Telefony, telefony...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
Re: Telefony, telefony...
1.14.479.3vicu pisze:rrosiak, a tak zapytam, co za ROM masz w tym Blackstonie?
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Aha, czyli oryginalny HTC. Polecam stronkę http://forum.xda-developers.com/index.php (możliwe, że już znasz)
Sporo ciekawego softu, no i ROMy, Radia, do wyboru, do koloru 
- rrosiak
- 6 gwiazdek
vicu, jak miałem wcześniej Eteny to kombinowałem z różnymi wersjami softu, bo przeważnie coś nie grało. Tutaj mam polską wersję z ogonkami, wszystko działa OK, więc po co dłubać, tym bardziej że sprzęt jest na gwarancji.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z gwarancją akurat nie ma problemu. Jak miałem wcześniej Kaisera, to go odblokowałem i wrzuciłem inny ROM. Gdy po jakimś czasie musiałem go odesłać do serwisu, bo mi się za bardzo grzał, po prostu wrzuciłem oryginalny ROM operatora i nie było najmniejszego problemu z uznaniem gwarancji. Zwykle ROMy operatorów czy też oryginalny HTC są mniej wydajne i wolniejsze niż coś z "kuchni" doświadczonego "kucharza". Teraz mam Diamonda i wrzucony ROM na WM 6.5. Akurat ten co mam zbyt obciąża pamięć, ale pewnie niedługo zmienię na jakąś wersję Lite.
PS. A, mając angielski ROM też bez problemu mogę używać polskich ogonków.
PS. A, mając angielski ROM też bez problemu mogę używać polskich ogonków.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
vicu pisze: Gdy po jakimś czasie musiałem go odesłać do serwisu, bo mi się za bardzo grzał, po prostu wrzuciłem oryginalny ROM operatora i nie było najmniejszego problemu z uznaniem gwarancji.
Niby racja, z Etenami też tak robiłem, ale jak już pisałem, nie mam żadnych zastrzeżeń do tego, który jest aktualnie
rrosiak,
no to relacjonuję...
E 51 koło 2 lat eksploatacji.
2:40'' rozmów,
48h czuwania do pikania ostrzeżenia przed malą ilością prądu w baterii...
Czas czuwania podobny do osiągniętego w E 66 tylko czas rozmów o godzinę dłuższy na korzyść E 51...
Panie, Panowie!
Prosze o podawanie relacji z użytkowania swoich aparatów.
Może w przyszłości komuś ta wiedza będzie przydatna...
no to relacjonuję...
E 51 koło 2 lat eksploatacji.
2:40'' rozmów,
48h czuwania do pikania ostrzeżenia przed malą ilością prądu w baterii...
Czas czuwania podobny do osiągniętego w E 66 tylko czas rozmów o godzinę dłuższy na korzyść E 51...
Panie, Panowie!
Prosze o podawanie relacji z użytkowania swoich aparatów.
Może w przyszłości komuś ta wiedza będzie przydatna...
Dolce far niente 
FUX, ale czy to taka wielka różnica czy podłączysz telefon do ładowarki po 2 czy 3 dniach?
Wq... mnie to, że życie TAK BARDZO odbiega od tego, co jest deklarowane...
Podobnie, jak dane producentów samochodów w kwestii spalania. Niech napiszą, ze nie potrafią lepiej zrobić, to przynajmniej będzie szczerze i uczciwie!
Podobnie, jak dane producentów samochodów w kwestii spalania. Niech napiszą, ze nie potrafią lepiej zrobić, to przynajmniej będzie szczerze i uczciwie!
Dolce far niente 
owoc666, jest jakiś większy zamiennik baterii BL-4U 1000mAh 3,7V do E66 ?
Pozdrawki.
Pozdrawki.
Dolce far niente 
vicu, Moim zdaniem to wielka roznica czy co dwa dni czy trzy, bo jesli masz jeden dzien, kiedy nagle rozmawiasz bardzo duzo, wysylasz mms, piszesz maile itepe... to ten dodatkowy dzien sprawia, ze drugiego dnia ci nie pada.
Moj poprzedni Blackberry - stosowany do maii i sms a w sumie bez rozmow wytrzymywal 5 dni. Ale za o bb 8900 duzo mniejszy, lzejszy.... iny swiat.
Moj poprzedni Blackberry - stosowany do maii i sms a w sumie bez rozmow wytrzymywal 5 dni. Ale za o bb 8900 duzo mniejszy, lzejszy.... iny swiat.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
pytanie: moge dostac od operatora HTC Diamond za 1 €.
ktos uzywal? warto? pamietam Windows Mobile 2003 - zawieszalo sie to okropnie i resetowalo..
zakladam, ze WM 6 juz poprawione?
jak toto sie sprawuje jako telefon, nie zabawka?
ktos uzywal? warto? pamietam Windows Mobile 2003 - zawieszalo sie to okropnie i resetowalo..
gregski, vicu używa, a rrosiak chyba używał, a teraz ma następcę, czyli HTC HD. Z tego co wiem, chwalą sobie.
czarne jest piękne...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: rrosiak chyba używał
Używał kiedyś Etenów, ale nowe modele okazywały się awaryjne.
vibowit pisze: teraz ma następcę, czyli HTC HD. Z tego co wiem, chwalą sobie.
A to się zgadza.
Z moich doświadczeń to jeszcze Windows Mobile 4 to była kicha, ale już wersja 5 jest całkiem OK, no i 6 też jest OK.gregski pisze:pytanie: moge dostac od operatora HTC Diamond za 1 €.
Jeśli chodzi o urządzenia HTC, to generalnie zawsze byłem zadowolony.
Jako następny aparat biorę pod uwagę Diamond 2 albo Touch HD, albo coś nowego ciekawego za parę miesięcy.
Teraz mam taki inny model z wysuwaną z boku pełną klawiaturą, ale to trochę porażka, bo zwiększa ciężar i grubość, a i tak wolę pisać rysikiem.
gootek, ktory model? TyTn II (Kaiser)?
PS. gregski, o Diamondzie napiszę wiecej później, bo teraz właśnie z telefonu zasuwam i mnie się nie chce tyle klepać.
PS. gregski, o Diamondzie napiszę wiecej później, bo teraz właśnie z telefonu zasuwam i mnie się nie chce tyle klepać.
vicu,vicu pisze:gootek, ktory model? TyTn II (Kaiser)?
tak, teraz używam TyTn II.
Technicznie nie mam problemów. Bateria też jest OK.
Ale dla mnie jest on odrobinę za ciężki.
Z tym ciążarem wiąże się też to, że jak mi czasem upadnie, to się rozsypuje w drobne kawałki...
Jednak gdy go poskładam, działa.
gootek, miałem wcześniej Kaisera. Zgadzam się, swoje waży, ale z drugiej strony klawiaturka jest naprawdę świetna. Przez ostatni rok używała go moja dziewczyna, a że nie jest pasjonatką technologii (
) i to raczej mało "dziewczęcy" telefon, sprzedaliśmy go koledze.
gregski, a co do Diamonda to jak najbardziej polecam. WM 6.0 już daje radę, teraz nawet wyszedł WM 6.5 i jest ulepszony. Możliwe, że jeszcze w tym roku pojawi się WM 7.0. Jeśli wysyłasz sporo sms-ów to doradzałbym raczej wersję z klawiaturą (tutaj dochodzi minus - telefon jest sporo grubszy i cięższy). Mnie w zupełności zadowala bez klawiatury, a czasami maila lub smsa skrobnę. Mam go od roku i zero problemów.
Plusy:
- mała waga
- świetny wyświetlacz (również jeśli chodzi o czułość dotyku)
- niewielki rozmiar
- niezliczona ilość aplikacji na WM (również mnóstwo ROM-ów do wyboru, jak się znudzi ten przeładowany przez operatora)
- bardzo dobrze działający GPS
- sprawny procesor
Minusy:
- bateria (jeśli używam go do przeglądania stronek, poczty, bluetooth w samochodzie - to ładuję codziennie, a nawet częściej; jeśli tylko rozmowy - to co 2 dni) - ale coś za coś.
- może czasami trochę RAMu brakuje (ale to zależy jak bardzo się go obciąża)
gregski, a co do Diamonda to jak najbardziej polecam. WM 6.0 już daje radę, teraz nawet wyszedł WM 6.5 i jest ulepszony. Możliwe, że jeszcze w tym roku pojawi się WM 7.0. Jeśli wysyłasz sporo sms-ów to doradzałbym raczej wersję z klawiaturą (tutaj dochodzi minus - telefon jest sporo grubszy i cięższy). Mnie w zupełności zadowala bez klawiatury, a czasami maila lub smsa skrobnę. Mam go od roku i zero problemów.
Plusy:
- mała waga
- świetny wyświetlacz (również jeśli chodzi o czułość dotyku)
- niewielki rozmiar
- niezliczona ilość aplikacji na WM (również mnóstwo ROM-ów do wyboru, jak się znudzi ten przeładowany przez operatora)
- bardzo dobrze działający GPS
- sprawny procesor
Minusy:
- bateria (jeśli używam go do przeglądania stronek, poczty, bluetooth w samochodzie - to ładuję codziennie, a nawet częściej; jeśli tylko rozmowy - to co 2 dni) - ale coś za coś.
- może czasami trochę RAMu brakuje (ale to zależy jak bardzo się go obciąża)
A jak długo go używasz, ile Ci trzyma bateria (i co zwykle na nim robisz) i czy masz soft od telekomu, czy też flashowałeś waniliowym WM?gootek pisze: tak, teraz używam TyTn II.
Technicznie nie mam problemów. Bateria też jest OK.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Uzywam HTC Touch Pro.
Bateria starcza na 2-3 dni. Ale ja malo tego uzywam.
Zawiesza sie srednio raz na 7 dni.
Odwala mu podczas ladowania w samochodzie.
Generalnie zbieram sie, co by do serwisu go wyslac.
Powiedzialbym, ze szit totalny, ale znajomy tez takie cos ma i nic mu sie zlego nie dzieje.
Widac mam pecha.
Bateria starcza na 2-3 dni. Ale ja malo tego uzywam.
Zawiesza sie srednio raz na 7 dni.
Odwala mu podczas ladowania w samochodzie.
Generalnie zbieram sie, co by do serwisu go wyslac.
Powiedzialbym, ze szit totalny, ale znajomy tez takie cos ma i nic mu sie zlego nie dzieje.
Widac mam pecha.
vicu pisze:gruby, a jaką masz ładowarkę samochodową? Jest przynajmniej 1A?
Dostalem od HTC w zestawie...
- leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Co do htc diamonda to moja opinia jest bardzo negatywna, mam ten telefon od ponad roku i żebym wiedział, że to tak działa to na pewno bym go nie kupił :
- bateria 2 dni to max,
- bardzo wolny system,
- żeby coś znaleźć, za każdym razem trzeba wyciągnąć rysik, co czasami jest bardzo irytujące,
- co do GPS to ma tom tom'a i zawsze muszę czekać około 5 minut zanim znajdzie satelity,
- po zakończeniu oglądania stron internetowych najlepiej zrobić reset bo bardzo wolno zaczyna chodzić,
- to jest bardziej gadżet a nie telefon,
Co do mnogości romów do wrzucenia to się zgadza. Sam się za to zbierałem, ale stwierdziłem, że nie po to kupuję telefon żeby spędzić przy nim kilka godzin aby doprowadzić, go do stanu w którym będę mógł go normalnie używać.To są moje spostrzeżenia, a u innych użytkowników wszystko może być ok.
- bateria 2 dni to max,
- bardzo wolny system,
- żeby coś znaleźć, za każdym razem trzeba wyciągnąć rysik, co czasami jest bardzo irytujące,
- co do GPS to ma tom tom'a i zawsze muszę czekać około 5 minut zanim znajdzie satelity,
- po zakończeniu oglądania stron internetowych najlepiej zrobić reset bo bardzo wolno zaczyna chodzić,
- to jest bardziej gadżet a nie telefon,
Co do mnogości romów do wrzucenia to się zgadza. Sam się za to zbierałem, ale stwierdziłem, że nie po to kupuję telefon żeby spędzić przy nim kilka godzin aby doprowadzić, go do stanu w którym będę mógł go normalnie używać.To są moje spostrzeżenia, a u innych użytkowników wszystko może być ok.
- leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Aha co do cen telefonów to zajrzyjcie na stronę gsmweb.nl, tak jest w Holandii. Ja swojego Diamonda dostałem za free, a abonament to 19,50 euro miesięcznie, 200 minut do wszystkich sieci, umowa na 2 lata. Zanim podpisałem umowę to obliczyłem, że taniej wyniesie mnie Diamond w abonamencie (24 *19,50) niż miałbym go kupić w detalu. W Polsce kiedyś pracowałem w Orange i jak tu przyjechałem to dopiero zobaczyłem jak powinno być (choć nie mówię, że nie mogło być lepiej
)
Zmień ROM i nie będziesz narzekał na szybkość systemu, ani wyciągał rysika tak często.leinad pisze: - bardzo wolny system,
Na sygnał GPS muszę czekać jakieś 10-15 sekund. Update'ujesz satelity przez QuickGPS raz na tydzień?leinad pisze: - co do GPS to ma tom tom'a i zawsze muszę czekać około 5 minut zanim znajdzie satelity,
Niekoniecznie. Wystarczy użyć programiku CleanRAM i po kłopocie.leinad pisze: - po zakończeniu oglądania stron internetowych najlepiej zrobić reset bo bardzo wolno zaczyna chodzić,
Może inaczej. To jest telefon dla ludzi, którzy wiedzą co kupują i z czym to się je. Na początku potrzeba trochę czasu na czytanie i poznanie o co w tym wszystkim chodzi, ale potem to jest dziecinnie proste. Szczerze mówiąc to mnie się on też nie podobał na oryginalnym ROMie. Dzień po zakupie go zmieniłem. Ja akurat lubię się w to bawić.leinad pisze: - to jest bardziej gadżet a nie telefon,