Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Re: Makowe panienki
Aż dziw, że dopiero teraz to odkryli:
http://www.pskl.us/wp/wp-content/upload ... Issues.pdf
Inna sprawa, że pewnie wiele innych smartfonów robi dokładnie to samo.
r.
http://www.pskl.us/wp/wp-content/upload ... Issues.pdf
Inna sprawa, że pewnie wiele innych smartfonów robi dokładnie to samo.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Łał!!!111oneoneone :)Gdzieś na technologie.gazeta.pl pisze:Nowy Air uparcie nie ma portu Ethernetowego, chociaż ilość portów USB wzrosła o 100% - z jednego do dwóch.
r.
Eee tam fajniutki... ale póki nie mogę go kupić, to go nie kupię i żadnego innego.*
* http://store.apple.com/pl/
* http://store.apple.com/pl/
Może muszą wyczyścić zapasy magazynowe? ;)
r.
r.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
z portów USB?ky pisze: Może muszą wyczyścić zapasy magazynowe? ;)

Za 2 lata Apple wynajdzie nową jakość procesorów. iThree, iFive, iSeven i będzie to niespotykana wcześniej to rewolucja.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
remek, eee tam pozwą intela za użycie litery "i" w oznaczeniu modeli 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Makowy pręgież / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Devlin nie ma się co foszyć (to a'propos zmiany tytułu wątku). Niestety, ale z niszowej, kultowej marki, Apple zrobiło się krwawą korporacją, która w bezwzględny sposób opróżnia kieszenie klientów. Kiedyś ich świetne rozwiązania broniły się same, dziś głównym motorem Apple jest marketing i design.
Kiedyś takim symbolem krwiożerczego dusiciela był Microsoft, teraz padło na Apple.
Kiedyś takim symbolem krwiożerczego dusiciela był Microsoft, teraz padło na Apple.
Konto usunięte, zainstalowałeś Linuxa i już gadasz jak pingwinowy ewangelista.
)))))

czarne jest piękne...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Oooo, ale za to devlin na forum się pojawił!
Może zostanie na dłużej....
Może zostanie na dłużej....

Czekajcie, czekajcie... Jak to było? O, już mam:
http://boringpic.wordpress.com/2010/10/ ... -for-that/
;))))))))))))))))))))))))
r.
http://boringpic.wordpress.com/2010/10/ ... -for-that/
;))))))))))))))))))))))))
r.
Pokaż firmy, które produktem sie kierują...Konto usunięte pisze: dziś głównym motorem Apple jest marketing i design.
Max. zysku, jak najmniej kosztów.
Z perspektywy dluższego obcowania z japkiem i lenovo, wybieram to pierwsze.
Jednak jakościa bije na łeb ten plastik.
Dolce far niente 

Ale żeby od razu ułomności sprzedawać jako pionierskie podejście? I potem łatać je ,,jeszcze bardziej pionierskimi rozwiązaniami'' tylko po to, by wydoić z klientów jeszcze więcej kasy? Owszem, wielu tak robi, ale nie musi mi się to podobać.
r.
r.
No nie musi, ale taki MacBook Pro specjalnych ułomności nie ma. Chyba, że o jakichś nie wiem? Za to aluminiowe unibody bije na głowę wszystko co dotąd miałem okazję używać.ky pisze: Owszem, wielu tak robi, ale nie musi mi się to podobać.
True!citan pisze: MacBook Pro specjalnych ułomności nie ma. Za to aluminiowe unibody bije na głowę wszystko co dotąd miałem okazję używać.
Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
citan pisze: No nie musi, ale taki MacBook Pro specjalnych ułomności nie ma. Chyba, że o jakichś nie wiem? Za to aluminiowe unibody bije na głowę wszystko co dotąd miałem okazję używać.
Citan więc mamy komputer bez specjalnych wad, w fajnej obudowie... z w miarę normalną konfiguracją. Czy ta obudowa uzasadnia cenę ?

Chloru, tak z pozycji laika.
Konfiguracja np. dwoch drukarek HP na xp wymagala cierpliwości, jednej dużej kawy, aby programiki się wgrały i ustrojstrwa zaczęły działeć.
Mam na myśli to, że one już były wpięte w sieć i skonfigurowane.
W mb pro zajęło to może minutę.
Konfiguracja maila także przebiegła "samoistnie", tak więc z mojego nie znania się na komputerach jabko wygrywa.
Jego moce "obliczeniowe", jak na moje potrzeby, dają radę.
Konfiguracja np. dwoch drukarek HP na xp wymagala cierpliwości, jednej dużej kawy, aby programiki się wgrały i ustrojstrwa zaczęły działeć.
Mam na myśli to, że one już były wpięte w sieć i skonfigurowane.
W mb pro zajęło to może minutę.
Konfiguracja maila także przebiegła "samoistnie", tak więc z mojego nie znania się na komputerach jabko wygrywa.
Jego moce "obliczeniowe", jak na moje potrzeby, dają radę.
Dolce far niente 

Mea culpa, przepraszam, dziękuję.WiS pisze: Ja się tam na komputerach nie znam - ale ortografa w tytule to możnaby poprawić, bo oczy bolą
Edit: chyba, że to taki świadomy manewr artystyczny, dla wzmocnienia przekazu
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
- Chloru
- 6 gwiazdek
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
FUX, jedno i drugie jest bardzo proste to zrealizowania w WindowsXP, Vista, 7. Nawet jeżeli nie jest to taką operację wykonuje się raz na ruski rok i trwa to 15 minut w sumie. Nie rozumiem ludzi przepłacających często dwukrotnie aby zaoszczędzić te 15 minut na 2 lata i dostać do tego ładniejszą obudowę.
Nie lubię tylko jak ktoś mi wciska wczorajsze pieczywo z uśmiechem na pysku... bo dzisiejsze dowiezie jutro. Pozdrawiam z mojego budżetowego Core i3
Nie lubię tylko jak ktoś mi wciska wczorajsze pieczywo z uśmiechem na pysku... bo dzisiejsze dowiezie jutro. Pozdrawiam z mojego budżetowego Core i3

Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Nie wiem, nie ja kupowałem. Jak pisałem, nie kupię do domu nic póki Apple nie stworzy polskiego sklepu.Chloru pisze: Czy ta obudowa uzasadnia cenę ?
A uparłem się na MBP, bo nie znalazłem innego laptopa:
- z podświetlaną klawiaturą,
- z małym ekranem (13.3") o rozdzielczości spotykanej w 15.4" - przez trzy miesiące tachałem 17" po dwa kilometry do/z pracy pieszo

- z baterią, która trzyma 1h-2h dłużej niż w moim poprzednim lapku (akurat to nie było bardzo ważne, ale przydało się bardzo kilka razy),
- z OSXem, który był mi potrzebny do pracy (innym wyjściem było Ubuntu... ale cały czas nie działa, więc odpada)
do 5000zł
Nie upieram się, że Apple to ach i och i w ogóle, bo to zwykła firma, która liczy sobie za wszystko jak za mokre zboże. Ale z niektórymi rzeczami poradzili sobie bardzo dobrze.