Telefony, telefony...
Re: Telefony, telefony...
Uprzejmie kolegom dziekuje za rady. A ja ze swej parszywej strony plecam własną robotę pod tytulem Alicja w Krainie Czarów. Właśnie wróciłem z premiery. CUDO! FILM CUDO! SPOKOJNY. EMOCJONALNY, NIE DLA niewrażliwych miłośników diablo.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Tim Burton nie mógł sobie wybrać lepszego tematu
uwielbiam go na pewno się wybiorę , choć Alicji jakoś nigdy nie mogłem przetrawić

uwielbiam go na pewno się wybiorę , choć Alicji jakoś nigdy nie mogłem przetrawić

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Kończy mi się umowa i w związku z tym mam dylemat...
Chcę telefon który ma:
1. gps
2. czujnik ruchu
3. system operacyjny Windows Mobile lub symbian.
4. ma się nie psuć
5. ma się nie wieszać
SMSów praktycznie nie piszę. Z aparatu prawie nie korzystam. Muzyki nie słucham. Z programów zainstaluję zapewne tylko navi i ewentualnie program do mierzenia przyśpieszenia auta
(stąd pkt 2)
Spodobała mi się nokia e66 ale cena jaką mi powiedziała pani z BOA Ery po 8 latach posiadania u nich numeru wyrwała mnie z kapci. 50 pln dołożę i kupię sobie nówkę na allegro bez wiązania się na dwa lata
Co wybrać? Zacząłem myśleć o czymś z windows mobile. Po chyba 12 latach z nokią dojrzewam do zmiany marki. Samsung Omnia? Co to warte? A jak nie to co innego?
Help :(
Teraz mam służbową Nokię 6650 (otwieraną) z której jestem bardzo zadowolony i prywatną E51. Prywatnego telefonu coraz mniej używam więc mogę go zamienić na jakiś gadżecik... byle za pasztet oczywiście
Chcę telefon który ma:
1. gps
2. czujnik ruchu
3. system operacyjny Windows Mobile lub symbian.
4. ma się nie psuć
5. ma się nie wieszać
SMSów praktycznie nie piszę. Z aparatu prawie nie korzystam. Muzyki nie słucham. Z programów zainstaluję zapewne tylko navi i ewentualnie program do mierzenia przyśpieszenia auta

Spodobała mi się nokia e66 ale cena jaką mi powiedziała pani z BOA Ery po 8 latach posiadania u nich numeru wyrwała mnie z kapci. 50 pln dołożę i kupię sobie nówkę na allegro bez wiązania się na dwa lata

Co wybrać? Zacząłem myśleć o czymś z windows mobile. Po chyba 12 latach z nokią dojrzewam do zmiany marki. Samsung Omnia? Co to warte? A jak nie to co innego?
Help :(
Teraz mam służbową Nokię 6650 (otwieraną) z której jestem bardzo zadowolony i prywatną E51. Prywatnego telefonu coraz mniej używam więc mogę go zamienić na jakiś gadżecik... byle za pasztet oczywiście

samsung omnia, mam już rok, czujnik ruchu mi szwankuje, ale pizłem nim kilka raz konkretnie, pewnie ma to znaczenie, poza tym bateria trzyma nieźle (1-2dni intesywnego gadania), automapa 6.0 śmiga pięknie, zwiech nie zaliczyłem
teraz wyszła omnia 2, nie wiem czym się różni
teraz wyszła omnia 2, nie wiem czym się różni
vicu, u mnie nie ma takiej opcji, z tego co patrzę na necie, to jest tak w omnii lite, ja mam chyba nie lite, szukam dalej
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
pablonas, Omnia (i900) ma sredniej jakosci ekran dotykowy. Lepszy daja w Omnia Lite oraz Omnia II.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
ja dziś kupiłem Samsunga Omnia Lite i teraz walczę z ekranem bo to mój pierwszy dotykowy 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

OMNIA - wziąłem rok temu na próbę. Powolne, trudne do zrozumienia.... Bardzo niewygodna książka telefoniczna.
Podobno trzeba natychmiast wgrywać oryginalne oprogramowanie SAMSUNGOWSKIE a nie Erowe lub Plusowe zostawiac.
Ja bym po dwóch tygodniach próby tego za skarby nie wziął. Może Omnia II coś lepsza.
Podobno trzeba natychmiast wgrywać oryginalne oprogramowanie SAMSUNGOWSKIE a nie Erowe lub Plusowe zostawiac.
Ja bym po dwóch tygodniach próby tego za skarby nie wziął. Może Omnia II coś lepsza.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
no co do książki zgadzam się ,nie wygodna jest trochę
reszta to na razie jestem w fazie testów. To jest mój pierwszy dotykowy i trzeba mi trochę przywyknąć 

A to nie jest tak, że WM6.5 jest mało świadom istnienia czegoś takiego jak ekran pojemnościowy i ciężko będzie to przeskoczyć? Ciekawe, czy Samsung przygotuje upgrade do WM7 (i dlaczego nie -- to jest najbardziej wkurzająca rzecz w smartfonach, wersje idą do przodu, pojawiają się nowe udogodnienia, a Ty musisz sobie kupić nowy telefon, jeśli chcesz z nich skorzystać).
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Arno pisze: Ludzie kochne, możliwe że będę musiał kupić telefon.
dwie rzeczy mnie interesują jedynie:
1. SKYPE
2. GPS ( tani nie oparty na roamingu)
Poradzta.
no dobra, a czemu nie srajfon?
BB odpada bo skype nie ma..
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
A cóż to takiego? Gadżetami w telefonach się nie interesuję więc nie wiemky pisze: ekran pojemnościowy

Taki, co się go maca paluchem (jak w srajfonie), a nie stylusem (jak np. w palmach).pablonas pisze: A cóż to takiego?
r.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
ky pisze: Taki, co się go maca paluchem (jak w srajfonie), a nie stylusem (jak np. w palmach).
Kiepski wytlumaczenie. Moje WM 6.5 nie ma ekranu pojemnosciowego i uzywam go macajac paluchem.

Mnie się zdarza tak w palma klikać, ale to czasem kulawo działa. Jak Samsung dorobił duże klikadła, to się da, ale w nie wyobrażam sobie np. klikać w oryginalną klawiaturę ekranową w WM -- nikt nie ma aż tak drobnych palców ;)))Chloru pisze: Moje WM 6.5 nie ma ekranu pojemnosciowego i uzywam go macajac paluchem
r.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Mowa o tej samsungowskiej, daje rade na ekranie 3 cale.
zofija, taki jak w srajfonie chili nieporownywalnie lepszy do urzadzenia mobilnego niz oporowy..
http://www.komputerswiat.pl/jak-to-dzia ... owych.aspx
edit: oczywiscie zalezy do czego uzywane jest urzadzenie mobilne, ale myslalem tu o telefonie..
http://www.komputerswiat.pl/jak-to-dzia ... owych.aspx
edit: oczywiscie zalezy do czego uzywane jest urzadzenie mobilne, ale myslalem tu o telefonie..
Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym. Do niezgadzania użyję MrWolfa ;)gregski pisze: nieporownywalnie lepszy do urzadzenia mobilnego niz oporowy..
r.
ky, dla mnie rysik do telefonu to bezsens. dlatego edytowalem.. ale rozumiem 'innych'