Zgadzam się z Fido, że popierdółki po 50ccm są niebezpieczne do dużego ruchu miejskiego. Samo przejechanie w korku pomiędzy pojazdami to nie wszystko. Jednoślad musi mieć na tyle mocy, aby spokojnie zmienić pas ruchu. Gdy nie ma korków samochody jadą w mieście raczej szybko. Przynajmniej w Gdańsku
Cztery łapy dobre, dwie łapy lepsze
Re: Cztery łapy dobre, dwie łapy lepsze
Ja osobiście uważam, że na miasto, czy jak kto woli na jazdę "w koło komina" nie potrzeba potwora. Ja kupiłem do tego Yamaszkę Virago własnie 250-tkę. W ruchu miejskim (3miasto) sprawuje się świetnie. Ma na tyle kopa, żeby na pierwszych dwóch biegach odjechać ze skrzyżowania o kilka długości przed samochodami. Kierownica jest na tyle wąska, żeby swobodnie manewrować pomiędzy pojazdami w korkach. I co ważne, spala mi toto 3-3,5 litra/100. Fakt, na dłuższe wypady się nie wybieram bo trochę za mało mocy. Jednak na zloty tak do 100 km to i owszem dojadę
Zgadzam się z Fido, że popierdółki po 50ccm są niebezpieczne do dużego ruchu miejskiego. Samo przejechanie w korku pomiędzy pojazdami to nie wszystko. Jednoślad musi mieć na tyle mocy, aby spokojnie zmienić pas ruchu. Gdy nie ma korków samochody jadą w mieście raczej szybko. Przynajmniej w Gdańsku
po samochody są zajebiaszcze, i się trudniej w nich zabićmaf1 pisze: "...samochody jadą w mieście raczej szybko."
O moto oczywiścieBergen pisze:Pytasz o moto czy o odzienie? Jeśli o moto to akurat nie mieli innych kolorów w saloniezofija pisze: Bergen, a męskich kolorów nie było?![]()
A jak już wspominałem wcześniej, koledzy mówią na niego "szelest ortalionu"![]()
Jeśli chodzi o odzienie, to tak ma być, żebyś był cień szansy że mnie zauważysz wyjeżdżając swoją Ko z podporządkowanej
Co do stroju to zupełnie co innego
Czarownica prawdę Ci powie :D
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Może tak. Może nie. Przejechałem już ponad 3700 km skuterem Rometa i nie mam z nim w zasadzie jakichkolwiek problemów - naprawili mi jedną pierdołę na gwarancji.Bergen pisze: So What! napisał(a): Z serwisem nie powinno być też kłopotu.
To bardzo ważne, bo z racji pochodzenia będzie ów jednoślad spędzać tam sporo czasu.
Romety są składane w Polsce. Jakość powinna być więc lepsza od taniej chińszczyzny.
Tak przy okazji, idąc Twoim tokiem rozumowania, nie warto kupować np. skuterów Piaggio, bo są produkowane w Chinach
Tylko wybrane modele. Ten pokazany przez Pablo nie jest.So What! pisze: Romety są składane w Polsce
Nie do końca złapałeś ten mój tok rozumowania. Ale okSo What! pisze: Tak przy okazji, idąc Twoim tokiem rozumowania, nie warto kupować np. skuterów Piaggio, bo są produkowane w Chinach
- So What!
- 6 gwiazdek
Nie wiedziałem.Bergen pisze:
Tylko wybrane modele. Ten pokazany przez Pablo nie jest.
PowiedzmyBergen pisze:
Nie do końca złapałeś ten mój tok rozumowania. Ale ok![]()
http://www.chinamotorworld.com/viewnews.asp?id=1580So What! pisze: Nie wiedziałem.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
So What! pisze: Może tak. Może nie. Przejechałem już ponad 3700 km skuterem Rometa i nie mam z nim w zasadzie jakichkolwiek problemów - naprawili mi jedną pierdołę na gwarancji.
Romety są składane w Polsce. Jakość powinna być więc lepsza od taniej chińszczyzny.
Jaki masz model tego skutera Szymon? Niby fabryka w polsce to gwarancja lepszej jakości (przynajmniej skręcenia sprzętu), ale technologia... Ja bym się trochę bał wyrzuconej kasy w błoto. Tak z ręką na sercu kupiłbyś go jeszcze raz?
My na koreańskim Kymco przejechaliśmy już prawie 25 000km. Plastiki pospinane trytytkami, ale jeździ i mechanicznie póki co wygląda na nie do zdarcia...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Holender, byłem pewen, że kupiłem koreański szajs, a to tajwańskie g.... jest 
Ale czytam na wikipedii, że Kymco robi części dla hondy, więc może nie jest z nimi tak źle
Ale czytam na wikipedii, że Kymco robi części dla hondy, więc może nie jest z nimi tak źle
- So What!
- 6 gwiazdek
717 4T MY'08: http://www.skutery.net/skutery.php?model=338Konto usunięte pisze:
Jaki masz model tego skutera Szymon? Niby fabryka w polsce to gwarancja lepszej jakości (przynajmniej skręcenia sprzętu), ale technologia... Ja bym się trochę bał wyrzuconej kasy w błoto. Tak z ręką na sercu kupiłbyś go jeszcze raz?
Dokładnie taki w tej kolorystyce:

Kupiłbym go jeszcze raz, jeżeli chciałbym kupić skuter 50 ccm. Jedyna istotna dla mnie wada tego skutera polega na tym, że kask nie mieści się pod siedzeniem.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
So What! pisze: 717 4T MY'08: http://www.skutery.net/skutery.php?model=338
Dokładnie taki w tej kolorystyce:
Musisz fajnie na nim wyglądać w tym czarnym służbowym wdzianku
- So What!
- 6 gwiazdek
Czy ja pracuję w zakładzie pogrzebowymKonto usunięte pisze:
Musisz fajnie na nim wyglądać w tym czarnym służbowym wdzianku![]()
Na szczęście nie muszę na co dzień chodzić w garniturze
Bergen pisze: albo klasycznie, gixera tysiąc czysta, żeby był szacun na dzielni.
A nie lepiej tego... no... (drogie dziatki, proszę zamknąć oczęta), hujawbuzi? Najlepiej takiego z turrrbbbbbo ;)
Ja bym tam wziął jakiegoś deera trzy-pinć-zero i po ptokach. A po roku, jak się znudzi czy poczochra, wybrał coś innego. Natomiast za cholerę bym się nie pchał na szeset -- osobiście czuję się na tym, jak na świni, do tego narowistej.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ja całe życie marzyłem o czymś takim

ale wiem ,że nigdy nie będę w stanie czegoś takiego poprowadzić
ale podoba mi się ona okrutnie od zawsze 

ale wiem ,że nigdy nie będę w stanie czegoś takiego poprowadzić
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
V-Maxburat pisze:ja całe życie marzyłem o czymś takim
ale wiem ,że nigdy nie będę w stanie czegoś takiego poprowadzićale podoba mi się ona okrutnie od zawsze
Kruszyn, koleś ewidentnie zasłużył na kopa w błotnik na do widzenia
Moniqa, no mnie też się podoba ale jak bym kupił to chyba po to żeby postawić i oglądać bo bał bym się wsiąść

Moniqa, no mnie też się podoba ale jak bym kupił to chyba po to żeby postawić i oglądać bo bał bym się wsiąść
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Motocykliście święci nie są, ale w tym wypadku jechał grzecznie i powoli. Za to burak z omegi się popisał czystą złośliwością. Aż dziw, że koleś na moto wytrzymał tak długo. Kompletnie nie rozumiem co komuś przeszkadza przeciskający się w stojącym korku motocyklista.Kruszyn pisze:W temacie:
http://www.smog.pl/wideo/45364/polscy_k ... ocyklista/
- So What!
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, nic dodać, nic ująć. Kierowca omegi popisał się wyjątkowym wieśniactwem.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
popełnię uogólnienie. Zauważyłem już dawno, że w Warszawie najbardziej aspołeczne i nieumiejętne zachowania mają kierowcy z blachami zaczynającymi się od L. Zawsze 2x bardziej uważam, bo w wielu przypadkach zrobią coś idiotycznego.Kruszyn pisze: http://www.smog.pl/wideo/45364/polscy_k ... ocyklista/
Z góry przepraszam tych, którzy jeżdżą normalnie.
"a żeby mu krowa zdechła."Konto usunięte pisze: Kompletnie nie rozumiem co komuś przeszkadza przeciskający się w stojącym korku motocyklista.
Kombinowanie, nie cwaniactwo, w korkach w takiej Warszawie uważam za kompletnie dopuszczalne. Jak ma jaja to niech AWD pasem zieleni popyla. Nic złego w tym, że ludzie chcą sobie radzić w komplenie zakorkowanych miastach.
Ja nie mam i grzecznie drę ryja do It's 5 o'clock somewhere Slasha ostatnio
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: popełnię uogulnienie. Zauważyłem już dawno, że w Warszawie najbardziej aspołeczne i nieumiejętne zachowania mają kierowcy z blachami zaczynającymi się od L
A WR, WGR, TSK, ES?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja mówię, którzy zwrócili najbardziej moją uwagę.Konto usunięte pisze: A WR, WGR, TSK, ES?
Ktoś pewno może dodać DDZ do grona idiotów
np za tego byka, którego strzeliłem