ky pisze: Cała reszta dobrze układa w spodniach :)
............."fajny kawałek drutu"........................

ech temat kina domowego wygląda tak, że w związku ze "sporami wewnętrznymi" dwa miejsca musze przygotowac

ky pisze: Cała reszta dobrze układa w spodniach :)
Jak zwykle. To zależy.esilon pisze:o hesssus, jakies specjalne audiofilskie musza być ?
czy po prostu chodzi o to żeby od razu wsadzić w ściany kabelki ( czy tez dodatkowe peszle) do głośników itd ?
vibowit pisze: ale nie wiem czy Tobie to wystarczy
jeżeli w założeniu ma być wentylacja nawiewno-wywiewna to wtedy raczej warto bo są oszczędności przy podgrzewaniu świeżego powietrzaj33mbo pisze: albo może się zastanawiał i doszedł do wniosku, że nie warto? jeżeli tak to czemu
Zgadzam się z Tobą. Rzadkość na naszym rynku gotowców.Konto usunięte pisze: IMHO fajny rozkład pomieszczeń. Dość odważna bryła jak na nasze warunki, ale podoba mi się.
a co on złote klamki ma zaprojektowane???????FUX pisze: 200-300 k€
Właśnie to wyczytałem na różnych forach, że im mniej dom izolowany tym pompa bardziej opłaca.Jeśli jest bardzo oszczędny energetycznie, to ja bym się nie pchał w pompę ciepła. To chyba ma niewielki sens.
Co do tego to się doczytałem, że powinno się podawać W/m3. W moim projekcie tego nie ma ale postaram się to od nich zdobyć. Jedyne co znalazłem to kubatura do ogrzania to 590,82m3.Zobacz, jakie masz przyjęte zapotrzebowanie na ciepło w W/m2
Od razu możesz podwoić moc.leinad pisze: Kocioł grzewczy kondensacyjny o mocy grzewczej 24kw z podgrzewaczem wody użytkowej 200 litrów.
Mamy na mysli bez środka i mebli?leinad pisze: coś w okolicy 700
Tak- cena jest za stan zamknięty.Mamy na mysli bez środka i mebli?
FUX pisze: 200l to trochę malo, zwlaszcza przy więcej, niż 4 osoby
Tym bardziej że dobry kocioł zadgrzeje taką bańkę w jakieś pół godziny.Grzegorz pisze: Ja mam 120 litrów i 5 osób. Fakt że nie ma basenu z jacuzzi na pół chałupy i głównie się prysznicujemy ale nigdy się nie zdarzyło żeby ciepłej wody zabrakło.