wątku jakoś nie umiałam zrozumieć.
Kochani!
Muszę Wam powiedzieć, że chyba policja wzięła się za drania. Albo za mnie
Dostałem wezwanie na komisariat w charakterze świadka w sprawie o przestępstwo z art. 286 (oszustwo). Na wezwaniu jest adres z danych, które gościu (ten mrozental)podał jako dane do przlewu. Oczywiście moje dane. Przygotuję się dobrze na przesłuchanie 
Muszę Wam powiedzieć, że chyba policja wzięła się za drania. Albo za mnie