Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Coś niedobrego

Post 27 sty 2010, o 00:27

szkoda... ale z drugiej strony to dobrze, że teraz się dowiedziałem, bo oszczędzi mi to ewentualnego szlajania się po sądach w nadziei, że uchroni mnie to przed punktami.. A skoro niezależnie od przebiegu sprawy i tak dostanę (no chyba, że bym w sądzie wygrał :giggle: ), to trza brać jak dają i tyle...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 sty 2010, o 00:45

No chyba, że spodziewasz się wygrać w grodzkim. :mrgreen:

Poza tym, przy powiedzmy drobniejszych wykroczeniach, można się próbować targować, żeby niebiescy skorzystali z możliwości "pouczenia" zamiast mandatu, a jak nie to niech piszą sąd grodzki. Dla nich to jest od cholery papierekologii do wypełniania, więc mogą być skłonni "pouczać" ;-)
Czarownica prawdę Ci powie :D

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 27 sty 2010, o 01:32

A tak już pominąwszy to, czy z tymi sądami by coś dało czy nie, to ja i tak zdecydowanie bardziej wolę poklikać sobie na jakimś bzdurnym teście i pokręcić się między pachołkami, niż latać po jakichś sądach i rozprawach. :roll:

A tak ogólnie, to wszystkim przejętym moim losem bardzo dziękuję. :-)
I w związku z tym już nie napiszę, że zastanawiałem się, czy tą informację wrzucić do tego tematu, czy do "coś śmiesznego".

Cholera. Napisałem. No trudno. :mrgreen:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 27 sty 2010, o 01:35

jarmaj, no to co, trzymam kciuki. I ostrożniej. :razz:

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 27 sty 2010, o 02:08

jarmaj pisze: pokręcić się między pachołkami

Teraz chyba nie ma pochołków na "B". Tylko jakiś łuk, potem w miasto.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 27 sty 2010, o 03:14

Azrael pisze: Tylko jakiś łuk, potem w miasto.
o cholercia, Jarmaj poćwicz jazdę na okrągło :mrgreen: Jak to było na kursie. Hebelek, sprzęgiełko, skręt, ufffff, sprzęgiełko puścić, rooooozpęęęęęędzaaaaaamy się. I wrzucaj czwórkę na 60 km/h - nie będzię, że zamulasz :mrgreen:

Wyobraźcie sobie minę instruktora jak 20 subaraków czeka, aż Jarmaj zda :mrgreen:

Ciekawe jakby Jarmaj przewiózł typa po Jodłowniku :mrgreen: Zda czy nie? ;-)

sorry, ale w Twoim przypadku wyobraźnia działa - szkoda, że musisz przechodzić przez ten bezsensowny bajzej - powinno być coś jak extra prawko na podstawie umiejętności

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 27 sty 2010, o 08:23

http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... rs/247008/
The next Mitsubishi Lancer Evolution is likely to be a plug-in hybrid that uses an electric motor to take the place of the turbocharger traditionally used in the performance saloon.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 27 sty 2010, o 11:48

Już kilka lat temu poszła plota, że X jest ostatnim Evo...już wiadomo dlaczego ;]

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 27 sty 2010, o 12:12

Ożesz :-d

Jarmaj, Esi - przesadziliście, każdy na swój sposób. Kondolencje, każdemu inne, ale wszystkie serdeczne i poważne. 8-)

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
Polubione posty: 0

Post 27 sty 2010, o 12:25

Ale masakra widze co za tydzień... Ja juz biegam co 6 miesiecy na kursy o 6 puktów i tak mi zostało jeszcze troche... :mrgreen:
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 183 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 27 sty 2010, o 22:02

Przypomniało mi się jak Jarek opowiadał na Dolnośląskim iż ciąży na nim miecz punktowy . I się jednak nie uchronił współczuję :idea:
Już widzę te slajdy na kursie :arrow: musisz Jarek poprosić, czy możesz swoim samochodem :giggle:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 27 sty 2010, o 22:26

Esi wyrazy ja jak swój kupiłem od razu zapoznałem się z betonowym koszem na śmieci na lotnisku :x
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 27 sty 2010, o 23:13

Kruszyn, Esi, nie jesteście sami :oops: . Ja jak kupiłem swoją na drugi dzień , piękną i błyszczącą , świeżo odebraną z myjni , wymarzoną od wielu lat Subaru ,podjechałem z synem pod szpital żeby odebrać jego wyniki badań. Podniecony całą sytuacją ,jeszcze nie okrzepły w zachwycie ,zaparkowałem moje błękitne cudo ,przed szpitalem po cichu ,z pod ciemnych szkieł okularów, spoglądając na miny zazdrośników w tych wszystkich Fordach , Oplach i innych Szmelcwagenach , wysadziłem syna z auta i dumnym krokiem udałem się do szpitala. Jeszcze nie zdążyłem wezwać windy gdy usłyszałem za sobą głos gościa z portierni " panie to pana to niebieskie auto?" ,z dumą i lekką nonszalancją rzuciłem zdawkowe "Tak proszę pana" ,a w odpowiedzi usłyszałem " to niech pan się cofnie bo właśnie wjechało w te Mondeo zaparkowane przed panem" :o
okazało się ,że zapomniałem zaciągnąć ręczny :wall:

:mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 28 sty 2010, o 09:28

Kruszyn, słysze to, słysze co wtedy powiedziałes pod nosem albo nawet głośno :giggle:
burat pisze: z dumą i lekką nonszalancją rzuciłem zdawkowe "Tak proszę pana" ,a w odpowiedzi usłyszałem " to niech pan się cofnie bo właśnie wjechało w te Mondeo zaparkowane przed panem"

burat, widze to , widzę Twoja minę :mrgreen:

także pierwsze koty za płoty ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2010, o 16:03

burat, zabiłeś mnie :giggle: Śmieszne, ale i tragiczne... Co innego urwać zderzak w trakcie walki na Szwarcwaldowych zakrętasach, a co innego zastać taki samochód po wyjściu ze sklepu... :-/

Ja dzisiaj niestety naderwałem część zderzaka (strzeliły mocowania klipsów, nie wiem jeszcze na ile poważnie) zjeżdżając z ośnieżonego krawężnika... wcześniej podjechałem elegancko po śniegu, ale w międzyczasie temp. wzrosła i okazało się, że śniegl leżał na studzience rynsztoku i przy zjeżdżaniu wciśnięty wpadł do środka... ;-(
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2010, o 16:23

eMTi, jak kiedyś ,przy spotkaniu w Szwardzwaldzie opowiadałem tę historie to chłopaki kazali mi wymyślić na przyszłość jakąś opowieść w stylu "wypadam na odkręconej trójce za zakrętu ,auto sunie pełnym bokiem , i tu nagle z lasy wybiega sarna ,a ja jako świadomy ekologicznie właściciel Subaru, ratuję biedne zwierzę ucieczką do rowu " :razz:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2010, o 16:25

no coś w ten gest jest zdecydowanie bardziej na miejscu :lol: Na forumowy bal się nie wybierasz?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2010, o 16:42

może i na miejscu ale nie potrzebuję sobie dorabiać ZBOWID`owskiego życiorysu
A na bal ,ze względów nie do końca zależnych ode mnie ;-) , nie mogę

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubione posty: 200 razy

Post 28 sty 2010, o 20:13

Kląłem dziś na odwilż i zaspy, bo byłem przekonany, że to za ich sprawą mam wodę w butach. Po powrocie do domu i oględzinach wyszło szydło z worka, to mróz je pokonał ;-(
Załączniki
P1000261.JPG
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2010, o 20:20

rrosiak pisze: to mróz je pokonał
a ile one miały lat?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2010, o 20:21

eMTi pisze:
rrosiak pisze: to mróz je pokonał
a ile one miały lat?
To po ojcu jeszcze, kościołowe ;-)

Drugi sezon. Trzeci, ale użytkowane wymiennie z innymi, kiepska guma musiała być.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2010, o 20:36

rrosiak, to pewnie efekt skoków przez te półmetrowe zaspy w stolnicy do parkomatów ;-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 28 sty 2010, o 21:29

No to ,żeby dołączyć do kolegów i koleżanek jeszcze w styczniu.....sprzęgło zjarane poszło w p...u :wall:
Smród w samochodzie niebywały :wall: K...a co za styczeń :x
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2010, o 21:37

Kruszyn pisze:No to ,żeby dołączyć do kolegów i koleżanek jeszcze w styczniu.....sprzęgło zjarane poszło w p...u :wall:
Smród w samochodzie niebywały :wall: K...a co za styczeń :x

Kruszyn, to ty diesla masz :?: ;-)
Nie ma to jak nieprzewidziane wydatki :-/

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 28 sty 2010, o 21:38

Kruszyn pisze: sprzęgło zjarane poszło w p...u

wyrazy przesyłam

ale cos Ty robił, jeździc nie umiesz 4x4 czy nie miał kto popchnąć? :whistle:

ODPOWIEDZ