Jakiegokolwiek, żebyś nie marudził jużFUX pisze:qqqqqwa, czy dowiem siem, com mam kupić, czy będziecie ten komputerowy bełkot uskuteczniać...![]()
![]()
Poradnik młodego komputerowca
Re: Poradnik młodego komputerowca
FUX, no ale sam mówiłeś, że chcesz kupić latpopa. To kup takiego. Dlaczego miałbyś robić coś przeciwko sobie?FUX pisze:qqqqqwa, czy dowiem siem, com mam kupić, czy będziecie ten komputerowy bełkot uskuteczniać...![]()
![]()
Twoje wymagania co do specyfikacji nie są wielkie (co do marki to już gorzej
Każden jeden ma insze poczucie estetyki i definicję niezawodności.
czarne jest piękne...
Po SSLu nie powinno być źle, ale ja nie mam paranoi, więc nie wiem czy jestem wiarygodny.Grzegorz pisze:Rozumiem, że lepiej nie wpisywać haseł przez to bo idą gołym tekstem ?
O jakie krzaki chodzi?
Ze strumieniami to nie zadziała, ale do czytania gazet wystarczy.
czarne jest piękne...
a ja może spróbuję coś nakierować tak z punktu widzenia użytkownika a nie fachowca
- coś typowego co ma serwis i części są dostępne
- co do ceny to sky is the limit ale bez przesady bo zazwyczaj nie wykorzystuje się pełni możliwości sprzętu
- w większości przypadków można dołożyć pamięci i dysku trzeba tylko sprawdzić ile da się max włożyć
- warto zainwestować w jakiś dysk zewnętrzny do archiwizacji i np w zapasową baterię zamiast wyp... mnóstwo kasy na szczyt techniki który przed świętami będą sprzedawać za 30% ceny w sklepie dla idiotów
ja ma HP i jedyne uszkodzenie było z winy użytkownika, dysk 160 ale da się większy, ramu 3g i na xp jeszcze mi nie brakło, komp sprzed 1,5 roku i upolowałem go za 1700 i na razie lepszego nie potrzebuje. może za jakiś czas większy dysk.
- coś typowego co ma serwis i części są dostępne
- co do ceny to sky is the limit ale bez przesady bo zazwyczaj nie wykorzystuje się pełni możliwości sprzętu
- w większości przypadków można dołożyć pamięci i dysku trzeba tylko sprawdzić ile da się max włożyć
- warto zainwestować w jakiś dysk zewnętrzny do archiwizacji i np w zapasową baterię zamiast wyp... mnóstwo kasy na szczyt techniki który przed świętami będą sprzedawać za 30% ceny w sklepie dla idiotów
ja ma HP i jedyne uszkodzenie było z winy użytkownika, dysk 160 ale da się większy, ramu 3g i na xp jeszcze mi nie brakło, komp sprzed 1,5 roku i upolowałem go za 1700 i na razie lepszego nie potrzebuje. może za jakiś czas większy dysk.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 200 razy
FUX, co prawda nie odpisałeś, czy chodzi o kwotę netto czy brutto, ale jeśli o brutto to weż Dell Vostro 1520, spełnia Twoje wymagania (poza pamiecią, ale po co Ci 4-6GB przy systemie 32bit), ma 3 lata gwarancji i wliczony serwis NBD.
Jak będzie zły, to zwalisz to na mnie
Jak będzie zły, to zwalisz to na mnie
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Chloru pisze: 15. Pytanie testowe: która godzina?
Hacker: 98/03/05 14:15:19 Thu.
Lamer: 88.848.119.000 (sekundy zliczane od 1.01.1970).
User: 15 po drugiej.
Ten hacker to windowsowy jakiś, albo webowy
Lamerowi się pierdyknął rząd wielkości
Tylko user jest w miarę normalny
Konto usunięte, bo ten test jest autorstwa gości, którzy piszą poradniki "Jak zostać hackerem w 21 godzin". 
czarne jest piękne...
Tak długo?vibowit pisze:Konto usunięte, bo ten test jest autorstwa gości, którzy piszą poradniki "Jak zostać hackerem w 21 godzin".
A nie da się krócej?
Jeśli chodzi o obecnie produkowana generację (jeździłem wersją z automatyczną skrzynią) to napęd 4x4 jest stały (centralny dyferencjał) prawdziwy reduktor mechaniczna blokada centralnego dyfra...rrosiak pisze:Ma rozłączany, moze mieć tylko na 2 kółka.FUX pisze:A przy okazji. Czy Grand Vitara ma faktycznie permanentny napęd na 4 kola, jak subaryna, czy nie, bo ktoś mi sadzi takie kawalki...
czyli Fux, nie jak subaryna, tylko lepiej
- rrosiak
- 6 gwiazdek
gootek pisze: Jeśli chodzi o obecnie produkowana generację
Faktycznie na pokrętle jest 4H, 4H lock, i 4L lock. Byłem prawie pewien, że jest 2H, 4H i 4L Lock, a może pomyliłem z Sorento, bo tam też jest pokrętło.
W terenie, oczywiście.gootek pisze: nie jak subaryna, tylko lepiej
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Łatwo pomylić jak jest w tych róznych małych SUVach, inaczej w Outlanderze, inaczej w X-Trailu, itp...rrosiak pisze:gootek pisze: Jeśli chodzi o obecnie produkowana generację
Faktycznie na pokrętle jest 4H, 4H lock, i 4L lock. Byłem prawie pewien, że jest 2H, 4H i 4L Lock, a może pomyliłem z Sorento, bo tam też jest pokrętło.
ale moim zdaniem w GV jest najsolidniej.
wspomniałeś Sorento
jak Ci się podoba to nowe?
jak dla mnie ogólnie OK... i te 198KM z 2.2D to nie byle co
przejadę się w przyszłym tygodniu, jesli znajdę wolną chwilę.
no ja myślę, że Fux porównuje z Foresterem, czyli z subaryną-terenówką...rrosiak pisze:W terenie, oczywiście.gootek pisze: nie jak subaryna, tylko lepiej
ale wiesz co?
zaryzykowałbym opinię, że na asfalcie nowa GV też nie prowadzi się gorzej niż nowy Forester
Hmmm... Dobrze że moje serwery o tym nie wiedzą :Prrosiak pisze: ale po co Ci 4-6GB przy systemie 32bit
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
gootek pisze: jak Ci się podoba to nowe?
Nie widziałem na żywo, ale patrząc na fotki to chyba wolałbym ix55.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
ky, jakbyś nie doczytał, rozważamy zakup notebooka z Win7ky pisze:Hmmm... Dobrze że moje serwery o tym nie wiedzą :Prrosiak pisze: ale po co Ci 4-6GB przy systemie 32bit
r.
Po krótkich kontaktach z Tucsonem śmiem twierdzić, że miałbym co najmniej opory, aby się bliżej zapoznawać z którymś z jego młodszych braci ;)
r.
r.
Win7 rozkraczy się po miesiącu, albo zainteresowany zechce być Haksorem -- zapoda sobie jakieś jebuntu z jajcem z końcówką -bigmem i jesteśmy w domu :)rrosiak pisze: ky, jakbyś nie doczytał, rozważamy zakup notebooka z Win7![]()
Inna sprawa, że teraz chyba wszyscy robią notzbuki z 3GB RAM na pokładzie.
r.
Na jazdę ix55 umówiłem się, ale dopiero za 3 tygodnie, bo jest zdaje się jedna sztuka do testów i poszła do dziennikarzy.rrosiak pisze:Nie widziałem na żywo, ale patrząc na fotki to chyba wolałbym ix55.gootek pisze: jak Ci się podoba to nowe?
Może nawet to wezmę zamiast następnego Pajero.
A jeśli będzie gorzej z kasą to może Sorento. Wygląda nieźle. Kosztuje niedużo. A w przyszłym tygodniu zobaczę jak jeździ.
Koreańczycy robią postępy.
Jak Subaru - kiedyś
I moje i moje, nawet mój komputer w pracy też się łapie do tej grupy powszechnej nieświadomościky pisze: Hmmm... Dobrze że moje serwery o tym nie wiedzą :P
A odnośnie lapka, to mam tylko 2GB i styka. Po co więcej jak się nie dłubie w grafice ani nie gra?
Bo jak masz Siedem z Graficzną Bajerologią i Ofysa Fafnaście, to opalisz trzy pierdoły, a 2GB już gdzieś zniknęło ;))
r.
r.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja mam najnofszego Ubundu i mi nic nie pada bo mam giga na pokuadzie te wszysdkie Windowsy som dla lamerow wpisujcie miasda.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 255 razy
- Polubione posty: 533 razy
ky pisze: Win7 rozkraczy się po miesiącu
Dobrze, że mój o tym nie wie... no i ten Offis fefdzieściifctery
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Tam jest jakaś placówka medyczna...vicu pisze:remek pisze: wpisujcie miasda.
Choroszcz!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Ostatnio patentem na rozkraczenie ofysa landrynki, było spróbować odpalić wyszukiwanie zaawansowane na koncie w MSExchange ;) (pomijam już to, że do tego wyszukiwania trzeba było zainstalować osobny plugin zwany MSSearchem). Po kilku próbach odpaliłem deinstalator i poszukałem instalki osyfa ikspe.Chloru pisze: ten Offis fefdzieściifctery![]()
r.