Piękny dzień dziś mamy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Piękny dzień dziś mamy
So What!, każdej godziny go bardziej automatyzuję. Ja nie wyobrażam sobie pracy bez automatyzacji. Wtedy jest to idiotyczne wymyślanie koła od początku. W każdej - KAŻDEJ - pracy tak jest 
Przykład. Od prawej krawędzi piły do kątownika po prawej jest dokładnie 550mm, to pozwoliło na wycięcie 20 desek i postawienie prawie całej ramy ze zdjęcia poniżej bez używania miary (szkoda czasu na pierdoły
). Wiem, że ramy drzwi są różnych wys, ale wykorzystane są tutaj akurat stare, bo to nie mieszkanie i nie musi być ładnie tylko zadowolić sanepid 

Przykład. Od prawej krawędzi piły do kątownika po prawej jest dokładnie 550mm, to pozwoliło na wycięcie 20 desek i postawienie prawie całej ramy ze zdjęcia poniżej bez używania miary (szkoda czasu na pierdoły

remek jaka fajna zabawa, czemu nie mówiłeś wcześniej to chętnie bym wpadł na piwo z młotkami a tak męczę jakieś myszy 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
nie ma lepszejinquiz pisze: remek jaka fajna zabawa

a całkowita zgoda, czasem mi brakuje takiej roboty zamiast tego wkurwiania się w biurze.remek pisze: zimne piwo, prysznic i nie pamiętasz o robocie
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
to rób jak ja. Reset co jakiś czas. Daje to więcej niż te wszystkie gówniane rozrywki, które sobie ludzie wymyślają, łącznie z żarciem sushiinquiz pisze:
a całkowita zgoda, czasem mi brakuje takiej roboty zamiast tego wkurwiania się w biurze.

Ostatnio nawet jak mnie praca przywalała dość mocno, zacząłem mysleć o jakiejś budowie na miesiąc - za darmo, ot tak, żeby ponawalać jak biały człowiek.
remek z czasem krucho ale mam ochotę na uprawnienia saperskie, to niezła rozrywka może być 

Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
jeśli chodzi o wybuchi, to rodzice postanowili mi oddać swoje Paslode do framingu (wkrętarka zabiera ze 4 razy więcej czasu). To se dopiero przebuduję mieszkanie. NA szczęśćie Marcie się podobają moje plany.inquiz pisze: remek z czasem krucho ale mam ochotę na uprawnienia saperskie, to niezła rozrywka może być![]()

A paslode jest jak subaru. Po prostu najlepsze i tyle.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
i vice versaSo What! pisze: remek, Twoje zdrowie![]()

o i najlepsze. Dzisiaj znalazłem linię traserską (chalk line - przepraszam na budowie bawiłem się do tej pory tylko w Australii w ramach rozrywki i nie znam odpowiedników PL).
Chalk line to fajna sprawa, naciągasz, szczypiesz i jest krecha odznaczona od kredy. No więc kupiłem polską chalk line. W środku zwykła nitka - to nic. Naciągam, szczypię i dupa. W polskiej CHALK line nie ma kredy

lukinj przez łindoł czy kar stoi na cornerze... przetłumaczremek pisze: Paslode do framingu
kupiłeś nie to co trzeba, ale wygodniejsza poziomica laserowa ztcw teraz.remek pisze: W polskiej CHALK line nie ma kredy
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
paslode = pistolet do gwozdzi, taki z dobrych. framing to to cholerstwo na zjęciu.inquiz pisze:
lukinj przez łindoł czy kar stoi na cornerze... przetłumacz

poziomicą laserową to ja się proszę Pan bawiłem 10 lat temu i to 3 x bardziej zaawansowaną niż to co masz na myśliinquiz pisze: kupiłeś nie to co trzeba, ale wygodniejsza poziomica laserowa ztcw teraz.

Masz jakąś gazetę i zapałki ?remek pisze:... W polskiej CHALK line nie ma kredy
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Re: Re: Piękny dzień dziś mamy
Chcesz powiedzieć, że to się kupuje w postaci gotowej? Ja tam kupiłem kłębek cienkiego sznurka, kredę i jużremek pisze:No więc kupiłem polską chalk line.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ky, tak, biały człowiek tak robi. Możesz np. 10 metrów prostej linii jednym piknięciem zrobić sam w 3 minuty.
Co prawda połowę tego, ale też zrobiłem w kilka minut -- nacieranie kredą nie trwa długo ;)))
r.
r.
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Praca fizyczna zajebiście odstresowuje (można nie myśleć ) czasami się przydaje
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
na wysokości np. 2400?ky pisze: Co prawda połowę tego, ale też zrobiłem w kilka minut

może być dość niebezpieczne. Za to myśli się o zupełnie czym innymdanikl pisze: (można nie myśleć )

http://www.netgips.pl/pl/p/Sznur-traserski/281remek pisze:W polskiej CHALK line nie ma kredy
pewnie kupiłeś tylko pół zestawu...

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
damaz, no wiem, wpadłem na to dość szybko
ale na cholere mnie sam sznurek jak kupuje chalk line.

bo to jest taki speszjal sznurek do chalk line 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
remek, miałem ten sam kłopot,
do szlagsznura przyzwyczaiłem się w stanach jako do czoklajna,
płyta GK też mi nie chciała przejść przez gardło zamiast prostego drajło
szpachlowanie zamiast peciowania też brzmiało dziwnie

do szlagsznura przyzwyczaiłem się w stanach jako do czoklajna,
płyta GK też mi nie chciała przejść przez gardło zamiast prostego drajło
szpachlowanie zamiast peciowania też brzmiało dziwnie

2400 czego? mm? ;))) W sumie musiałbym sprawdzić, bo trasowałem sobie, gdzie mają być dziury pod karnisz ;)remek pisze: na wysokości np. 2400?![]()
r.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ky, nie kurde, kilometrów
j33mbo, zwłaszcza jeżeli to do tej pory jedyna styczność z 'budowaniem'.

j33mbo, zwłaszcza jeżeli to do tej pory jedyna styczność z 'budowaniem'.

A bo ja Cię tam wiem? Może będziesz chciał robić podniebne kreski? ;))remek pisze: ky, nie kurde, kilometrów![]()
r.