Arno pisze: Po drugie BMW
Po pierwsze
http://e4c2.bmwgroup.com/e4c/searchResults.jsf
potwierdzam, wrażenia z forka XT znakomite, CVT z 2.0DiT w trybie #S pracowała/współpracowała lepiej z kierowcą niż "genialnie cudowny" * 8b automatZF w bmwdanikl pisze: w XT jest 8 tych wirtualnych przełożeń i w trybie manualnym na S# jest wyczuwalna zmiana tych biegów. Poza tym silnik nie ingeruje w zmiany i można trzymać wysokie obroty na niskim biegu np. dohamowując przed zakrętem. Mi się podobała praca tej skrzyni w XT
niemożliwe, fajerwerki musiałeś dobierać, upust 10% do wywalczenia a słyszałem że i większe się trafiają na nówki 0km a w programie premium selection auta z symbolicznymi przebiegami to już w ogóleArno pisze: Po drugie BMW 320x w dość oszczędnej, jak to mowią ruskie - kompletacji - wyszło 200 i pan da 10tysi upustu
Arno pisze: XT jest w sumie autem cichociemnym, co też jest ważne.
Rozumiem, że uważasz mnie za krypto-geja, jak to dziś mówią?FUX pisze:Arno, i tak powiesz błeeee, ale....
Wysoko, wygodnie, środek mniód malyna.....
http://evoque.landrover.pl
Pijak sryjak.esilon pisze:Arno pisze: XT jest w sumie autem cichociemnym, co też jest ważne.
i ciochopijak z niego, kilkanascie litrów/100 żaden problem!
Pod warunkiem, że nie kupisz białego.Arno pisze: Rozumiem, że uważasz mnie za krypto-geja, jak to dziś mówią?
Żona takim jeździ, czasem i mnie się zdarzy. Średnie spalanie 11/100. Zdarzało się w dużym ruchu w trasie zejść poniżej 8, a przeloty 180/200 "autobahnem" (Arno pisze:Pijak sryjak.esilon pisze:Arno pisze: XT jest w sumie autem cichociemnym, co też jest ważne.
i ciochopijak z niego, kilkanascie litrów/100 żaden problem!
Grunt, że na forum pasuje.
Ciekawe ile tototo pali w szybkiej trasie, mówmy 180/200. Pewnikiem duże kilkanaście.
Może któryś z forowiczów ma dane? Bo tych aut w mieście jest kilka.
Mogę Ci wystawić fakture kosztową na co zechcesz - przelew tez przyjmęArno pisze: Kazali tworzyć koszty to tworzę.
co Ty - lepiej jakieś Mondeo z silnikiem 1,2, albo VAGa z mniejszym silnikiem - wtedy przy jego prędkościach przelotowych na autostradzie gwarantowany wir w baku i postoje dla rozprostowania starych kości co jakąś 1hesilon pisze:no to boxer 2.5T trzeba kupicArno pisze: Kazali tworzyć koszty
Żeby zadbać o postoje wystarczy odrobina samodyscypliny. Nie trzeba od razu kupować paliwożernego auta dla dziadaArno pisze:
busik, zdrowie jest najważniejsze, czyli właśnie antyzakrzepicowe postoje na stacjach.