Piękny dzień dziś mamy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Piękny dzień dziś mamy

Post 6 cze 2011, o 21:16

So What!, nie zostaje mi nic innego tylko Cie posłuchać :mrgreen:

Monia ...pisz na drugi raz tak żeby So What!, nie musiał zwracać honoru Fuxowi :evilgrin:

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 6 cze 2011, o 21:17

Kruszyn pisze:
Monia ...pisz na drugi raz tak żeby So What!, nie musiał zwracać honoru Fuxowi :evilgrin:
No właśnie. Wolałbym następnym razem nie znajdować się w tak niezręcznej sytuacji :giggle:

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 6 cze 2011, o 21:24

Kruszyn pisze: Monia ...pisz na drugi raz tak żeby So What!, nie musiał zwracać honoru Fuxowi :evilgrin:
cwany bąk :giggle:
So What! pisze: No właśnie. Wolałbym następnym razem nie znajdować się w tak niezręcznej sytuacji :giggle:
bo też czytasz mnie tak jak Kruszyn..możesz się dlatego poddać analogicznej karze...i raz raz do wątku Mazurskiego :cofee:

Fux'a myślę że też możesz tak przeprosić :giggle: ..nie będzie się gniewał :giggle:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 6 cze 2011, o 21:31

FUX pisze: Na ichniej stronce jest napisane, że na pługach się przemieszczają...
Ty się nie śmiej... Ja też chichotałem jak zobaczyłem te "nędzne 207" i to dizle. Pod koniec szkolenia miałem już do nich pełen szacunek i byłem pewien, że GTkiem bym tak nie pojechał. Taki pug na dwójce przy dobrze ustawionej trasie zapierdziela jak dziki. Do tego można się skupić na gazie/hamulcu i kręceniu kierą. Odpada zmiana biegów, bo jakby jeszcze doszło to, to na pewno bym się pogubił.
Samochody są praktycznie nowe (207ki miały po 7kkm przebiegu, 308 chyba po 15k). Dostają w dupę niemiłosiernie (nikt Ci nie mówi, żebyś oszczędzał opony, tylko 'gaz! teraz but w podłogę!!!'). Chłopaki mówili, że na jednym szkoleniu schodzi do 16 opon (OK, na pewno nie są to nówki, ale po slalomie w 'naszym' pugu mieliśmy druty na wierzchu :giggle: )
No i hamulce - pełen szacun. Kilkanaście prób hamowania awaryjnego (80km/h do 0 z hamulcem wbitym w podłogę i ominięciem szykany) jedna za drugą (x 4 grupy) i za każdym razem skuteczność hamowania ta sama. Jak sobie pomyślę jak hamuje mój GTek za którymś razem, to płakać się chce...

Podsumowując, żeby już nie marudzić - fajne szkolenie, ale za swoją kasę pewnie bym nie pojechał. Do tego jeśli ktoś liczy na wyjeżdżenie się na maksa, to też nie tam. Na pewno więcej jeżdżenia jest na pojeżdżawkach forumowych. No ale nie ma takich instruktorów, coś za coś.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 6 cze 2011, o 21:31

FUX pisze: Na ichniej stronce jest napisane, że na pługach się przemieszczają...
Ty się nie śmiej... Ja też chichotałem jak zobaczyłem te "nędzne 207" i to dizle. Pod koniec szkolenia miałem już do nich pełen szacunek i byłem pewien, że GTkiem bym tak nie pojechał. Taki pug na dwójce przy dobrze ustawionej trasie zapierdziela jak dziki. Do tego można się skupić na gazie/hamulcu i kręceniu kierą. Odpada zmiana biegów, bo jakby jeszcze doszło to, to na pewno bym się pogubił.
Samochody są praktycznie nowe (207ki miały po 7kkm przebiegu, 308 chyba po 15k). Dostają w dupę niemiłosiernie (nikt Ci nie mówi, żebyś oszczędzał opony, tylko 'gaz! teraz but w podłogę!!!'). Chłopaki mówili, że na jednym szkoleniu schodzi do 16 opon (OK, na pewno nie są to nówki, ale po slalomie w 'naszym' pugu mieliśmy druty na wierzchu :giggle: )
No i hamulce - pełen szacun. Kilkanaście prób hamowania awaryjnego (80km/h do 0 z hamulcem wbitym w podłogę i ominięciem szykany) jedna za drugą (x 4 grupy) i za każdym razem skuteczność hamowania ta sama. Jak sobie pomyślę jak hamuje mój GTek za którymś razem, to płakać się chce...

Podsumowując, żeby już nie marudzić - fajne szkolenie, ale za swoją kasę pewnie bym nie pojechał. Do tego jeśli ktoś liczy na wyjeżdżenie się na maksa, to też nie tam. Na pewno więcej jeżdżenia jest na pojeżdżawkach forumowych. No ale nie ma takich instruktorów, coś za coś.

Figo
2 gwiazdki
Auto: Tribeca b9/forester 20XT

Post 6 cze 2011, o 23:06

a moze chcecie tam sie pobawic auta daja i niczym sie nie martwisz, mam tam kolege i moge cos fajnego zalatwic.
bylem i bylo fajnie slomczyn i nowe miasto

http://edc.clubai.org/edc/2023/kontakt.html

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 7 cze 2011, o 13:02

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Figo
2 gwiazdki
Auto: Tribeca b9/forester 20XT

Post 7 cze 2011, o 15:32

tak to chyba to tylko cena bedzie lepsza

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 8 cze 2011, o 21:51

Nie ma to jak dobrze pomaczać biszkopta.

Dzięki, Kruszyn :mrgreen:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 8 cze 2011, o 22:01

WiS, no trzeba zawsze pomaczać i nie tylko biszkopta :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 11 cze 2011, o 16:25

Stało się ,kochani biegnę 24 czerwca w katordze czyli biegu Rzeźnika dystans 75km
Komańcza - Ustrzyki Górne .Przybliżone przewyższenie trasy to +3235m podbiegów oraz -3055m zbiegów.
Startuje się w parach mój kolega to Tadeusz Ruta rocznik 1955 ukończył 140 maratonów 50 biegów ultra i wiele innych .
Mam nadzieję ,że będziecie mnie wspierać duchowo i ukończę ten bieg jeśli tak go można nazwać.
Limit czasu na pokonanie trasy 16 godzin najlepsi dobiegną w 8 z hakiem 8-)
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 11 cze 2011, o 16:36

Gump, szacun. 8-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 11 cze 2011, o 16:36

Już dzisiaj łączę się duchem z Tobą.
Zwycięstwa życzę!
Dolce far niente ;-)

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza

Post 11 cze 2011, o 16:44

Gump..MEGA SZACUN :!: Trzymam kciuki żeby meta zbliżała się jak najszybciej. Powodzenia :!: SERDUCHEM Z WAMI :mrgreen:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 11 cze 2011, o 17:48

Gump, jesteś hardcorem! Szacun i powodzenia :-d
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

barton
6 gwiazdek

Post 11 cze 2011, o 18:52

Gump, 3mam kciuki :thumb:

Ja to leszcz w porównaniu z Tobą jestem ze swoimi 10'ma kilometrami, które pokonuję 3 razy w tygodniu :mrgreen:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 11 cze 2011, o 19:13

Gump, jak już pisałem jesteś szaleniec :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 11 cze 2011, o 20:36

Gump, a jak w czasie tego biegu Twoim gościom turystom np. prądu albo wody zabraknie, to kto o nich zadba :?: :mrgreen:

Powodzenia :thumb:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 12 cze 2011, o 08:59

Dzięki za słowa otuchy, dzisiaj w nocy spałem godzinkę bo nie mogłem zasnąć jak sobie uświadomiłem na co się porwałem 8-)
Barthol pisze: Ja to leszcz w porównaniu z Tobą jestem ze swoimi 10'ma kilometrami, które pokonuję 3 razy w tygodniu
Barthol, wcale nie jesteś leszczem myślę ,że gdybyś miał takie tereny jak ja do treningów to biegałbyś po górach i robił super wyniki.
rrosiak pisze: ump, a jak w czasie tego biegu Twoim gościom turystom np. prądu albo wody zabraknie, to kto o nich zadba
rrosiak, teraz mnie zagiąłeś zamieszczę wcześniej na stronie grajdołka info na temat możliwych zagrożeń i turyści sami o siebie zadbają :giggle:
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

barton
6 gwiazdek

Post 12 cze 2011, o 12:17

Gump pisze:
Barthol pisze: Ja to leszcz w porównaniu z Tobą jestem ze swoimi 10'ma kilometrami, które pokonuję 3 razy w tygodniu
Barthol, wcale nie jesteś leszczem myślę ,że gdybyś miał takie tereny jak ja do treningów to biegałbyś po górach i robił super wyniki.
Pozostaje mi tylko podziękować za taki komplement. Tym bardziej, że pada z ust bardzo zaawansowanego zawodnika :thumb:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 12 cze 2011, o 21:03

Byliśmy dziś z Zagatką, Devlinem i ekipą zapaleńców w Elektrowni Jądrowej Żarnowiec. Gdy wracaliśmy niosąc pontony, wiosła i inne sprzęta, przyjechała Policja i zabroniła nam kategorycznie wchodzić tam, gdzie jest to zabronione. Devlin zapewnił Panów Policjantów że rozumiemy i nie będziemy tam wchodzić.

P.S. Gump, jesteś wariat ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 12 cze 2011, o 21:06

Bergen, brzmi fajnie, macie jakieś zdjęcia?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 12 cze 2011, o 21:10

Zwłaszcza z groźnymi minami policjantów... :thumb:
Dolce far niente ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 12 cze 2011, o 21:20

Konto usunięte pisze: macie jakieś zdjęcia?

Z Devlinami jeszcze nie, ale pozwolę sobie przypomnieć zdjęcia które robił Wurc podczas naszej wspólnej wyprawy (niestety bez pontonów):

https://picasaweb.google.com/lubonm/Ele ... aZarnowiec

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 12 cze 2011, o 22:37

a ja dziś byłem na Mistrzostwach Europy w Wyścigach Górskich w Czechach i jestem MEGA zadowolony. "Szuflady" i "formuł" masa ,ale Historyki wspaniałe :oops:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

ODPOWIEDZ