Niemiecki Katalog. Lepszy jest. Tam dziś zaglądałem.So What! pisze:Arno, nie wiem, jak to sprawdzałeś, ale z katalogu wynikają następujące wartości przyśpieszenia 0-100 km/h: 7,6 s (MT) i 8,2 (AT).Arno pisze: Przyśpieszenie 9.6 rczna 8.2 automat.
Owoc :) Toyoty -Subaru oto mamy
Re: Owoc :) Toyoty -Subaru oto mamy
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Wygląda na błąd w druku. Zobacz na katalog z niemieckiej strony Subaru, do którego link wkleiłem.Arno pisze:
Niemiecki Katalog. Lepszy jest. Tam dziś zaglądałem.
No ale mój jest właśnie z NIEMIECKIEJ STRONY SUBARU. PREISE/DATEN
Moim zdaniem TO SĄ WŁAŚCIWE DANE.
SUbaru nie może już sobie pozwolić na wpadkę sprzęgłową, więc obniża moc i chroni kierowców przed wydatkami z ich winy
w TWOIM LINKU SĄ TE SAME DANE> wybacz.
Moim zdaniem TO SĄ WŁAŚCIWE DANE.
SUbaru nie może już sobie pozwolić na wpadkę sprzęgłową, więc obniża moc i chroni kierowców przed wydatkami z ich winy
w TWOIM LINKU SĄ TE SAME DANE> wybacz.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Arno, katalog jest dostępny tutaj: http://www.subaru.de/fileadmin/download ... sliste.pdf
Wynikają z niego podane przeze mnie wartości przyśpieszenia 0-100 km/h, tj.: 7,6 s (MT) i 8,2 (AT).
Wrzuć może link do katalogu, z którego korzystałeś. Na niemieckiej stronie Subaru nie mogę jakoś znaleźć katalogu z podanymi przez Ciebie wartościami przyśpieszeń.
Wynikają z niego podane przeze mnie wartości przyśpieszenia 0-100 km/h, tj.: 7,6 s (MT) i 8,2 (AT).
Wrzuć może link do katalogu, z którego korzystałeś. Na niemieckiej stronie Subaru nie mogę jakoś znaleźć katalogu z podanymi przez Ciebie wartościami przyśpieszeń.
No to proszę, otwarty wasz link i fotka
Możliewe, że użytkownikom Maków, pedałom znaczy się, sprzedaje się słabsze wersje.
To powinna być spora satysfakcja dla informatycznej mafii heterolubnej.
Arno... LOLArno pisze:Możliewe, że użytkownikom Maków, pedałom znaczy się, sprzedaje się słabsze wersje.
Coś ci się adobe zbiesił. Może licencja mu nie pasuje.

Zobacz, że 9 ci pokazuje tam, gdzie powinna być 7, a tam gdzie miała być 9 masz jakieś krzaki.

czarne jest piękne...
No widzisz, nie ma sprawiedliwości na tym świecie.
Żeby nawet japońce były antyjabłczane, to koszmar!
Żeby nawet japońce były antyjabłczane, to koszmar!
DzięŻi. Jakby krzaczki były to bym się nie silił.vibowit pisze:Arno... LOLArno pisze:Możliewe, że użytkownikom Maków, pedałom znaczy się, sprzedaje się słabsze wersje.
Coś ci się adobe zbiesił. Może licencja mu nie pasuje.![]()
Zobacz, że 9 ci pokazuje tam, gdzie powinna być 7, a tam gdzie miała być 9 masz jakieś krzaki.
Spisek to jest
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Arno pisze: Możliewe, że użytkownikom Maków, pedałom znaczy się, sprzedaje się słabsze wersje.

WRC fan, trochę naciągany ten test tak to by nikt go nie przeszedł
ale dziś w TVNTurbo mówili ,że jakieś przecieki są co niby mają BRZ`ta uturbić

ale dziś w TVNTurbo mówili ,że jakieś przecieki są co niby mają BRZ`ta uturbić

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Szkoda tylko ze "Dziennikarze z Automotive News dotarli do informacji" ciezko nazwac rzetelnym zrodlem
podobnie jak "sources say" w orginale:
http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/a ... -brz-turbo

podobnie jak "sources say" w orginale:
http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/a ... -brz-turbo

widziałem wczoraj cerwona toyote BRZ, wygląda naprawdę super,
na minimum 300KM
na minimum 300KM

czy ja dobrze czytam, czy wolny ssak będzie miał całe 148 koni i to dopiero wtedy, kiedy silnik wyskoczy przez maskę?
z każdą kolejną generacją mam coraz więcej powodów, żeby dmuchać i chuchać na naszego czarnucha.

z każdą kolejną generacją mam coraz więcej powodów, żeby dmuchać i chuchać na naszego czarnucha.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ale to specyfikacja na JP rynek. Może u nas dorzucą coś jeszcze.
Albo zabiorą, bo w sumie nie sądzę, żeby na europejski rynek trafił ten 280-konny...
Albo zabiorą, bo w sumie nie sądzę, żeby na europejski rynek trafił ten 280-konny...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
"Subaru BRZ's "FA20" Boxer Engine Named to Ward's "10 Best Engines" of 2013"
http://www.fhi.co.jp/english/news/press ... 86445.html
Wypada mi wspomnieć, że w wyróżnionej dziesiątce silników, obok 2.0L FA DOHC H-4 Boxer z Subaru BRZ, znalazł się również 2.0L EcoBoost DOHC I-4 firmy Ford (już kolejny raz, z resztą).Godlik pisze:"Subaru BRZ's "FA20" Boxer Engine Named to Ward's "10 Best Engines" of 2013"
http://wardsauto.com/vehicles-amp-techn ... ency-gains
O ile jednak o sprawowaniu się tego pierwszego silnika, w dłuższym okresie, trudno jeszcze cokolwiek wyrokować, to ten drugi motor muszę pochwalić za absolutnie bezproblemowy przebieg 100 000 km, który właśnie na nim zrobiłem.

Łukaszenka a ty czasem w Fordzie nie robisz?
Jeżeli tak to muszę "serdecznie" podziękować za wtryskiwacze w silnikach TDCiArno pisze:Łukaszenka a ty czasem w Fordzie nie robisz?

Po super silnikach które zbierały laury: fordowskim TDCi (wtryski i EGR) i fiatowskim JTDm (dwumasa, EGR, DPF, kolektor ssący) postawiłem na coś bardziej sprawdzonego z kraju kwitnącej wiśni. Więc te nagrody dla silników to powinny być wg mnie przyznawane po min. 5 latach eksploatacji.