Te akurat trudno nazwać bankami. Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo ulokowanych tam środków, to znacznie bliżej im do Amber Gold.Konto usunięte pisze: Ktoś ostatnio mi powiedział, że jedynym bankiem, w którym można liczyć na zwykłe ludzkie traktowanie, w którym urzędnik w okienku może spojrzeć na klienta jak na człowieka, są banki spółdzielcze.
Plastik is fantastik
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Przegląd Subaru poza oficjalnym serwisem - Poznań
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
So What! pisze: Te akurat trudno nazwać bankami. Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo ulokowanych tam środków, to znacznie bliżej im do Amber Gold.
Czyżby banki spółdzielcze nie podlegały KNF? Czy nie mają gwarancji skarbu państwa na 100 000 Euro? Amber Gold nigdy nie był bankiem i nigdy nie funkcjonował w oparciu o prawo bankowe. Nie pisz bzdur, to nie forum polityczne.
Tym razem to mnie rozbawiłeś . Jak ludzie potrzebują do sprzątania na 3 godziny tygodniowo, to myślisz ze 10zł jest dużo ?Boombastic pisze: Spróbuj znaleźć kogoś np. do sprzątania. Stawka godzinowa to już poziom 10-15 zł. Mało za pracę bez kwalifikacji?

Liczyłeś ile trzeba jechać i wydać kasy zanim sie zarobi te 30zł ?

-
Boombastic
- 4 gwiazdki
FUX pisze: Boombastic, ja nie narzekam na swoje dochody. Masz rację, że wiele ludzi na Świecie żyje gorzej. Tylko dlaczego ja mam z tego się cieszyć i podnosić sobie tym faktem samopoczucie?
Masz rację, lepiej jest się dołować faktem że nie mieszkasz w Niemczech czy w USA. To twój wybór, ale ja tam wolę być zadowolony że mieszkam w Polsce (pozytywne emocje).
Banki spółdzielcze mają gwarancję państwową - nie przesadzaj .So What! pisze:Te akurat trudno nazwać bankami. Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo ulokowanych tam środków, to znacznie bliżej im do Amber Gold.Konto usunięte pisze: Ktoś ostatnio mi powiedział, że jedynym bankiem, w którym można liczyć na zwykłe ludzkie traktowanie, w którym urzędnik w okienku może spojrzeć na klienta jak na człowieka, są banki spółdzielcze.
Banki spółdzielcze jeszcze gorzej łupią niż PKO - wiem to z doswiadczenia

- So What!
- 6 gwiazdek
Chodziło mi o SKOKi.Kubik1 pisze:
Banki spółdzielcze mają gwarancję państwową - nie przesadzaj .
Różnica zasadniczaSo What! pisze:Chodziło mi o SKOKi.Kubik1 pisze:
Banki spółdzielcze mają gwarancję państwową - nie przesadzaj .
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
So What! pisze: Chodziło mi o SKOKi.
Musisz więc wyrażać się bardziej precyzyjnie. SKOKi i banki spółdzielcze to zupełnie inne podmioty
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ja umyję uszy jak mi mama kupi nowego misiavibowit pisze: Jeśli jakiś mod przeniesie te dysputy z technicznego, to może podejmę dyskusję z tymi socjalistycznymi komunałami.![]()
![]()

vibowit pisze: a... od razu mogę złożyć oficjalne oświadczenie, że moje zdanie (jakiekolwiek) publikowane na forum, w dowolnym wątku, nigdy nie jest obiektywne.![]()
Warto jednak, żeby publika wiedziała, że pracujesz w banku i jesteś w tym temacie szczególnie nieobiektywny

-
Boombastic
- 4 gwiazdki
Kubik1 pisze: Tym razem to mnie rozbawiłeś . Jak ludzie potrzebują do sprzątania na 3 godziny tygodniowo, to myślisz ze 10zł jest dużo ?
No popatrz, a Ukrainki jednak sprzątają że tak powiem zawodowo. I jakoś mają wypełniony grafik na cały tydzień. 3 godziny to się sprzata kawalerkę i właściciel takiego lokum pewnie nie korzysta z ich usług. W przypadku domów to sprzatanie trwa cały dzień. Zwykle jednego dnia sprzątają co najmniej 2 mieszkania i zarabiają jakieś 100-150 zł dziennie. Ja pewnej Polce płaciłem 100 zł za połowę dnia. Dla porównania - płace w gastronomii dla niewykwalifikowanej kadry to stawki 5-10 zł i praca na przykład przez pół nocy. Ale Polka nie pójdzie sprzątać, bo to urąga jej godności osobistej. Ale jak przychodzą do drzwi domu żebrać to już nie.
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
So What! pisze: Chodziło mi o SKOKi.
Skoki również mają ubezpieczone wkłady na 100 000 Euro, a KNF ma ochotę je kontrolować i zdaje się są już prowadzone prace nad zmianą ustaw.
Boombastic pisze: lepiej jest się dołować faktem że nie mieszkasz w Niemczech czy w USA

Źle zrozumiałeś to, co napisałem. Ja do RP nic nie mam i myślę, że za granicą na stałe nie czułbym się dobrze...

Albo/i nieco więcej wiedzy na temat funkcjonowania pewnych mechanizmów.Konto usunięte pisze:Warto jednak, żeby publika wiedziała, że pracujesz w banku i jesteś w tym temacie szczególnie nieobiektywnyvibowit pisze: a... od razu mogę złożyć oficjalne oświadczenie, że moje zdanie (jakiekolwiek) publikowane na forum, w dowolnym wątku, nigdy nie jest obiektywne.![]()

czarne jest piękne...
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
Eeeeeeej
kancelista1, pytał tylko o jakiś serwis

- So What!
- 6 gwiazdek
Tak to jest, jak się robi kilka rzeczy na razKonto usunięte pisze:
Musisz więc wyrażać się bardziej precyzyjnie. SKOKi i banki spółdzielcze to zupełnie inne podmioty

Czuję się ja iPhone z kulawym multitaskinkiem

No i się dowiedział...piotruś pisze:Eeeeeeej![]()

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
o hasłokluczvibowit pisze: socjalistycznymi komunałami
zaraz tu wjadę walcem, tylko się dobudzę

Alan, Alan, Alan! pisze: zaraz tu wjadę walcem
Precz z cenzurą.

Władza dla ludu.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Alan, Alan, Alan! pisze: o hasłoklucz
zaraz tu wjadę walcem, tylko się dobudzę![]()
No pewnie broń własnego ustroju

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
paradoksalnie, jako "wstrętny kapitalista i faszystowski liberał" stwierdziłem ostatnio że jestem większym socjalistą niż 90% znanych mi ludzi o poglądach lewostronnych.Kruszyn pisze: o hasłoklucz
zaraz tu wjadę walcem, tylko się dobudzę
No pewnie broń własnego ustroju
wydzielone z tamtego wątku co było w nim wcześniej ale teraz jest tu
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Re: Plastik is fantastik
Piękny. To nie ma nic wspólnego. Kapitalista bank chce zarobić jak najwięcej, drugi ktoś tam chce zapłacić jak najmniej. Zupełnie normalne, wręcz natralne.vibowit pisze: socjalistycznymi komunałami
Socjalista natomiast, nie chciałby zapłacić nic i żądałby dopłaty za wspieranie przedsiębiorczości. Natomiast socjalistyczny rząd, ustawiłby odgórnie prowizję na 1% i przy okazji podniósł jakiś podatek, żeby refundować aborcję. Bo w socjalu nie ma odpowiedzialności i ludzie nie wiedzą skąd się biorą dzieci. Logiczne, bo logika jest subiektywna

Odnośnie kart płatniczych i kredytowych to są złe. Jedyna ich zaleta to wygoda. Piszę jako człowiek, który nie nosi przy sobie ani grosza i używa wyłącznie plastiku lub (co bardzo lubię) ostentacyjnie bierze przy kumplach kieszonkowe od Barbie

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: Albo/i nieco więcej wiedzy na temat funkcjonowania pewnych mechanizmów.![]()
No to skoro już mamy własny wątek, to może się dowiemy jak to z tymi prowizjami kartowymi jest

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
to proste. Są obliczone żeby zarabiać. Pewno więcej jak mniej. A, że infrastruktura kosztuje? To nie moja sprawa, ja jedynie decyduje czy wydam na to czy nie.Konto usunięte pisze: to może się dowiemy jak to z tymi prowizjami kartowymi jest
Osobiście uważam, że nie było by nic złego gdyby sprzedawca przenosił przynajmniej część kosztów na płacącego kartą.
Jestem nieobiektywny, więc na pewno oszukam. Może lepiej niech napisze ktoś kto nie ma bladego pojęcia, przynajmniej będzie obiektywny. :-PKonto usunięte pisze:vibowit pisze: Albo/i nieco więcej wiedzy na temat funkcjonowania pewnych mechanizmów.![]()
No to skoro już mamy własny wątek, to może się dowiemy jak to z tymi prowizjami kartowymi jest
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: to proste. Są obliczone żeby zarabiać. Pewno więcej jak mniej.
To oczywiste. Czemu jednak Duńczykom wystarczy 0,3% prowizji a u nas 2% bywa mało? Mamy droższą infrastrukturę, czy może jesteśmy bardziej zachłanni i mniej gospodarni?
Wiem, że to naiwne socjalistyczne gadki, przecież w kapitalizmie chodzi o to, żeby zarobić. Im więcej na głupim kliencie tym lepiej. Myślę jednak, że skoro NBP włącza się do tego żeby to uporządkować, to jest coś na rzeczy.
vibowit pisze: Jestem nieobiektywny, więc na pewno oszukam. Może lepiej niech napisze ktoś kto nie ma bladego pojęcia, przynajmniej będzie obiektywny. :-P
Boguś, dostałeś co chciałeś - osobny wątek - więc zamiast strzelać fochy, po prostu nam to rzeczowo wyjaśnij.