migrena choroba tylko kobieca?
-
subarutux
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0D 09
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: migrena choroba tylko kobieca?
Ostatnia odpowiedź melindy sugeruje, że to wszystko to żart, jednak chciałbym jeszcze dodać co nieco, może się komuś przyda (daj Boże, aby nie!).
Napisałem, że guzy, tętniaki i choroby neurologiczne są częściowo wyleczalne. Oznacza to, że czasami da się je wyleczyć, tj. usunąć, bez większych uszkodzeń mózgu. Dlatego ważne jest, aby to prawidłowo zdiagnozować możliwie jak najwcześniej, wtedy szanse na wyleczenie są odpowiednio większe. Ale pamiętać trzeba, że czasami umiejscowienie i rodzaj tych zmian są takie, że nie ma do nich dostępu lub ewentualna operacja powodowałaby zniszczenie połowy mózgu. Wtedy można jedynie ulżyć w cierpieniu i nic się nie poradzi.
Co do hipochondrii, choroby wcale nierzadkiej: ciężkie przypadki leczy się w szpitalu, tj. psychiatryku! O hipochondrykach krążą tysiące anegdot i żartów, jednak im samym, jak i rodzinom, wcale do śmiechu nie jest. To świństwo potrafi wiele namieszać w życiu, człowiek cierpi autentycznie, nawet wyniki niektórych badań laboratoryjnych mogą być zafałszowane. Znam osobiście osobę, która przez lata była leczona na serce, potem zaś dostała raka. Przeszło jej wszystko, gdy się na stare lata zakochała... Lepiej późno, niż wcale, ale co się nacierpiała, a ile leków niepotrzebnych, przecież też nieobojętnych dla zdrowia. Słowem: masakra.
Napisałem, że guzy, tętniaki i choroby neurologiczne są częściowo wyleczalne. Oznacza to, że czasami da się je wyleczyć, tj. usunąć, bez większych uszkodzeń mózgu. Dlatego ważne jest, aby to prawidłowo zdiagnozować możliwie jak najwcześniej, wtedy szanse na wyleczenie są odpowiednio większe. Ale pamiętać trzeba, że czasami umiejscowienie i rodzaj tych zmian są takie, że nie ma do nich dostępu lub ewentualna operacja powodowałaby zniszczenie połowy mózgu. Wtedy można jedynie ulżyć w cierpieniu i nic się nie poradzi.
Co do hipochondrii, choroby wcale nierzadkiej: ciężkie przypadki leczy się w szpitalu, tj. psychiatryku! O hipochondrykach krążą tysiące anegdot i żartów, jednak im samym, jak i rodzinom, wcale do śmiechu nie jest. To świństwo potrafi wiele namieszać w życiu, człowiek cierpi autentycznie, nawet wyniki niektórych badań laboratoryjnych mogą być zafałszowane. Znam osobiście osobę, która przez lata była leczona na serce, potem zaś dostała raka. Przeszło jej wszystko, gdy się na stare lata zakochała... Lepiej późno, niż wcale, ale co się nacierpiała, a ile leków niepotrzebnych, przecież też nieobojętnych dla zdrowia. Słowem: masakra.
nie,to nie zart. Faktycznie taki mam problem, ale chłopaki sprawili, ze przestałam traktowac ten problem na powazniesubarutux pisze:Ostatnia odpowiedź melindy sugeruje, że to wszystko to żart, jednak chciałbym jeszcze dodać co nieco, może się komuś przyda (daj Boże, aby nie!).
Pozdrófffffka :P
podobno niebieskie samochody (najlepiej w odcieniu wr blue mica) też nieźle na niektórych działająmelinda pisze:zobacze ,chociaz najlepiej to kupie mu niebieskie tabletki

gdybym misala tyle kasy to kupiłbym sobie młodszy i bardziej "na chodzie" model. A tak musze zadowolic sie tym co mam.Лукашэнка pisze:podobno niebieskie samochody (najlepiej w odcieniu wr blue mica) też nieźle na niektórych działająmelinda pisze:zobacze ,chociaz najlepiej to kupie mu niebieskie tabletki
melinda, no wie......... albo nie bo już się ze mnie złośliwcy śmieją

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, ależ nie wstydź sięburat pisze: albo nie bo już się ze mnie złośliwcy śmieją![]()
![]()
![]()
![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
se awatara zmień

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, na ten są prawa autorskie ...boję się 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
chyba i ja zaczynam ja miec.esilon pisze:melinda, a jak z migreną? poradziłeś sobie już ?

ale towarburat pisze:se awatara zmień![]()
![]()
![]()

melinda, na kurs się można zapisac, głód wtedy nie straszny
Link: http://www.youtube.com/watch?v=d89hLno78xM
esi

edit: miałem na myśli pare postów wyżej

edit: miałem na myśli pare postów wyżej
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, o 20:17 przez busik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
osszzzzzzywiśśśśśśśśście 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
no tak,gosc mial fach w rekachesilon pisze:melinda, na kurs się można zapisac, głód wtedy nie straszny

Namietnosc, a pozadanie?
Ciekawa jestem czy wiecie jaka jest miedzy tymi pojeciami roznica
, zapodałam taki temacik bo zwykle troche w inny sposob myslimy. Moze byc ciekawie
. Watrobka z grilla mi sie zwedzila( chyba to nie jest moja specjalnosc
) facet z migrena znalazł sobie kobietke z ta sama choroba- wiem postanowilam zrozumiec Wasz tok myslenia 

Re: Namietnosc, a pozadanie?
znaczy się poznałaś już przyczynę chorobymelinda pisze: facet z migrena znalazł sobie kobietke z ta sama choroba

a co do tematu wątku to nie to samo

no własnie podobno nieburat pisze:znaczy się poznałaś już przyczynę chorobymelinda pisze: facet z migrena znalazł sobie kobietke z ta sama choroba![]()
a co do tematu wątku to nie to samo![]()
![]()
![]()

ee tam urban legendmelinda pisze:
no własnie podobno nie![]()
przynajmniej ja tak mam ,nie wiem jak inni

hehe widze, ze tez nie wieszburat pisze:ee tam urban legendmelinda pisze:
no własnie podobno nie![]()
przynajmniej ja tak mam ,nie wiem jak inni

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
melinda pisze: Ciekawa jestem czy wiecie jaka jest miedzy tymi pojeciami roznica
To, że pożądasz kasy nie oznacza, że towarzyszy temu namiętność

Łączę z migreną.
melinda, to forum jest pełne offtopu, ale mimo wszystko to nie jest czat towarzyski na onecie. Gdzieś jednak nadal chodzi o motoryzację, więc nie zakładaj proszę takich wątków na każdy kolejny temat jaki wpadnie Ci do głowy, tylko trzymaj się swojego. Dzięki.
melinda, to forum jest pełne offtopu, ale mimo wszystko to nie jest czat towarzyski na onecie. Gdzieś jednak nadal chodzi o motoryzację, więc nie zakładaj proszę takich wątków na każdy kolejny temat jaki wpadnie Ci do głowy, tylko trzymaj się swojego. Dzięki.