Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Jarek, ja rzuciłem linka do ustawy, Godlik do KC - czyli masz pełen wypas na tacy podany 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Jeżeli się nie zgadzamy z wyceną ubezpieczyciela (i mamy rację), rzeczoznawca na pewno pomoże.
Generalnie jeżeli są problemy, to niestety zostaje nam droga sądowa.
Chociaż z doświadczenia wiem, że czasami wystarczy jedno mądre pismo i ubezpieczyciel przestaje się stawiać, bo wie że przegra w sądzie.
Ich polityka jest niestety taka, że pierwsza wycena jest zaniżona, bo wiedzą że i tak 95% ludzi się z nią pokornie zgodzi... I na tym zarabiają...
Chociaż z doświadczenia wiem, że czasami wystarczy jedno mądre pismo i ubezpieczyciel przestaje się stawiać, bo wie że przegra w sądzie.
Ich polityka jest niestety taka, że pierwsza wycena jest zaniżona, bo wiedzą że i tak 95% ludzi się z nią pokornie zgodzi... I na tym zarabiają...
Widzisz, a w moim autku ATF nie był rozgrzewany od prawie miesiąca.jarmaj pisze: Jechałem.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Zgadza się, teraz to już ma sens i jakąś konkretną treść.michal pisze:Jarek, ja rzuciłem linka do ustawy, Godlik do KC - czyli masz pełen wypas na tacy podany

No wlasnie to skad mam wiedziec ze nie zaniza wartosci czesci,naprawy.Godlik pisze:Jeżeli się nie zgadzamy z wyceną ubezpieczyciela (i mamy rację), rzeczoznawca na pewno pomoże.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Dostaniesz wycene na piśmie i zobaczysz czy jesteś w stanie za to naprawić furę. A jak się na tym nie znasz, skonsultujesz to z kimś kto się zna (warsztat).Pluto pisze: No wlasnie to skad mam wiedziec ze nie zaniza wartosci czesci,naprawy.
Mówię Ci, nie martw się na zapas. Jeszcze zdążysz

dzieki za wasze cenne uwagi napewno jeszcze sie odezwe w temacie po wizycie rzeczoznawcy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam
Jeśli chodzi o szkodę z OC sprawcy sprawa jest korzystniejsza. Maja za zadanie naprawić auto do 110 % wartości chyba. Po otrzymaniu kosztorysu od rzeczoznawcy (zaniżonego) trzeba mieć wycenę z ASO, innego warsztatu wówczas wysyła się najlepiej emai z wyliczeniami naprawy z warsztatu, wtedy oni zawsze lekko podnoszą kwotę odszkodowania. Pamiętaj że firmy ubezpiecze… specjalnie przedłużają czas z odpowiedziami licząc że klient się zmęczy i odpuści, Ja w swojej firmie robie klientowi już 4 kosztorys sprawa trwa 2 miesiące. Pamiętaj zrób dokładne zdjęcia cyfrówką wszystkich uszkodzonych elementów.
Jeśli chodzi o szkodę z OC sprawcy sprawa jest korzystniejsza. Maja za zadanie naprawić auto do 110 % wartości chyba. Po otrzymaniu kosztorysu od rzeczoznawcy (zaniżonego) trzeba mieć wycenę z ASO, innego warsztatu wówczas wysyła się najlepiej emai z wyliczeniami naprawy z warsztatu, wtedy oni zawsze lekko podnoszą kwotę odszkodowania. Pamiętaj że firmy ubezpiecze… specjalnie przedłużają czas z odpowiedziami licząc że klient się zmęczy i odpuści, Ja w swojej firmie robie klientowi już 4 kosztorys sprawa trwa 2 miesiące. Pamiętaj zrób dokładne zdjęcia cyfrówką wszystkich uszkodzonych elementów.
Toż to już jakieś prawo serii
Wyrazy i trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe wyleczenie pojazdów.

Wyrazy i trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe wyleczenie pojazdów.
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jeszcze ja, bo tylko Burat niedawno wspomniał. Jeden zderzak na zaspie, drugi przy wyciąganiu
I czniam to, mam w miarę dobrze jeździć i nie walić dzwonów - to tylko trochę plastiku.
I samemu zakładać linkę holowniczą

I czniam to, mam w miarę dobrze jeździć i nie walić dzwonów - to tylko trochę plastiku.
I samemu zakładać linkę holowniczą

remek, 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Co wy wyprawiacie ze swoimi wozidłami?.. jak nic ktoś zrobił forumowe voodoo
tfu tfuuu jak dobrze że Hans sie trzyma...
Wyrazy dla wszystkich..nawet jeśli to są małe zniszczenia to zawsze jest stres, bieganie i ogolny wnerw..

tfu tfuuu jak dobrze że Hans sie trzyma...
Wyrazy dla wszystkich..nawet jeśli to są małe zniszczenia to zawsze jest stres, bieganie i ogolny wnerw..
Pozdrawiam bałwanów z firmy kurierskiej GLS.
Paczka wysłana w poniedziałek od Carfita do mnie, trafiła dzisiaj do...
Gdańska.
Paczka wysłana w poniedziałek od Carfita do mnie, trafiła dzisiaj do...
Gdańska.

czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Oż kurde, to się zaczęło zaraz po tym, jak Remi zaczął banowaćMoniqa pisze: ktoś zrobił forumowe voodoo

Monio, przyjeżdżaj na Bal, będziemy odczyniać

Jaki stres, jakie bieganie...?Moniqa pisze: nawet jeśli to są małe zniszczenia to zawsze jest stres, bieganie i ogolny wnerw..
Auto do serwisu, telefon do ubezpieczalni i czekamy na efekty

Niech żyją te maleńskie stłuczki

Widać hamulunek miała z US'Specavibowit pisze: Paczka wysłana w poniedziałek od Carfita do mnie, trafiła dzisiaj do...
Gdańska.

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
...w drodze do klienta, na awaryjną reanimację systemu...
Całe szczęście, ktoś inny prowadzi...i to jest chyba "coś dobrego"
Trza być "positiv"
Pozdrawiam
Podążający za zachodzącym dniem
Grzegorz

Całe szczęście, ktoś inny prowadzi...i to jest chyba "coś dobrego"

Trza być "positiv"

Pozdrawiam
Podążający za zachodzącym dniem
Grzegorz
Brak podpisu.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Gość zastawił wjazd na osiedle i musiałem kilkadziesiąt metrów nosić bagaże do samochodu, wcześniej przynosząc różne klamoty wożone na co dzień
Zostawiłem mu za wycieraczką kartkę z wiadomością, w której nazwałem go kasztanem. Kiedy już samochód był załadowany, gość się objawił więc osobiście go zbeształem, a że odpyskiwał to chciałem go pobić
Po pół godziny mi przeszło i teraz źle mi z tym, że go tak potraktowałem. Wyrzuty sumienia to coś bardzo niedobrego, źle mi z tym, idę spać 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak, widzisz. Każdy normalny by się napił, a Ty musisz iść spać z tym strasznym uczuciem. 

czarne jest piękne...
rrosiak, eee tam
.
Mężczyźni to mają chyba jakiś inny układ nerwowy niż kobiety. Dzisiaj mu nawrzucałeś, ale jutro zapewne będziecie sobie mówić "cześć".
Ja jakbym tak nagadała sąsiadce, to pewnie z rok byśmy udawały, że się nie znamy

Mężczyźni to mają chyba jakiś inny układ nerwowy niż kobiety. Dzisiaj mu nawrzucałeś, ale jutro zapewne będziecie sobie mówić "cześć".
Ja jakbym tak nagadała sąsiadce, to pewnie z rok byśmy udawały, że się nie znamy

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
O Jezu dobrze, że mnie się tak nie robirrosiak pisze: a że odpyskiwał to chciałem go pobić Po pół godziny mi przeszło i teraz źle mi z tym

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
okropne. ja na szczęście mam sumienie nieużywanerrosiak pisze: Wyrzuty sumienia to coś bardzo niedobrego, źle mi z tym, idę spać![]()

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Ale ja za to budzę się bez kacavibowit pisze: Każdy normalny by się napił, a Ty musisz iść spać z tym strasznym uczuciem.

Pod warunkiem, że znów wjazdu nie zastawiDoxa pisze: Dzisiaj mu nawrzucałeś, ale jutro zapewne będziecie sobie mówić "cześć".

Superbohater nie może być skażony takimi cechamimały 5150 pisze: O Jezu dobrze, że mnie się tak nie robi

Dorabiasz jako asystent komornikaremek pisze: okropne. ja na szczęście mam sumienie nieużywane

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

No ta. Ty już się kładłeś z kacemrrosiak pisze:Ale ja za to budzę się bez kacavibowit pisze: Każdy normalny by się napił, a Ty musisz iść spać z tym strasznym uczuciem.![]()
moralnym.

czarne jest piękne...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: No ta. Ty już się kładłeś z kacem
moralnym.
Ale szybko zasnąłem, a dziś już mi lepiej...
...nie przeproszę faceta

rrosiak, naslij na niego tego społecznika od parkowania tyłem i masz problem z bańki