Tez sledze. Jak narazie miazdzy stawke, pomimo tylko 0.4s przewagi po 3 OS'ach nad 2-gim miejscem.
Wie ktos gdzie mozna jakas przyjazna specyfikacje S1600 i S2000 znalesc? Nie chce przegladac zalacznikow FIA, gdzie pewnie opisany jest moment z jakim nalezy miec przykrecona kazda srubke.
Subaru - the source of wanderlust. || http://mizoo.pl - foto galeria
FUX, myślę, że niedostatki sprzętowe nadrabia swoimi umiejętnościami (tym bardziej, że ciągle obcuje z kręceniem fajerą w pracy jak i czasie wolnym, dzięki czemu jest bardzo rozjeżdżony ). Choć pewnie też wpływ na jego pozycję w rajdzie ma trasa (równy asfalt) i pogoda oraz sama konkurencja
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
"NA BANK" Takich na "bank" terminów to już sporo było Tak się pieszczą z tym GT5, a i tak czuję, że wiele lepsze od FM3 to i tak nie będzie (o ile w ogóle będzie).
Jak juz OffTopiczymy Osobiscie lepiej ujezdzalo mi sie FM2, do FM3 nie moglem sie przyzwyczaic. Jest ladna, troche brakuje kar za zwiedzanie poboczy, ktore motywowaly i ten timeBack... Mam nadzieje, ze kolejna odslona nie bedzie przypominala NfS... No I w dalszym ciagu to bezchumrne niebo Pojezdzil bym p mokrym
@lbert pisze:
Osobiscie lepiej ujezdzalo mi sie FM2, do FM3 nie moglem sie przyzwyczaic.
W FM3 nie grałem tyle co w dwójkę, ale mam podobne odczucia, po części może dlatego, że spusty w padzie z X'a jedynki były o niebo lepsze niż te w X360.
eMTi pisze:
I tak Richard Burns Rally jest królem nad królami symulacji rajdowych
To nie podlega dyskusji. Ale FM2/FM3 to gry wyscigowe
W Rysia gram jak mam natchnienie lub chce pocwiczyc w ciszy i spokoju, w Forze zwykle przy drinku - dla zabawy i relaxu
dla mnie nie ma to aż takiego znaczenia, czy wyścigowe, czy rajdowe... raczej dzielę na symulacje i arcade... I te ostatnie to faktycznie na odstresowanie przy piwku mizoo, cóż.... sezon (bynajmniej nie ogórkowy) chyli się ku końcowi..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna