Konflikt kaukaski

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Konflikt kaukaski

Post 12 sie 2008, o 16:45

Tu nie ma co się smucić. Pięć wypaśnych ryb w jednej puszce, tylko rękę po nią wyciągnąć, to jest komedia. Tragikomedia :)

r.

Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 12 sie 2008, o 16:45

ky pisze:
minimus pisze: Albo niech ruscy ich "przez pomyłke" zestrzelą, albo dla jaj. I co my im wtedy zrobimy?? Obrazimy się?
Będziemy opłakiwać. Sikorskiego :P

r.
Radek sobie nie poradzi?!!!
NIEMOŻLIWE!
Niesamowitą siłą charakteru i wdziękiem osobistym opanuje sytuację pod wodą, ciosem karate (które to opanował do perfekcji w Afganistanie) utoruje sobie drogę wśród zgliszczy samolotu i bojówek rekinów nasłanych przez PiS i wynurzy się z topieli ciągnąc za sobą ciało Prezydenta Kaczyńskiego, okazując w ten sposób swoją propaństwową postawę i szacunek dla Urzędu Prezydenckiego.
Ekipa TVN przypadkiem znajdująca się w rejonie katastrofy, pokaże nam to wszystko sfilmowane z trzech kamer pod wodą, dwóch na motorówkach i dwóch w powietrzu.
Owinięty kocem na pokładzie, jeszcze wyczerpany, ale już myślą będący przy sprawach strategicznych,minister Sikorski wypowie zdanie, którego dzieci będą uczyły się ze szkolnych czytanek, a jego sens roztrząsać w rozprawkach maturalnych;
"Nic to, Donek, nic to..."
:mrgreen:
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 16:47

ky pisze: Tu nie ma co się smucić. Pięć wypaśnych ryb w jednej puszce, tylko rękę po nią wyciągnąć, to jest komedia. Tragikomedia :)

Nasi wojskowi ostatnio zdobyli w tym pewną wprawę...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 12 sie 2008, o 16:54

Gal, chyba oglądałeś ostatnio Bonda - Tomorrow Never Dies

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 16:58

So What! pisze:Gal, chyba oglądałeś ostatnio Bonda - Tomorrow Never Dies
Czy Bond też zapomniał wziąć spadochron i zorientował się o tym dopiero jak w samolocie uruchomił mechanizm zegarowy? :-d

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 12 sie 2008, o 17:04

Gal pisze: Owinięty kocem na pokładzie, jeszcze wyczerpany, ale już myślą będący przy sprawach strategicznych,minister Sikorski wypowie zdanie, którego dzieci będą uczyły się ze szkolnych czytanek, a jego sens roztrząsać w rozprawkach maturalnych;
: dlaczego już nie sedan,
Gal pisze: Czy Bond też zapomniał wziąć spadochron i zorientował się o tym dopiero jak w samolocie uruchomił mechanizm zegarowy?
ale to juz chyba o kimś innym niż minister Radek :whistle:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 17:09

esilon pisze:
esilon pisze:Czy Bond też zapomniał wziąć spadochron i zorientował się o tym dopiero jak w samolocie uruchomił mechanizm zegarowy?
ale to juz chyba o kimś innym niż minister Radek :whistle:
Jak nie, jak tak?
Chyba ma jakąś misję do wypełnienia skoro tak nagle zmienił zdanie i wskoczył na pokład samolotu w towarzystwie, tfu, Prezydenta?
:mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 12 sie 2008, o 18:24

Gal pisze: skoro tak nagle zmienił zdanie i wskoczył na pokład samolotu
:o
Uczestnictwo w konfliktach zbrojnych wyklucza możliwość uzyskania wypłaty z ubezpieczenia.... ;-)
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 18:40

Gal pisze: Chyba ma jakąś misję do wypełnienia skoro tak nagle zmienił zdanie i wskoczył na pokład samolotu w towarzystwie, tfu, Prezydenta?

no podnóżkiem to raczej nie będzie, więc chyba misja rządowa, z tym "tfu" to chyba nie tak na razie jest raczej "błe", a swoja drogą to zgodnie z wykładnia Partii teoria spiskowa nakazuje zastanowic sie komu ten tragiczn konflikt przyniósł korzysci. Jednym z beneficjentów tych fatalnych wydarzeń będzie chyba L.K. Brzmi to idotycznie ale logicznie.

p.s. zgodnie z jedyna właściwą logika. Tu nawet Radek Sikorski nie pomoże :whistle:

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 18:47

esilon, nie bardzo rozumiem co na tym konflikcie zyskuje Leszek Kuzaj. :o :?

esilon
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 18:51

EterycznyŻołądź pisze: esilon, nie bardzo rozumiem co na tym konflikcie zyskuje Leszek Kuzaj.

pędzę z wyjasnieniem,iż Pana Prezydenta miałem na mysli :idea:

:whistle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 12 sie 2008, o 19:08

Gal pisze: wniosek sensowny jest jeden - nasze sojusze są tyle warte ile warta jest nasza siła (jaką by nie brać pod uwagę),
To wychodzi na to, że nic. Nasza realna siła jest we współczesnym świecie pomijalnie mała, niestety. I - na szczęście - dotyczy to nie tylko nas, ale również Francuzów, Angoli i Niemców... stąd pomysł UE. Tylko razem, za cenę zaciśniecia zebów i kompromisów, jesteśmy na arenie światowej jakimś tam graczem. Przynajmniej potencjalnie.
Gal pisze: nikt nie ma telefonu do Ministra Spraw Zagranicznych UE, a do Condoleezy tak.
Nad czym ubolewam, bo minister SZ UE jakoś tam musiałby uwzględniać interesy mniejszych i średnich członków, a Condie nic a nic. Więc to, że ktoś do niej dzwoni aby pogadać o nas, jakoś mnie nie cieszy... a przynajmniej nie zawsze i bezwarunkowo.
Gal pisze: Jak na razie, to dyrektywy UE i jej polityka zagraniczna są podporządkowane interesom narodowym jej silnych członków -
Przesada, coraz bardziej się to zmienia - acz jak pisałem, proces jest niestety odwracalny. Samo się nie zrobi, to trzeba zrobić. wspólnie. Budując zaufanie i procedury, w obie strony.
Gal pisze: nie byłbym nadmiernym optymistą, że to się jakoś szybko zmieni (zwłaszcza w świetle Lizbony).
Ano, właśnie. Ale proponuję dostrzegać związki przyczynowo-skutkowe, np. pomiędzy systematycznym obrzydzaniem ludziom idei europejskiej przez polityków teoretycznie proeuropejskich, obrażaniem się na wspólnotę i ostentacyjnym lekceważeniem jej przez eurosceptyków - a tym, że działa ona kiepsko i ma pod górkę.

Będziemy mieć taką Europę i taką Unię, jaką temi ręcamy zrobimy. Nie będzie tak, że będziem sobie stać z boku, fukać i obserwować, a jak już kiedyś może będzie silna i fajna Unia, szanująca mniejszych, to weźmiemy i nagle wejdziemy w ten biznes...
Samo się toto nie zrobi. Żeby wyjąć jakieś kozryści kiedyś, to trzeba sporo najpierw zainwestować w takie projekty...
Niby truizmy, a jakoś nie do wszystkich dociera. Można się z integracji nabijać, ale może warto docenić chociażby ustwodawstwo konsumenckie, czy podróże bez paszportów...
A w przyszłości - mam nadzieję - jednak wspólną własną, na serio, politykę bezpieczeństwa i obrony. Bo jak się sami nie obronimy, tylko będziemy liczyć na łaskę Waszyngtonu, to się prędzej czy później przeliczymy. Nie ma bata.

Howgh.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 20:26

W TVP jakiś dziennikarz będący w Gruzji mówił, że zaczęto polować na dziennikarzy i kilku już upolowali. Ciekawe kto poluje i poco (po co?)... a jeszcze ciekawsze jak go ukarają ( :mrgreen: ). :-(

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 12 sie 2008, o 20:48

pewnie tak mówi żeby na to później laski rwać jak wróci :-p

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 20:55

minimus, powiedz to temu nieżywemu Holendrowi, który grał w TV martwego... :roll:

minimus
5 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 21:21

pff, Ciebie już wyrwał :evilgrin:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 12 sie 2008, o 21:45

Oglądam Kaczyńskiego w Gruzji.
Róbcie zapasy gazu, oleju opałowego.... :evilgrin:
Przywódcy Litwy, Łotwy, Estonii, Ukrainy i Polski robią za tło.
Śmietanę spił Sarkozy w Moskwie.
Dolce far niente ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 21:53

minimus, doceniam Twoje niezwykłe poczucie humoru, ale kpina z poległego jakoś mnie nie bawi...

minimus
5 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 21:57

a gdzie tu niby kpie z poległego????????????????????

esilon
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 22:04

FUX pisze: Oglądam Kaczyńskiego w Gruzji.
Róbcie zapasy gazu, oleju opałowego....
Przywódcy Litwy, Łotwy, Estonii, Ukrainy i Polski robią za tło.
Śmietanę spił Sarkozy w Moskwie.

gdybym był Rosjaninem to zepsułaby mi sie rura, przypadkowo, taka ważna, a gdybym był Rosjaninem po szklaneczce to uznałbym, że Prezydent Polski chce podgrzania i rozszerzenia konfliktu

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 22:22

minimus pisze: gdzie tu niby kpie z poległego????????????????????
Pewnie jestem przewrażliwony...
esilon pisze: gdybym był Rosjaninem po szklaneczce to uznałbym, że Prezydent Polski chce podgrzania i rozszerzenia konfliktu
No, to znaczy, że Rosjanie są po szklaneczce, co mnie nawet specjalnie nie dziwi o tej porze.

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 12 sie 2008, o 22:41

WiS, z checia bym sie odniosl do wypracowania, ale czasu nie staje (takie tam szczegoly mi nie pasuja),
bardzo mnie interesuje reakcja Bialorusi - cos wiadomo?

g.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 22:45

Nie śledziłem białoruskich mediów, i tak nie obrabiam z czytaniem rosyjskich portali, ale masz rację, warto rzucić okiem, z ciekawości. Mniej więcej się domyślam, co znajdę, ale gdyby coś, to zapodam.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 12 sie 2008, o 23:25

WiS pisze: Pewnie jestem przewrażliwony...

To pewnie takie nasze skrzywienie imionowe.

ODPOWIEDZ