Piękny dzień dziś mamy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Piękny dzień dziś mamy

Post 8 wrz 2011, o 21:16

WiS, ale problemik jest np. taki, że Żonie zabierasz furę, bo masz taki kaprys lub odwrotnie, a niebiescy akurat Cię szczapią bez papirusów.
Przypadek odosobniony, ale mający w mojej Rodzinie raz miejsce w ostatnich 15 latach.
W sumie bzdet, ale nośny.. ;-)

Dolce far niente ;-)

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 8 wrz 2011, o 21:23

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 8 wrz 2011, o 21:24

zofija pisze:Jak Ci zatrzymają dowód, np. za niemanie świateł, to nie powinieneś być zmuszony do dostarczenia kwitka o badaniu technicznym do urzędu, tylko po prostu odebrać dowód. Po coś poza tym te pieczątki do dowodu wbijają przy badaniu technicznym, nie? Tak że może i tak jest, tylko nie działa.

Myślę, że problem nie jest techniczny, a polityczny/proceduralny. Bo bez bumagi...

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 8 wrz 2011, o 21:26

leon pisze: Dziękuje. Dobranoc.
O, i to ręcami mojego ulubionego generała. No to pozamiatane 8-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2011, o 21:36

leon, temu generałowi więcej beonu trzeba lub podwładnym z MSWiA lub ew. MSW wyobraźni i radiowozów z komórkami lub środkami łączności.

Ostatnio raczej wzmożonej aktywności pałkarzy w niebieskim koło swojej zagrody nie widać... :roll:
Dolce far niente ;-)

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 8 wrz 2011, o 22:15

Najbardziej spodobał mi się ten fragment artykułu podlinkowanego przez leona:
Kierownictwo Ministerstwa Skarbu Państwa blokuje z kolei zmiany związane z rejestracją pojazdów. Obawia się bowiem o interes państwowej spółki produkującej blankiety dowodów i tablice rejestracyjne.
No cóż, jakkolwiek rozumiane dobro obywatela nie jest najważniejsze. :wall:
Czarownica prawdę Ci powie :D

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 8 wrz 2011, o 22:27

zofija pisze:
No cóż, jakkolwiek rozumiane dobro obywatela nie jest najważniejsze. :wall:

No właśnie jest najważniejsze! Tylko, że nie każdego obywatela, dokładniej to bardzo małej ilości obywateli... ale stawia się ich, obywateli, dobro ponad państwo! :mrgreen:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 8 wrz 2011, o 23:48

FUX pisze:WiS, ale problemik jest np. taki, że Żonie zabierasz furę, bo masz taki kaprys lub odwrotnie, a niebiescy akurat Cię szczapią bez papirusów.
Przypadek odosobniony, ale mający w mojej Rodzinie raz miejsce w ostatnich 15 latach.
W sumie bzdet, ale nośny.. ;-)
Oj tam. Ja regularnie jeżdżę bez dokumentów, albo mam dokumenty nie od tego wozu, którym akurat się przemieszczam.
Jak do tej pory bez konsekwencji finansowych, a zdarzało się, że mnie kontrolowali. 8-)
czarne jest piękne...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 00:08

zofija pisze: dobro obywatela nie jest najważniejsze
Oczywiście, że jest najważniejsze. Gdy tylko przedstawiciele Państwa mówią, że chcą dobra obywateli, ci ostatni czym prędzej chowają swe dobra przed Państwem ;))

r.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 9 wrz 2011, o 12:34

zofija pisze:Najbardziej spodobał mi się ten fragment artykułu podlinkowanego przez leona:
Kierownictwo Ministerstwa Skarbu Państwa blokuje z kolei zmiany związane z rejestracją pojazdów. Obawia się bowiem o interes państwowej spółki produkującej blankiety dowodów i tablice rejestracyjne.
Też mnie wzruszył ten fragment. Bezczelność niektórych urzędów jest nieprawdopodobna :-d

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 12:43

Z punktu widzenia PR, owszem, bezczelność. Ale poza tym to zwyczajny konflikt interesów państwo-obywatele.

r.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2011, o 12:45

Znaczy wtórników za mało będą drukować/produkować...
Dolce far niente ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 10 wrz 2011, o 04:00

ky pisze: Oczywiście, że jest najważniejsze. Gdy tylko przedstawiciele Państwa mówią, że chcą dobra obywateli, ci ostatni czym prędzej chowają swe dobra przed Państwem ;))
ky pisze: Z punktu widzenia PR, owszem, bezczelność. Ale poza tym to zwyczajny konflikt interesów państwo-obywatele.

komunizm w czystej postaci. :evilgrin:

dlaczego jakaś spółka skarbu państwa ma być pod specjalną protekcją skarbówki. Ja nie jestem, miliony innych także. Duże firmy rozłożyli, a tu się martwią? walić. Jak jest nierentowne to się zamyka albo przebranżawia.
Dodam, że nie interesuje mnie odpowiedź na powyższe :evilgrin:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 wrz 2011, o 11:12

Alan, Alan, Alan! pisze: dlaczego jakaś spółka skarbu państwa ma być pod specjalną protekcją skarbówki. Ja nie jestem, miliony innych także. Duże firmy rozłożyli, a tu się martwią? walić. Jak jest nierentowne to się zamyka albo przebranżawia.
Dodam, że nie interesuje mnie odpowiedź na powyższe :evilgrin:
Dlaczego spółka-córka ma być pod specjalną protekcją holdingu/multinationala, który jest jej właścicielem, hę? A może po prostu każdy dba o swoje interesy (i prawdę mówiąc nie słyszałem, że to jest jedna z doktryn komunizmu).

Czy gdyby nie dbali o interesy spółki, to krzyczałbyś, że to niegospodarność i marnotrawienie pięniędzy? :)

Drodzy Państwo. Jest w Was taki potencjał wkurwu i dobrych, lepszych lub takich sobie pomsyłów, że od pewnego czasu bardzo dziwi mnie, że nie zamierzacie korzystać ze swojego biernego prawa wyborczego, startować w przetargach, itp, etc. Ale, jak mawiają anglosasi, talk is cheap :P

r.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 wrz 2011, o 11:35

ky pisze: Drodzy Państwo. Jest w Was taki potencjał wkurwu i dobrych, lepszych lub takich sobie pomsyłów, że od pewnego czasu bardzo dziwi mnie, że nie zamierzacie korzystać ze swojego biernego prawa wyborczego, startować w przetargach, itp, etc. Ale, jak mawiają anglosasi, talk is cheap :P
Nie wiem po czym wnosisz. Z mojej wiedzy wynika, że całkiem sporo jest wśród nas osób, które w przeróżnych przetargach publicznych startują. I jak widzą co się dzieje, to adrenalina rośnie jeszcze bardziej. Ja mam z tym styczność w dużych ilościach - raz w swojej pracy, drugi raz moja mama zajmuje się tą tematyką od wielu lat. Forum nie jest najlepszym miejscem do opowiadania jak to się odbywa, ale w ciągu ostatniego roku co najmniej kilka razy dostawałam zaproszenia do przetargów tylko "pro forma", bo od początku było wiadomo kto wygra :roll: Zresztą nie tylko strefy publicznej to dotyczy, tyle, że w prywatnej są inne zasady.
Zaś co do biernego prawa wyborczego - ja np. nie lubię się babrać w g. Wolę zmieniać świat ze swojej płaszczyzny w tych obszarach na których się znam. Nie muszę od razu się pchać do koryta ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 10 wrz 2011, o 13:25

ky pisze: Dlaczego spółka-córka ma być pod specjalną protekcją holdingu/multinationala, który jest jej właścicielem, hę?
bo to "prywatne" i tak samo podlega udupianiu przez skarbówkę. Co innego gdy to skarbówka ma pod protekcją kogoś - w końcu to organ publiczny i powinien wszystkich tak samo traktować. Traktować dobrze, bo ma z tego niemały szmal . Ta firma działa za nasze pieniądze składkowe. Dlatego.

ky pisze: Czy gdyby nie dbali o interesy spółki, to krzyczałbyś, że to niegospodarność i marnotrawienie pięniędzy? :)
oczywiście, że nie wiem. Bo dlaczego miałbym mieć do skarbówki pretensje o to, że jakaś firma pada. Jak pada to znaczy, że jełop nią zarządza. Ewentualnie najzwyczajniej w świecie nie wyszło - jak tysiące biznesów. Trudno.

Naprawdę lubisz oglądać tak beztrosko ten cyrk? ;-)

A poza tym napisałem, że nie chce mi się o tym gadać gdyż nie masz racji. ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 10 wrz 2011, o 14:27

ky pisze: Drodzy Państwo. Jest w Was taki potencjał wkurwu i dobrych, lepszych lub takich sobie pomsyłów, że od pewnego czasu bardzo dziwi mnie, że nie zamierzacie korzystać ze swojego biernego prawa wyborczego, startować w przetargach, itp, etc. Ale, jak mawiają anglosasi, talk is cheap :P

Tzn ja startuję dość często (w prywatnych przetargach) poprzez różne firmy. I coraz częściej wygrywa się je nie tylko znajomościami, ale również rzetelnym przygotowaniem, dobrą ofertą i niewygórowaną ceną. Nawet ostatnio wygrałem jeden spektakularny na moim rynku, wywalając zasiedziałą dużą firmę na pysk z ciepłego i dobrze płatnego gniazdka u dużego i bogatego klienta.

Tylko nie kumam co niby z tego ma wynikać?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 10 wrz 2011, o 17:09

Piękny dzień dziś mamy Kochani .
Mała Wiktorynka postanowiła dziś przyjść na świat a nie we wtorek .
Urodziła się o 13.15 , piękna i zdrowa jak rybka . Beatka też się super czuje . No jest Wspaniale :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:
Załączniki
IMG_0127n.jpg

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 10 wrz 2011, o 17:10

Piter 35, :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

serdeczne gratulacje dla Mamy i Taty 8-) :thumb: :thumb: :thumb:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 10 wrz 2011, o 17:11

Gratulacje i pozdrowienia dla Beatki :thumb:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 10 wrz 2011, o 17:18

Atomowe gratulacje :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 10 wrz 2011, o 17:19

Piter 35, :-d :-d :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:
gratki stary i pozdrowionka dl twoich dziewuch od nas :thumb: :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 10 wrz 2011, o 17:19

Piotruś, dobra robota :thumb: :thumb:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 wrz 2011, o 17:25

Piter 35, :thumb: :thumb: :thumb:
Grraaaaaaats :-d

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 10 wrz 2011, o 17:29

Piter 35, gratulacje dla obojga!! Super dziewucha! :-) :-) :-)
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

ODPOWIEDZ