Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Znak byl pewnie ;) wyszalec sie jezdza do D.Arno pisze:Busik, na to jest świetne wyjście, trzeba wziąć auto, które z definicji tyle pali, i wtedy nie ma ździwień. Np C AMG. G AMG. Toyotę V8... dużo szczęścia i zrozumienie dla sytuacji :)
Widziałem wracająć z Austrii na szosie w Niemczech G AMG. ( ale to tanie 63). Jechali 120!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
BueheheheheheheArno pisze:Panowla, zdrada!
Jechałem dziś z Konstancina do Soelden. 1380 na oko via Monachium i GaPa.
I uwaga, wiało jak skurwysyn w mordę aż do skrętu na południe.
Xv z trumną na dachu.
Niniejszym informuję≤ że jadąc nie więcej niż 150 km/h nie udało mi się na baku dojechać do Poznania. Auto paliło około 19/20.
4 osoby, bagaże trumna, wiatr, ALE ŻEBY AŻ TAK?
Dalej jadziem z tem koksem,
Berlin Monachium, spalanie spadlo, bo wiatr boczny. Szalenie spadło bo aż do 14.9 ( czyli 15). I znowu 130/140/150.
Od monachium już na czystej benzynie niemieckiej 98. Spadło do 13. Wiatru nie było.
Bardzo ciekawe zjawisko przyrody.
I obserwacja: jechaliśmy do 150 na oko. Miejscami, rzadko 160. Głośno jak skurwysyn z wiatru na dachu.
jecaliśmy dwie godiny dłużej niż mercedesami i sti. Powód prost, owa prędkość.
I ja się pytam, silnik 2.0 Koni ileś tam ma. Czy to czasem ta skrzynia go nie czyni po pierwsze słaby - bo słabł na góreczkach, a po drugie owo spalanie...
Jak przeszedłem na sterowanie łopatkami, spalanie spadło nieco.
Takiego spalania to nawet w STI z trumną na dacu nie było.
Zell am See Warszawa, STI, 4 osoby, maks 150 (żóna prowadziła) spalanie około 10....
Wysiedlim zmęczeni, hukiem. Ale auto poruszało się płynnie i nie trzęslo dranstwo...
no jeszcze trochę hehehehehehehe
Wyjazd na narty, 5 osób na pokładzie, trumna
W Polsce 8,98
W Czechach i Austrii na polskim paliwie 8,25
Na austriackim w górach 7,63
Na austriackim w Polsce 7,6
Trochę szumiało ale nie trzeba było hełmofonu zakładać do rozmów
Śmiejcie się dalej z diesli

Jak ktoś chce wrzucić mądry komentarz o rozpadających się wałach to niech napisze też coś o uszczelce w 2,5

Auto dla dziada
7,6 w 3.0 tdi quattro masz przy m= 140 kmh (bez wzgledu na kraj stacji) -sredniej z podrozy ;) tj 180-220 jazda, czasem 250 for fun ;)
Przebieg 140kkm czyli 40kkm po pierwszej wymianie walu w subaru ;) druga nie nadejdzie, sprzedasz ;)
Tez lubie wino i Francje ;) kiedy odwiedzisz B znow? (Kein Fahrradfahrt diesmal) ;)
Przebieg 140kkm czyli 40kkm po pierwszej wymianie walu w subaru ;) druga nie nadejdzie, sprzedasz ;)
Tez lubie wino i Francje ;) kiedy odwiedzisz B znow? (Kein Fahrradfahrt diesmal) ;)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
gregski, ja średniej nie wyciągałem bo to moje tajne zapiski z ajfona
Jakbym wyciągał to może by coś tam wyszło. Tak jest ciekawiej.
Nic nie będę wymieniał bo nic mi się nie zepsuje
Jak nie ma farada to nie jadę [foch]
W sumie to może bym na jakiś weekend skoczył?

Jakbym wyciągał to może by coś tam wyszło. Tak jest ciekawiej.
Nic nie będę wymieniał bo nic mi się nie zepsuje

Jak nie ma farada to nie jadę [foch]

W sumie to może bym na jakiś weekend skoczył?
Na rowerkuKonto usunięte pisze: W sumie to może bym na jakiś weekend skoczył?

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
z tych bardziej paliwożernych:Arno pisze:Busik, na to jest świetne wyjście, trzeba wziąć auto, które z definicji tyle pali, i wtedy nie ma ździwień. Np C AMG. G AMG. Toyotę V8... dużo szczęścia i zrozumienie dla sytuacji :)
- na tego już możesz złożyć zamówienie:
- a na tego to niestety dopiero za ponad rok:
Samochód jako generatow kosztów podatkowych?
Zamiast kupować chyba lepiej drogo wypożyczyć od jakiegoś kolegi-przedsiębiorcy, który z jakiś powodów dokłada do swojego interesu.

No i mam XC70 na weekend. Wczoraj byliśmy w Puławach i w Kazimierzu.
Nie powiem, dość się zbiera i tak dalej. Wygoda jest niezwykła. Kanapa. Ale: diesel przy dociśnięciu gazu gada. Powyżej 150 gada...
Ale auto odpada, choć ma wielką kanapę z tyłu. Siedzi się w nim bowem jak w tranzycie, nogi prawie pod kątem prostym, czego nie lubię.
W XV podobnie.
No więc krąg zainteresowań się zawęził.
Po drodze na targ pokazałem słodyczy małżeńskiej SEATA LEONA KOMBI. I mówi: no nawet nie brzydki. Gdyż prawda to jest.
I jeśli we wersji Cupra się pojawi, to się można zastanowić. I nad tym 1.8 też można, co lukass mówił, że rakietę można zrobić...
Bardzo lubię proces wybierania pojazdu, bo ileż to marzeń lub przyjemności przyziemnych można mieć w moim wieku... A tak se człowiek pogrzebie w internecie, przejedzie się tym czy owym... koledzy doradzą, na ogół słusznie...
Aha wykonaliśmy kilka pod rząd ostrych hamowani ze 140. Chyba 5, raz za razem. I nic.
Nie powiem, dość się zbiera i tak dalej. Wygoda jest niezwykła. Kanapa. Ale: diesel przy dociśnięciu gazu gada. Powyżej 150 gada...
Ale auto odpada, choć ma wielką kanapę z tyłu. Siedzi się w nim bowem jak w tranzycie, nogi prawie pod kątem prostym, czego nie lubię.
W XV podobnie.
No więc krąg zainteresowań się zawęził.
Po drodze na targ pokazałem słodyczy małżeńskiej SEATA LEONA KOMBI. I mówi: no nawet nie brzydki. Gdyż prawda to jest.
I jeśli we wersji Cupra się pojawi, to się można zastanowić. I nad tym 1.8 też można, co lukass mówił, że rakietę można zrobić...
Bardzo lubię proces wybierania pojazdu, bo ileż to marzeń lub przyjemności przyziemnych można mieć w moim wieku... A tak se człowiek pogrzebie w internecie, przejedzie się tym czy owym... koledzy doradzą, na ogół słusznie...
Aha wykonaliśmy kilka pod rząd ostrych hamowani ze 140. Chyba 5, raz za razem. I nic.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Po pierwsze primo-będziesz podróżował z tyłu?Arno pisze: nogi prawie pod kątem prostym,
Po drugie primo-taka pozycja sprzyja lepszemu krążeniu.
Tak mam w kamienicy i to jest wygodniejsze niż zapadanie się w hondzie czy bawarce.
W VW CC siedzi się nisko,z tyłkiem sporo poniżej kolan, a mimo to jak dla mnie fotele są wygodne i bez problemu przejeżdzam tym autem dłuższe trasy. Co ciekawe to auto mimo sylwetki a la coupe oferuje sporo miejsca z tyłu i zadziwiająco pojemny bagażnik (nawet z kołem zapasowym) oraz otwór w kanapie do przewozu nart.
Taką specyfikację powinieneś się Arno przejechać na próbę:
http://otomoto.pl/volkswagen-cc-210km-r ... 47541.html
Ale generalnie Fux ma rację, ortopedzi zalecają trochę wyższą pozycję bioder.
Taką specyfikację powinieneś się Arno przejechać na próbę:
http://otomoto.pl/volkswagen-cc-210km-r ... 47541.html
Ale generalnie Fux ma rację, ortopedzi zalecają trochę wyższą pozycję bioder.
Taaa. Zwłaszcza nad głową...Лукашэнка pisze: Co ciekawe to auto mimo sylwetki a la coupe oferuje sporo miejsca z tyłu

- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
dokładnie, 189 cm powoduje że komforotowo brakuje mi 5 centów żeby nie pochylac głowy 

"Non homo sed vero mentula magna minax."
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Ale osoba 1,8m siedzi komfortowo, a to sie zdarza w rzadko którym "coupe" czy nawet ala coupe. Ba w Insigni ja przy własnie 181cm wzrostu z tyłu zaparłem się głowa o dach :(
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Arno, a wiesz, że w tym roku wychodzi nowa Alfa na bazie Maserati Ghibli? W Twoim wieku trzeb się szanować, a nie jakimiś hiszpańsko-niemieckmi pomysłami interesować!
Rommel,Rommel pisze:dokładnie, 189 cm powoduje że komforotowo brakuje mi 5 centów żeby nie pochylac głowy
ja mam 185 cm i dla mnie jest akurat miejsca na kanapie, również głowa się mieści nie podpierając podsufitki.
Co mnie zdziwiło, bo patrząc na sylwetkę tego auta, spodziewałem się, że będzie gorzej.
A ta nowa Alfa, zapowiada się fajnie:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/alfa-ro ... dana/js0wn
tyle, że jeśli chodzi o szczegóły to jednak na razie duży znak zapytania.
Лукашэнка pisze: A ta nowa Alfa, zapowiada się fajnie:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/alfa-ro ... dana/js0wn
Te tylne drzwi, to chyba tylko dla prezesa.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
Ktoś uzył złego narzedzia w photoshopie przy tym zdjęciu chyba.
Łukaszenko, to może masz nogi dłuższe?
Łukaszenko, to może masz nogi dłuższe?

"Non homo sed vero mentula magna minax."
No więc info dodatkowe, Gal wsiadł do VOLVO dosunął nieco siedzenie, zrobiło się z tyłu mało miejsca.
Miejsce nad głową. Mój syn ma 196 i czasem jeździ z nami na narty...
No i jednak mam dużego psa, k†ory nie lubi jeździć na kanapie z tyłu, chce mieć kombi...
Alfa jest klawa, ale boję się, że będą szaleć z ceną. Zresztą poczekajmy.
Co do pozycji pt.Krzesełko, czyli stopy o wiele niżej, i katy proste, bidra i kolana...
Możliwe, że dla kręgosłupa to lepiej, ale nie dla krążenia.
W mercach mnie kręgosłup nie bolał.
Bardzo ciekawa sytuacja zaczyna się rysować.
Miejsce nad głową. Mój syn ma 196 i czasem jeździ z nami na narty...
No i jednak mam dużego psa, k†ory nie lubi jeździć na kanapie z tyłu, chce mieć kombi...
Alfa jest klawa, ale boję się, że będą szaleć z ceną. Zresztą poczekajmy.
Co do pozycji pt.Krzesełko, czyli stopy o wiele niżej, i katy proste, bidra i kolana...
Możliwe, że dla kręgosłupa to lepiej, ale nie dla krążenia.
W mercach mnie kręgosłup nie bolał.
Bardzo ciekawa sytuacja zaczyna się rysować.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Jakieś dane aby tę konstatację pogłębić?Arno pisze: Możliwe, że dla kręgosłupa to lepiej, ale nie dla krążenia.
Problemem jest siedzący tryb życia a nie pozycja na tylnym fotelu.
Twoja księgowa radzi aby kupić pickupa* z silnikiem HEMIArno pisze:Kazali tworzyć koszty to tworzę.
Ale się będę jeszcze zastanawiał...
Decyzja należy do księgowej.

* pomyśl ile kompletów nart można zapakować...
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Witek pisze:Arno, a wiesz, że w tym roku wychodzi nowa Alfa na bazie Maserati Ghibli? W Twoim wieku trzeb się szanować, a nie jakimiś hiszpańsko-niemieckmi pomysłami interesować!

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
Cześć Chłopacy.
Przepraszam,że spamuje, ale chciałam Was serdecznie
zaprosić do wątku Raportującego.
Jesteśmy nowi, ale cholernie towarzyscy.
Przepraszam,że spamuje, ale chciałam Was serdecznie

Jesteśmy nowi, ale cholernie towarzyscy.

-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
A tak własnie mi się przypomniało Bilexie - w piątek miałem okazję pojeździc kilkadziesiąt kilometrów pewną 4SBilex pisze:Witek pisze:Arno, a wiesz, że w tym roku wychodzi nowa Alfa na bazie Maserati Ghibli? W Twoim wieku trzeb się szanować, a nie jakimiś hiszpańsko-niemieckmi pomysłami interesować!

Oj żeby każdy tak "dziadował"
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD